Weber POULTRY ROASTER 178760 Manual de utilizare

Categorie
Grătare
Tip
Manual de utilizare

Acest manual este potrivit și pentru

26

m


m



m



1) Selectaţi propriul dumneavoastră recipient
pentru lichid pentru a păstra marinata sau
sucurile preferate. Notă: Asiguraţi-vă că
recipientul rezistă la căldura grătarului.
Dimensiunea recipientului nu poate depăşi
dimensiunea unei cutii de suc sau de
bere. Nu uitaţi să adăugaţi condimentele
dumneavoastră preferate.
m



m




2) Aşezaţi puiul peste cutie. Asiguraţi-vă că
puiul este bine xat.
3) Aşezaţi prăjitorul de pui pe grătar. Asiguraţi-
vă că există un spaţiu de cel puţin 2,54 cm
(1 in) între pui şi capac. Închideţi capacul.

Prăjiţi puiul pregătit la o temperatură indirectă
medie (350˚F/177˚C) până când sucurile se
evaporă, iar temperatura internă ajunge la
180˚F/82˚C în partea cea mai groasă
a pulpelor.
Dacă utilizaţi un bol cu rbuni de 22,5 ":
utilizaţi 58 de brichete pentru metoda
indirectă. Utilizaţi 44 de bucăţi de cărbune
pentru metoda indirectă.
Folosind mănuşa cu un deget pentru cuptor,
mănuşa pentru vase sau cleştele, transferaţi
prăjitorul de pui pe o suprafaţă de lucru.
• Lăsaţi să stea pentru 5-10 minute.
m


Garanţie
Weber-Stephen Products Co., (Weber
®
) garantează prin
prezenta CUMPĂRĂTORULUI INIŢIAL că produsul nu va
prezenta defecte de material şi manoperă la data cumpărării,
astfel: 2 ani dacă este asamblat şi utilizat în conformitate cu
instrucţiunile scrise care îl însoţesc.
Weber poate solicita prezentarea unei dovezi rezonabile a
datei de cumpărare. DE ACEEA TREBUIE SĂ PĂSTRAŢI BONUL
SAU FACTURA DE VÂNZARE ŞI SĂ RETURNAŢI IMEDIAT CARDUL
DE ÎNREGISTRARE A GARANŢIEI LIMITATE WEBER.
Această garanţie limitată va acoperi reparaţia sau înlocuirea
pieselor care se defectează în condiţii normale de utilizare
şi care la examinare vor arăta, conform cerinţelor Weber, că
sunt defecte. Dacă Weber conrmă defectul şi aprobă cererea,
va alege să repare sau să înlocuiască aceste piese fără taxă.
Dacă vi se cere să returnaţi piesele defecte, taxele de transport
trebuie plătite în avans. Weber va returna cumpărătorului taxa
de transport sau timbrul plătite în avans.
Această garanţie limitată nu acoperă defecţiunile sau
dicultăţile de utilizare datorate accidentului, abuzului,
utilizării necorespunzătoare, modicării, utilizării greşite,
instalării necorespunzătoare sau întreţinerii sau depanării
necorespunzătoare sau efectuării necorespunzătoare a
întreţinerii normale sau periodice. Deteriorarea sau daunele
cauzate de condiţii de vreme severă precum grindină, uragane,
cutremure de pământ sau tornade, decolorare cauzată de
expunerea la produse chimice e direct, e din atmosferă
nu sunt acoperite de această garanţie limitată. Weber nu va
 responsabilă în baza acestei garanţii sau a oricărei garanţii
implicite pentru niciun fel de daune indirecte sau pe cale
de consecinţă. Această garanţie vă conferă drepturi legale
specice şi puteţi benecia şi de alte drepturi care variază în
funcţie de ţară.

Înainte de a-l curăţa, asiguraţi-vă că prăjitorul
de pui este rece.
• Se poate spăla în maşina de spălat vase.
Folosiţi o soluţie din apă caldă şi săpun pentru
a curăţa, apoi clătiţi cu apă caldă curată.
• Nu îl lăsaţi pe grătar dacă nu îl folosiţi.
27



m


m



m


1) Izberite vsebnik za posodo, v katerem
bo vaša najljubša tekočina ali marinada.
Opomba: Zagotovite, da lahko vsebnik
prenese vročino žara. Velikost vsebnika naj
ne bo večja od pločevinke za brezalkoholno
pijačo ali pivo. Ne pozabite dodati svojih
najljubših začimb.
m


m



2) Postavite perutnino nad pločevinko.
Zagotovite, da je perutnina varno pritrjena.
3) Postavite pekač za perutnino na rešetko za
kuhanje. Zagotovite, da je med perutnino in
pokrovom vsaj 2,5 cm razdalje. Zaprite pokrov.

gătire indirectă la temperatură medie
1 pui întreg, de aproximativ 1,8 kg
2 linguriţe de ulei de măsline extravirgin
1 cutie de bere sau de suc de fructe (0,33 ml), la
temperatura camerei
2 linguri de condimente, la alegere
Încălziţi grătarul pentru 15 minute.
Scoateţi şi îndepărtaţi gâtul şi măruntaiele şi
grăsimea în exces de la pui. Clătiţi puiul în interior
şi la exterior şi uscaţi cu un prosop de hârtie. Ungeţi
uşor întregul pui cu ulei. Condimentaţi puiul în interior
şi la exterior cu condimente (păstraţi cam 1 linguriţă).
Prindeţi vârfurile aripilor în spatele gâtului puiului.
Clătiţi cutia, apoi deschideţi-o şi scoateţi aproximativ
jumătate din conţinut. Puneţi 1 linguriţă de condimente
în cutie. Aşezaţi cutia în centrul prăjitorului de pui
şi glisaţi cavitatea puiului peste cutie, poziţionând
picioarele între cele două bare de metal din faţă,
pentru stabilitate.
Aşezaţi prăjitorul de pui pe o foaie de copt sau o tavă
de scurgere mare şi transferaţi pe grătar. Purtând două
mănuşi de protecţie cu un deget pentru cuptor, aşezaţi
puiul în centrul grătarului şi închideţi capacul. Prăjiţi
la temperatură medie indirectă până când sucurile se
evaporă şi temperatura internă ajunge la 170˚F/77°C
la nivelul pieptului şi la 180˚F/82°C în partea cea mai
groasă a pulpelor, timp de 1-1/4 - 1-1/2 ore.
Purtând două mănuşi de protecţie cu un deget
pentru cuptor, îndepărtaţi cu grijă prăjitorul de pui de
pe grătar. Vă recomandăm să îl aşezaţi pe o foaie
de copt sau pe o tavă de scurgere mare pentru un
transfer mai uşor. Lăsaţi puiul să stea pentru 10
minute înainte de a-l ridica de pe cutie şi de a-l tăia în
bucăţi pentru a  servit.
Serviţi cald.
Se pot realiza 2-4 porţii
34


Kepkite paruoštą paukštieną netiesioginiame
vidutiniame (177 ˚C) karštyje, kol ims
tekėti skaidrios sultys, o vidinė storiausios
šlaunelės dalies temperatūra pasieks 82 °C.
Jei naudojate, 56 cm medžio anglių kepsninę:
naudokite 58 briketus netiesioginio karščio
metodui. Naudokite 44 šildymo gabaliukus
netiesioginio karščio metodui.
Mūvėdami orkaitės pirštines, puodkėle ar
žnyplėmis perkelkite paukštienos krosnelę
ant darbinio paviršiaus.
• Palikite 5–10 minučių.
m


Garanţie
Weber-Stephen Products Co., (Weber
®
) garantează prin
prezenta CUMPĂRĂTORULUI INIŢIAL că produsul nu va
prezenta defecte de material şi manoperă la data cumpărării,
astfel: 2 ani dacă este asamblat şi utilizat în conformitate cu
instrucţiunile scrise care îl însoţesc.
Weber poate solicita prezentarea unei dovezi rezonabile a
datei de cumpărare. DE ACEEA TREBUIE SĂ PĂSTRAŢI BONUL
SAU FACTURA DE VÂNZARE ŞI SĂ RETURNAŢI IMEDIAT CARDUL
DE ÎNREGISTRARE A GARANŢIEI LIMITATE WEBER.
Această garanţie limitată va acoperi reparaţia sau înlocuirea
pieselor care se defectează în condiţii normale de utilizare
şi care la examinare vor arăta, conform cerinţelor Weber, că
sunt defecte. Dacă Weber conrmă defectul şi aprobă cererea,
va alege să repare sau să înlocuiască aceste piese fără taxă.
Dacă vi se cere să returnaţi piesele defecte, taxele de transport
trebuie plătite în avans. Weber va returna cumpărătorului taxa
de transport sau timbrul plătite în avans.
Această garanţie limitată nu acoperă defecţiunile sau
dicultăţile de utilizare datorate accidentului, abuzului,
utilizării necorespunzătoare, modicării, utilizării greşite,
instalării necorespunzătoare sau întreţinerii sau depanării
necorespunzătoare sau efectuării necorespunzătoare a
întreţinerii normale sau periodice. Deteriorarea sau daunele
cauzate de condiţii de vreme severă precum grindină, uragane,
cutremure de pământ sau tornade, decolorare cauzată de
expunerea la produse chimice e direct, e din atmosferă
nu sunt acoperite de această garanţie limitată. Weber nu va
 responsabilă în baza acestei garanţii sau a oricărei garanţii
implicite pentru niciun fel de daune indirecte sau pe cale
de consecinţă. Această garanţie vă conferă drepturi legale
specice şi puteţi benecia şi de alte drepturi care variază în
funcţie de ţară.

Prieš valydami įsitikinkite, kad paukštienos
krosnelė atvėsusi.
• Galima plauti indaplovėje.
Plaukite karštu muilinu vandeniu, tada
nuskalaukite švariu, karštu vandeniu.
• Nepalikite kepsninėje, kai nenaudojate.

netiesioginis vidutinis karštis
1 viščiukas (apie 1,5 kg)
2 arbatiniai šaukšteliai aukščiausios kokybės
alyvuogių aliejaus
1 skardinė (340 g) kambario temperatūros alaus ar
vaisių sulčių
2 valgomieji šaukštai pasirinktų prieskonių
Pašildykite kepsninę 15 minučių.
Pašalinkite iš viščiuko kakliuką, kogalvius riebalus.
Nuskalaukite viščiuko vidų ir išorę ir nusausinkite
popieriniu rankšluosčiu. Truputį apšlakstykite viščiuką
aliejumi. Viščiuko vidų ir išorę įtrinkite prieskoniais
(palikite apie 1 arbatinį šaukštelį). Užkiškite sparnelių
galus už viščiuko nugaros.
Išskalaukite skardinę, tada atidarykite ją ir išpilkite
maždaug pusę turinio. Įdėkite į skardinę apie
1 arbatinį šaukštelį prieskonių. Padėkite skardinę
į paukštienos krosnelę ir uždėkite ant jos viščiuko
ertmę dėdami kojas tarp dviejų metalinių strypų
priekyje, kad būtų stabiliau.
Dėkite paukštienos krosnelę ant sausainių skardos
ar didelio padėklo lašams ir perkelkite ant kepsninės.
Mūvėdami dvi apsaugines kepamojo rėmo pirštines
dėkite viščiuką į kepsninės centrą ir uždarykite dangtį.
Kepkite netiesioginiame vidutiniame karštyje, kol ims
tekėti skaidrios sultys, vidinė krūtinėlės temperatūra
bus 76 °C, o storiausios šlaunelės dalies temperatūra
pasieks 82 °C, nuo 1-1/4 iki 1-1/2 valandos.
Mūvėdami dvi apsaugines kepamojo rėmo pirštines
atsargiai išmikite paukštienos krosnelę iš kepsninės.
Rekomenduojama dėti ant sausainių skardos ar
didelio padėklo lašams, kad būtų lengva perkelti.
Palikite viščiuką 10 minučių prieš nukeldami jį nuo
skardinės ir supjaustydami gabaliukais.
Patiekite šiltą.
4 porcijos
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36

Weber POULTRY ROASTER 178760 Manual de utilizare

Categorie
Grătare
Tip
Manual de utilizare
Acest manual este potrivit și pentru