Russell Hobbs 23450-56 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
63
Citiți instrucțiunile, păstrați-le într-un loc sigur; dacă dați aparatul altcuiva, nu uitați să dați şi
instrucțiunile. Îndepărtați toate ambalajele înainte de folosire.
PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectați măsurile de siguranță de bază, inclusiv:
Aparatul poate fi folosit de copii în vârstă de 8 ani sau mai mari și de
tre persoane cu capacități fizice, senzoriale sau mentale reduse
sau lipsă de experiență și cunoștințe dacă sunt supravegheați/
instruiți și înțeleg pericolele la care se supun. Copiii nu trebuie să se
joace cu aparatul. Curățarea și utilizarea de către utilizator nu
trebuie efectuate de copii decât dacă aceștia au peste 8 ani și sunt
supravegheați. Nu lăsați aparatul și cablul la îndemâna copiilor sub
8 ani.
Nu conectați aparatul prin intermediul unui sistem cu temporizator
sau cu comandă de la distanță.
¬ Suprafețele aparatului se vor încinge.
În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către
fabricant, agentul de service sau orice altă persoană calificată,
pentru a evita accidentele.
b Nu introduceți aparatul în lichid.
Nu împachetați mâncarea în folie de plastic, pungi din polietilenă sau folie de aluminiu.
Riscați să deteriorați grătarul şi să produceți un incendiu.
Nu folosiți aparatul lângă sau sub materiale inflamabile (spre ex., perdele).
Gătiți carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiți
peştele până când carnea devine opacă.
Nu folosiți aparatul decât pentru gătit alimente.
Nu operați aparatul dacă este stricat sau nu funcționează corect.
EXCLUSIV PENTRU UZ CASNIC
SCHIŢE
1. Bec de alimentare (roșu)
2. Bec grătar (verde)
3. Tavă
4. Control temperatură tavă
5. Bec tavă (verde)
6. Tavă pentru stropi
7. Plăci grătar
8. Control temperatură grătar
ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
Ştergeți grătarul cu o cârpă umedă.
INTRODUCERE
Grătarul și tava sunt independente. Le puteți folosi pe fiecare separat, sau pe ambele împreună.
Fiecare are propriul control de temperatură și propriul bec.
Fiecare control al temperaturii este marcat cu 0 (oprit) până la 3 (max).
Becurile tăvii/grătarului se vor aprinde când se va atinge temperatura selectată, apoi se vor opri
și porni în cicluri, pe măsură ce temperatura este menținută.
PREPARARE
1. Glisați tava pentru stropi între cele două ghidaje de sub partea frontală a grătarului (FIG. A).
Glisați tava la maximum. Tava pentru stropi va colecta grăsimea și zeama ce se scurge de pe
plăci în timpul preparării.
instrucțiuni
64
2. Setați controlul grătarului și controlul tăvii pe O.
3. Băgați întrerupătorul în priză.
FOLOSIREA TĂVII
Folosiți tava pentru a prăji orice aliment care poate fi turtit pe grătar.
Tava gătește doar pe o parte, fiind prin urmare mai lentă decât grătarul, și va trebui să întoarceți
alimentele dacă doriți să le gătiți pe ambele părți.
1. Comutați controlul tăvii pe setarea dorită. Becul de alimentare se va aprinde.
2. Când se aprinde becul tăvii, așezați alimentele pe tavă cu ajutorul unei spatule sau al unui
clește, nu cu degetele.
3. Verificați dacă sunt bine făcute. Dacă aveți dubii, mai lăsați-le puțin.
4. După ce ați terminat de gătit, setați controlul temperaturii pe O și scoateți aparatul din
priză.
FOLOSIREA GRĂTARULUI
Balamaua este articulată, pentru a se putea închide chiar şi atunci când se folosesc alimente
groase sau cu forme ciudate.
Plăcile grătarului trebuie să fie paralele, pentru a evita gătirea neuniformă.
1. Comutați controlul grătarului pe setarea dorită. Becul de alimentare se va aprinde.
2. Când se aprinde becul grătarului, folosiți o mănușă de bucătărie pentru a deschide grătarul.
3. Aşezați alimentele pe fundul grătarului cu o spatulă sau un cleşte, nu cu degetele.
4. Închideți grătarul.
5. Verificați dacă sunt bine făcute. Dacă aveți dubii, mai lăsați-le puțin.
6. După ce ați terminat de gătit, setați controlul temperaturii pe O și scoateți aparatul din
priză.
Când trebuie, goliți tava pentru stropi într-un vas termorezistent. Ștergeți-o cu prosoape de
hârtie și puneți-o la loc.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Scoateți aparatul din priză şi lăsați-l să se răcească înainte de a-l curăța sau depozita.
2. Ştergeți suprafețele exterioare cu o cârpă umedă curată.
3. Pentru a îndepărta petele persistente, folosiți un prosop de bucătărie înmuiat în puțin ulei
de gătit.
4. Spălați tava pentru stropi cu apă fierbinte cu detergent, sau în coşul de sus al maşinii de
spălat vase.
Nu folosiți bureți de bucătărie, bureți de sârmă sau săpun.
În locurile unde plăcile superioare şi inferioare fac contact, suprafețele neadezive pot arăta urme
de uzură. Aceasta este doar un defect de aspect şi nu va afecta funcționarea corectă a grătarului.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanțele periculoase din
aparatele electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la
gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.
TIMPI DE GĂTIRE ŞI SIGURANŢA ALIMENTELOR
Folosiți aceşti timpi doar în scop informativ. Se aplică alimentelor proaspete sau complet
decongelate, gătite la temperatură medie. Pentru alimente congelate, adăugați 2-3 minute
pentru fructe de mare, 3-6 minute pentru carne şi pui, în funcție de grosimea şi densitatea
alimentelor.
Pentru alimente pre-ambalate, urmați instrucțiunile de pe ambalaj sau etichetă.
65
CARNE DE VITĂ MIN SANDVIŞURI MIN
file 5-7 brânză 2-3
spate 7-8 şuncă (gătită) 5-6
burger, 100 g 7-8
kebab, cub de 25 mm 7-8 GUSTĂRI
muşchi 5-7 calzone 8-9
cârnați 6-8 hot dogs 2-3
muşchi 7-9
costiță 8-9 CARNE DE PUI/CURCAN
bucăți de piept de pui 5-7
CARNE DE MIEL aripioare (pui) 5-7
kebab, cub de 25 mm 7-8 piept de curcan, feliat 3-4
spate 4-6
LEGUME
FRUCTE DE MARE vinete, felii/cuburi 8-9
file de somon 3-4 ceapă, solzi 5-6
file de biban 3-5 ardei, felii subțiri 6-8
friptură de halibut, 12-25 mm 6-8 ardei, copți, apoi decojiți 2-3
friptură de somon, 12-25 mm 6-8 ardei întregi unşi cu ulei 8
friptură de peşte-spadă, 12-25 mm 6-9 cartofi, felii/cuburi 7-9
friptură de ton, 12-25 mm 6-8 asparagus 3-4
kebab, cub de 25 mm 4-6
creveți 1-2
scoici 4-6 FRUCTE
mere, jumătăți/felii 6-8
CARNE DE PORC banane, tăiate pe lungime 3-4
cotlet, 12mm 5-6 nectarine, jumătăți/felii 3-5
pulpă 5-6 piersici, jumătăți/felii 3-5
kebab, cub de 25 mm 7-8 ananas, felii 3-7
cârnați 6-8
muşchi file fraged, 12 mm 4-6
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 23450-56 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare