Aeg-Electrolux B4403-5-A Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
B4403-5
Informaþii pentru
utilizator
Cuptor electric
încorporat
Cuprins2
Cuprins
Instrucþiuni de utilizare 3
Instrucþiuni de siguranþã 3
Descrierea aparatului 4
Privire de ansamblu 4
Niºã de deservire 5
Dotarea cuptorului 5
Accesorii cuptor 6
Înaintea primei utilizãri 7
Reglarea ºi modificareaorei exacte 7
Prima curãþare 8
Deservirea cuptorului 8
Pornirea ºi oprirea cuptorului 8
Funcþiile cuptorului 9
Montarea grãtarului, tãvii de copt ºi a
tigãiipentru grãsime 10
Montarea/demontarea filtrului pentru
grãsime 11
Funcþii suplimentare 11
Blocarea mecanicã a uºii 14
Utilizãri, tabele ºi sfaturi 15
Coacerea 15
Prãjire 21
Prãjirea la grãtar 24
Dezgheþarea 25
Uscarea 26
Fierberea 26
Curãþarea ºi întreþinerea 27
Aparatul din exterior 27
Spaþiul interior al cuptorului 28
Accesorii 28
Filtrul pentru grãsime 28
Grilajul mobil 28
Sistemul de iluminare a cuptorului 29
Capacul cuptorului 30
Uºa cuptorului 31
Uºa de sticlã a cuptorului 33
Ce trebuie fãcut atunci când … 36
Pãstrarea curãþeniei 37
Service 38
Vã mulþumim cã aþi ales unul din produsele noastre de calitate.
Pentru a asigura performanþe optime ºi de duratã ale aparatului dvs., vã rugãm
citiþi cu atenþie acest manual cu instrucþiuni. Vã va permite sã parcurgeþi toate
procesele în mod perfect ºi eficient. Pentru a putea consulta acest manual ori
de câte ori aveþi nevoie, vã recomandãm sã îl pãstraþi într-un loc sigur. ªi vã
rugãm sã îl înmânaþi unui eventual viitor proprietar al aparatului.
Vã dorim sã vã bucuraþi pe deplin de noul dvs. aparat.
Urmãtoarele simboluri sunt utilizate în acest manual de utilizare:
1
Informaþii importante cu privire la siguranþa dvs. personalã ºi informaþii cu privire
la modul de evitare a deteriorãrii aparatului.
3 Informaþii ºi recomandãri generale
2 Informaþii cu privire la mediul înconjurãtor
3Instrucþiuni de utilizare
Instrucþiuni de utilizare
1 Instrucþiuni de siguranþã
Siguranþa electricã
Aparatul are voie fie racordat la reþeaua electrinumai de cãtre un
specialist autorizat.
În cazul defecþiunilor sau deteriorãrii aparatului: siguranþele trebuie
deºurubate, respectiv scoase din funcþiune.
Reparaþiile asupra aparatului au voie sã fie fãcute numai de cãtre
specialiºti autorizaþi. Reparaþiile necorespunzãtoare pot crea pericole.
Pentru reparaþii, contactaþi service-ul nostru autorizat sau distribuitorul dvs.
Siguranþã pentru copii
Copiii mici nu trebuie lãsaþi nesupravegheaþi cât timp aparatul este în
funcþiune.
Siguranþa pe durata utilizãrii
Persoanele (inclusiv copii), care datoritã capacitãþilor lor fizice, senzoriale sau
intelectuale, sau datoritã lipsei lor de experienþã sau necunoaºterii nu sunt în
stare sã utilizeze aparatul în siguranþã, nu trebuie sã utilizeze acest aparat fãrã
supravegherea sau îndrumarea unei persoane responsabile.
Acest aparat trebuie folosit numai pentru fierberea, prãjirea ºi coacerea
mâncãrurilor, acasã.
Atenþie la racordarea la reþeaua de curent a aparatelor electronice în prize
aflate în apropierea acestui aparat. Cablurile de racord nu au voie sã fie
prinse sub uºa fierbinte a cuptorului.
Avertizare: Pericol de ardere! La exploatare, interiorul cuptorului
devinefierbinte.
Dacã utilizaþi produse cu conþinut de alcool în cuptor, se poate forma un abur
de amestec cu aer ce este uºor inflamabil. În acest caz, deschideþi cu grijã
uºa. Nu umblaþi cu jar, scântei sau foc.
3 Instrucþiuni cu privire la acrilamid
Conform celor mai recente descoperiri în domeniu, prãjirea intensivã a
alimentelor, mai ales în cazul produselor care conþin amidon, apare o periclitare
a sãnãtãþii datoritã acrilamidului. De aceea vã recomandãm sã gãtiþi la
temperaturi scãzute, ºi sã nu prãjiþi prea tare felurile de mâncare.
Evitarea deteriorãrii aparatului
Nu îmbrãcaþi cuptorul cu folie de aluminiu ºi nu aºezaþi nici o tavã de coacere,
cratiþã, etc. pe partea inferioarã, pentru cã smalþul cuptoruluipoate fi afectat de
acumularea de cãldurã.
Sucurile de fructe care picurã de pe tava de coacere creea pete care nu se
mai pot ºterge. Pentru prãjituri suculente utilizaþi o tavã adâncã.
Nu puneþi nimic pe uºa deschisã a cuptorului.
Descrierea aparatului4
Nu turnaþi niciodatã apã direct în cuptorul încins. Se pot produce deteriorãri
ale smalþului ºi decolorãri.
Puterea aplicatã, mai ales pe marginile foliei din faþã, poate sã spargã sticla.
Nu pãstraþi obiecte inflamabile în cuptor. Puteþi sã vã ardeþi la punerea în
funcþiune.
Nu pãstraþi alimente umede în cuptor. Pot apare deteriorãri ale smalþului.
Aveþi grijã ca dupã decuplarea suflantei cu aer rece sã nu lãsaþi mâncãruri
deschise în cuptor. În spaþiul de coacere sau pe sticla uºii se poate forma
umezealã, care poate ajunge ºi la mobilier.
3 Indicaþie cu privire la stratul de smalþ
Modificãrile de culoare ale stratului de smalþ ale cuptorului datorate utilizãrii nu
au influenþã asupra exploatãrii normale, respectiv în parametrii a aparatului.
Acest lucru nu ridicã probleme în ceea ce priveºte dreptul de a solicita garanþia.
Descrierea aparatului
Privire de ansamblu
Uºã de sticlã
Niºã de deservire
Mânerul
uºii
5Descrierea aparatului
Niºã de deservire
Dotarea cuptorului
Bec de control al funcþionãrii Bec de control al temperaturii
Afiºarea timpului
Taste pentru funcþiile ceasului
Selectarea temperaturii
Funcþiile cuptorului
Temperaturã superioarã ºi element de încãlzire a
grãtarului
Sistemul de iluminare a
cuptorului
Þepuºã pentru carne fiºã
Filtru pentru grãsime
Element de încãlzire pe
peretele din spate
Ventilator
Temperaturã inferioarã
Nivel de utilizare
Grilaj mobil,
demontabil
Descrierea aparatului6
Partea interioarã a uºii
Pe partea interioarã a uºii cuptorului este
expusã numerotarea nivelelor de utilizare a
cuptorului.
În afarã de aceasta gãsiþi o scurtã
descriere a funcþiilorcuptorului, nivelele de
utilizare recomandate ºi temperaturile
pentru gãtirea celor mai uzuale feluri de
mâncare.
Accesorii cuptor
Grãtar
Pentru veselã, forme pentru prãjituri, fripturi
ºi grãtare.
Tavã pentru coacere
Pentru prãjituri ºi fursecuri.
Tigaie pentru grãsime
Pentru coacere ºi prãjire, respectiv ca ta
de colectare a grãsimii.
Þepuºa pentru carne
Pentru determinarea exactã a gradului de
preparare a bucãþilor de carne.
7Înaintea primei utilizãri
Înaintea primei utilizãri
Reglarea ºi modificareaorei exacte
Dupã racordarea electricã sau în cazul unei
cãderi de tensiune becul funcþiei Ora
clipeºte automat.
1. Pentru modificarea unei ore exacte deja
reglate, tasta ºi trebuie apãsate
simultan pânã când becul funcþiei Ora
clipeºte.
2. Cu ajutorul tastei sau reglaþi ora
exactã.
3 Apãsaþi tastele dorite întotdeauna în mijloc.
Dupã circa 5 secunde nu mai clipeºte ºi
ceasul indicã ora exactã reglatã.
Aparatul este gata de utilizare.
3 Ora poate fi modificatã numai atunci
când nici o Cronometru nu este reglatã.
Deservirea cuptorului8
Prima curãþare
Înainte de a utiliza pentru prima oarã cuptorul, trebuie sã-l curãþaþi bine.
1 Atenþie: Nu utilizaþi substanþe de curãþare abrazive, corozive! Suprafeþele pot fi
deteriorate.
3 Utilizaþi substanþe de curãþare uzuale pentru metalul din faþã.
1. Reglaþi comutatorul funcþiilor cuptorului pe sistemul de iluminare .
2. Toate accesoriile ºi grilajul trebuie scoase ºi curãþate cu apã caldã ºi sãpun.
3. De asemenea cuptorul trebuie spãlat cu apã caldã ºi sãpun, ºi apoi trebuie lãsat
sã se usuce.
4. Partea frontalã a aparatului trebuie ºtearsã cu o cârpã umedã.
Deservirea cuptorului
3 Cuptorul este dotat cu un comutator îngropat pentru funcþiile cuptorului ºi
alegerea temperaturii. Apãsaþi pentru utilizarea comutatorului corespunzãtor.
Dupã aceea comutatorul iese.
Pornirea ºi oprirea cuptorului
Selectarea funcþiilor cuptorului Selectarea temperaturii
Afiºajtemperaturã/timp
Bec de control al exploatãrii
TastaTasta
Bec de control al temperaturii
Afiºaj Sonda pentru
carne
9Deservirea cuptorului
1. Rotiþi comutatorul funcþiilor cuptorului la funcþia dorit.
2. Rotiþi comutatorul de selectare a temperaturii la temperatura dorit.
Becul de control al funcþionãrii lumineazã, atâta timp cât cuptorul este în
funcþiune.
Becul de control al temperaturii lumineazã, atâta timp cât cuptorul încãlzeºte.
3. Pentru a opri cuptorul, rotiþi comutatorul funcþiilor cuptorului ºi cel de selectare a
temperaturii pe poziþia Oprit.
3 Suflantã cu aer rece
Suflanta se cupleazã automat pentru a menþine rece suprafaþa aparatului. Dupã
ce se decupleazã cuptorul, suflanta funcþioneazã în continuare pentru a rãci
aparatul, ºi apoi se opreºte automat.
Funcþiile cuptorului
Pentru cuptor vã stau la dispoziþie urmãtoarele funcþii:
Funcþia cuptorului Utilizare
Sistem de
iluminare
Cu ajutorul acestei funcþii puteþi ilumina interiorul
cuptorului, de exemplu pentru curãþare.
Aer cald Pentru gãtirea pe pânã la trei nivele diferite în acelaºi
timp.
Temperaturile cuptorului trebuie reglate cu 20-40 °C mai
puþin decât în cazul temperaturilor superioare/inferioare.
Pizza Pentru gãtirea pe un anumit nivel a felurilor de mâncare
care necesitã o rumenire intensivã, cu partea
inferioarã crocantã.
Temperaturile cuptorului trebuie reglate cu 20-40 °C mai
puþin decât în cazul temperaturilor înalte/scãzute.
Sus si jos Pentru coacere ºi prãjire pe un singur nivel.
Incalzire jos Pentru coacerea prãjiturilor cu suprafaþa de jos
crocantã.
Racire(30 Grade C) Pentru dezgheþarea parþialã ºi totalã,de exemplu tort,
unt, pâine, fructe sau alte alimente îngheþate
Gril simplu Pentru prãjirea alimentelor plate care pot fi aranjate în
mijlocul grãtarului ºi pentru pâine prãjitã.
Gril dublu Pentru prãjirea alimentelor plate în cantitãþi mari ºi
pentru pâine prãjitã.
Gatire intensiva Pentru prãjirea bucãþilor de carne mai mari, sau a cãrnii
de pasãre pe un singur nivel.
Funcþia se preteazã ºi la frigere în cuptor ºi gratinare.
Deservirea cuptorului10
Montarea grãtarului, tãvii de copt ºi a tigãiipentru grãsime
3 Siguranþa la scoatere ºi siguranþa la rabatare
Pentru siguranþa scoaterii, toate componentele mobile sunt dotate la marginea
stângã cu un mic ajustaj în jos.
Componentele mobile trebuie astfel introduse încât ajustajul sã se afle în spaþiul
de coacere în spate. Ajustajul este important ºi pentru siguranþa la rabatare a
componentelor mobile.
Montarea tãvii, respectiv a tigãii pentru
grãsime:
Introduceþi tava respectiv tigaia pentru
grãsime în ºinele de ghidaj ale nivelului
ales.
Introducerea grãtarului:
Grãtarul trebuie astfel poziþionat încât
picioruºele sã fie îndreptate în jos.
Grãtarul trebuie introdus între ºinele de
ghidaj ale nivelului ales.
3 Datoritã marginilor înãlþate ale grãtarului,
vesela este asiguratã suplimentar împotriva
alunecãrii.
Grãtarul ºi tigaia pentru grãsime
trebuie montate împreunã:
Grãtarul trebuie aºezat pe tigaia pentru
grãsime.
Tigaia pentru grãsime trebuie
introdusã între ºinele de ghidaj ale
nivelului ales.
11Deservirea cuptorului
Montarea/demontarea filtrului pentru grãsime
Filtrul pentru grãsime trebuie montat
numai în caz de prãjire, pentru a proteja
elementul de încãlzire de pe peretele din
spate împotriva stropirii cu grãsime.
Funcþii suplimentare
Se poate regla Cronometru sau
Sonda .
2 Decuplarea afiºãrii orei exacte
Prin decuplarea afiºãrii orei exacte puteþi economisi energie.
Decuplarea afiºãrii orei exacte
Apãsaþi tasta ºi simultan pânã când afiºajul devine întunecat.
Cuplarea afiºãrii orei exacte
Apãsaþi orice tastã pânã când ora exactã este afiºatã din nou.
3 Afiºajul poate fi decuplat numai atunci când nu este introdusã nicio funcþie a
ceasului sau temperaturã a zonei de mijloc .
Montarea filtrului pentru grãsime
Filtrul pentru grãsime trebuie prins
de mâner ºi cele douã sisteme de
fixare trebuie introduse de sus în jos
în orificiile peretelui din spate a
cuptorului (orificiile ventilatorului).
Scoaterea filtrului pentru
grãsime
Filtrul pentru grãsime trebuie prins
de mâner ºi scos în sus.
Cronometru
Pentru reglarea unei perioade de
timp scurtã.
Sonda
Pentru reglarea unei temperaturi a
zonei de mijloc.
Afiºaj timp sau temperaturã
Taste de reglare
Deservirea cuptorului12
3 Instrucþiuni generale
Dupã selectarea unei funcþii, afajul clipeºte pentru circa 5 secunde. Pe
parcursul acestei perioade de timp, cu ajutorul tastei sau se pot regla
timpii doriþi.
Dupã reglarea timpului dorit, afiºajul clipeºte încã o datã circa 5 secunde.
Începe numãrãtoarea inversã.
Semnalul acustic poate fi oprit prin apãsarea oricãrei taste.
Funcþia doritã a cuptorului ºi temperatura pot fi selectate înainte sau dupã
reglarea funcþiilor ceasului.
Dupã terminarea procesului de gãtire rotiþi comutatorul funcþiei cuptorului ºi
cel de selectare a temperaturii din nou pe poziþia OPRIT.
Cronometru
3 Aceastã funcþie nu are nici o influenþã asuprafuncþionãriicuptorului.
1. Apãsaþi orice tastã.
Pe afiºaj lumineazã “0.00”.
2. În interval de 5 secunde cu tastele sau
reglaþi perioada de timp scurtã doritã
(max. 2 ore 30 minute).
Dupã 5 secunde pe afiºaj apare timpul
rãmas.
Dupã ce se scurge întreaga perioadã de
timp, clipeºte “0.00” ºi se aude un semnal
acustic timp de 2 minute.
3. Semnalul acustic poate fi oprit prin
apãsarea oricãrei taste.
13Deservirea cuptorului
Sonda
1 Atenþie: Trebuie sã se utilizeze numai sonda pentru carne livratã! În caz de
înlocuire trebuie folosite numai piese de schimb originale!
1. Vârful sondei pentru carne trebuie astfel
introdus în bucata de carne, încât acesta
sã se afle cât mai în mijlocul bucãþii de
carne.
2. ªtecherul sondei pentru carne trebuie
introdus pânã la limitã în priza de contact
de pe peretele lateral al cuptorului.
3. Cu ajutorul tastei sau trebuie reglatã
temperatura doritã a zonei de mijloc a
cãrnii.
Afiºajul comutã pe temperatura actualã a
zonei de mijloc.
3 Temperatura zonei de mijloc va fi afiºatã
începând cu 30°C.
4. Reglaþi funcþia ºi temperatura cuptorului.
Imediat dupã ce se atingetemperatura
reglatã a zonei de mijloc, se aude un
semnal acustic.
Deservirea cuptorului14
5. Pentru a opri semnalul apãsaþi orice tastã.
6. Rotiþi comutatorul de selectare a funcþiei ºi temperaturii cuptorului pe poziþia
oprit.
1 Avertizare: Sonda pentru carne este
fierbinte! La scoaterea ºtecherului ºi a
vârfului existã pericol de ardere!
7. ªtecherul sondei pentru carne trebuie scos
din fiºa de contact ºi carnea pregãtitã
trebuie scoasã din cuptor.
Modificarea temperaturii cuptorului
Modificaþi temperatura cu sau .
Blocarea mecanicã a uºii
La livrarea aparatului, sistemul de blocare a uºii este dezactivat.
Activaþi blocarea uºii
Trageþi zãvorul spre înainte, pânã când
acesta se blocheazã.
15Utilizãri, tabele ºi sfaturi
Deschideþi uºa cuptorului
1. Închideþi uºa prin apãsare.
2. Apãsaþi zãvorul ºi þineþi-l apãsat.
3. Deschideþi uºa.
Închideþi uºa cuptorului
Închideþi uºa, fãrã a apãsa zãvorul.
Dezactivaþi blocarea uºii
Împingeþi zãvorul pânã la niºã.
3 Blocarea mecanicã a uºii nu este dezactivatã prin scoaterea din funcþiune a
aparatului.
Utilizãri, tabele ºi sfaturi
Coacerea
Funcþia cuptorului: Aer cald sau Sus si jos
Forme de coacere
Pentru Sus si jos se preteazã forme din metal închis la culoare ºi cu strat
de acoperire.
Pentru Aer cald se preteazã ºi formele din metal deschise la culoare.
Nivel de aplicare
Coacerea cu Sus si jos este posibilã pe un singur nivel.
Cu Aer cald puteþi sã coaceþi pânã la 3 tãviconcomitent:
1 tavã de coacere:
de exemplu nivelul de utilizare 3
1 formã de coacere:
de exemplu nivelul de aplicare 1
Utilizãri, tabele ºi sfaturi16
2 tãvi de coacere:
de exemplu nivelul de aplicare 1 ºi 3
3 tãvi de coacere:
nivelul de aplicare 1, 3 ºi 5
Instrucþiuni generale
Tava trebuie aºezatã cu teºiturile înainte!
Cu Sus si jos sau Aer cald puteþi sã coaceþi chiar ºi douã forme
concomitent una lângã alta pe grãtar. Timpul de coacere se prelungeºte
insesizabil.
3 La utilizarea procedeelor pentru produse îngheþate, tãvile utilizate pot sã se
contracteze pe durata pregãtirii. Acest lucru se datoreazã diferenþei mari de
temperaturã dintre produsele îngheþate ºi cuptor. Dupã rãcirea tãvilor,
deformarea va dispare singurã.
Instrucþiuni cu privire la tabelul de coacere
În tabel gãsiþi informaþii despre temperatura, timpi de gãtire ºi nivele
corespunzãtoare mai multor feluri de mâncare.
Temperaturile ºi timpii de coacere sunt valori orientative, pentru cã ele sunt
dependente de conþinutul aluatului, de cantitate ºi de forma de coacere.
Vã recomandãm ca la prima încercare sã reglaþi valoarea redusã a
temperaturii ºi numai dacã este necesar, ca de exemplu în cazul în care doriþi
o rumenire mai puternicã, sau în cazul în care timpul de coacere este prea
mare, sã alegeþi o temperaturã mai ridica.
Dacã nu gãsiþi date concrete pentru o anumitã reþetã, orientaþi-vã dupã un fel
de mâncare similar.
La coacerea prãjiturilor pe tava de coacere sau în forme pe mai multe nivele,
este posibil ca timpul de coacere sã fie mai lung cu 10-15 minute.
Produsele umede (de exemplu pizza, prãjiturã cu fructe etc.) vor fi preparate
pe un nivel.
Diferenþa de înãlþime la începerea procesului de coacere a produselor ce
trebuie coapte poate sã ducã la diferite grade de rumenire. În acest caz
rugãm sã nu modificaþi reglajele temperaturii. Diferenþele de rumenire se
compenseazã pe timpul procesului de coacere.
17Utilizãri, tabele ºi sfaturi
Noul dvs. cuptor poate avea un alt comportament la coacere/prãjire faþã de
precedentul dvs. aparat. De aceea, adaptaþi reglajele dorite (temperaturã,
timpi de coacere) ºi nivele de utilizare conform recomandãrilor din tabelele
urmãtoare.
2 În cazul timpilor mai lungi de coacere puteþi opri cuptorul cu 10 minute mai
repede pentru a utiliza restul de cãldurã rãmasã.
Tabelele sunt valabile, atâta timp cât nu este altceva precizat, pentru
introducerea produsului în cuptorul rece.
Tabel pentru coacere
Coacere pe un singur nivel
Tipul
produsului de copt
Funcþiacuptorului
Nivel de
utilizare
Tempe-
raturã
°C
Timp
Ore:
Minute
Coacere în forme
Cozonac înalt sau rotund
cu gaurã la mijloc
Aer cald 1 150-160 0:50-1:10
Pandiºpan/chec îmbrãcat
în ciocolatã
Aer cald 1 140-160 1:10-1:30
Tort de biscuiþi Aer cald 1 140 0:25-0:40
Tort de biscuiþi Sus si jos 1 160 0:25-0:40
Cocã fragedã pentru blat
de tort
Aer cald 3 170-180
1)
0:10-0:25
Cocã pentru chec Aer cald 3 150-170 0:20-0:25
Tort cu mere acoperit Sus si jos 1 170-190 0:50-1:00
Plãcintã cu mere (2forme,
Ø20cm, aºezate în
diagonalã)
Aer cald 1 160 1:10-1:30
Plãcintã cu mere (2forme,
Ø20cm, aºezate în
diagonalã)
Sus si jos 1 180 1:10-1:30
Prãjituri picante (de
exemplu Quiche Lorraine)
Aer cald 1 160-180 0:30-1:10
Tarte cu brânzã Sus si jos 1 170-190 1:00-1:30
Produs de panificaþie în tãvi de coacere
Cozonac împletit Sus si jos 3 170-190 0:30-0:40
Colaci de Crãciun Sus si jos 3 160-180
1)
0:40-1:00
Pâine (pâine din secarã)
-prima datã
-dupã aceea
Sus si jos 1
230
1)
160-180
0:25
0:30-1:00
Chou à la crème/Ecler Sus si jos 3 160-170
1)
0:15-0:30
Utilizãri, tabele ºi sfaturi18
Ruladã de biscuiþi Sus si jos 3 180-200
1)
0:10-0:20
Prãjiturã cu nucã uscatã Aer cald 3 150-160 0:20-0:40
Prãjiturã cu unt/zahãr Sus si jos 3 190-210
1)
0:15-0:30
Prãjiturã cu fructe
(pe aluat din drojdie/
foietaj)
2)
Aer cald 3 150 0:35-0:50
Prãjiturã cu fructe
(pe aluat din drojdie/
foietaj)
2)
Sus si jos 3 170 0:35-0:50
Prãjiturã cu fructe pe cocã
fragedã
Aer cald 3 160-170 0:40-1:20
Prãjituri cu straturi
sensibile (de exemplu
iaurt, friºcã, drojdie)
Sus si jos 3 160-180
1)
0:40-1:20
Pizza (cu multã
umpluturã)
2)
Aer cald 1 180-200
1)
0:30-1:00
Pizza (subþire) Aer cald 1 200-220
1)
0:10-0:25
Specialitate de pâine cu
brânzã
Aer cald 1 200-220 0:08-0:15
Tarte Aer cald 1 180-200 0:35-0:50
Tarte mici
Fursecuri Aer cald 3 150-160 0:06-0:20
Gogoºi Aer cald 3 140 0:20-0:30
Gogoºi Sus si jos 3 160
1)
0:20-0:30
Fursecuri Aer cald 3 150-160 0:15-0:20
Croissant cu ou, bezele Aer cald 3 80-100 2:00-2:30
Picromigdale Aer cald 3 100-120 0:30-0:60
Foietaj cu drojdie Aer cald 3 150-160 0:20-0:40
Foietaj din aluat franþuzesc Aer cald 3 170-180
1)
0:20-0:30
Chifle Aer cald 3 160
1)
0:20-0:35
Chifle Sus si jos 3 180
1)
0:20-0:35
Prãjituri mici (20de bucãþi/
tavã)
Aer cald 3 140
1)
0:20-0:30
Prãjituri mici (20de bucãþi/
tavã)
Sus si jos 3 170
1)
0:20-0:30
1)Preîncãlzire cuptor
2)Tava de colectare respectiv tigaia pentru grãsime introduse
Tipul
produsului de copt
Funcþiacuptorului
Nivel de
utilizare
Tempe-
raturã
°C
Timp
Ore:
Minute
19Utilizãri, tabele ºi sfaturi
Coacere pe mai multe nivele
Sfaturi pentru coacere
Tipul produsului de copt
Aer cald Aer cald
Tempe-
raturã °C
Timp
Ore:
Minute
Nivel de utilizare, începând
de jos
Nivelul 2 Nivelul 3
Produs de copt în tãvi de coacere
Choix-a la-crème/Ecler 1/4 --- 160-180
1)
1)Preîncãlzire cuptor
0:35-0:60
Prãjiturã cu nucã, uscatã 1/3 --- 140-160 0:30-0:60
Tarte mici
Fursecuri 1/3 1/3/5 150-160 0:15-0:35
Gogoºi 1/3 1/3/5 140 0:20-0:60
Fursecuri 1/3 --- 160-170 0:25-0:40
Croissant cu ou, bezele 1/3 --- 80-100 2:10-2:50
Picromigdale 1/3 --- 100-120 0:40-1:20
Foietaj cu drojdie 1/3 --- 160-170 0:30-0:60
Foietaj din aluat franþuzesc 1/3 --- 170-180
1)
0:30-0:50
Chifle 1/4 --- 160 0:30-0:45
Prãjituri mici (20de bucãþi/
tavã)
1/4 --- 140
1)
0:25-0:40
Rezultatul coacerii Cauzã posibilã Remediere
Prãjitura este prea
deschisã la culoare pe
parte inferioarã
Înãlþime greºitã a nivelului Introduceþi prãjitura mai jos
Prãjitura se fãrâmiþeazã
(devine cleioasã,
lipicioasã, urme de
apã)
Temperaturã de coacere prea
mare
Reglaþi temperatura de
coacere mai jos
Timp de coacere prea scurt Prelungiþi timpul de coacere.
Timpii de coacere nu pot fi
scurtaþi prin ridicarea
temperaturii
Prea mult lichid în aluat Utilizaþi mai puþin lichid.
Þineþi cont de timpii de
amestecare, mai ales la
utilizarea roboþilor de
bucãtãrie
Prãjitura este prea
uscatã
Temperaturã de coacere prea
scãzutã
Reglaþi mai sus temperatura
de coacere
Timp de coacere prea lung Scurtaþi timpul de coacere
Utilizãri, tabele ºi sfaturi20
Tabel Pizza
Prãjitura se rumeneºte
inegal
Temperaturã de coacere prea
înaltã ºi timp de coacere prea
scurt
Temperatura de coacere
trebuie scãzutã ºi prelungit
timpul de coacere
Aluatul este distribuit inegal Distribuiþi aluatul uniform pe
tava de coacere
Filtrul pentru grãsime este
montat
Scoateþi filtrul pentru grãsime
Prãjitura nu este gata
în decursul perioadei
de timp date
Temperaturã prea scãzutã Reglaþi temperatura de
coacere mai sus
Filtrul pentru grãsime este
montat
Scoateþi filtrul pentru grãsime
Produse de panificaþie
Nivel
deutilizare
Temperaturã
°C
Timp
Ore: Minute
Pizza (subþire) 1 180 - 200
1)
1)Preîncãlzire cuptor
20 - 30
Pizza (cu mult aluat) 1 180 - 200 20 - 30
Plãcintã 1 180 - 200 45 - 60
Plãcintã cu spanac 1 160 -180 45 - 60
Tartã Quiche Lorraine 1 170 - 190 40 - 50
Plãcintã cu iaurt, rotundã 1 140 - 160 60 - 90
Plãcintã cu iaurt la ta 1 140 - 160 50 - 60
Plãcintã cu mere, acoperitã 1 150 - 170 50 - 70
Plãcintã cu legume 1 160 - 180 50 - 60
Specialitate de pâine cu brânzã 1 250 - 270
1)
10 - 20
Tort etajat 1 160 - 180
1)
40 - 50
Pizza Alsacianã (cu ºuncã ºi
ceapã)
1 250 - 270
1)
12 - 20
Chifle umplute 1 180 - 200
1)
15 - 25
Rezultatul coacerii Cauzã posibilã Remediere
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40

Aeg-Electrolux B4403-5-A Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare