195
RO
2. Rotiţi butonul rotativ de selecţie a gustului cafelei în sens
antiorar până la sfârşit de cursă, în poziţie
(g. 19).
3. Asiguraţi-vă că pâlnia nu este înfundată, apoi introduceţi
o măsură rasă de cafea măcinată (g. 20).
4. Puneţi o ceaşcă sub vârfurile distribuitorului de cafea.
5. Apăsaţi tasta de distribuire 1 ceaşcă dorită (
sau
).
6. Începe prepararea.
PREGĂTIREA CAFELEI LONG
$BGFBVB-0/(QPBUFöQSFHNJUJUNJGPMPTJOEBUÉUDBGFBCPBCFDÉU
şi cafea măcinată.
6SNBǹJ JOTUSVDǹJVOJMF EJO QBSBHSBGFMF QSFDFEFOUF QFOUSV B
pregăti aparatul şi apăsaţi tasta LONG.
PREGĂTIREA CAPPUCCINO ŞI A LAPTELUI
CALD FĂRĂ SPUMĂ
Pericol Arsuri!
În timpul acestor preparări ies aburi: atenţie să nu vă ardeţi.
1. Pentru un cappuccino, pregătiţi cafea într-o ceaşcă mare.
6NQMFǹJ VO SFDJQJFOU EF QSFGFSJOǹNJ QSFWNJ[VU DV NÉOFS
pentru a nu vă arde, cu circa 100 de grame de lapte pentru
öFDBSF DBQQVDDJOP QF DBSF EPSJǹJ TNJM QSFHNJUJǹJ $ÉOE
alegeţi recipientul, dimensiunile trebuie să e potrivite,
ţineţi cont că volumul laptelui va creşte de 2 sau 3 ori.
Nota Bene:
Pentru a obţine o spumă mai bogată şi mai densă, folosiţi
lapte degresat sau degresat parţial la temperatura de
DJSDB¡$EJOGSJHJEFS1FOUSVBOVPCǹJOFMBQUFMFDVQVǹJONJ
spumă sau cu bule mari de aer, curăţaţi întotdeauna
dispozitivul pentru cappuccino conform descrierii
EJO QBSBHSBGVM $VSNJǹBSF EJTQP[JUJW DBQQVDDJOP EVQNJ
utilizare".
3. Asiguraţi-vă ca inelul dispozitivului pentru cappuccino să
öFQP[JǹJPOBUÔOKPTÔOGVODǹJB$"116$$*/0'JH
4. Apăsaţi tasta
: lumina în atenuare (fading) a tastei
indică faptul că aparatul se încălzeşte.
5. Introduceţi dispozitivul pentru cappuccino în recipientul
cu lapte.
6. După câteva secunde, când ledul
pâlpâie, rotiţi
butonul rotativ pentru aburi în poz. I (g. 6). Din
dispozitivul pentru cappuccino ies aburii care vor da
laptelui un aspect cremos şi îi vor mări volumul.
7. Pentru a obţine o spumă şi mai cremoasă, rotiţi lent
recipientul de jos în sus. (Vă sfătuim să nu lăsaţi să iasă
aburii mai mult de 3 de minute).
8. După atingerea nivelului de spumă dorit, întrerupeţi
distribuirea aburului ducând butonul rotativ pentru aburi
în poziţie 0.
Pericol Arsuri!
Opriţi aburii, înainte de a scoate recipientul cu lapte spumat
pentru a preveni arsurile cauzate de picăturile de lapte
erbinte.
9. Adăugaţi la cafeaua pregătită în precedenţă, crema de
MBQUF $BQVDJOPVM FTUF HBUB ÔOEVMDJǹJ QF QMBDVM EWT
şi dacă doriţi, adăugaţi peste spumă un pic de praf de
cacao.
Apăsaţi orice tastă pentru a ieşi din funcţia aburi.
Pregătirea laptelui cald (fără spumă)
Pentru a pregăti lapte cald fără spumă, procedaţi
conform descrierii din paragraful precedent, asigurându-
vă ca inelul dispozitivului pentru cappuccino
să e poziţionat în sus, în funcţia "HOT MILK".
Curăţarea dispozitivului pentru cappuccino după
utilizare
$VSNJǹBǹJEJTQP[JUJWVMQFOUSVDBQQVDDJOPEVQNJöFDBSFGPMPTJSF
pentru a evita depunerea reziduurilor de lapte care îl pot
înfunda.
Pericol Arsuri!
În timpul curăţării, din dispozitivul pentru cappuccino iese
puţină apă caldă. Fiţi atenţi să nu intraţi în contact cu stropi de
apă sau aburi erbinţi.
1. Lăsaţi să curgă puţină apă timp de câteva secunde rotind
butonul rotativ pentru aburi în poziţia I. Apoi duceţi
butonul rotativ în poziţie 0 pentru a întrerupe distribuirea
apei calde.
2. Aşteptaţi câteva minute pentru ca dispozitivul pentru
cappuccino să se răcească: trageţi dispozitivul în jos
pentru a-l scoate (g. 22).
3. Deplasaţi inelul în sus (g. 23).
4. Trageţi în jos duza (g. 24).
5. Vericaţi ca oriciile indicate de săgeţi în g.25 să nu e
înfundate. Dacă e necesar curăţaţi-le cu ajutorul unui ac.
6. Puneţi la loc duza, deplasaţi inelul în jos şi introduceţi
la loc dispozitivul pentru cappuccino pe duză (g. 26)
împingându-l şi rotind în sus, până la agăţarea acestuia.
PRODUCEREA APEI CALDE
Pericol Arsuri!
Nu lăsaţi aparatul nesupravegheat în timp ce prepară apă
erbinte. Tubul distribuitorului de apă caldă se încălzeşte în
timp ce apa erbinte curge, prindeţi numai de mâner.