3
RO
- La nalizarea procesului de
preparare, avei grijă ca, înainte
de a umbla în aparat, să
deschidei ua astfel încât să
lăsai aerul erbinte sau aburii
să iasă treptat din acesta. Nu
blocai oriciile de ventilare.
- Folosii mănui pentru cuptor
pentru a scoate tăvile i
accesoriile, având grijă să nu
atingei elementele de
încălzire.
- Nu amplasai materiale
inamabile în aparat sau în
apropierea acestuia: aparatul
ar putea lua foc dacă este pus
în funciune accidental.
- Nu utilizai cuptorul cu
microunde pentru a încălzi
recipiente sigilate ermetic.
Presiunea crete i acestea pot
provoca daune când le
deschidei, sau pot exploda.
- Nu utilizai cuptorul cu
microunde pentru a usca
materiale textile, hârtie,
mirodenii, ierburi aromatice,
lemn, ori, fructe sau alte
materiale combustibile. S-ar
putea provoca un incendiu.
- Nu lăsai aparatul
nesupravegheat, în special
atunci când utilizai hârtie,
plastic sau alte materiale
combustibile în procesul de
preparare. Hârtia se poate
carboniza sau poate lua foc, iar
unele obiecte din plastic se pot
topi atunci când sunt utilizate
la încălzirea alimentelor.
- Utilizai doar recipiente
adecvate pentru utilizarea în
cuptorul cu microunde.
- Supraîncălzirea lichidului peste
punctul de erbere poate
apărea fără ca acest lucru să e
pus în evidenă de bulele de
aer. Din acest motiv, se poate
produce o revărsare bruscă a
lichidului erbinte.
- Nu utilizai cuptorul cu
microunde pentru prăjirea în
baie de ulei, întrucât
temperatura uleiului nu poate
controlată.
- După încălzirea în biberon sau
în caserolă a alimentelor sau a
băuturilor pentru copii,
amestecai i controlai
întotdeauna temperatura
înainte de a le servi. Înainte de
a încălzi alimentele, asigurai-
vă că tetina i capacul sunt
scoase.
- Dacă folosii băuturi alcoolice
la prepararea alimentelor
(de ex. rom, coniac, vin),
reinei că alcoolul se evaporă
la temperaturi ridicate. Prin
urmare, există riscul ca vaporii
emanai de alcool să ia foc
atunci când vin în contact cu
rezistena electrică.
- Nu utilizai cuptorul cu
microunde pentru a găti sau a
încălzi ouă întregi, cu sau fără
coajă, întrucât acestea pot
exploda chiar i după
nalizarea procesului de
încălzire cu microunde.