Meniu
Este utilizat pentru a seta diferite programe. De fiecare dată când este atins (însoţit de un scurt bip)
programul va varia. Atingeţi butonul în mod întrerupt, cele 12 meniuri vor fi repetate periodic, pentru a
apărea pe ecranul LCD. Selectaţi programul dorit. Funcţiile celor 12 meniuri vor fi explicate mai jos.
1. Programul de bază: pentru pâinea albă şi de secară. Pâinea are o consistenţă compactă. Puteţi
intensifica culoarea prin tasta COLOR .
2. Programul Pâine franţuzească: pentru pâinea uşoară din făină fină. Pâinea franţuzească
necesită o temperatură şi un program special pentru a avea o crustă crocantă. Nu este
recomadat să se folosească la reţete la care se foloseşte unt, margarină sau lapte.
3. Programul Făină integrală:pâinea din făină integrală este o pâine pe bază de drojdie, care are
în componenţă o cantitate semnificativă de făină integrală. Pâinea din făină integrală este mai
nutritivă deoarece făina este măcinată cu tot cu tărâţe. Pâinea din făină integrală este are o
culoare închisă (chiar foarte închisă atunci când este folosită toată făina integrală) şi este mult
mai gutoasă şi sănătoasă decât cea din făină rafinată (chiar dacă nutrienţii „care se pierd în
timpul procesului sunt adăugaţi ulterior).
4. Programul Pâine Rapidă: frământare, creştere şi coacerea unei franzele într-un timp mai scurt
decât cel necesar meniului de bază. Însă pâinea coaptă în această setare este de obicei mai
mică, cu o textură densă.
5. Programul Păine Dulce: acest program este destinat coacerii unei pâini bogate în zaharuri,
grăsimi şi proteine care duc la intensificarea culorii închise a crustei. Datorită procesului mai
îndelungat de creştere pâinea va fi uşoară şi mai puţin densă.
6. Programul Ultra Rapid: Franzela este frământată, creşte şi este coaptă într-un timp scurt, având
o textură mai densă.
7. Programul Pâine fără Gluten: Ingredientele pentru o pâine fără gluten sunt unice. Chiar dacă
sunt pâini cu drojdie, coca seamănă mai mult cu un aluat. De asemenea, este foarte important
să nu frământaţi prea mult coca pentru pâinea fără gluten. Pâinea creşte o singură dată, iar
datorită conţinutului bogat în umezeală, timpul de coacere este mai mare. Ingredientele
suplimentare trebuie adăugate la începutul programului alături de ingredientele de bază. Gem:
marmelade şi gemuri fierte. Puteţi tăia bucăţele fructe sau legume înainte de a le pune în tava
pentru pâine.
8. Programul Aluat: (culoarea şi dimensiunea franzelei nu sunt valabile):
Presupune frământarea şi creşterea, dar fără coacere. Scoateţi aluatul şi utilizaţi-l pentru a face
chifle de pâine, pizza, pâine aburită, etc.
9. Programul Dulceaţă: (culoarea, dimensiunea franzelei şi programul de întârziere nu sunt
valabile): Apăsaţi butonul START/STOP pentru începerea programului. Maşina de pâine este
ideală pentru pregătirea gemurilor şi dulceţurilor de casă. Lamele amestecă continuu
ingredientele în timpul procesului iar gemul obţinut este un adevărat deliciu pe o felie de pâine
proaspătă.
10. Programul Prăjitură: presunune frământarea, creşterea şi coacerea, însă creşterea se va face
cu bicarbonat de sodiu sau praf de copt.
11. Programul Sandwich: presunune frământarea, creşterea şi coacerea pâinii pentru sandwich,
care este o pâine cu o textură uşoară şi crustă fină.
12. Programul de Copt (dimensiunea franzelei şi programul de întârziere nu sunt valabile însă
operaţiunea poate fi ajustată apăsând TIMP+ sau TIME-. Apăsaţi butonul TIMP+ sau TIMP- o
dată iar durata va scădea sau va mai creşte cu 1 minut. Durata prestabilită este de 10-60
minute):
Pentru coacerea suplimentară a pâinilor care sunt prea uşoare sau care nu sunt coapte suficient,
acest program nu presupune frământare sau coacere.
Culoare
Cu acest buton puteţi selecta culoarea pâinii DESCHISĂ, MEDIE sau NEAGRĂ pentru coajă. Veţi
auzi un semnal sonor scurt după fiecare apăsare. Acest buton este folosit doar pentru programele:
Programul de bază, Programul Pâine franţuzească, Programul Făină integrală, Programul Pâine
Rapidă, Programul Păine Dulce, Programul Ultra Rapid, Programul Pâine fără Gluten,
Programul Prăjitură, Programul Sandwich, şi Programul de Copt.