64
4. Aşezaţi alimentele pe fundul grătarului cu o spatulă sau un cleşte, nu cu degetele. Nu folosiţi obiecte
metalice sau ascuţite, veţi deteriora suprafeţele neaderente. Închideţi grătarul.
5. După ce ați terminat de gătit, mutați comutatorul pe O şi scoateți grătarul din priză.
• Vericaţi dacă sunt bine făcute. Dacă aveţi dubii, mai lăsaţi-le puţin.
• Gătiţi carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiţi peştele până
când carnea devine opacă.
• Scoateţi alimentele gătite cu ustensile de lemn sau plastic
• Balamaua este articulată, pentru a se putea închide chiar şi atunci când se folosesc alimente groase
sau cu forme ciudate.
• Plăcile grătarului trebuie să e paralele, pentru a evita gătirea neuniformă.
MONTAREA PLĂCILOR
1. Montați câte o placă pe rând.
2. Introduceți capetele în oriciile de pe latura cu balamale a aparatului.
3. Apăsați celălalt capăt al plăcii pentru a-l xa în mâner și a-l bloca în placă.
• În locurile unde plăcile superioare şi inferioare fac contact, suprafeţele neadezive pot arăta urme de
uzură. Aceasta este doar un defect de aspect şi nu va afecta funcţionarea corectă a grătarului.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Scoateţi aparatul din priză şi lăsaţi-l să se răcească înainte de a-l curăţa sau depozita.
2. Ştergeţi suprafeţele exterioare cu o cârpă umedă curată.
3. Pentru a îndepărta petele persistente, folosiţi un prosop de bucătărie înmuiat în puţin ulei de gătit.
4. Spălaţi tava pentru stropi cu apă erbinte cu detergent, sau în coşul de sus al maşinii de spălat vase.
• Nu folosiţi bureţi de bucătărie, bureţi de sârmă sau săpun.
• În locurile unde plăcile superioare şi inferioare fac contact, suprafeţele neadezive pot arăta urme de
uzură. Aceasta este doar un defect de aspect şi nu va afecta funcţionarea corectă a grătarului.
DEPOZITARE
Pentru a economisi spațiu, coborâți clapa, strângeți cablul în compartiment, apoi depozitați grătarul în
poziție verticală.
RECICLAREA
W
Pentru a evita problemele de mediu și de sănătate cauzate de substanțele periculoase,
aparatele și bateriile reîncărcabile și cele obișnuite marcate cu unul dintre aceste
simboluri, nu trebuie eliminate împreună cu deșeurile municipale nesortate. Eliminați
întotdeauna produsele electrice și electronice și, după caz, bateriile reîncărcabile și
cele obișnuite, la un punct de reciclare/colectare corespunzător.
TIPI DE GĂTIRE ŞI SIGURANŢA ALIMENTELOR
• Folosiţi aceşti timpi doar în scop informativ.
• Se aplică alimentelor proaspete sau complet decongelate.
CARNE NOTE
TIMP (MIN.)
Friptură
Pentru cele mai bune rezultate, gătiți fripturile când
sunt la temperatura camerei.
Lăsați să se odihnească între 3 și 6 minute după gătit.
Mediu rar 2
Mediu 3
Bine făcut 5 +
Piept de pui Gătiți până când se evaporă sucul.
8-10
Cotlete de miel
Mediu 4-6
Bine făcut 8