Electrolux EIS6648 Ghid de inițiere rapidă

Tip
Ghid de inițiere rapidă

Acest manual este potrivit și pentru

ajutăm începeți. Pentru
a descoperi funcțiile diverse ale
aparatului folosiți următoarele
instrucțiuni.
Nu orice zonă de gătit suportă orice
funcție. Imaginile din stânga indică pe
care dintre zonele de gătit pot  activate
funcțiile automate.
60 cm 80 cm
 
1
Zonă de inducție cu Gătire asistată
2
Zonă de inducție cu Gătire asistată și La
tigaie
3
Panou de comandă
4
Zona de gătit cu inducție
5
Zona cu antena
6
Puncte de măsurare
7
Nivel marcat cu minim
8
Interval de imersiune recomandat (pentru
lichide), cca 2 - 5 cm peste nivelul marcat
cu minim
9
Cod de calibrare
10
Cârlig pentru susținerea Senzorului
alimentar de margine
11
Mâner cu antenă în interior
Senzor alimentar
Sous-vide Termometru La tigaie
Scurte instrucțiuni
Indicații și recomandări pentru Senzorul alimentar
Senzorul alimentar este o sondă de temperatură conectată
la o antenă situată sub suprafața plitei, în spațiul dintre
zonele de gătit din spate.
Antena Senzorului alimentar se găsește în mâner. Nu
trebuie acoperit cu obiecte metalice (de ex. nu lăsați
Senzorul alimentar să cadă într-o oală în timpul gătitului).
Pentru a stabili cea mai bună conexiune între Senzorul
alimentar și plită, puneți o oală pe una dintre zonele de gătit
din stânga și puneți Senzorul alimentar în oală în poziția
orelor 1-3.
Puneți vasul în centrul zonei de gătit selectate. Este
necesar ca diametrele inferioare să nu depășească
marcajul zonei de gătit.
Vasele de dimensiuni mari folosite pe zona de gătit din
stânga pot bloca semnalul în timp ce utilizați Senzorul
alimentar din zona stângă. Pentru a vă asigură că se
stabilește și se păstrează conexiunea, folosiți zonele de
gătit din dreapta fără Senzor alimentar în timp ce acesta
este în funcțiune.
Indicatori semnal:
- semnal puternic / mediu / slab
- lipsă semnal
Pentru a îmbunătăți calitatea semnalului, mutați Senzorul
în direcția antenei sau mutați oala.
Pentru toate funcțiile, de ex.
Gătire asistată și Sous-vide,
puteți folosi Senzorul
alimentar doar în partea
stângă a plitei.
Cu funcția Termometru puteți
folosi Senzorul alimentar și în
partea dreaptă a plitei.
Puneți Senzorul alimentar
aproape de centrul plitei, în
poziția orelor 9 - 11.
Puneți Senzorul alimentar pe marginea cratiței sau oalei
atașându-l de cârlig; aproape de zona cu antena, în
poziția orelor 1-3 (pentru partea stângă a plitei) sau 9-11
(pentru partea dreaptă a plitei).
Sous-vide
Cu funcția Sous-vide vă puteți prepara alimentele
la o temperatură redusă, ceea ce ajută la păstrarea
vitaminelor și obținerea unui gust optim. Cu temperaturi
și durate de gătit optime preparatele dumneavoastră vor
 întotdeauna delicioase. Pentru a benecia la maximum
de această funcție consultați Ghidul de gătit disponibil în
Manualul de utilizare.
Dezghețați alimentele înainte de a le prepara. Puneți
alimentele condimentate în pungi și etanșați-le sub vid.
Umpleți oala cu apă și puneți Senzorul alimentar în
interior. Este necesar ca nivelul apei să atingă intervalul
de imersiune recomandat.
Porniți programul Sous-vide.
După atingerea unei temperaturi adecvate puneți pungile
în apă. Folosiți un capac.
Puteți activa programul Sous-vide în două
moduri.
Dacă îl activați din Meniu, sunteți în măsură să alegeți
propriile temperaturi (între 35 și 85 °C).
Dacă activați programul Sous-vide din Gătire asistată,
temperaturile sunt predenite pentru diferite preparate.
Plita vă oferă setări și instrucțiuni clare și ușor de urmat.
Rețineți că trebuie să urmați regulile gătitului la
temperaturi reduse. Pentru informații suplimentare
aferente subiectului consultați Manualul de utilizare.
Păstrarea temperaturii
Senzorul alimentar poate  folosit și la prepararea
alimentelor fără a  necesar să e etanșate în vid. În
acest caz, ajută să mențineți o temperatură constantă
a preparatului pe întreg parcursul sesiunii de gătit. Nu
uitați să amestecați regulat alimentele pentru a evita să
le ardeți.
RECOMANDARE: Veți
obține rezultate optime dacă
poziționați pungile vertical și
le acoperiți complet cu apă.
Sous-vide și păstrarea temperaturii
Puteți folosi Senzorul alimentar pentru a măsura temperatura din interiorul alimentelor,
adică temperatura centrală.
Puneți Senzorul alimentar astfel încât punctul de măsurare să se ae în partea centrală,
cea mai groasă a alimentului, în special în cazul feliilor subțiri. Pentru bucățile de carne mai
groasă introduceți Senzorul alimentar cel puțin până la nivelul marcat cu minim.
Activați funcția Termometru din Meniu pentru a verica temperatura preparatului.
Puteți folosi Senzorul alimentar cu funcția de Gătire asistată / La tigaie și cu parametri de
gătit predeniți pentru diferite preparate. Pentru a controla temperatura centrală folosiți
Senzorul alimentar.
Dacă doriți să pregătiți o felie subțire de aliment cu ajutorul funcției La tigaie, nu uitați s-o
întoarceți atunci când atinge jumătate din temperatura dorită.
Dacă alimentul este foarte gros întoarceți-l mai des.
Pentru rezultate optime recomandăm să folosiți mai întâi metoda Sous-vide. Pentru o notă
de nalizare puneți porțiile preparate într-o tigaie preîncălzită și frigeți-le rapid pe ambele
părți.
Punct de măsurare
Punct de măsurare
Măsurarea temperaturii centrale a alimentelor solide
867350463-B-152019
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4

Electrolux EIS6648 Ghid de inițiere rapidă

Tip
Ghid de inițiere rapidă
Acest manual este potrivit și pentru