AKP 235/01 FIȘA PRODUSULUI
5019 310 01002/B
ROBG
RUSK
CZHU
PLIT
PTES
NLFR
DEGB
Notă:
temperaturile și duratele de coacere au caracter indicativ pentru 4 porţii.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea Funcţiei
0 CUPTOR STINS -
BECUL
CUPTORULUI
• Aprinderea becului intern al cuptorului.
STATICĂ
• Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
• Preîncălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi alimentele înăuntru,
imediat ce luminiţa roșie a termostatului se stinge.
• Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
VENTILATOR
• Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
• La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia mâncărurilor, pentru a obţine o coacere
mai omogenă.
• Nu este necesară preîncălzirea cuptorului (cu excepţia cazului în care coaceţi pizze și
plăcinte).
GRILL
• Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a gratina legume și pentru a prăji pâinea.
• Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii (așezată pe primul
grătar) pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
• Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
• Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii, așezată pe primul
grătar, pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
• Întoarceţi carnea în timpul coacerii.
DECONGELARE
• Pentru a dezgheţa alimentele congelate și a le aduce la temperatura camerei.
• Lăsaţi alimentele în ambalajul lor, pentru a preveni uscarea.
ALIMENTE Funcţie
Grătarul
(numărat de
jos în sus)
Temperatura
(°C)
Durata de
coacere
min.
Miel / viţel / văcuţă / porc
2 190-210 90-110
Pui / iepure / raţă
2 190-200 65-85
Curcan / gâscă
2 190-200 140-180
Pește
2 180-200 50-60
Roșii și ardei umpluţi / cartofi la cuptor
2 180-200 50-60
Torturi dospite
2 170-180 45-55
Torturi umplute
2 180-200 60-90
Biscuiţi
2 170-180 35-45
Lasagne
2 190-200 45-55
Pizza / pâine
2 200-225 40-50/15-18
Pâine prăjită
3/4 250 1,5-2,5
Șniţele / cârnaţi / frigărui
3/4 250 35-45
Legume gratinate
3 250 5-8
1/2 pui
3 250 40-50
Pui întreg 2/3 200-225 55-65
Rosbif 2 200-250 35-45
Fripturi 2/3 200-225 60-70
Pește întreg 3 190-200 40-50
ACCESORII
Grătar - Tavă pentru scurgerea grăsimii
1.
Panoul de comandă
1.1.
Butonul de selectare a funcţiilor
1.2.
Buton timer
1.3.
Butonul termostatului
1.4.
Luminiţa indicatoare roșie a termostatului
2.
Ventilatorul pentru răcire (nu este vizibil)
3.
Rezistenţa superioară
4.
Rezistenţa grill-ului
5.
Bec posterior
6.
Ventilator
7.
Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
8.
Ușa rece a cuptorului
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
Rotiţi butonul de selectare a funcţiilor până la funcţia dorită. Becul cuptorului se aprinde.
Rotiţi butonul termostatului în sens orar până la temperatura dorită. Luminiţa indicatoare roșie a
termostatului se aprinde și se va stinge când se ajunge la temperatura selectată. La terminarea
coacerii rotiţi butoanele pe poziţia
“0”
.
TIMER-UL
Timer-ul permite programarea unei durate de la 1 la 60 de minute. Pentru a programa timer-ul vă
recomandăm să rotiţi butonul cu un tur complet, în sens orar, și să-l aduceţi din nou pe durata dorită.
La terminarea duratei programate va fi emis un semnal acustic.
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj