Aeg-Electrolux B9820-5-A Recipe book

Tip
Recipe book
Tabele, sfaturi ºi reþete
Cuptor multifuncþional încorporat cu gãtire cu abur
Cuprins2
Cuprins
Utilizãri, tabele ºi sfaturi 4
Gãtirea cu abur 4
GATIRE CU ABUR 5
Tabel GATIRE CU ABUR 5
AER CALD ºi GATIRE CU ABUR în succesiune 7
Tabel AER CALD ºi GATIRE CU ABUR în succesiune 7
ABUR INTENSIV 8
Tabel ABUR INTENSIV 8
ABUR CALD 9
Tabel ABUR CALD 9
Coacerea 10
Tabel pentru coacere 12
Tabel Budinci ºi gratinate 17
Prãjire 18
Tabel pentru prãjire 19
Tabel SONDA 21
GAT.TEMP JOASA 22
Tabel GAT.TEMP JOASA 22
Prãjirea la grãtar 23
Tabel prãjire la grãtar 23
Dezgheþarea 24
Tabel pentru dezgheþare 24
Programe pentru carne 25
MENIU RETETE 26
RETETE CU ABUR 26
REGENERARE DE LA MÂNCÃRURI (4-6 persoane) 26
LEGUME PROASPETE (Platou legume) 26
PESTE<PASTRAV> 27
CARTOFI GRATINATI 27
PAINE SECARA 28
PAINE ALBA 28
PLAT. DROJDIE BERE 29
PASTREAZA CALD 30
RETETE DE COPT 31
PANDISPAN LAMAIE 31
PREJITURA SUEDEZA 32
PANDISPAN 33
PRAJITURA BRANZA 34
PRAJITURA ENGL. 35
PRAJITURA STREUSEL 36
3Cuprins
RETETE FRIPTURI 37
PIZZA (pentru o tavã respectiv 2 forme rotunde) 37
TARTA CEAPA 38
QUICHE LORRAINE 39
LASAGNE 40
PASTE CANNELLONI 41
CARNE LA TAVA 42
PESTE FRIPT 42
RETETE SPECIALE 43
BUDINCA 43
PIZZA CONGELATA 43
LEGUME USCATE 43
Utilizãri, tabele ºi sfaturi4
Utilizãri, tabele ºi sfaturi
Gãtirea cu abur
Pentru gãtirea cu abur utilizaþi funcþiile cuptorului GATIRE CU ABUR,
ABUR INTENSIV sau ABUR CALD.
1 Avertizare: Pe durata GATIRE CU ABUR nu deschideþi în nici un
caz uºa cuptorului!
1 Atenþie: Ca lichid utilizaþi exclusiv apã !
Vesela pentru gãtirea cu abur
Pentru gãtirea cu abur se preteazã forme din materiale
corespunzãtoare rezistente la cãldurã ºi coroziune.
Foarte bine se preteazã vasele de gãtit din oþel cromat (vezi accesorii
speciale).
Nivele de utilizare
Þineþi cont de nivelele de utilizare din tabelele urmãtoare. Nivelele de
utilizare sunt numãrate de jos în sus.
Instrucþiuni generale
La timpi de gãtire mai mari de 30 de minute sau cantitãþi mai mari de
alimente completaþi eventual cu apã.
La funcþia cuptorului GATIRE CU ABUR scoateþi filtrul pentru
grãsime, întrucât altfel se prelungeºte procesul de gãtire.
Dacã aparatul nu este utilizat pentru mai mult timp, clãtiþi temeinic
recipientul pentru apã, racordurile furtunelor de apã ºi instalaþia de
producere a aburului (vezi capitolul Curãþare ºi întreþinere).
Instrucþiuni cu privire la tabele
În tabelele urmãtoare gãsiþi informaþii necesare despre temperaturã,
timpi de gãtire ºi nivele corespunzãtoare mai multor feluri de mâncare.
Temperaturile ºi timpii de gãtire sunt valori orientative, pentru cã
depind de compoziþie, cantitate ºi veselã.
Dacã nu gãsiþi date concrete pentru o reþetã proprie, orientaþi-vã dupã
un fel de mâncare similar.
Tabelele sunt valabile, atâta timp cât nu este altceva precizat, pentru
introducerea produsului în cuptorul rece.
5Utilizãri, tabele ºi sfaturi
GATIRE CU ABUR
Tipul de preparare GATIRE CU ABUR se preteazã pentru toate
alimentele, fie proaspete sau congelate. Legume, carne, peºte, paste
fãinoase, orez, porumb, gris ºi ouã pot fi preparate, încãlzite,
decongelate, opãrite sau bãtute.
Gãtirea meniurilor
Meniuri complete pot fi preparate într-o singurã etapã. Ideal ar fi alegerea
mâncãrurilor care necesitã timpi asemãnãtori de preparare. Astfel se
evitã ca ingredientele individuale sã fie prea mult, respectiv prea puþin
gãtite. Cantitatea de apã de completat se orienteazã dupã mãrimea
cantitãþii de apã date pentru ingredientele individuale. Pentru indicaþii a
se vedea tabelul.
Pentru aceasta mâncãrurile trebuie poziþionate pe grilaje, în vase de gãtit
adecvate. Distanþa dintre grilaje se va alege astfel încât aburul sã poatã
ajunge la fiecare fel de mâncare.
Sterilizarea vaselor
Funcþia GATIRE CU ABUR oferã posibilitatea de a steriliza vasele cu
abur, de exemplu sticlele pentru bebeluºi. Pentru aceasta vasele
curãþate se vor aranja cu deschiderea în jos în mijloc pe grilaj, pe
primul nivel de împingere. Introduceþi vasele uºor înclinate în spaþiul de
gãtit. Umpleþi cu cantitatea maxide apã (650 ml) ºi selectaþi o duratã
de 40 min. la 96°C.
Tabel GATIRE CU ABUR
Fel de mâncare
GATIRE CU ABUR
Adaos de apã
prin recipientul
pentru apã
ml
Tempe-
ratura
°C
Nivel de
utilizare
Timp în
min.
Risotto 400 96 2 25-30
Orez (cu lichid 1:1) 650 96 2 35-40
Porumb (mãmãligã, cu lichid 1:3) 650 96 2 40-50
Cartofi în coajã, de mãrime
mijlocie
650 96 2 40-50
Cartofi natur 550 96 2 30-40
Ratatouille 400 96 2 25-30
Varzã de Bruxelles 550 96 2 30-35
Broccoli în bucheþele 550 96 2 25-30
Conopidã, întreagã 650 96 2 40-45
Utilizãri, tabele ºi sfaturi6
Timpii indicaþi sunt valori orientative, variazã în funcþie de mãrime ºi cantitate.
Conopidã în bucheþele 600 96 2 30-35
Varzã acrã 650 96 2 50-60
Roºii, întregi 250 96 2 15-20
Sfeclã roºie, întreagã 550 96 2 60-70
Gulie/Þelinã/Fenicul,
tãiate
550 96 2 35-40
Dovlecel Zucchini, tãiat 400 96 2 20-25
Morcovi, tãiaþi 550 96 2 35-40
Decongelare legume 550 60 2 35
Decongelare legume ºi gãtire 650 96 2 35-40
Opãrire legume 250 96 2 12-15
Opãrire fasole pãstãi 250 96 2 20-22
Fasole pãstãi congelatã 650 96 2 30-40
Piept de pui 500 85 2 30-40
ªuncã presatã 1000 g 650 96 2 50-75
Cotlet “Kasseler” 600-1000 g 650 96 2 45-55
Ardei umplut 500 96 2 30-40
Cârnãciori vienezi / Cârnãciori
“Weißwürste”
250 85 2 15-20
Încãlzire drob de carne
în rondele de 1 cm
400 96 2 20-25
File de peºte circa 1000 g 650 80 2 30-40
File de plãticã circa 300 g 300 80 2 15-20
File de peºte, congelat 500-800 g 650 90 2 30-40
Pãstrãv 170-300 g 400 85 2 25-35
Budincã / Cremã în vase
porþionate
500 85 2 25-35
Omletã 500 85 2 25-35
Tãieþei fierþi 500 85 2 30-35
Ouã, moi 200 96 2 8-12
Ouã, potrivite 200 96 2 10-15
Ouã, tari 200 96 2 15-20
Fel de mâncare
GATIRE CU ABUR
Adaos de apã
prin recipientul
pentru apã
ml
Tempe-
ratura
°C
Nivel de
utilizare
Timp în
min.
7Utilizãri, tabele ºi sfaturi
AER CALD ºi GATIRE CU ABUR în succesiune
Cu combinaþia de AER CALD ºi GATIRE CU ABUR pot fi gãtite în cuptor
pe rând ºi cu GATIRE CU ABUR apoi împreunã carne, legume ºi
garnituri, pentru a fi simultan gata de servit.
Rumeniþi produsul de prãjit cu funcþia cuptorului AER CALD.
Introduceþi legumele ºi garniturile dinainte pregãtite în cuptor în vase
rezistente la temperaturi pentru frigere.
Porniþi funcþia GATIRE CU ABUR ºi lãsaþi sã se gãteascã totul
împreunã.
3 Pentru a putea porni funcþia GATIRE CU ABUR, cuptorul trebuie rãcit
pânã la o temperaturã de circa 80°C. Pentru o rãcire mai rapidã
deschideþi uºa cuptorului circa 15 min. pânã la prima poziþie de oprire.
Tabel AER CALD ºi GATIRE CU ABUR în succesiune
Timpii ºi temperaturile indicate sunt valori orientative, variazã în funcþie de mãrime ºi cantitate.
Temperatura de mijloc a cãrnii, înainte de comutarea pe GATIRE CU ABUR trebuie sã fie în jur de
60-63°C.
Felul alimentului de
pregãtit
AER CALD
GATIRE CU ABUR
Adaos de apã max. 650ml
Temp.
în °C
Carne
Timp în
min.
Carne ºi
garnituri
Timp în min.
Nivele de
utilizare
Fripturã de vitã 1 kg
varzã de Bruxelles,
mãmãligã
180 60-70 40-50
1
3
Fripturã de porc, 1 kg
Cartofi, legume,
Zeamã de carne
180 60-70 30-40
1
3
Fripturã de viþel, 1 kg
Orez, legume
180 50-60 30-40
1
3
Utilizãri, tabele ºi sfaturi8
ABUR INTENSIV
Tipul de preparare ABUR INTENSIV se preteazã în special pentru
mâncãruri cu conþinut ridicat de umiditate ºi pentru decongelarea ºi
regenerarea mâncãrurilor.
Tabel ABUR INTENSIV
Fel de mâncare
ABUR INTENSIV
(Adaos de apã max. 250ml)
Temperatura
în °C
Timp
în min.
Nivele de
utilizare
Budincã / Cremã în vase
porþionate
1)
1)dacã uºa este închisã, lãsaþi sã se mai absoarbã încã o jumãtate de orã
90 35-40 2
Omletã
1)
90 30-40 2
Castron
1)
90 40-50 2
File subþire de peºte 85 15-25 2
File gros de peºte
peºti mici pânã la 350g
90 25-35 2
Peºte întreg
pânã la 1000g
90 35-45 2
9Utilizãri, tabele ºi sfaturi
ABUR CALD
Tipul de preparare ABUR CALD se preteazã în special pentru rumenirea
bucãþilor mari de carne ºi pentru decongelarea ºi încãlzirea mâncãrurilor
deja gãtite, porþionate, precum ºi pentru coacerea pâinii, chiflelor,
mâncãrurilor gratinate ºi sufleurilor.
Tabel ABUR CALD
Gãtire pe mai multe nivele
Tãiaþi toatã friptura înainte de încãlzire.
Timpii ºi temperaturile indicate sunt valori orientative, variazã în funcþie de mãrime ºi cantitate.
Fel de mâncare
ABUR CALD
Adaosul de apã depinde de lungimea
duratei de gãtit
Temperatura
în °C
Timp
în min.
Nivele de
utilizare
Încãlzirea meniului
6farfurii Ø 24 cm
110 15-20 1, 3 ºi 5
Fripturã de porc, 1000 g 160-180 90-100 2
Fripturã de vitã, 1000 g 160-180 120-150 2
Fripturã de viþel, 1000 g 180 80-90 2
Drob de carne, crudã 500 g 180 30-40 2
Cârnãciori vienezi / Cârnãciori
“Weißwürste”
85 20-30 2
Cotlet “Kasseler” 600-1000 g
(2 ore la desãrat)
160-180 60-70 2
Pui 1000 g 180-200 50-60 2
Raþã 1500-2000 g 180 70-90 2
Gâscã 3000 g 170 130-170 1
File de peºte 85-90 20-30 2
Cartofi gratinaþi, praz ºi cartofi gratinate 160-170 50-60 2
Budincã cu paste fãinoase 190 40-50 2
Lasagne 180 45-55 2
Diferite pâini 500-1000 g 180-190 50-60 2
Chifle 40-60 g 180-210 25-35 3
Chifle proaspete 30-40 g 200 10-20 3
Chifle proaspete 30-40 g congelate 200 15-25 3
Baghete proaspete 40-50 g 200 10-20 3
Baghete proaspete 40-50 g congelate 200 15-25 3
Utilizãri, tabele ºi sfaturi10
Coacerea
Funcþia cuptorului: AER CALD, AER CALD <UMED> sau SUS SI JOS
Forme de coacere
Pentru SUS SI JOS se preteazã forme din metal închis la culoare ºi cu
strat de acoperire.
Pentru AER CALD ºi AER CALD <UMED> se preteazã ºi formele din
metal deschise la culoare.
Nivel de utilizare
Coacerea cu SUS SI JOS este posibilã pe un singur nivel.
Cu AER CALD ºi AER CALD <UMED> puteþi sã coaceþi pânã la 3 tãvi
concomitent:
1 tavã de coacere:
de exemplu Nivel de utilizare 3
1 formã de coacere:
de exemplu Nivel de utilizare 1
2 tãvi de coacere:
de exemplu Nivel de utilizare 1 ºi 3
3 tãvi de coacere:
Nivel de utilizare 1, 3 ºi 5
11Utilizãri, tabele ºi sfaturi
Instrucþiuni generale
Tava trebuie aºezatã cu teºiturile înainte!
Puteþi sã coaceþi chiar ºi douã forme concomitent una lângã alta pe
grãtar. Timpul de coacere se prelungeºte insesizabil.
3 La utilizarea procedeelor pentru produse îngheþate, tãvile utilizate pot
se contracteze pe durata pregãtirii. Acest lucru se datoreazã diferenþei
mari de temperaturã dintre produsele îngheþate ºi cuptor. Dupã rãcirea
tãvilor, deformarea va dispare singurã.
Instrucþiuni cu privire la tabelul de coacere
În tabel gãsiþi informaþii despre temperatura, timpi de gãtire ºi nivele
corespunzãtoare mai multor feluri de mâncare.
Temperaturile ºi timpii de coacere sunt valori orientative, pentru cã ele
sunt dependente de conþinutul aluatului, de cantitate ºi de forma de
coacere.
Vã recmandãm ca pentru prima datã sã reglaþi valoarea mai micã a
temperaturii ºi în caz de nevoie, de exemplu când se doreºte o
rumenire mai puternicã sau dacã durata de coacere dureazã prea
mult, se alege o temperaturã mai ridicatã.
Dacã nu gãsiþi date concrete pentru o anumitã reþetã, orientaþi-vã dupã
un fel de mâncare similar.
La coacerea prãjiturilor pe tava de coacere sau în forme pe mai multe
nivele, este posibil ca timpul de coacere sã fie mai lung cu 10-
15 minute.
Aluaturi mai moi (de exemplu pizza, prãjiturã cu fructe etc.) vor fi
preparate pe un nivel.
Diferenþa de înãlþime la începerea procesului de coacere a produselor
ce trebuie coapte poate sã ducã la diferite grade de rumenire. În acest
caz vã rugãm sã nu modificaþi reglajele temperaturii. Diferenþele
de rumenire se compenseazã pe timpul procesului de coacere.
Noul dumneavoastrã cuptor poate sã aibã un alt comportament la
coacere/frigere faþã de aparatul de pânã acuma. De aceea adaptaþi
reglajele obiºnuite (temperaturã, timpi de gãtire) ºi nivele de utilizare
recomandãrilor din tabelele urmãtoare.
2 În cazul timpilor mai lungi de coacere puteþi opri cuptorul cu circa
10 minute mai repede pentru a utiliza cãldura rezidualã.
Tabelele sunt valabile, atâta timp cât nu este altceva precizat, pentru
introducerea produsului în cuptorul rece.
Utilizãri, tabele ºi sfaturi12
Tabel pentru coacere
Coacere pe un singur nivel
Tipul
produsului de copt
Funcþia cuptorului
Nivel de
utilizare
Tempe-
ratura
°C
Timp
min.
Coacere în forme
Cozonac înalt sau rotund
cu gaurã la mijloc
AER CALD 1 150-160 50-60
Pandiºpan/chec îmbrãcat
în ciocolatã
AER CALD 1 140-160 60-80
Tort de biscuiþi AER CALD 1 140 30-40
Tort de biscuiþi SUS SI JOS 1 160 30-40
Cocã fragedã pentru blat
de tort
AER CALD
<UMED>
3 170-180
1)
20-25
Cocã pentru chec AER CALD
<UMED>
3 150-170 25-30
Tort cu mere acoperit SUS SI JOS 1 170-190 50-60
Placintã cu mere (2forme,
Ø20cm, aºezate în
diagonalã)
AER CALD 1 160 60-80
Placintã cu mere (2forme
Ø20cm, aºezate în
diagonalã)
SUS SI JOS 1 180 60-80
Prajituri picante (de
exemplu Quiche Lorraine)
AER CALD 1 160-180 45-55
Tartã cu brânzã SUS SI JOS 1 170-190 80-90
Coacere în tãvi
Cozonac împletit/ coroniþã AER CALD
<UMED>
3 160-180 45-55
Colaci de Crãciun SUS SI JOS 3 160-180
1)
50-60
Pâine (pâine din secarã)
-prima datã
-dupã aceea
SUS SI JOS 1
230
1)
160-180
10
30-60
Choix-a la-crème/Ecler SUS SI JOS 3 160-170
1)
30-45
Ruladã de biscuiþi SUS SI JOS 3 180-200
1)
10-20
Prãjiturã cu nucã uscatã AER CALD
<UMED>
3 150-160 20-30
Prãjiturã cu unt/zahãr AER CALD
<UMED>
3 180-200
1)
20-30
Împletituri cu unt AER CALD 3 170-180
1)
40-50
13Utilizãri, tabele ºi sfaturi
Prãjiturã cu fructe
(pe aluat din drojdie/
foietaj)
2)
AER CALD 3 150 40-50
Prãjiturã cu fructe
(pe aluat din drojdie/
foietaj)
2)
SUS SI JOS 3 170 40-50
Prãjiturã cu fructe pe cocã
fragedã
AER CALD 3 160-170 50-70
Prãjituri cu straturi
sensibile (de exemplu
brânzã de vaci, friºcã,
drojdie)
SUS SI JOS 3 160-180
1)
50-70
Pizza (cu multã
umpluturã)
2)
AER CALD 1 180-200
1)
30-50
Pizza (subþire) AER CALD 1 200-220
1)
15-25
Specialitate de pâine cu
brânzã
AER CALD 1 200-220 10-20
Tarte AER CALD 1 180-200 40-55
Tarte mici
Fursecuri AER CALD 3 150-160 15-25
Biscuiþi ºpriþaþi AER CALD 3 140 25-35
Biscuiþi ºpriþaþi SUS SI JOS 3 160
1)
20-30
Turte AER CALD 3 160-170 15-25
Bezele, croissant cu ou AER CALD 3 80-100 90-150
Picromigdale AER CALD 3 100-120 60-90
Foietaj cu drojdie AER CALD
<UMED>
3 150-160 20-40
Foietaj din aluat franþuzesc AER CALD 3 170-180
1)
20-30
Chifle AER CALD 3 180
1)
20-35
Chifle SUS SI JOS 3 200
1)
20-35
Prãjituri mici (20de bucãþi/
tavã)
AER CALD 3 140
1)
20-30
Prãjituri mici (20de bucãþi/
tavã)
SUS SI JOS 3 170
1)
20-30
1)Preîncãlzire cuptor
2)Tava de colectare respectiv tigaia pentru grasime introduse
Tipul
produsului de copt
Funcþia cuptorului
Nivel de
utilizare
Tempe-
ratura
°C
Timp
min.
Utilizãri, tabele ºi sfaturi14
Coacere pe mai multe nivele
Tipul produsului de copt
AER CALD AER CALD
Tempe-
raturã °C
Timp
Ore:
Minute
Nivel de utilizare, începând
de jos
Nivelul 2 Nivelul 3
Produs de copt în tãvi de coacere
Choix-a la-crème/Ecler 1/4 --- 160-180
1)
1)Preîncãlzire cuptor
0:35-0:60
Prãjiturã cu nucã, uscatã 1/3 --- 140-160 0:30-0:60
Tarte mici
Fursecuri 1/3 1/3/5 150-160 0:15-0:35
Gogoºi 1/3 1/3/5 140 0:20-0:60
Fursecuri 1/3 --- 160-170 0:25-0:40
Croissant cu ou, bezele 1/3 --- 80-100 2:10-2:50
Picromigdale 1/3 --- 100-120 0:40-1:20
Foietaj cu drojdie 1/3 --- 160-170 0:30-0:60
Foietaj din aluat franþuzesc 1/3 --- 170-180
1)
0:30-0:50
Chifle 1/4 --- 160 0:30-0:45
Prãjituri mici (20de bucãþi/
tavã)
1/4 --- 140
1)
0:25-0:40
15Utilizãri, tabele ºi sfaturi
Sfaturi pentru coacere
Rezultatul coacerii Cauzã posibilã Remediere
Prãjitura este prea
deschisã la culoare pe
parte inferioarã
Înãlþime greºitã a nivelului Introduceþi prãjitura mai jos
Prãjitura se fãrâmiþeazã
(devine cleioasã,
lipicioasã, urme de
apã)
Temperaturã de coacere prea
mare
Reglaþi temperatura de
coacere mai jos
Timp de coacere prea scurt Prelungiþi timpul de coacere.
Timpii de coacere nu pot fi
scurtaþi prin ridicarea
temperaturii
Prea mult lichid în aluat Utilizaþi mai puþin lichid.
Þineþi cont de timpii de
amestecare, mai ales la
utilizarea roboþilor de
bucãtãrie
Prãjitura este prea
uscatã
Temperaturã de coacere prea
scãzutã
Reglaþi mai sus temperatura
de coacere
Timp de coacere prea lung Scurtaþi timpul de coacere
Prãjitura se rumeneºte
inegal
Temperaturã de coacere prea
înaltã ºi timp de coacere prea
scurt
Temperatura de coacere
trebuie scãzutã ºi prelungit
timpul de coacere
Aluatul este distribuit inegal Distribuiþi aluatul uniform pe
tava de coacere
Filtrul pentru grãsime este
montat
Scoateþi filtrul pentru grãsime
Prãjitura nu este gata
în decursul perioadei
de timp date
Temperaturã prea scãzutã Reglaþi temperatura de
coacere mai sus
Filtrul pentru grãsime este
montat
Scoateþi filtrul pentru grãsime
Utilizãri, tabele ºi sfaturi16
Tabel PIZZA
Produse de panificaþie
Nivel
deutilizare
Temperatura
°C
Timp
Minute
Pizza (subþire) 1 200 - 230
1)
1)Preîncãlzire cuptor
15 - 20
Pizza (cu mult aluat) 1 180 - 200 25 - 35
Plãcintã 1 180 - 200 40 - 55
Plãcintã cu spanac 1 160 -180 45 - 60
Tartã Quiche Lorraine 1 170 - 190 45 - 55
Plãcintã cu iaurt, rotundã 1 140 - 160 80 - 90
Plãcintã cu iaurt la tavã 1 140 - 160 50 - 60
Plãcintã cu mere, acoperitã 1 150 - 170 50 - 60
Plãcintã cu legume 1 160 - 180 50 - 60
Specialitate de pâine cu brânzã 1 230
1)
10 - 20
Tort etajat 1 160 - 180
1)
45 - 55
Pizza Alsacianã (cu ºuncã ºi
ceapã)
1 230
1)
15 - 25
Chifle umplute 1 180 - 200
1)
15 - 25
17Utilizãri, tabele ºi sfaturi
Tabel Budinci ºi gratinate
Fel de mâncare Funcþia cuptorului
Nivel de
utilizare
Tempe-
ratura
°C
Timp
min.
Budincã cu paste
fãinoase
AER CALD
<UMED>
1 170-190 45-60
Lasagne SUS SI JOS 1 180-200 40-50
Gratinate
Legume
1)
1)Preîncãlzire cuptor
GATIRE
INTENSIVA
1 170 20-30
Baghete gratinate
1)
GATIRE
INTENSIVA
1 160-170 20-30
Budinci dulci
AER CALD
<UMED>
1 170-190 40-60
Sufleuri de peºte SUS SI JOS 1 180-200 50-60
Legume umplute
GATIRE
INTENSIVA
1 160-170 40-60
Cartofi gratinaþi
AER CALD
<UMED>
2 180-200 40-50
Utilizãri, tabele ºi sfaturi18
Prãjire
Funcþia cuptorului: SUS SI JOS sau GATIRE INTENSIVA
Pentru prãjire trebuie pus în funcþiune filtrul pentru grãsime!
Vesela pentru prãjire
Pentru prãjire se preteazã orice fel de veselã rezistentã la cãldurã
(þineþi cont de informaþiile producãtorului!).
Fripturile mari pot fi preparate directîn tava de colectare sau pe
grãtar cu tava de colectare montatã dedesubt.
Toate tipurile de carne macrã vã recomandãm sã le gãtiþi în oala de
fripturã cu capac. Astfel carnea rãmâne suculentã.
Toate tipurile de carne care trebuie sã facã o crustã, puteþi sã le
preparaþi în oala de fripturã fãrã capac.
3 Instrucþiuni privitoare la tabelul de prãjire
Valorile din urmãtorul tabel sunt orientative.
Vã recomandãm sã preparaþi carne ºi peºte în cuptor numai dacã au
peste 1 kg.
Pentru a evita o ardere a sucului din carne sau a grãsimii ce se scurge,
vã recomandãm sã adãugaþi puþin lichid în tavã.
Friptura trebuie întoarsã când este necesar (dupã 1/2 - 2/3 din timpul
de gãtire).
Bucãþile mari ºi carnea de pasãre, pe parcursul gãtirii trebuie stropite
cu sos de fripturã. Astfel obþineþi un rezultat mai bun la prãjire.
Opriþi cuptorul cu aproximativ 10 minute mai repede, pentru a utiliza
cãldura rãmasã.
19Utilizãri, tabele ºi sfaturi
Tabel pentru prãjire
Tipul cãrnii Cantitate Funcþiacuptorului
Nivel
deaplicare
Tempe-
raturã
°C
Timp
Ore:
Minute
Carne de vitã
Fripturã
înãbuºitã
1-1,5 kg SUS SI JOS 1 200-250 2:00-2:30
Fripturã de
vitã sau file
pe cm
înãlþime
- înãuntru roºu
pe cm
înãlþime
GATIRE
INTENSIVA
1
190-
200
1)
0:05-0:06
- înãuntru roz
pe cm
înãlþime
GATIRE
INTENSIVA
1 180-190 0:06-0:08
- bine fãcut
pe cm
înãlþime
GATIRE
INTENSIVA
1 170-180 0:08-0:10
Carne de porc
Spatã de
porc, ceafã,
ºuncã
1-1,5 kg
GATIRE
INTENSIVA
1 160-180 1:30-2:00
Cotlet, cotlet
cu os
1-1,5 kg
GATIRE
INTENSIVA
1 170-180 1:00-1:30
Fripturã din
carne tocatã
750 g-
1 kg
GATIRE
INTENSIVA
1 160-170 0:45-1:00
Ciolande porc
(fiert)
750 g-
1 kg
GATIRE
INTENSIVA
1 150-170 1:30-2:00
Carne de viþel
Fripturã de
viþel
1 kg
GATIRE
INTENSIVA
1 160-180 1:30-2:00
Ciolan de viþel 1,5-2 kg
GATIRE
INTENSIVA
1 160-180 2:00-2:30
Miel
Pulpã de miel,
fripturã de
miel
1-1,5 kg
GATIRE
INTENSIVA
1 150-170 1:15-2:00
Spate de miel 1-1,5 kg
GATIRE
INTENSIVA
1 160-180 1:00-1:30
Utilizãri, tabele ºi sfaturi20
Vânat
Spate de
iepure, pulpã
de iepure
pânã la
1 kg
SUS SI JOS 3
220-
250
1)
0:25-0:40
Spate de
cãprioarã/
cerb
1,5-2 kg SUS SI JOS 1 210-220 1:15-1:45
Pulpã de
cãprioarã/
cerb
1,5-2 kg SUS SI JOS 1 200-210 1:30-2:15
Pasãre
Pasãre bucãþi
pentru
fiecare
200-250g
GATIRE
INTENSIVA
1 200-220 0:35-0:50
Jumãtãþi de
pui
pentru
fiecare
400-500g
GATIRE
INTENSIVA
1 190-210 0:35-0:50
Pui, pasãre
îndopatã
1-1,5 kg
GATIRE
INTENSIVA
1 190-210 0:45-1:15
Raþã 1,5-2 kg
GATIRE
INTENSIVA
1 180-200 1:15-1:45
Gâscã 3,5-5 kg
GATIRE
INTENSIVA
1 160-180 2:30-3:30
Curcan/curcã 2,5-3,5 kg
GATIRE
INTENSIVA
1 160-180 1:45-2:30
Curcan/curcã 4-6 kg
GATIRE
INTENSIVA
1 140-160 2:30-4:00
Peºte (în abur)
Peºte întreg 1-1,5 kg SUS SI JOS 1 210-220 0:45-1:15
1)Preîncãlzire cuptor
Tipul cãrnii Cantitate Funcþiacuptorului
Nivel
deaplicare
Tempe-
raturã
°C
Timp
Ore:
Minute
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44

Aeg-Electrolux B9820-5-A Recipe book

Tip
Recipe book