electrolux 5
Mod de preparare:
Pulpa de viþel trebuie tãiatã de jur împrejur cu
8 crestãturi longitudinale. Patru felii de costiþã
fiartã trebuie tãiate în jumãtate ºi introduse în
crestãturi. Uleiul, sarea, paprica ºi busuiocul
trebuie amestecate ºi întinse pe carnea de
viþel. Carnea de viþel trebuie pusã într-o tavã ºi
ciupercile distribuite deasupra. Verdeaþa
pentru supã ºi apa trebuie adãugate la carnea
de viþel; partea de jos trebuie acoperitã circa
10-15 mm.
– Durata în cuptor: 160 minute
– Nivel de utilizare: 1
Ossobuco
Ingrediente/prelucrare:
• 4 linguri de unt pentru prãjire
• 4 felii ciolan de viþel, aproximativ de
3-4 cm grosime (trebuie tãiat transversal
pe os)
• 4 morcovi de mãrime medie tãiaþi
cubuleþe
• 4 rãdãcini de þelinã tãiate cubuleþe
• 1 kg roºii coapte, decojite, tãiate în douã,
scoºi sâmburii ºi tãiate în cubuleþe
• 1 legãturã de pãtrunjel spãlat ºi tãiat
mare
• 4 linguri de unt
• 2 linguri de fãinã pentru legare
• 6 linguri ulei de mãsline
• 250 ml vin alb
• 250 ml supã de carne
• 3 cepe de mãrime medie, curãþate ºi
mãrunþite fin
• 3 cãþei de usturoi curãþaþi ºi tãiaþi în felii
subþiri
• Câte ½ linguriþã de cimbru ºi oregano
• 2 foi dafin
• 2 cuiºoare
• Sare, piper negru râºnit
Mod de preparare:
Într-o tigaie trebuie puse 4 linguri de unt ºi
legumele se pun sã se cãleascã puþin.
Trebuie scoase legumele din tigaie.
Feliile de ciolan de viþel trebuie spãlate, lãsate
sã se usuce, se condimenteazã, dupã care se
tãvãlesc prin fãinã. Fãina în exces trebuie
scuturatã. Uleiul de mãsline trebuie încãlzit ºi
feliile prãjite la temperaturã ridicatã pânã
devin galben-aurii. Carnea trebuie scoasã ºi
uleiul de mãsline rãmas turnat din tigaie.
Se stinge carnea cu 250 ml de vin ºi se pune
într-o oalã în care se lasã sã fiarbã. Se toarnã
250 ml supã de carne ºi se adaugã
pãtrunjelul, cimbrul, oregano ºi cubuleþele de
roºii. Condimentaþi cu sare ºi piper. Apoi
lãsaþi sã mai fiarbã încã o datã.
Adãugaþi legumele în tavã, deasupra puneþi
carnea ºi turnaþi peste sosul. Trebuie acoperit
cu un capac ºi introdus în cuptor.
– Durata în cuptor: 120 minute
– Nivel de utilizare: 1
Piept de vitel umplut
Ingrediente:
• 1 chiflã
• 1 ou
• 200 g carne tocatã
• Sare, piper
• 1 ceapã tocatã
• Pãtrunjel, mãrunþit
• 1 kg piept de viþel (cu spaþiul de umplere
deja tãiat)
• Verdeaþã pentru supã
• 50 g costiþã
• 250 ml apã
Mod de preparare:
Chifla trebuie introdusã în apã ºi apoi presatã.
Apoi se amestecã cu ou, tocãturã, sare, piper,
ceapã mãrunþitã ºi pãtrunjel.
Pieptul de viþel (cu spaþiu de umplere deja
tãiat) trebuie condimentat ºi amestecul de
carne trebuie pus în spaþiul destinat. La sfârºit
trebuie cusutã deschizãtura.
Pieptul de viþel trebuie pus într-o tavã ºi se
adaugã verdeaþa pentru supã, costiþa ºi apa.
– Durata în cuptor: 100 minute
– Nivel de utilizare: 1
Bucata de carne
Ingrediente:
• 2 chifle uscate
• 1 ceapã
• 3 linguri de pãtrunjel mãrunþit
• 750 g carne tocatã amestecatã
• 2 ouã
• Sare, piper ºi paprica
• Felii subþiri de ºuncã
Mod de preparare:
Chiflele uscate trebuie introduse în apã ºi
apoi presate. Ceapa trebuie curãþatã ºi tãiatã
mãrunt, apoi pusã la fiert ºi adãugat
pãtrunjelul.