Whirlpool AKZ 223/IX/01 Program Chart

Tip
Program Chart
AKZ 223/01
FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56682
1.
Panoul de comandă
2.
Ventilator de răcire (nu este vizibil)
Funcţionarea ventilatorului depinde de nivelul
de temperatură atins de cuptor și poate
continua chiar și după stingerea cuptorului,
timp de câteva minute.
3.
Rezistenţa superioară (poate fi coborâtă)
4.
Bec posterior
5.
Bec lateral
6.
Rezistenţa circulară (nu este vizibilă)
7.
Ventilator
8.
Perete despărţitor posterior catalitic
9.
Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
10.
Ușa rece a cuptorului
ACCESORII
PANOUL DE COMANDĂ
1. Butonul de selectare a funcţiilor
2. Dispozitivul de programare electronic
3. Butonul termostatului
Butoane la nivelul panoului
Pentru a folosi butonul apăsaţi-l pe mijloc.
Butonul iese în afară.
Rotiţi-l pe poziţia dorită.
La sfârșitul coacerii aduceţi butonul la
0
și apăsaţi-l pe
mijloc pentru a-l readuce în poziţia sa iniţială.
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Tavă pentru dulciuri:
Grătar:
Tavă pentru scurgerea grăsimii:
Panouri catalitice:
Ghidaje glisante:
3
1
2
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie
Temperatur
ă setată
Temperatură
reglabilă
Descrierea funcţiei
-
Cuptor stins
- - -
BEC
- - Aprinderea becului intern al cuptorului
DUAL 35°/60°
35C - 60C -
Pentru a menţine temperatura constantă în interiorul
cuptorului.
35°C: pentru a face să dospească aluatul, pâinea și pizza.
60°C: pentru a ţine la cald alimentele după terminarea
coacerii.
Se recomandă să utilizaţi primul nivel.
STATICĂ
200C 50°C - 250°C
Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
Preîncălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și
introduceţi alimentele înăuntru, când toate indicatoarele
termometrului sunt aprinse.
Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
VENTILATOR
175C 50°C - 250°C
Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia
mâncărurilor, pentru a obţine o coacere mai omogenă.
TERMOVENTILATOR
160C 50°C - 250°C
Pentru a coace, fără preîncălzire, pe unu sau mai multe
niveluri, alimente care necesită aceeași temperatură de
coacere (de ex.: pește, legume, dulciuri), fără ca
mirosurile să treacă de la un aliment la altul.
TURBOVENTILATOR
160C
50°C - 250°C
Pentru a coace pe un nivel (de ex.: fructe, torturi,
budinci, legume, pizza, pui).
GRILL
3 -
Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a
gratina legume și pentru a prăji pâinea.
Funcţia e reglată de diferite intensităţi ale puterii
(min. 1 - max. 5).
Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să
rămână închi.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru
scurgerea grăsimii (așezată pe primul grătar) pentru a
reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
3 -
Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
Funcţia e reglată de diferite intensităţi ale puterii
(min. 1 - max. 5).
Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să
rămână închi.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru
scurgerea grăsimii (așezată pe primul grătar) pentru a
reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
Se recomandă să întoarceţi carnea în timpul coacerii.
PIZZA/PÂINE
-
P1- 300°C
P2- 220°C
Pentru a coace pizza, pâine, plăcinte.
PREÎNCĂLZIRE
RAPIDĂ
200C 50°C - 250°C
Pentru a preîncălzi rapid cuptorul.
În timpul încălzirii indicatoarele termometrului se
aprind pe rând.
Când se atinge temperatura stabilită, funcţia se
dezactivează automat și un semnal acustic indică
trecerea automată a cuptorului la funcţia
STATICĂ
.
TABELE DE COACERE
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de
jos în sus)
Nivelul
de Rumenire
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
(minute)
CARNE
Miel, ied, berbec
X 2 2 200 95 - 110
X 3 2 200 100 - 110
X 2 - 200 100 - 110
Friptu
(viţel, porc, văcuţă)
(kg. 1)
X 2 2 200 95 - 110
X 3 3 200 100 - 110
X 2 - 200 90 - 100
Pui, iepure,
raţă
X 2 3 200 80 - 90
X 2 3 190 80 - 90
X 2 - 200 85 - 95
Curcan
(kg. 4-6) + Nivelul 3
de Rumenire
X 1 3 200 160 - 180
X 1 3 200 160 - 180
X 1 - 210 180 - 190
Gâscă (kg. 2)
X 2 3 210 100 - 130
X 1 3 200 100 - 130
X 2 - 200 100 - 130
PEȘTE
(ÎNTREG)
(1-2 kg)
Crap, știucă, ton,
somon, merlucius
X 2 1 200 45 - 55
X 3 1 190 45 - 55
X 2 - 200 50 - 60
PEȘTE
(BUCĂŢI)
(1 kg.)
Pește spadă, somn, ton
X 2 2 200 40 - 50
X 3 2 190 40 - 50
X 3 - 200 40 - 50
LEGUME
Ardei și roșii umplute
X 2 - 220 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
X 2 - 200 50 - 60
Cartofi la cuptor
X 2 3 220 50 - 60
X 2 3 200 50 - 60
DULCIURI, PRĂJITURI ETC.
Torturi dospite
X 2 - 190 40 - 50
X 1 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Torturi umplute
(cu brânză)
X 2 - 190 80 - 90
X 2 - 180 70 - 80
X 2 - 180 80 - 90
Tartă cu fructe
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
X 2 - 180 40 - 50
Ștrudel
X 2 - 200 50 - 55
X 1 - 3 - 200 50 - 55
X 2 - 200 50 - 55
Biscuiţi
X 2 - 170 20 - 30
X 1 - 3 - 200 20 - 30
X 2 - 200 20 - 30
Choux ŕ la crčme
X 2 - 180 35 - 45
X 1 - 3 - 180 35 - 45
X 2 - 180 40 - 50
TABEL DE COACERE GRILL
Notă:
pentru a coace carne cu funcţiile Ventilator și Statică, se recomandă să adăugaţi funcţia de Rumenire cu un nivel de la
1 la 3.
Temperaturile și duratele de coacere au caracter indicativ.
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de
jos în sus)
Nivelul
de Rumenire
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
(minute)
Plăcinte sărate
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Lasagne
X 2 1 200 45 - 60
X 2 1 200 45 - 60
X 2 - 200 45 - 60
Prăjituri cu fructe
de ex. ananas, piersici
X 2 - 190 50 - 60
X 2 - 190 40 - 50
X 2 - 190 40 - 50
Bezele
X 2 - 120 120 - 150
- 1 - 3 - 120 120 - 150
- 2 - 120 120 - 150
Vol-au-vent
X 2 - 200 35 - 45
X 1 - 3 - 190 35 - 45
X 2 - 190 35 - 45
Sufleu
X 2 - 200 40 - 50
X 2 - 190 45 - 55
X 2 - 190 45 - 55
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos în
sus)
Nivelul de
Putere
Durata de coacere
(minute)
Antricoate X 4 5 35 - 45
Șniţele X 4 5 30 - 40
Cârnaţi X 3 - 4 5 30 - 40
Friptură la grătar X 4 5 35 - 45
Pește (bucăţi) X 3 - 4 5 35 - 45
Copane de pui X 3 - 4 5 40 - 50
Frigărui X 3 - 4 5 40 - 50
Cotlete X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 pui X 3 5 45 - 55
1/2 pui X 3 5 45 - 55
Pui întreg X 3 5 60 - 70
Friptu
(porc, viţel)
X 2 5 60 - 70
Raţă X 2 5 70 - 80
Pulpă de miel X 3 5 70 - 80
Rosbif X 3 5 50 - 60
Cartofi la cuptor X 3 5 50 - 60
Pește (crap, păstrăv) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 223/IX/01 Program Chart

Tip
Program Chart