Instrucþiuni de siguranþã6
3 Instrucþiuni cu privire la acrilamid
Conform celor mai recente descoperiri în domeniu, prãjirea intensivã a
alimentelor, mai ales în cazul produselor care conþin amidon, apare o
periclitare a sãnãtãþii datoritã acrilamidului. De aceea vã recomandãm sã
gãtiþi la temperaturi scãzute, ºi sã nu prãjiþi prea tare felurile de mâncare.
Evitarea deteriorãrii aparatului
• Nu îmbrãcaþi cuptorul cu folie de aluminiu ºi nu aºezaþi nici o tavã de
coacere, cratiþã, etc. pe partea inferioarã, pentru cã smalþul
cuptoruluipoate fi afectat de acumularea de cãldurã.
• Sucurile de fructe care picurã de pe tava de coacere creeazã pete
care nu se mai pot ºterge. Pentru prãjituri suculente utilizaþi o tavã
adâncã.
• Nu puneþi nimic pe uºa deschisã a cuptorului.
• Nu turnaþi niciodatã apã direct în cuptorul încins. Se pot produce
deteriorãri ale smalþului ºi decolorãri.
• Puterea aplicatã, mai ales pe marginile foliei din faþã, poate sã spargã
sticla.
• Nu pãstraþi obiecte inflamabile în cuptor. Puteþi sã vã ardeþi la punerea
în funcþiune.
• Nu pãstraþi alimente umede în cuptor. Pot apare deteriorãri ale
smalþului.
• Aveþi grijã ca dupã decuplarea suflantei cu aer rece sã nu lãsaþi
mâncãruri deschise în cuptor. În spaþiul de coacere sau pe sticla uºii
se poate forma umezealã, care poate ajunge ºi la mobilier.
3 Indicaþie cu privire la stratul de smalþ
Modificãrile de culoare ale stratului de smalþ ale cuptorului datorate
utilizãrii nu au influenþã asupra exploatãrii normale, respectiv în
parametrii a aparatului. Acest lucru nu ridicã probleme în ceea ce
priveºte dreptul de a solicita garanþia.