64
MODUL DE FOLOSIRE AL GRĂTARULUI
• Aşezați aparatul pe o suprafață stabilă, nivelată, termorezistentă.
• Glisați tava pentru stropi între cele două ghidaje de sub partea frontală a grătarului (FIG. A). Glisați
tava la maximum. Tava pentru stropi va colecta grăsimea și zeama ce se scurge de pe plăci în timpul
preparării.
1. Băgați întrerupătorul în priză.
2. Comutați întrerupătorul la I.
3. Becul termostatului se va aprinde atunci când aparatul atinge temperatura de funcționare.
4. Aşezați alimentele pe fundul grătarului cu o spatulă sau un cleşte, nu cu degetele. Nu folosiți obiecte
metalice sau ascuțite, veți deteriora suprafețele neaderente. Închideți grătarul.
5. După ce ați terminat de gătit, mutați comutatorul pe O şi scoateți grătarul din priză.
• Verificați dacă sunt bine făcute. Dacă aveți dubii, mai lăsați-le puțin.
• Gătiți carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiți peştele până
când carnea devine opacă.
• Scoateți alimentele gătite cu ustensile de lemn sau plastic
• Balamaua este articulată, pentru a se putea închide chiar şi atunci când se folosesc alimente groase
sau cu forme ciudate.
• Plăcile grătarului trebuie să fie paralele, pentru a evita gătirea neuniformă.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Scoateți aparatul din priză şi lăsați-l să se răcească înainte de a-l curăța sau depozita.
2. Ştergeți suprafețele exterioare cu o cârpă umedă curată.
3. Pentru a îndepărta petele persistente, folosiți un prosop de bucătărie înmuiat în puțin ulei de gătit.
4. Spălați tava pentru stropi cu apă fierbinte cu detergent, sau în coşul de sus al maşinii de spălat vase.
• Nu folosiți bureți de bucătărie, bureți de sârmă sau săpun.
• În locurile unde plăcile superioare şi inferioare fac contact, suprafețele neadezive pot arăta urme de
uzură. Aceasta este doar un defect de aspect şi nu va afecta funcționarea corectă a grătarului.
DEPOZITARE
Pentru a economisi spațiu, coborâți clapa, strângeți cablul în compartiment, apoi depozitați grătarul în
poziție verticală.
RECICLAREA
W
Pentru a evita problemele de mediu și de sănătate cauzate de substanțele periculoase,
aparatele și bateriile reîncărcabile și cele obișnuite marcate cu unul dintre aceste
simboluri, nu trebuie eliminate împreună cu deșeurile municipale nesortate. Eliminați
întotdeauna produsele electrice și electronice și, după caz, bateriile reîncărcabile și
cele obișnuite, la un punct de reciclare/colectare corespunzător.
TIPI DE GĂTIRE ŞI SIGURANŢA ALIMENTELOR
Folosiți aceşti timpi doar în scop informativ. Se aplică alimentelor proaspete sau complet decongelate,
gătite la temperatură medie. Pentru alimente congelate, adăugați 2-3 minute pentru fructe de mare, 3-6
minute pentru carne şi pui, în funcție de grosimea şi densitatea alimentelor.
Pentru alimente pre-ambalate, urmați instrucțiunile de pe ambalaj sau etichetă.