11Utilizãri, tabele ºi sfaturi
Instrucþiuni generale
• Tava trebuie aºezatã cu teºiturile înainte!
• Puteþi sã coaceþi chiar ºi douã forme concomitent una lângã alta pe
grãtar. Timpul de coacere se prelungeºte insesizabil.
3 La utilizarea procedeelor pentru produse îngheþate, tãvile utilizate pot sã
se contracteze pe durata pregãtirii. Acest lucru se datoreazã diferenþei
mari de temperaturã dintre produsele îngheþate ºi cuptor. Dupã rãcirea
tãvilor, deformarea va dispare singurã.
Instrucþiuni cu privire la tabelul de coacere
În tabel gãsiþi informaþii despre temperatura, timpi de gãtire ºi nivele
corespunzãtoare mai multor feluri de mâncare.
• Temperaturile ºi timpii de coacere sunt valori orientative, pentru cã ele
sunt dependente de conþinutul aluatului, de cantitate ºi de forma de
coacere.
• Vã recmandãm ca pentru prima datã sã reglaþi valoarea mai micã a
temperaturii ºi în caz de nevoie, de exemplu când se doreºte o
rumenire mai puternicã sau dacã durata de coacere dureazã prea
mult, se alege o temperaturã mai ridicatã.
• Dacã nu gãsiþi date concrete pentru o anumitã reþetã, orientaþi-vã dupã
un fel de mâncare similar.
• La coacerea prãjiturilor pe tava de coacere sau în forme pe mai multe
nivele, este posibil ca timpul de coacere sã fie mai lung cu 10-
15 minute.
• Aluaturi mai moi (de exemplu pizza, prãjiturã cu fructe etc.) vor fi
preparate pe un nivel.
• Diferenþa de înãlþime la începerea procesului de coacere a produselor
ce trebuie coapte poate sã ducã la diferite grade de rumenire. În acest
caz vã rugãm sã nu modificaþi reglajele temperaturii. Diferenþele
de rumenire se compenseazã pe timpul procesului de coacere.
• Noul dumneavoastrã cuptor poate sã aibã un alt comportament la
coacere/frigere faþã de aparatul de pânã acuma. De aceea adaptaþi
reglajele obiºnuite (temperaturã, timpi de gãtire) ºi nivele de utilizare
recomandãrilor din tabelele urmãtoare.
2 În cazul timpilor mai lungi de coacere puteþi opri cuptorul cu circa
10 minute mai repede pentru a utiliza cãldura rezidualã.
Tabelele sunt valabile, atâta timp cât nu este altceva precizat, pentru
introducerea produsului în cuptorul rece.