Whirlpool AKZ 498/01 IX Program Chart

Tip
Program Chart
AKZ 498/01
FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56296
1.
Panoul de comandă
2.
Ventilator de răcire (nu este vizibil)
Funcţionarea ventilatorului depinde de nivelul
de temperatură atins de cuptor și poate
continua chiar și după stingerea cuptorului,
timp de câteva minute.
3.
Rezistenţa superioară (poate fi coborâtă)
4.
Bec posterior
5.
Rezistenţa circulară (nu este vizibilă)
6.
Ventilator
7.
Perete despărţitor posterior catalitic
8.
Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
9.
Ușa rece a cuptorului
ACCESORII
PANOUL DE COMANDĂ
1. Buton de aprindere/stingere - Selectare a funcţiilor
2. Buton de anulare a selecţiei sau de întoarcere la selecţia precedentă.
3. Buton de confirmare
4. Buton pentru modificarea valorilor setate (temperatură/durată/niveluri). Pentru a selecta diferitele
funcţii.
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Grătar:
Tavă pentru scurgerea
grăsimii:
Panouri catalitice laterale:
Tavă pentru dulciuri:
Ghidaje glisante:
Tabel cu Funcţiile Cuptorului în modul manual
Funcţie
Temperatură
setată
Temperatură
reglabilă
Descrierea Funcţiei
STATICĂ
200°C 50°C - 250°C
Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
Pre-încălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită
și introduceţi alimentele înăuntru imediat ce afișajul vă
cere acest lucru.
Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
PRĂJITURI
175°C 50°C - 250°C
Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia
mâncărurilor, pentru a obţine o coacere mai omogenă.
TERMOVENTILATOR
160°C 50°C - 250°C
Pentru a coace, fără preîncălzire, pe unu sau mai
multe niveluri, alimente care necesită aceeași
temperatură de coacere (de ex.: pește, legume,
dulciuri), fără ca mirosurile să treacă de la un aliment
la altul.
TURBOVENTILATOR
160°C
50°C - 250°C
Pentru a coace pe un nivel (de ex.: fructe, torturi,
budinci, legume, pizza, pui).
GRILL
3 -
Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a
gratina legume și pentru a prăji pâinea.
Funcţia e reglată de diferite intensităţi ale puterii
(1 min. - 5 max.).
Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să
rămână închisă.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru
scurgerea grăsimii (așezată pe primul grătar) pentru a
reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul
coacerii.
TURBOGRILL
3 -
Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
Funcţia e reglată de diferite intensităţi ale puterii
(1 min. - 5 max.).
Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să
rămână închisă.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru
scurgerea grăsimii (așezată pe primul grătar) pentru a
reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
Se recomandă să întoarceţi carnea în timpul coacerii.
PREÎNCĂLZIRE
RAPIDĂ
200°C 50°C - 250°C
Pentru a preîncălzi rapid cuptorul.
În timpul încălzirii indicatoarele grafice
se aprind pe rând.
Când se atinge temperatura stabilită, funcţia se
dezactivează automat și un semnal acustic indi
trecerea automată a cuptorului la funcţia
STATICĂ
.
TABELE DE COACERE
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
(minute)
CARNE
Miel, ied, berbec
X 2 200 95 - 110
X 3 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Friptură
(viţel, porc, văcuţă)
(kg. 1)
X 2 200 95 - 110
X 3 200 100 - 110
X 2 200 90 - 100
Pui, iepure,
raţă
X 2 200 80 - 90
X 2 190 80 - 90
X 2 200 85 - 95
Curcan
(kg. 4-6) + nivel 3
rumenire
X 1 200 160 - 180
X 1 200 160 - 180
X 1 210 180 - 190
Gâscă (kg. 2)
X 2 210 100 - 130
X 1 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
PEȘTE
(ÎNTREG)
(1-2 kg)
Crap, știucă, ton,
somon, merlucius
X 2 200 45 - 55
X 3 190 45 - 55
X 2 200 50 - 60
PEȘTE
(BUCĂŢI)
(1 kg.)
Pește spadă, somn, ton
X 2 200 40 - 50
X 3 190 40 - 50
X 3 200 40 - 50
LEGUME
Ardei și roșii umplute
X 2 220 50 - 60
X 2 200 50 - 60
X 2 200 50 - 60
Cartofi la cuptor
X 2 220 50 - 60
X 2 200 50 - 60
DULCIURI, PRĂJITURI ETC.
Torturi dospite
X 2 190 40 - 50
X 1 180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
Torturi umplute
(cu brânză)
X 2 190 80 - 90
X 2 180 70 - 80
X 2 180 80 - 90
Tar t ă
X 2 190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
Ștrudel
X 2 200 50 - 55
X 1 - 3 200 50 - 55
X 2 200 50 - 55
Biscuiţi
X 2 170 20 - 30
X 1 - 3 200 20 - 30
X 2 200 20 - 30
Prăjituri cu cremă
X 2 180 35 - 45
X 1 - 3 180 35 - 45
X 2 180 40 - 50
TABEL DE COACERE GRILL
N.B.:
Temperaturile și duratele de coacere au caracter indicativ.
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Temperatură
(°C)
Durata de coacere
(minute)
Plăcinte sărate
X 2 200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2 190 40 - 50
Lasagne
X 2 200 45 - 60
X 2 200 45 - 60
X 2 200 45 - 60
Prăjituri cu fructe,
de ex. ananas, piersici
X 2 190 50 - 60
X 2 190 40 - 50
X 2 190 40 - 50
Bezele
X 2 120 120 - 150
- 1 - 3 120 120 - 150
- 2 120 120 - 150
Volovan
X 2 200 35 - 45
X 1 - 3 190 35 - 45
X 2 190 35 - 45
Sufleu
X 2 200 40 - 50
X 2 190 45 - 55
X 2 190 45 - 55
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Nivelul de
Putere
Durata de coacere
(minute)
Antricoate X 4 5 35 - 45
Șniţele X 4 5 30 - 40
Cârnaţi X 3 - 4 5 30 - 40
Friptură la grătar X 4 5 35 - 45
Pește (bucăţi) X 3 - 4 5 35 - 45
Copane de pui X 3 - 4 5 40 - 50
Frigărui X 3 - 4 5 40 - 50
Cotlete X 3 - 4 5 35 - 45
1/2 pui X 3 5 45 - 55
1/2 pui X 3 5 45 - 55
Pui întreg X 3 5 60 - 70
Friptură
(porc, viţel)
X 2 5 60 - 70
Raţă X 2 5 70 - 80
Pulpă de miel X 3 5 70 - 80
Rosbif X 3 5 50 - 60
Cartofi la cuptor X 3 5 50 - 60
Pește (crap, păstrăv) X 3 5 50 - 60
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKZ 498/01 IX Program Chart

Tip
Program Chart