5Utilizãri, tabele ºi sfaturi
Instrucþiuni generale
• Tava trebuie aºezatã cu teºiturile înainte!
• Cu SUS SI JOS sau AER CALD puteþi sã coaceþi chiar ºi douã forme
concomitent una lângã alta pe grãtar. Timpul de coacere se
prelungeºte insesizabil.
3 La utilizarea procedeelor pentru produse îngheþate, tãvile utilizate pot sã
se contracteze pe durata pregãtirii. Acest lucru se datoreazã diferenþei
mari de temperaturã dintre produsele îngheþate ºi cuptor. Dupã rãcirea
tãvilor, deformarea va dispare singurã.
Instrucþiuni cu privire la tabelul de coacere
În tabel gãsiþi informaþii despre temperatura, timpi de gãtire ºi nivele
corespunzãtoare mai multor feluri de mâncare.
• Temperaturile ºi timpii de coacere sunt valori orientative, pentru cã ele
sunt dependente de conþinutul aluatului, de cantitate ºi de forma de
coacere.
• Vã recomandãm ca la prima încercare sã reglaþi valoarea redusã a
temperaturii ºi numai dacã este necesar, ca de exemplu în cazul în
care doriþi o rumenire mai puternicã, sau în cazul în care timpul de
coacere este prea mare, sã alegeþi o temperaturã mai ridicatã.
• Dacã nu gãsiþi date concrete pentru o anumitã reþetã, orientaþi-vã dupã
un fel de mâncare similar.
• La coacerea prãjiturilor pe tava de coacere sau în forme pe mai multe
nivele, este posibil ca timpul de coacere sã fie mai lung cu 10-
15 minute.
• Produsele umede (de exemplu pizza, prãjiturã cu fructe etc.) vor fi
preparate pe un nivel.
• Diferenþa de înãlþime la începerea procesului de coacere a produselor
ce trebuie coapte poate sã ducã la diferite grade de rumenire. În acest
caz vã rugãm sã nu modificaþi reglajele temperaturii. Diferenþele
de rumenire se compenseazã pe timpul procesului de coacere.
• Noul dvs. cuptor poate avea un alt comportament la coacere/prãjire
faþã de precedentul dvs. aparat. De aceea, adaptaþi reglajele dorite
(temperaturã, timpi de coacere) ºi nivele de utilizare conform
recomandãrilor din tabelele urmãtoare.
2 În cazul timpilor mai lungi de coacere puteþi opri cuptorul cu 10 minute
mai repede pentru a utiliza restul de cãldurã rãmasã.
Tabelele sunt valabile, atâta timp cât nu este altceva precizat, pentru
introducerea produsului în cuptorul rece.