Electrolux EOB98000X Recipe book

Categorie
Măsurare, testare
Tip
Recipe book
tabele, sfaturi ºi reþete
Cuptor
2 electrolux
Cuprins
Reþetele programului de ajutor la gãtit...... 3 Utilizãri, tabele ºi sfaturi................................ 32
Electrolux. Thinking of you.
Share more of our thinking at www.electrolux.com
5
Ne rezervãm dreptul asupra efectuãrii de modificãri
Urmãtoarele simboluri sunt utilizate în acest manual de utilizare:
1
Informaþii importante cu privire la siguranþa dvs. personalã ºi informaþii cu privire la modul
de evitare a deteriorãrii aparatului.
3 Informaþii ºi recomandãri generale
2 Informaþii cu privire la mediul înconjurãtor
electrolux 3
Reþetele programului de ajutor la gãtit
3 Nivelul de utilizare ºi perioada de timp
introdusã sau timpul de terminare la
temperatura zonei de mijloc vor fi afiºate
pe ecran pentru reþeta automatã
selectatã.
În programul de ajutor la gãtit diferitele
feluri de mâncare sunt împãrþite pe
categorii:
Porc/Vitel
Vita/Vanat/Miel
Gaina
Peste
Prajitura
Deserturi
Pizza/Placinta/Paine
Tocanite/Gratare
Feluri de mancare
Abur combinat
În fiecare categorie se regãsesc reþetele
automate corespunzãtoare. Cu aceste reþete
automate orice fel de mâncare este gãtit de la
A la Z. Indiferent dacã este o reþetã de la
bunica sau dintr-o carte de bucate.
Selectarea felurilor de mâncare dorite
1. Puneþi în funcþiune aparatul cu ajutorul
tastei Pornit/Oprit. Vã aflaþi în meniul
principal.
2. Cu respectiv punctul din meniu
Gatire asistata, alegeþi categoria ºi reþeta
doritã.
3. Întotdeauna trebuie confirmat prin
apãsarea tastei OK.
Stab. auto a greutatii
Timpul de prãjire este stabilit automat pe baza
greutãþii introduse.
Reglarea se face în paºi de 0,2kg.
Retete automate
Cu reþetele automate orice fel de mâncare
propus este gãtit de la A la Z.
Nivelul de utilizare ºi perioada de timp
introdusã sau timpul de terminare vor fi
afiºate pe ecran pentru reþeta automatã
selectatã. Produsele care trebuie adãugate ºi
informaþiile pentru gãtit sunt trecute în acestã
broºurã.
Proba de carne automata
Cuptorul se opreºte singur în momentul în
care s-a atins temperatura preselectatã.
Pe afiºajul funcþiilor timpului se va calcula
ºi afiºa durata programului. Dupã câteva
minute se calculeazã timpul ºi va fi afiºat.
Durata programului este calculatã ºi
actualizatã continuu.
1 Avertizare: Sonda pentru carne este
fierbinte! La scoaterea ºtecherului ºi a
vârfului existã pericol de ardere!
Felurile de mâncare cu Stab. auto a
greutatii
Friptura de porc
Friptura de vitel
Friptura de vita
Friptura de vanat
Friptura de miel
Pui, intreg
Curcan, intreg
Rata, intreaga
Gasca, intreaga
Felurile de mâncare cu
Proba de carne automata
Pulpa de porc
Ceafa de vita
Vita in stil scandinav
Pulpa de vanat
Friptura de miel, medie
Pui dezosat
Peste intreg
Felurile de mâncare cu Stab. auto a
greutatii
4 electrolux
Porc/Vitel
Friptura de porc
Indicaþii:
Funcþie automatã pentru greutate. Domeniul
de reglare al greutãþii este între 1000 ºi 3000
grame.
Mod de preparare:
Carnea trebuie condimentatã dupã dorinþã ºi
pusã într-o tavã rezistentã la foc. Trebuie
adãugatã apã sau alt lichid; partea de jos
trebuie acoperitã circa 20-40 mm.
Adaos de apã prin recipientul pentru apã:
500 ml
Pulpa de porc
Indicaþii:
Automat cu sonda pentru carne, temperatura
zonei de mijloc 75 °C.
Mod de preparare:
Carnea trebuie condimentatã dupã dorinþã,
sonda pentru carne trebuie introdusã ºi se
pune într-o tavã rezistentã la foc.
Picior de porc
Ingrediente:
1 pulpã de porc cu os 0,8-1,2 kg
2 linguri ulei
1 linguriþã de sare
Linguriþã de paprica dulce
½ linguriþã busuioc
1 conservã micã de ciuperci
Champignon felii
Verdeaþã pentru supã
Apã
Mod de preparare:
Tãiaþi ºoriciul de jur împrejurul bucãþii de
carne. Uleiul, sarea, paprica ºi busuiocul
trebuie amestecate ºi întinse pe carne.
Carnea se pune într-o tavã ºi ciupercile
trebuie distribuite deasupra. Se adau
verdeaþa pentru supã ºi apa; partea de jos
trebuie acoperitã circa 10-15 mm.
Durata în cuptor: 160 minute
Nivel de utilizare: 1
Spata de porc
Ingrediente:
1,5 kg spatã de porc tânãr cu ºorici
Sare
Piper
2 linguri ulei de mãsline
150 g þelinã tãiatã mãrunt
1 rãdãcinã praz tãiatã felii
1 conservã micã de tomate marunþite
250 ml smântânã
2 cãþei de usturoi curãþaþi ºi presaþi
Rosmarin proaspãt ºi cimbru
Mod de preparare:
ªoriciul trebuie dat jos de jur împrejur cu un
cuþit ascuþit. Condimentaþi cu sare ºi piper ºi
prãjiþi cu ulei de mãsline pe toate pãrþile într-o
tigaie pe aragaz, dupã aceea scoateþi afarã.
Þelina ºi prazul prãjiþi-le cu puþin ulei în tigaie,
apoi adãugaþi roºiile, smântâna, câþeii de
usturoi, rosmarinul ºi cimbrul, apoi se
amestecã ºi se pune pe carne. Puneþi totul la
cuptor.
Durata în cuptor: 130 minute
Nivel de utilizare: 1
Friptura de vitel
Indicaþii:
Funcþie automatã pentru greutate. Domeniul
de reglare al greutãþii este între 1000 ºi 3000
grame.
Mod de preparare:
Carnea trebuie condimentatã dupã dorinþã ºi
pusã într-o tavã rezistentã la foc. Trebuie
adaugatã apã sau alt lichid; partea de jos
trebuie acoperitã circa 10-20 mm. Trebuie
pus capacul.
Spata de vitel
Ingrediente:
1 pulpã spate de viþel cu os 1,5-2 kg
4 felii de costiþã fiartã
2 linguri ulei
1 linguriþã sare
1 linguriþã papricã dulce
½ linguriþã busuioc
1 conservã micã de ciuperci
Champignon felii
Verdeaþã pentru supã
Apã
electrolux 5
Mod de preparare:
Pulpa de viþel trebuie tãiatã de jur împrejur cu
8 crestãturi longitudinale. Patru felii de costiþã
fiartã trebuie tãiate în jumãtate ºi introduse în
crestãturi. Uleiul, sarea, paprica ºi busuiocul
trebuie amestecate ºi întinse pe carnea de
viþel. Carnea de viþel trebuie pusã într-o tavã ºi
ciupercile distribuite deasupra. Verdeaþa
pentru supã ºi apa trebuie adãugate la carnea
de viþel; partea de jos trebuie acoperitã circa
10-15 mm.
Durata în cuptor: 160 minute
Nivel de utilizare: 1
Ossobuco
Ingrediente/prelucrare:
4 linguri de unt pentru prãjire
4 felii ciolan de viþel, aproximativ de
3-4 cm grosime (trebuie tãiat transversal
pe os)
4 morcovi de mãrime medie tãiaþi
cubuleþe
4 rãdãcini de þelinã tãiate cubuleþe
1 kg roºii coapte, decojite, tãiate în douã,
scoºi sâmburii ºi tãiate în cubuleþe
1 legãturã de pãtrunjel spãlat ºi tãiat
mare
4 linguri de unt
2 linguri de fãinã pentru legare
6 linguri ulei de mãsline
250 ml vin alb
250 ml supã de carne
3 cepe de mãrime medie, curãþate ºi
mãrunþite fin
3 cãþei de usturoi curãþaþi ºi tãiaþi în felii
subþiri
Câte ½ linguriþã de cimbru ºi oregano
2 foi dafin
2 cuiºoare
Sare, piper negru râºnit
Mod de preparare:
Într-o tigaie trebuie puse 4 linguri de unt ºi
legumele se pun sã se cãleascã puþin.
Trebuie scoase legumele din tigaie.
Feliile de ciolan de viþel trebuie spãlate, lãsate
sã se usuce, se condimenteazã, dupã care se
tãvãlesc prin fãinã. Fãina în exces trebuie
scuturatã. Uleiul de mãsline trebuie încãlzit ºi
feliile prãjite la temperaturã ridicatã pânã
devin galben-aurii. Carnea trebuie scoasã ºi
uleiul de mãsline rãmas turnat din tigaie.
Se stinge carnea cu 250 ml de vin ºi se pune
într-o oalã în care se lasã sã fiarbã. Se toarnã
250 ml supã de carne ºi se adaugã
pãtrunjelul, cimbrul, oregano ºi cubuleþele de
roºii. Condimentaþi cu sare ºi piper. Apoi
lãsaþi sã mai fiarbã încã o datã.
Adãugaþi legumele în tavã, deasupra puneþi
carnea ºi turnaþi peste sosul. Trebuie acoperit
cu un capac ºi introdus în cuptor.
Durata în cuptor: 120 minute
Nivel de utilizare: 1
Piept de vitel umplut
Ingrediente:
1 chiflã
1 ou
200 g carne tocatã
Sare, piper
1 ceapã tocatã
Pãtrunjel, mãrunþit
1 kg piept de viþel (cu spaþiul de umplere
deja tãiat)
Verdeaþã pentru supã
50 g costiþã
250 ml apã
Mod de preparare:
Chifla trebuie introdusã în apã ºi apoi presatã.
Apoi se amestecã cu ou, tocãturã, sare, piper,
ceapã mãrunþitã ºi pãtrunjel.
Pieptul de viþel (cu spaþiu de umplere deja
tãiat) trebuie condimentat ºi amestecul de
carne trebuie pus în spaþiul destinat. La sfârºit
trebuie cusutã deschizãtura.
Pieptul de viþel trebuie pus într-o tavã ºi se
adaugã verdeaþa pentru supã, costiþa ºi apa.
Durata în cuptor: 100 minute
Nivel de utilizare: 1
Bucata de carne
Ingrediente:
2 chifle uscate
1 ceapã
3 linguri de pãtrunjel mãrunþit
750 g carne tocatã amestecatã
2 ouã
Sare, piper ºi paprica
Felii subþiri de ºuncã
Mod de preparare:
Chiflele uscate trebuie introduse în apã ºi
apoi presate. Ceapa trebuie curãþatã ºi tãiatã
mãrunt, apoi pusã la fiert ºi adãugat
pãtrunjelul.
6 electrolux
Carnea tocatã, oul, chiflele scurse de apã ºi
ceapa trebuie amestecate împreunã. Trebuie
condimentat cu sare, piper ºi papricã, pus
totul într-o tavã ºi acoperit cu feliile de ºuncã.
Adãugaþi puþinã apã ºi puneti în cuptor.
Durata în cuptor: 70 minute
Nivel de utilizare: 1
Vita/Vanat/Miel
Ceafa de vita
Indicaþii:
Automat cu sonda pentru carne, temperatura
pentru:
Stil englezesc 50 °C
Mediu 65 °C
Pãtruns 70 °C
Mod de preparare:
Carnea trebuie condimentatã dupã gust,
sonda pentru carne trebuie introdusã ºi se
pune într-o tavã rezistentã la foc.
Vita in stil scandinav
(mai puþin prãjitã)
Indicaþii:
Automat cu sonda pentru carne, temperatura
pentru:
Stil englezesc 50 °C
Mediu 65 °C
Pãtruns 70 °C
Mod de preparare:
Carnea trebuie condimentatã dupã gust,
sonda pentru carne trebuie introdusã ºi se
pune într-o tavã rezistentã la foc.
Friptura de vita
Indicaþii:
Funcþie automatã pentru greutate. Domeniul
de reglare al greutãþii este între 1000 ºi
3000 grame.
Mod de preparare:
Carnea trebuie condimentatã dupã dorinþã ºi
pusã într-o tavã rezistentã la foc. Trebuie
adãugatã apã sau alt lichid; partea de jos
trebuie acoperitã circa 10-20 mm. Trebuie
pus capacul.
Vita marinata
Marinare:
1 l apã
500 ml oþet de vin
2 linguriþe de sare
15 boabe de piper
15 boabe de ienupãr
5 foi de dafin
2 legãturi de verdeaþã pentru supã
trebuie sã fiarbã împreunã ºi dupã aceea
trebuie lãsat sã se rãceascã.
1,5 kg carne de vitã
trebuie acoperit complet cu sosul
marinat ºi trebuie lãsat aºa 5 zile.
Ingrediente fripturã:
Sare
Piper
Verdeaþã pentru supã din sosul marinat
Mod de preparare:
Carnea de vitã trebuie scoasã de la marinat ºi
lãsatã sã se usuce. Condimentaþi cu sare ºi
piper ºi prãjiþi într-o tavã pe ochiul de aragaz
din toate pãrþile, adãugaþi puþinã verdeaþã
pentru supã din sosul marinat.
Adãugaþi sosul marinat; partea de jos trebuie
acoperitã 10-15 mm. Trebuie acoperit cu un
capac ºi introdus în cuptor.
Durata în cuptor: 150 minute
Nivel de utilizare: 1
Adaos de apã prin recipientul pentru apã:
500 ml
Pulpa de vanat
Indicaþii:
Automat cu sonda pentru carne, temperatura
zonei de mijloc 70 °C.
Mod de preparare:
Carnea trebuie condimentatã dupã dorinþã,
sonda pentru carne trebuie introdusã ºi se
pune într-o tavã rezistentã la foc.
Friptura de vanat
Indicaþii:
Funcþie automatã pentru greutate. Domeniul
de reglare al greutãþii este între 1000 ºi
3000 grame.
Mod de preparare:
Carnea trebuie pusã într-o tavã rezistentã la
foc ºi condimentatã dupã plac. Trebuie
adaugatã apã sau alt lichid; partea de jos
trebuie acoperitã circa 10-20 mm. Trebuie
pus capacul.
electrolux 7
Iepure
Ingrediente:
2 bucãþi spatã de iepure dezosate
6 boabe de ienupãr (presate)
Sare ºi piper
30 g unt topit
125 ml smântânã
Verdeaþã pentru supã
Mod de preparare:
Bucãþile de spatã de iepure se ung cu
seminþele de ienupãr presate, se pune sare,
piper ºi se ung cu untul topit.
Se pune totul într-o tavã ºi peste se pune
smântâna ºi verdeaþa pentru supã.
Durata în cuptor: 35 minute
Nivel de utilizare: 1
Iepure Moustard
Ingrediente:
2 iepuri, a câte 800 g
Sare ºi piper
2 linguri ulei de mãsline
2 cepe tãiate mare
50 g slãninã cuburi
2 linguri de fãi
375 ml supã de pasãre
125 ml vin alb
1 linguriþã cimbru proaspãt
125 ml smântânã
2 linguri muºtar Dijon
Mod de preparare:
Iepurii trebuie tãiaþi în 8 pãrþi de mãrime
asemãnãtoare, condimenti cu sare ºi piper
ºi prãjiþi într-o tavã pe aragaz.
Bucãþile de iepure trebuie scoase ºi ceapa ºi
slãnina trebuie prãjite pânã se rumenesc.
Trebuie pusã deasupra fãinã ºi amestecat.
Supa de pasãre, vinul alb ºi cimbrul trebuie
adãugate ºi se lasã sã fiarbã.
Smântâna, muºtarul Dijon ºi bucãþile de carne
trebuie adãugate, se acoperã cu un capac ºi
se pune la cuptor.
Durata în cuptor: 90 minute
Nivel de utilizare: 1
Porc mistret
Marinare:
1,5 l vin roºu
150 g rãdãcinã de þelinã
150 g morcovi
2 cepe
5 foi de dafin
5 bucãþi de cuiºoarã
2 legãturi verdeaþã pentru supã
trebuie sa fiarbã împreunã ºi dupã aceea
lãsat sã se rãceascã.
1,5 kg carne de mistreþ (spatã)
trebuie acoperit complet cu sosul
marinat ºi trebuie lãsat 3 zile aºa.
Ingrediente pentru fripturã:
Sare
Piper
250 g verdeaþã pentru supã din sosul
marinat
1 conservã micã de ciuperci
Mod de preparare:
Carnea de mistreþ trebuie scoasã de la
marinat ºi lãsatã sã se usuce. Condimentaþi
cu sare ºi piper ºi prãjiþi pe toate pãrþile într-o
tigaie pe aragaz. Trebuie adãugate ciupercile
ºi o parte din verdeaþa pentru supã din marinat.
Adãugaþi sosul marinat, partea de jos trebuie
acoperitã 10-15 mm. Trebuie acoperit cu un
capac ºi introdus în cuptor.
Durata în cuptor: 140 minute
Nivel de utilizare: 1
Friptura de miel
Indicaþii:
Funcþie automatã pentru greutate. Domeniul
de reglare al greutãþii este între 1000 ºi 3000
grame.
Mod de preparare:
Carnea trebuie condimentatã dupã dorinþã ºi
pusã într-o tavã rezistentã la foc. Trebuie
adãugatã apã sau alt lichid; partea de jos
trebuie acoperitã circa 10-30 mm.
Friptura de miel, medie
Indicaþii:
Automat cu sonda pentru carne, temperatura
70 °C.
Mod de preparare:
Carnea trebuie condimentatã dupã dorinþã,
sonda pentru carne trebuie introdusã ºi se
pune într-o tavã rezistentã la foc.
Adaos de apã prin recipientul pentru apã:
500 ml
8 electrolux
Pulpa de miel
Ingrediente:
2,7 kg pulpã de miel
30 ml ulei de mãsline
Sare
Piper
3 cãþei de usturoi
1 legãturã de rosmarin proaspãt
(eventual 1 linguriþã uscat)
Apã
Mod de preparare:
Spãlaþi pulpa de miel, uscaþi-o cu un ºervet,
frecaþi-o bine cu uleiul de mãsline ºi tãiaþi-o.
Condimentaþi cu sare ºi piper. Cãþeii de
usturoi trebuie curãþaþi ºi tãiaþi felii ºi
împreunã cu ramurile de rosmarin se pun în
crestãturile fripturii
Pulpa de miel se pune într-o tavã ºi se adaugã
apã; partea de jos trebuie acoperitã circa
10-15 mm.
Durata în cuptor: 165 minute
Nivel de utilizare: 1
Gaina
Pui, intreg
Indicaþii:
Funcþie automatã pentru greutate. Domeniul
de reglare al greutãþii este între 900 ºi 2100
grame.
Mod de preparare:
Carnea trebuie pusã într-o tavã rezistentã la
foc ºi condimentatã dupã gust.
Mâncarea trebuie întoarsã dupã 30 de
minute. Este afiºat un mesaj.
Curcan, intreg
Indicaþii:
Funcþie automatã pentru greutate. Domeniul
de reglare al greutãþii este între 1700 ºi 4700
grame.
Mod de preparare:
Curcanul trebuie pus într-o tavã rezistentã la
foc ºi condimentat dupã gust. Mâncarea
trebuie întoarsã dupã 30 de minute. Este
afiºat un mesaj.
Rata, intreaga
Indicaþii:
Funcþie automatã pentru greutate. Domeniul
de reglare al greutãþii este între 1500 ºi 3300
grame.
Mod de preparare:
Raþa trebuie pusã într-o tavã rezistentã la foc
ºi condimentatã dupã gust. Mâncarea trebuie
întoarsã dupa 30 de minute. Este afiºat un
mesaj.
Gasca, intreaga
Indicaþii:
Funcþie automatã pentru greutate. Domeniul
de reglare al greutãþii este între 2300 º
4700 grame.
Mod de preparare:
Gâsca trebuie pusã într-o tavã rezistentã la
foc ºi condimentatã dupã gust. Mâncarea
trebuie întoarsã dupã 30 de minute. Este
afiºat un mesaj.
Adaos de apã prin recipientul pentru apã:
500 ml
Pui dezosat
Indicaþii:
Automat cu sonda pentru carne, temperatura
zonei de mijloc 75 °C.
Mod de preparare:
Pieptul de curcan (fãrã oase) trebuie
condimentat dupã dorinþã, sonda pentru
carne trebuie introdusã ºi se pune într-o tavã
rezistentã la foc.
Pulpe de pui
Ingrediente:
4 ciocãnele de pui à 250 g
250 g Creme fraiche
125 ml smântânã
1 linguriþã de sare
1 linguriþã de papricã
1 linguriþã de curry
1/2 linguriþã de piper
250 g de ciuperci Champignon tãiate din
conservã
20 g fãinã
Mod de preparare:
Ciocãnelele de pui trebuie curãþate ºi puse
într-o tavã adâncã. Restul de ingrediente
trebuie amestecate ºi adãugate peste
ciocãnelele de pui.
Durata în cuptor: 55 minute
Nivel de utilizare: 1
electrolux 9
Coq au Vin
Ingrediente/prelucrare:
1 pui
Sare
Piper
1 lingurã de fãi
50 g unt topit
500 ml vin alb
500 ml supã de pasãre
4 linguri sos de soia
1/2 legãturã pãtrunjel
1 ramurã cimbru
150 g slãninã cuburi
250 g ciuperci curãþate ºi mãrunþite
12 bucãþi arpagic decojit
2 cãþei de usturoi decojiþi ºi presaþi
Mod de preparare:
Puiul trebuie curãþat ºi condimentat cu sare ºi
piper, apoi trebuie presãrat cu puþinã fãinã.
Încingeþi untul topit pe un ochi al aragazului ºi
puneþi puiul sã se prãjeascã pe toate pãrþile.
Vinul alb, supa de pasãre ºi sosul de soia
trebuie adãugate ºi se lasã sã fiarbã.
Pãtrunjelul, ramura de cimbru, cuburile de
slãninã, ciupericle, arpagicul ºi cãþeii de
usturoi trebuie adãugaþi.
Se lasã sã fiarbã încã o datã ºi acoperit cu un
capac trebuie introdus în cuptor.
Durata în cuptor: 55 minute
Nivel de utilizare: 1
Rata cu portocale
Ingrediente/prelucrare:
1 raþã (1,6 pânã la 2,0 kg)
Sare
Piper
3 portocale decojite ºi fãrã sâmburi tãiate
în cubuleþe
1/2 linguriþã sare
2 portocale pentru stoarcere
150 ml Sherry
Mod de preparare:
Raþa trebuie curãþatã, condimentatã cu sare ºi
piper ºi datã cu coaja unei singure portocale.
Apoi trebuie umplutã cu cubuleþe de
portocalã cu sare ºi cusutã.
Se pune în tavã cu spatele în sus.
Portocalele trebuie stoarse ºi sucul se
amestecã cu Sherry, apoi se toarnã peste
raþã.
Raþa trebuie introdusã în cuptor; se întoarce
dupã 30 de minute, se va auzi un semnal.
Durata în cuptor: 90 minute
Nivel de utilizare: 1
Pui umplut
Ingrediente/prelucrare:
1 pui 1,2 kg (cu mãruntaie)
1 lingurã ulei
1 linguriþã sare
1/4 linguriþã paprica
50 g fãinã albã
3-4 linguri de lapte
1 ceapã tocatã
1 legãturã pãtrunjel tocat
20 g unt
1 ou
Sare ºi piper
Mod de preparare:
Puiul trebuie curãþat ºi pus la uscat. Uleiul,
sarea ºi paprica trebuie amestecate ºi se
freacã puiul cu aceste amestec.
Umplutura: Fãina albã ºi laptele trebuie
amestecate. Ceapa tocatã, pãtrunjelul ºi untul
trebuie puse într-o tigaie ºi fierte puþin. Inima,
ficatul ºi pipota trebuie mãrunþite ºi
amestecate cu un ou. La sfârºit toate trebuie
amestecate împreunã ºi se condimenteazã cu
sare ºi piper dupã gust.
Puiul trebuie aºezat cu spatele în sus în tavã
ºi trebuie introdus în cuptor; dupã 30 de
minute trebuie întors, se aude un semnal.
Durata în cuptor: 90 minute
Nivel de utilizare: 1
Piept de pui umplut
Ingrediente:
4 bucãþi file piept de pui, fãrã oase
Sare, piper, boia ºi curry
Mod de preparare:
Condimentaþi bucãþile file de piept de pui ºi
introduceþi-le într-un vas de sticlã la cuptor.
Adaos de apã prin recipientul pentru apã:
450 ml
Durata în cuptor: 30 minute
Nivel de utilizare: 3
10 electrolux
Peste
Peste intreg
Indicaþii:
Automat cu sonda pentru carne, temperatura
70 °C.
Mod de preparare:
Peºtele trebuie condimentat dupã gust, sonda
pentru carne trebuie introdusã ºi se pune într-
o tavã rezistentã la foc.
File de peste
Ingrediente:
600-700 g file de ºalãu, somon sau
pãstrãv
150 g brânzã rasã
250 ml smântânã
50 g pesmet
1 linguriþã de tarhon
Pãtrunjel, mãrunþit
Sare, piper
Lãmâie
Unt
Mod de preparare:
Fileul de peºte trebuie stropit cu sucul de
lãmâie ºi lãsat sã se absoarbã, dupã aceea
sucul rãmas pe deasupra trebuie absorbit cu
ajutorul unei cârpe de bucãtãrie. Fileul de
peºte se condimenteazã pe ambele pãrþi cu
sare ºi piper.
Apoi trebuie pus într-o tavã unsã cu unt ºi
rezistentã la foc.
Brânza rasã, smântâna, pesmetul, tarhonul ºi
pãtrunjelul mãrunþit trebuie amestecate.
Amestecul trebuie distribuit imediat pe fileul
de peºte ºi pus deasupra ºi bucãþi mici de
unt.
Durata în cuptor: 35 minute
Nivel de utilizare: 3
Peste proaspat
Ingrediente:
800 g cod
2 linguri ulei de mãsline
2 cepe mari
6 cãþei de usturoi curãþaþi
2 fire de praz
6 ardei gras roºu
1/2 conservã roºii tocate
200 ml vin alb
250 ml saramurã de peºte
Piper, sare, cimbru, oregano
Mod de preparare:
Codul trebuie lãsat sã se desãreze peste
noapte. Urmãtoarea zi trebuie scuturat ºi pus
într-o oalã cu apã proaspãtã ºi pus la fiert.
Dupã aceea trebuie luat de pe aragaz ºi lãsat
sã se rãceascã.
Uleiul de mãsline trebuie pus într-o tigaie ºi
încãlzit. Ceapa trebuie curãþatã ºi tãiatã în felii
subþiri, cãþeii de usturoi curãþaþi trebuie presaþi
ºi prazul tãiat în felii ºi spãlat. Împreunã
trebuie puse în uleiul încins ºi prãjite puþin.
Ardeiul gras roºu trebuie curãþat de sâmburi
ºi tãiat felii. Apoi se adaugã roºiile mãrunþite
în tigaie.
Vinul alb ºi saramura de peºte trebuie
adãugate ºi se lasã sã fiarbã puþin. Se
condimenteazã dupã plac cu piper, sare,
cimbru ºi oregano ºi se lasã sã fiarbã încã 15
minute în tigaie.
Codul rãcit trebuie scos din tigaie ºi uscat cu
o cârpã de bucãtãrie. Trebuie scoase pielea,
solzii ºi toate aripioarele. Peºtele se taie
mãrunt ºi se amestecã cu zarzavaturile într-o
tavã rezistentã la foc.
Durata în cuptor: 30 minute
Nivel de utilizare: 1
Peste in crusta de sare
Ingrediente:
Un peºte întreg, aproximativ 1,5-2 kg
2 lãmâi întregi
1 anason
4 ramuri de cimbru proaspãt
3 kg sare gemã
Mod de preparare:
Peºtele trebuie curãþat ºi frecat cu sucul a
douã lãmâi.
Anasonul trebuie tãiat în felii subþiri care se
introduc în peºte împreunã cu ramurile de
cimbru.
Jumãtate din sarea gemã trebuie pusã în tavã
ºi peºtele aºezat pe aceasta. Jumãtatea
rãmasã de sare trebuie pusã pe peºte ºi
presat tare.
Durata în cuptor: 55 minute
Nivel de utilizare: 1
electrolux 11
Calamar umplut
Ingrediente:
1 kg Calamari de grosime medie curãþaþi
1 ceapã mare
2 linguri ulei de mãsline
90 g orez cu bob lung
4 linguri sâmburi de pin
4 linguri stafide
2 linguri de pãtrunjel mãrunþit
Sare, piper
Sucul unei lãmâi
4 linguri ulei de mãsline
150 ml vin
500 ml suc de roºii
Mod de preparare:
Se freacã foarte bine Calamari cu sare ºi apoi
se spalã cu apã.
Ceapa trebuie decojitã, tãiatã ºi pusã sã
fiarbã puþin în 2 linguri de ulei de mãsline.
Orezul cu bob lung, sâmburii de pin, stafidele
ºi pãtrunjelul mãrunþit trebuie adãugate cepei
ºi se condimenteazã cu sare, piper ºi sucul
uneimâi.
Calamari se umple cu acest amestec ºi
deschizãtura trebuie cusutã.
Patru linguri de ulei de mãsline trebuie puse
într-o tavã ºi Calamari se prãjeºte bine pe
plitã, se adaugã vinul ºi sucul de roºii.
Trebuie acoperit cu un capac ºi introdus în
cuptor.
Durata în cuptor: 60 minute
Nivel de utilizare: 1
Peste la abur cu legume
Ingrediente:
400 g cartofi
2 legãturi ceapã verde
2 cãþei de usturoi
1 conservã micã tomate mãrunþite
4 felii file de somon
Sucul unei lãmâi
Sare ºi piper
75 ml supã de legume
50 ml vin alb
1 ramurã rosmarin proaspãt
1/2 legãturã cimbru proaspãt
Mod de preparare:
Cartofii trebuie spãlaþi, curãþaþi, tãiaþi în 4 ºi
fierþi 25 de minute în apã cu sare, dupã aceea
scurºi ºi tãiaþi felii.
Ceapa verde trebuie spãlatã ºi tãiatã în bucãþi
subþiri. Cãþeii de usturoi trebuie curãþaþi ºi
tãiaþi bucãþele. Ceapa ºi usturoiul se
amestecã cu roºile mãrunþite.
Feliile de file de somon trebuie unse cu sucul
unei lãmâi ºi lãsat sã se absoarbã. Dupã
aceea trebuie lãsat sã se usuce ºi se
condimenteazã cu sare ºi piper.
Zarzavaturile ºi cartofii se amestecã ºi se pun
într-o tavã unsã ºi rezistentã la foc, se
condimenteazã ºi somonul se pune
deasupra.
Trebuie stropit totul cu supã de legume ºi vin
alb ºi presãrat rosmarinul ºi cimbrul
deasupra.
Durata în cuptor: 30 minute
Nivel de utilizare: 3
Plachie de peste
Ingrediente:
8-10 cartofi
2 cepe
125 g file de anºoa
300 ml smântânã
2 linguri de pesmet
Piper
Cimbru proaspãt mãrunþit
2 linguri de unt
Mod de preparare:
Cartofii trebuie spãlaþi, curãþaþi ºi tãiaþi în felii
subþiri. Ceapa trebuie decojitã ºi tãiatã felii.
Trebuie unsã cu unt o formã rezistentã la foc.
O treime din cartofi ºi ceapã trebuie puse în
tavã. Pe aceastea se pune jumãtate din fileul
de anºoa ºi se acoperã cu restul de o treime
de cartofi ºi ceapã. Restul de file de anºoa
trebuie presãrat deasupra. Deasupra trebuie
pus restul de ceapã ºi cartofi astfel încât
cartofii sã fie stratul cel mai de sus.
Totul se presarã cu piper ºi cimbrul proaspãt.
Saramura de anºoa trebuie distribuitã
deasupra ºi apoi se adaugã smântâna.
Pesmetul trebuie presãrat deasupra, pe care
se adaugã bucãþi mici de unt.
Durata în cuptor: 60 minute
Nivel de utilizare: 3
12 electrolux
Peste umplut (Pastrav)
Ingrediente:
4 pãstrãvi circa 250 g
Sare, piper, boia ºi curry
Mod de preparare:
Spãlaþi pãstrãvii, uscaþi-i ºi stropiþi-i pe interior
ºi pe exterior cu lãmâie.
Lãsaþi sã se tragã puþin lãmâia ºi apoi
condimentaþi cu sare ºi piper.
Aºezaþi peºtii într-un vas de inox în care
introduceþi un platou gãurit detaºabil.
Adaos de apã prin recipientul pentru apã:
450 ml
Durata în cuptor: 30 minute
Nivel de utilizare: 3
Prajitura
Pandispan cu lamaie
Pentru aluat:
250 g unt
200 g zahãr
1 plic zahãr vanilat
1 vârf de cuþit de sare
4 ouã
150 g fãi
150 g amidon
1 linguriþã rasã de praf de copt
Coaja rasã a 2 lãmâi
Pentru glazurã:
125 ml suc de lãmâie
100 g zahãr pudrã
Diverse:
Tavã neagrã, 30 de cm lungime
Margarinã pentru ungere
Dispozitiv pentru fãrâmiþare
Mod de preparare:
Untul, zahãrul, coaja de lãmâie, zahãrul
vanilat ºi sarea se amestecã într-un recipient
pânã devine gros. Dupã aceea se adaugã
ouãle unul câte unul ºi se mai bate totul în
continuare.
Praful de copt amestecat cu fãina trebuie
adãugat amestecului de mai sus ºi trebuie
bãtut.
Aluatul trebuie pus în tava unsã ºi presãratã
cu pesmet, nivelat ºi pus în cuptor.
Dupã coacere trebuie amestecat sucul de
lãmâie cu zahãrul pudrã. Prãjitura coaptã
trebuie pusã pe o folie de aluminiu.
Folia de aluminiu trebuie ridicatã la marginile
prãjiturii astfel încât glazura sã curgã în afarã.
Prãjitura trebuie împunsã cu un beþigaº iar
glazura trebuie întinsã cu o pensulã.
Dupã aceea prãjitura trebuie lãsatã puþin sã
absoarbã.
Durata în cuptor: 75 minute
Nivel de utilizare: 1
Prajitura suedeza
Ingrediente:
5 ouã
340 g zahãr
100 g unt topit
360 g fãinã
1 plic de praf de copt
1 plic de zahãr vanilat
1 vârf de cuþit de sare
200 ml apã rece
Diverse:
Formã pentru torturi rotundã 28 cm,
Tavã neagrã, partea inferioarã acoperitã cu
pergament
Mod de preparare:
Zahãrul, ouãle, zahãrul vanilat ºi sarea se
amestecã timp de 5 minute într-un recipient
pânã devine gros. Dupã aceea trebuie
adãugat untul topit ºi se amestecã.
Praful de copt amestecat cu fãina trebuie
adãugat amestecului de mai sus ºi trebuie
bãtut.
La sfârºit trebuie adãugatã apa rece ºi totul
amestecat foarte bine. Aluatul trebuie pus în
tava, nivelat ºi pus în cuptor.
Durata în cuptor: 55 minute
Nivel de utilizare: 1
Mancaruri fara grasime
Ingrediente:
4 ouã
2 linguri apã caldã
50 g zahãr
1 plic zahãr vanilat
1 vârf de cuþit de sare
100 g zahãr
100 g fãinã
100 g amidon
2 linguriþe rase de praf de copt
Diverse:
Formã pentru tort rotundã 28 cm,
Partea inferioarã acoperitã cu pergament
electrolux 13
Mod de preparare:
Trebuie separate ouãle. Amestecaþi
gãlbenuºul cu apã caldã, 50 g de zahãr,
zahãrul vanilat ºi sarea, pânã când
compoziþia devine spumoasã.
Albuºul trebuie bãtut împreunã cu 100 g de
zahãr.
Fãina, amidonul ºi praful de copt trebuie
trecute prin sitã.
Albuºul ºi gãlbenuºul trebuie amestecate
împreunã cu grijã. În continuare trebuie
adãugat cu grijã amestecul de fãinã. Aluatul
trebuie pus în tavã, nivelat ºi pus în cuptor.
Durata în cuptor: 30 minute
Nivel de utilizare 3
Prajitura cu branza
Pentru aluat:
150 g fãi
70 g zahãr
1 plic zahãr vanilat
1 ou
70 g unt moale
Pentru crema de brânzã:
3 albuºuri
50 g stafide
2 linguri de rom
750 g brânzã de vaci proaspãtã
3 gãlbenuºuri de ou
200 g zahãr
Sucul unei lãmâi
200 g Crème Fraîche
1 plic praf de budincã cu aromã de
vanilie
Diverse:
Formã pentru torturi neagrã cu diametru
de 26 cm, unsã
Mod de preparare:
Fãina trebuie trecutã prin sitã într-un recipient.
Trebuie adãugate restul de ingredinete ºi
pregãtit aluatul cu un bãtãtor manual. Aluatul
trebuie pus timp de 2 ore în frigider.
Aproximativ 2/3 din aluat trebuie pus în tava
unsã ºi înþepat de mai multe ori cu o furculiþã.
Cu restul aluatului se formeazã o margine
înaltã de 3 cm.
Albuºul trebuie bãtut cu bãtãtorul manual.
Stafidele trebuie spãlate ºi lãsate sã se
scurgã bine, apoi se lasã puþin timp în rom.
Brânza de vaci, gãlbenuºul, zahãrul, sucul de
lãmâie, Crème Fraîche ºi praful de budincã
trebuie puse într-un recipient ºi amestecate
bine.
La sfârºit trebuie adãugate cu grijã albuºul
bãtut ºi stafidele ºi se amestecã.
Durata în cuptor: 85 minute
Nivel de utilizare: 1
Prajitura cu fructe
Ingrediente:
200 g unt
200 g zahãr
1 plic zahãr vanilat
1 vârf de cuþit de sare
3 ouã
300 g fãinã
1/2 plic praf de copt
125 g stafide negre
125 g stafide galbene
60 g migdale tocate
60 g citronadã sau oranjadã
60 g cireºe glazurate mãrunþite
70 g migdale întregi curãþate
Diverse:
Formã pentru tort neagrã cu diametru de
24 cm
Margarinã pentru ungere
Dispozitiv pentru fãrâmiþare
Mod de preparare:
Untul, zahãrul, zahãrul vanilat ºi sarea se
amestecã într-un recipient pânã devine gros.
Dupã aceea se adaugã ouãle unul câte unul
ºi se mai bate totul în continuare. Praful de
copt amestecat cu fãinã trebuie adãugat
amestecului de mai sus ºi trebuie bãtut.
Apoi trebuie adãugate fructele.
Aluatul trebuie pus în tava pregãtitã ºi la
margine tras mai sus decât în mijloc.
Marginea ºi mijlocul prãjiturii trebuie acoperite
cu migdalele întregi curãþate. Se introduce
prãjitura în cuptor.
Durata în cuptor: 100 minute
Nivel de utilizare: 1
Prajitura Streusel
Pentru aluat:
375 g fãinã
20 g drojdie
150 ml lapte cãlduþ
60 g zahãr
1 vârf de cuþit de sare
2 gãlbenuºuri de ou
75 g unt moale
14 electrolux
Pentru rãzãturã:
200 g zahãr
200 g unt
1 linguriþã de scorþiºoarã
350 g fãi
50 g nuci rase
30 g unt lichid
Mod de preparare:
Fãina trebuie trecutã prin sitã într-un recipient
ºi în mijloc trebuie fãcutã o gaurã. Drojdia
trebuie mãrunþitã, pusã în gaura fãcutã în
fãinã, apoi cu laptele ºi o parte din fãinã
trebuie amestecat pe margine, se presarã
fãina ºi se lasã la cald pânã când fãina
presãratã pe aluat devine groasã.
Se adaugã zahãrul, gãlbenuºul de ou, untul ºi
sarea pe marginea fãinii. Toate ingredientele
trebuie bãtute împreunã pânã formeazã un
aluat de drojdie.
Aluatul trebuie depus într-un spaþiu cald pânã
se ridicã de douã ori mai mult. Dupã aceea
aluatul trebuie întins ºi pus pe o tavã unsã ºi
lãsat sã mai creascã.
Untul, zaharul si scorþiºoara se amestecã într-
un recipient.
Fãina ºi nucile trebuie adãugate ºi se bate
totul împreunã pânã când se formeazã
rãzãtura. Untul trebuie uns pe aluatul crescut
ºi deasupra trebuie distribuitã uniform
rãzãtura.
Durata în cuptor: 35 minute
Nivel de utilizare: 3
Platou cu unt
Ingrediente:
750 g fãi
30g drojdie
400 ml lapte cãld
10 g zahãr
15 g sare
1 ou
100 g unt moale
Se completeazã cu:
1 gãlbenuº de ou
Puþin lapte
Mod de preparare:
Fãina trebuie trecutã prin sitã într-un recipient
ºi în mijloc trebuie fãcutã o gaurã. Drojdia
trebuie mãrunþitã, pusã în gaura fãcutã în
fainã, apoi cu laptele, o parte din zahãr ºi o
parte din fãinã trebuie amestecat pe margine,
se presarã fãinã ºi se lasã într-un loc cald
pânã când fãina presãratã pe aluat devine
groasã.
Se adaugã restul de zahãr, sarea, oul ºi untul
pe marginea fãinii. Toate ingredinetele trebuie
bãtute împreunã pânã formeazã un aluat de
drojdie.
Aluatul trebuie depus într-un spaþiu cald pânã
se ridicã de douã ori mai mult.
Dupã aceea trebuie cântãrite trei pãrþi egale
care se prelucreazã sub formã de ºnur. Din
cele trei ºnururi trebuie realizatã împletitura.
Trebuie lãsat acoperit încã o jumãtate de orã.
Suprafaþa împletiturii trebuie datã cu un
amestec de gãlbenuº ºi lapte ºi se introduce
în cuptor.
Durata în cuptor: 50 minute
Nivel de utilizare: 3
Platou cu drojdie de bere
Pentru aluat:
650 g fãinã
20 g drojdie
200 ml lapte cãlduþ
40 g zahãr
Sare
5 gãlbenuºuri de ou
200 g unt moale
Pentru umpluturã:
250 g alune tocate
20 g pesmet
½ linguriþã de ghimber mãcinat
50 ml lapte
60 g miere
30 g unt lichid
20 ml rom
Se completeazã cu:
1 gãlbenuº de ou
Puþin lapte
50 g migdale mãrunþite
Mod de preparare:
Fãina trebuie trecutã prin sitã într-un recipient
ºi în mijloc trebuie fãcutã o gaurã. Drojdia
trebuie mãrunþitã, pusã în gaura fãcutã în
fainã, apoi cu laptele, o parte din zahar ºi o
parte din fãinã trebuie amestecat pe margine,
apoi se presarã fãina ºi se lasã într-un loc
cald pânã când fãina presãratã pe aluat
devine groasã.
Se adaugã restul de zahar pe marginea fãinii.
Toate ingredientele trebuie bãtute împreunã
pânã formeazã un aluat de drojdie. Aluatul
trebuie pus într-un spaþiu cald pânã se ridicã
de douã ori mai mult.
electrolux 15
Pentru umpluturã trebuie amestecate toate
ingredientele. Aluatul trebuie împãrþit în 3 pãrþi
egale care se ruleazã sub formã de
dreptunghiuri pe lungime. Câte o treime a
umpluturii trebuie distribuitã pe fiecare
dreptunghi ºi dupã aceea bucãþile de aluat
trebuie rulate împreunã.
Din cele trei ºnururi trebuie realizatã
împletitura. Suprafaþa împletiturii trebuie datã
cu un amestec de gãlbenuº ºi lapte, apoi se
presarã migdalele mãrunþite.
Durata în cuptor: 55 minute
Nivel de utilizare: 3
Prajitura Ring
Ingrediente:
500 g fãi
1 pachet de drojdie
80 g zahãr pudrã
150 g unt
3 ouã
1 linguriþã rasã de sare
150 ml lapte cãld
70 g stafide (puse timp de 1 orã în 20 ml
suc de viºine)
Se completeazã cu:
50 g migdale întregi curãþate
Mod de preparare:
Fãina, drojdia uscatã, zahãrul pudrã, untul,
ouãle, sarea ºi laptele trebuie puse într-un
recipient ºi bãtute pânã se fac aluat. Aluatul
trebuie acoperit ºi lãsat sã creascã timp de 1
orã.
Stafidele trebuie adãugate ºi amestecate
manual cu aluatul.
Migdalele trebuie date cu fãinã una câte una
ºi introduse în orificiile unse ale formei de
cozonac. La sfârºit aluatul trebuie fãcut sub
formã lunguiaþã ºi pus sub formã de cozonac
ºi lãsat acoperit încã 45 de minute.
Durata în cuptor: 60 minute
Nivel de utilizare: 1
Savarina
Pentru aluat:
350 g fãi
1 plic de drojdie
75 g zahãr
100 g unt
5 gãlbenuºuri de ou
1/2 linguriþã sare
1 plic zahãr vanilat
125 ml lapte cald
Dupã coacere:
375 ml apã
200 g zahãr
100 ml suc de prune sau 100 ml lichior
de portocale
Mod de preparare:
Fãina, drojdia uscatã, zahãrul pudrã, untul,
gãlbenuºurile de ou, sarea, zahãrul vanilat ºi
laptele trebuie puse într-un recipient ºi bãtute
pânã se fac aluat. Aluatul trebuie acoperit ºi
lãsat sã creascã timp de 1 orã. La sfârºit
aluatul trebuie pus în formã de cozonac ºi se
lasã acoperit încã 45 de minute.
Durata în cuptor: 35 minute
Nivel de utilizare: 1
Dupã coacere:
Apa ºi zahãrul trebuie fierte ºi lãsate sã se
rãceascã.
Sucul de prune sau lichiorul de portocale
trebuie adãugat la apa cu zahãr ºi amestecat.
Prãjitura rãcitã trebuie împunsã de mai multe
ori cu un beþigaº ºi se întinde uniform
amestecul.
Rumenite
Ingrediente:
250 g ciocolatã amãruie
250 g unt
375 g zahãr
2 plicuri zahãr vanilat
1 vârf de cuþit de sare
5 linguri apã
5 ouã
375 g nucã
250 g fãinã
1 linguriþã de praf de copt
Mod de preparare:
Ciocolata amãruie trebuie tãiatã mare ºi topitã
în apã fierbinte.
Untul, zahãrul, zahãrul vanilat, sarea ºi apa
trebuie bãtute pânã se fac spumã, apoi se
adaugã ouãle ºi ciocolata topitã.
Nuca trebuie tãiatã mare ºi adãugatã cu fãina
ºi praful de copt, apoi se amestecã cu
ciocolata.
Utilizaþi o tavã adâncã acoperitã cu
pergament în care turnaþi aluatul, pe care îl
nivelaþi.
Durata în cuptor: 50 minute
Nivel de utilizare: 3
Dupã coacere:
Prãjitura se lasã la rãcit, trebuie îndepãrtatã
hârtia de copt ºi trebuie tãiat în forme
dreptunghiulare.
16 electrolux
Briose
Ingrediente:
150 g unt
150 g zahãr
1 plic zahãr vanilat
1 vârf de cuþit de sare
Coaja unei lãmâi netãiatã
2 ouã
50 ml lapte
25 g amidon alimentar
225 g fãi
10 g praf de copt
1 borcan cu viºine (375 g)
25 g cuburi de ciocolatã
Diverse:
Forme de hârtie, aproximativ 7 cm
diametru
Mod de preparare:
Untul, zahãrul, zaharul vanilat, sarea ºi coaja
unei lãmâi netãiate trebuie bãtute pânã se fac
spumã. Apoi trebuie adãugate ouãle ºi se
bate în continuare.
Amidonul alimentar, fãina ºi praful de copt
trebuie amestecate ºi apoi pus laptele.
Viºinele trebuie rãsturnate ºi se amestecã
împreunã cu cuburile de ciocolatã.
Aluatul trebuie turnat în formele de hârtie puse
pe tavã ºi se pune la cuptor.
Durata în cuptor: 35 minute
Nivel de utilizare: 3
Tarta dulce
Ingrediente:
2 foi aluat original elveþian (dreptungiular
derulat)
50 g alune mãcinate
1,2 kg mere
3 ouã
300 ml margarinã
70 g zahãr
Mod de preparare:
Aluatul trebuie rulat pe o tavã unsã ºi împuns
des cu o furculiþã.
Distribuiþi alunele uniform pe aluat. Merele
trebuie curãþate, scos cotorul ºi tãiate în 12
felii. Distribuiþi feliile uniform pe aluat.
Ouãle, margarina, zahãrul ºi zahãrul vanilat
trebuie bine amestecate ºi puse pe mere.
Durata în cuptor: 45 minute
Nivel de utilizare: 1
Prajitura cu morcov
Pentru aluat:
150 ml ulei de floarea soarelui
100 g zahãr brun
2 ouã
75 g sirop
175 g fãinã
1 linguriþã de scorþiºoarã
½ linguriþã de ghimber mãcinat
1 linguriþã de praf de copt
200 g morcovi fin raºi
75 g stafide
150 g nucã de cocos rasã
Pentru glazurã:
50g unt
150 g brânzã proaspã
40 g zahãr tos
Alune mãcinate
Diverse:
Tavã rotundã cu un diametru de 22 cm,
unsã
Mod de preparare:
Uleiul de floarea soarelui, zahãrul, ouãle ºi
siropul trebuie amestecate împreunã.
Celelalte ingrediente pentru aluat trebuie
puse dedesubt.
Întindeþi aluatul în tava unsã.
Durata în cuptor: 55 minute
Nivel de utilizare: 3
Dupã coacere:
Untul, brânza proaspãtã ºi zahãrul tos trebuie
amestecate (eventual adãugaþi ºi puþin lapte
pentru a deveni mai moale la întins).
Întindeþi peste prãjitura rãcitã iar partea
superioarã trebuie presãratã cu alunele
mãcinate.
Prajitura Almond cu chimen
Pentru aluat:
5 ouã
200 g zahãr
100 g marþipan
200 ml ulei de mãsline
450 g fãinã
1 lingurã de scorþiºoarã
1 plic de praf de copt
50 g fistic mãrunþit
125 g migdale albe râºnite
300 ml lapte
electrolux 17
Pentru glazurã:
200 g gem de caise
5 linguriþe de zahãr pudrã
1 linguriþã de scorþiºoarã
2 linguri apã caldã
Migdale mãrunþite
Diverse:
Formã pentru torturi 28 cm
Mod de preparare:
Ouãle, zahãrul ºi marþipanul trebuie bãtute
timp de 5 minute, dupã aceea trebuie
adãugat încet uleiul de mãsline.
Fãina, scorþiºoara ºi praful de copt trebuie
date prin sitã împreunã, dupã aceea se
amestecã ºi fisticul pisat ºi migdalele râºnite
cu fãina. Apoi se amestecã cu grijã împreunã
cu laptele.
Trebuie adãugat totul în tavã, a cãrei parte
inferioarã trebuie acoperitã cu pesmet de
pâine.
Durata în cuptor: 70 minute
Nivel de utilizare: 3
Dupã coacere:
Gemul de caise trebuie fiert ºi apoi aplicat pe
prãjiturã cu o pensulã; se lasã sã se
ceascã.
Zahãrul pudrã, scorþiºoara ºi apa caldã
trebuie amestecate; trebuie pus pe deasupra
prãjiturii. Migdalele mãrunþite trebuie
presãrate pe suprafaþa superioarã glazuratã a
prãjiturii.
Tarta cu fructe
Pentru aluat:
200 g fãi
1 vârf de cuþit de sare
125 g unt
1 ou
50 g zahãr
50 ml apã rece
Pentru umpluturã:
Fructe în funcþie de anotimp (mere,
piersici, viºine etc.)
90 g migdale râºnite
2 ouã
100 g zahãr
90 g unt moale
Diverse:
Formã cu un diametru de 28 cm, unsã
Mod de preparare:
Cerneþi fãina într-un recipient ºi amestecaþi cu
sarea ºi untul mãrunþit. Dupã aceea bateþi oul,
zahãrul ºi apa rece pânã se face aluatul.
Trebuie lãsat timp de 2 ore în frigider.
Aluatul rãcit trebuie rulat, pus în tavã ºi
împuns cu furculiþa.
Curãþaþi fructele, scoateþi-le sâmburii ºi puneþi-
le pe aluat în bucãþi mici sau felii. Migdalele
râºnite, ouãle, zahãrul ºi untul moale trebuie
bãtute împreunã într-un recipient. Dupã aceea
trebuie adãugate peste fructe ºi netezit.
Durata în cuptor: 50 minute
Nivel de utilizare: 1
Deserturi
Tarta cu caramel
Ingrediente:
100 g zahãr
2 linguriþe de a
500 ml lapte
1 baton de vanilie
100 g zahãr
2 ouã
4 gãlbenuºuri de ou
Diverse:
6 forme de souflé
Mod de preparare:
Introduceþi 100 g zahãr ºi apã într-o oalã,
lãsaþi sã fiarbã ºi sã se topeascã pânã la
caramelizare, maro deschis. Turnaþi apoi
imediat în 6 forme mici de souflé, fundul
formei sã fie acoperit cu caramel.
Introduceþi laptele într-o oalã, desfaceþi
batonul de vanilie ºi cu un cuþit scoateþi
seminþele ºi introduceþi-le în lapte.
Încãlziþi laptele pânã la circa 90 °C (nu-l lãsaþi
sã fiarbã). Amestecaþi ouãle ºi gãlbenuºul de
ou cu 100 g zahãr (nu spumã), apoi turnaþi
compoziþia în forme.
Adaos de apã prin recipientul pentru apã:
500 ml
Durata în cuptor: 30 minute
Nivel de utilizare: 3
18 electrolux
Budinca cu cocos
Ingrediente:
250 ml lapte
370 g lapte de cocos
6 ouã
120 g zahãr
1 conservã de mango, turnatã ºi mixatã
Diverse:
6 forme pentru budincã
Mod de preparare:
Amestecaþi laptele ºi laptele de cocos.
Bateþi uºor ouãle cu zahãrul ºi apoi adãugaþi
laptele de cocos.
Umpleþi formele de budincã cu compoziþia.
Dupã gãtire rãsturnaþi-le ºi decoraþi-le cu
mango.
Adaos de apã prin recipientul pentru apã:
500 ml
Durata în cuptor: 35 minute
Nivel de utilizare: 3
Prajitura Cappuccino
Pentru aluat:
100 g unt moale
90 g zahãr
2 gãlbenuºuri de ou
Miezul unei pãstãi de vanilie
2 linguri de cafea solubilã (dizolvatã în
50 ml apã fierbinte)
2 albuºuri
50 g fãinã
50 g amidon din porumb
1/2 linguriþã praf de copt
Pentru umpluturã:
250 ml suc de portocale
50 g zahãr
1 vârf de cuþit de scorþiºoa
20 ml lichior de portocale
Se completeazã cu:
200 ml friºcã bãtutã pentru ornare
Diverse:
forme mici unse sau ceºti
Mod de preparare:
Untul, zahãrul, gãlbenuºul de ou, miezul unei
pãstãi de vanilie se amestecã spumã ºi apoi
se amestecã cu cafeaua dizolvatã ºi rãcitã.
Bateþi albuºul. Cerneþi fãina, amidonul din
porumb ºi praful de copt ºi amestecaþi-le cu
albuºul de ou, apoi adãugaþi-le în compoziþie.
Introduceþi aluatul în forme mici unse sau
ceºti.
Adaos de apã prin recipientul pentru apã:
600 ml
Durata în cuptor: 35 minute
Nivel de utilizare: 3
Dupã coacere:
Introduceþi sucul de portocale, zahãrul,
scorþiºoara ºi lichiorul de portocale într-o oalã
ºi puneþi pe zona de gãtit amestecând pânã
când sosul devine ca un sirop.
Rãsturnaþi prãjitura caldã pe o farfurie pentru
desert ºi ornaþi-o cu sos ºi friºcã.
Placinta cu cirese
Ingrediente:
500 g pâine
750 ml lapte
1 prizã de sare
80 g zahãr
4 ouã
2 pahare de viºine
50 g unt
Diverse:
Formã de sufleu, unsã
Mod de preparare:
Tãiaþi pâinea în rondele. Amestecaþi laptele,
sarea, zahãrul ºi ouãle ºi turnaþi compoziþia
peste pâine, amestecaþi ºi lãsaþi sã se tragã
bine.
Turnaþi viºinele în compoziþie.
Introduceþi compoziþia în forma de sufleu
unsã. Împãrþiþi untul în ºuviþe pe sufleu.
Adaos de apã prin recipientul pentru apã:
400 ml
Durata în cuptor: 45 minute
Nivel de utilizare: 3
Galuste cu prune
Pentru aluat:
Ingredientele trebuie sã fie la temperatura
camerei
125 ml lapte
20 g zahãr
1 plic de drojdie uscatã
300 g fãinã
30 g zahãr
30 g unt
1 gãlbenuº de ou
1 ou întreg
1 plic de zahãr vanilat
Puþinã lãmâie
Marmeladã de prune
electrolux 19
Dupã coacere:
50 g unt
50 g mac mãcinat
Zahãr pudrã
Diverse:
formã unsã
Mod de preparare:
Introduceþi laptele ºi zahãrul într-o oalã ºi
încãlziþi-le uºor pe o zonã de gãtit. Adãugaþi
drojdia uscatã ºi amestecaþi. Lãsaþi apoi circa
30 de minute sã se liniºteascã.
Introduceþi fãina, zahãrul, untul, gãlbenuºul de
ou, oul, zahãrul vanilat ºi puþinã lãmâie într-un
vas pentru amestecat. Adãugaþi laptele ºi
drojdia ºi frâmântaþi un aluat maleabil.
Acoperiþi aluatul cu un prosop de bucãtãrie ºi
lãsaþi-l sã se liniºteascã în continuare 45 de
minute.
În final scoateþi aluatul cu o lingurã în formã
de gãluºcã (circa 80g), fãceþi-le plate cu
mâna ºi umpleþi-le cu o lingurã de marmeladã
de prune. Trageþi marginile aluatului în sus,
închideþi marmelada cu aluatul ºi în final
formaþi o bilã.
Introduceþi bilele într-o formã unsã, lãsaþi-le sã
se liniºteascã încã 45 de minute ºi apoi
introduceþi-le în cuptor.
Adaos de apã prin recipientul pentru apã:
500 ml
Durata în cuptor: 30 minute
Nivel de utilizare: 3
Dupã coacere:
Dupa coacere turnaþi pe gãluºte unt topit ºi
presãraþi mac ºi zahãr pudrã.
Pizza/Placinta/Paine
Pizza
Pentru aluat:
14 g drojdie
200 ml apã cãlduþã
300 g fãi
3 g sare
1 lingurã ulei
Pentru umpluturã:
1/2 conservã micã de tomate mãrunþite
200 g brânzã Emmentaler, rasã
100 g salam
100 g ºuncã fiartã
150 g ciuperci Champignon (din
conservã)
150 g brânzã Feta
Oregano
Diverse:
Tavã, unsã
Mod de preparare:
Zdrobiþi drojdia într-un vas ºi dizolvaþi-o în apã
cãlduþã. Fãina cu sarea ºi uleiul amestecate
trebuie adãugate drojdiei.
Ingredientele trebuie amestecate pânã când
se formeazã un aluat fin care curge din
recipient. Aluatul trebuie pus sã stea într-un
loc cald pânã când creºte dublu.
Apoi se ruleazã pe o tavã unsã ºi se împunge
cu o furculiþã.
Ingredientele pentru conþinut trebuie puse pe
aluat în ordinea indicatã.
Durata în cuptor: 25 minute
Nivel de utilizare: 1
Tarta cu ceapa
Pentru aluat:
300 g fãinã
20 g drojdie
125 ml lapte cãlduþ
1 ou
50 g unt
Pentru umpluturã:
750 g ceapã
250 g slãni
3 ouã
250 g Creme fraiche
125 ml lapte
1 linguriþã de sare
½ linguriþã piper mãcinat
Mod de preparare:
Fãina trebuie trecutã prin sitã într-un recipient
ºi în mijloc trebuie fãcutã o gaurã.
Drojdia trebuie mãrunþitã ºi introdusã în
gaurã, se amestecã începând de la margine
adãugând puþin lapte ºi fãinã. Apoi trebuie
presãratã fãina ºi se lasã într-un loc cald pânã
când fãina presãratã pe aluat devine groasã.
Oul ºi untul trebuie adãugate la marginea
fãinii. Toate ingredientele trebuie bãtute
împreunã pânã formeazã un aluat de drojdie.
Aluatul trebuie depus într-un spaþiu cald pânã
se ridicã de douã ori mai mult.
Între timp trebuie curãþatã ceapa, tãiatã în 4 ºi
dupã aceea în felii subþiri. Slãnina trebuie
fãcutã cuburi ºi împreunã cu ceapa lãsatã sã
dea în clocot ºi apoi lãsatã se se rãceascã.
Aluatul trebuie rulat pe o tavã unsã ºi împuns
cu o furculiþã, iar marginile trebuie ridicate.
Trebuie lãsat încã o datã sã se mai umfle.
20 electrolux
Ouãle, Creme fraiche, laptele, sarea ºi piperul
trebuie amestecate. Ceapa rãcitã ºi slãnina
trebuie adãugate. Toate se amestecã
împreunã, se pune pe aluat ºi se netezeºte.
Durata în cuptor: 45 minute
Nivel de utilizare: 1
Quiche Lorraine
Pentru aluat:
200 g fãi
2 ouã
100 g unt
1/2 linguriþã sare
Puþin piper
1 vârf de cuþit de nucºoarã
Pentru umpluturã:
150 g brânzã rasã
200 g ºuncã fiartã sau costiþã
2 ouã
250 g smântânã
Sare, piper ºi nucºoarã
Diverse:
Tavã neagrã, unsã, diametru 28 cm
Mod de preparare:
Fãina, untul, ouãle ºi condimentele trebuie
puse într-un recipient ºi amestecat pânã se
face un aluat. Aluatul trebuie lãsat câteva ore
în frigider.
Întindeþi aluatul în tava unsã. Partea inferioarã
trebuie împunsã cu o furculiþã.
Presãraþi ºunca pe aluat.
Pentru sos trebuie amestecate ouãle cu
smântâna ºi cu condimentele. La sfârºit
trebuie adãugatã brânza.
Apoi turnaþi peste ºunca.
Durata în cuptor: 45 minute
Nivel de utilizare: 1
Sufleu cu branza de capra
Pentru aluat:
125 g fãi
60 ml ulei de mãsline
1 vârf de cuþit de sare
3-4 linguri apã rece
Pentru umpluturã:
1 lingurã ulei de mãsline
2 cepe
Sare ºi piper
1 linguriþã cimbru mãrunþit
150 g brânzã Ricotta
100 g brânzã de caprã
2 linguri ulei de mãsline
1 ou
60 ml smântânã
Diverse:
Tavã neagrã, unsã, diametru 28 cm
Mod de preparare:
Fãina, uleiul de mãsline ºi sarea trebuie puse
într-un recipient ºi se amestecã pânã se
sfãrâmã. Trebuie adãugatã apa ºi prelucrat în
continuare pânã iese un aluat. Aluatul trebuie
lasãt cîteva ore în frigider.
Se întinde apoi într-o formã unsã. Partea
inferioarã trebuie împunsã cu o furculiþã.
Se pune 1 lingurã ulei de mãsline în tigaie.
Ceapa trebuie feliatã subþire ºi lãsatã la fiert
în ulei aproximativ 30 de minute, acoperit.
Se condimenteazã cu sare ºi piper ºi ½
linguriþã de cimbru mãrunþit.
Ceapa trebuie lãsatã sã se rãceascã uºor ºi
apoi pusã pe aluat.
Ricotta ºi brânza de caprã trebuie distribuite
deasupra ºi adãugate mãslinele. ½ linguriþã
de cimbru mãrunþit trebuie presãrat deasupra.
Pentru glazura de deasupra trebuie
amestecate ouãle cu smântâna. Apoi se
toarnã peste prãjiturã.
Durata în cuptor: 45 minute
Nivel de utilizare: 1
Sufleu cu branza
Ingrediente:
1,5 foi aluat original eleveþian
(dreptungiular derulat)
500 g brânzã Emmentaler rasã
200 ml smântânã
100 ml lapte
4 ouã
Sare, piper ºi nucºoarã
Mod de preparare:
Aluatul trebuie pus într-o tavã bine unsã.
Trebuie înþepat des cu o furculiþã.
Distribuiþi brânza Emmentaler uniform pe
aluat.
Smântâna, laptele ºi ouãle trebuie
amestecate cu sarea, piperul ºi nucºoara
dupã gust. Mai trebuie amestecat încã o datã
bine ºi pus totul peste brânzã.
Durata în cuptor: 40 minute
Nivel de utilizare: 1
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Electrolux EOB98000X Recipe book

Categorie
Măsurare, testare
Tip
Recipe book