P.57
se aprinde, indicându-vă faptul că faza de preîncălzire a apei s-a încheiat. Comutați butonul
pompei în poziția « START » şi apa începe să curgă. Apăsați pe « STOP ».
Prepararea cafelei expresso cu cafea măcinată (după preîncălzire)
1. Îndepărtați portltrul pentru cafea expresso, rotindu-l în sensul acelor unui ceasornic.
Umpleți ltrul cu o linguriță de cafea măcinată. Distribuiți cafeaua măcinată în mod uniform şi
apăsați-o ușor cu lingurița dozatoare.
2. Introduceți apoi portltrul în cafetieră şi blocați-l, rotindu-l în sens invers acelor unui ceasornic
(Fig. 1).
3. Aruncați apa caldă care s-a acumulat în timpul fazei de preîncălzire şi așezați apoi ceașca
de cafea pe tăvița suport.
4. Atunci când indicatorul luminos « 2 » este aprins, comutați butonul pompei în poziția « START »
şi cafeaua începe să curgă.
Remarcă: în timpul preparării cafelei, este normal ca indicatorul luminos « 2 » să se stingă;
acest lucru înseamnă că procesul de încălzire este în curs.
5. Apăsați pe « STOP » după ce ați obținut cantitatea de cafea dorită.
6. Odată ce ați terminat de preparat cafeaua, scoateți portltrul rotindu-l în sensul acelor unui
ceasornic. Aruncați zațul care a mai rămas în ltru, apăsând pe indicatorul de presiune.
7. Lăsați ltrul şi portltrul să se răcească înainte de a le spăla sub jetul de apă.
Prepararea unei cafele expresso cu o capsulă de cafea (după preîncălzire)
Procedați așa cum este descris în paragraful « PREPARAREA CAFELEI EXPRESSO CU CAFEA
MĂCINATĂ », introducând o capsulă de cafea în ltru în locul cafelei măcinate.
Prepararea unui cappuccino
Puteți prepara un cappuccino adăugând spumă de lapte în cafeaua expresso.
Remarcă: atunci când se prepară aburii, portltrul pentru cafeaua expresso trebuie să e
asamblat şi poziționat la locul lui.
1. Preparați o cafea expresso într-o ceașcă, respectând indicațiile de la rubrica « PREPARAREA
UNEI CAFELE EXPRESSO ». Vericați dacă butonul pentru aburi este setat în poziție minimă.
2. Glisați butonul pornire / oprire pentru expresso în poziția « ON » şi butonul pentru emisia de
aburi pe « ». Așteptați un moment pentru ca indicatorul luminos « 2 » să se aprindă.
3. Umpleți carafa pentru spumă de lapte cu 100 ml de lapte pentru ecare cappuccino pe care îl
preparați. Vă recomandăm să folosiți lapte la temperatura de la frigider (nu folosiți lapte cald).
4. Îndepărtați duza cappuccino. Pentru a face acest lucru, trageți-o înspre în faţă, rotind-o de la
dreapta la stânga. Manipulați duza ținând-o de partea sa din plastic şi nu de furtunaşul metalic
care este foarte erbinte. Scufundați duza pentru cappuccino 2 centimetri în lapte.
5. Rotiți ușor butonul de reglare a emisiei de abur în sensul invers acelor unui ceasornic;
aburii vor eliminați din duză şi vor forma spumă.
Remarcă: nu rotiți niciodată repede butonul de reglare a emisiilor de aburi.
Aburii se acumulează foarte repede şi riscă să producă o explozie.
6. Atunci când ați obținut rezultatul dorit, rotiți butonul de reglare a emisiei de aburi
în poziție minimă.
Remarcă: spălați duza cu un burete umed imediat după ce din aceasta nu mai ies aburi,
având grijă să nu vă ardeți!
7. Vărsați spumă de lapte peste cafeaua expresso. Cafeaua cappuccino este acum gata.
Adăugați zahăr dacă este nevoie şi presărați puţină cacao pudră peste spuma de lapte.
8. Glisați butonul pornire / oprire pentru expresso în poziția « OFF ».
Remarcă: atunci când nu mai ies aburi, vă recomandăm să lăsați aparatul să se răcească
timp de cel puțin 5 minute înainte de a prepara o altă cafea. În caz contrar, riscați să obțineți
o cafea expresso cu un gust de ars. Dacă doriți să preparați mai multe cafele cappuccino,
pregătiți mai întâi toate cafelele şi apoi spuma de lapte pentru toate ceștile.