AKZ 223/01
FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56682
1.
Panoul de comandă
2.
Ventilator de răcire (nu este vizibil)
Funcţionarea ventilatorului depinde de nivelul
de temperatură atins de cuptor și poate
continua chiar și după stingerea cuptorului,
timp de câteva minute.
3.
Rezistenţa superioară (poate fi coborâtă)
4.
Bec posterior
5.
Bec lateral
6.
Rezistenţa circulară (nu este vizibilă)
7.
Ventilator
8.
Perete despărţitor posterior catalitic
9.
Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
10.
Ușa rece a cuptorului
ACCESORII
PANOUL DE COMANDĂ
1. Butonul de selectare a funcţiilor
2. Dispozitivul de programare electronic
3. Butonul termostatului
Butoane la nivelul panoului
• Pentru a folosi butonul apăsaţi-l pe mijloc.
• Butonul iese în afară.
• Rotiţi-l pe poziţia dorită.
La sfârșitul coacerii aduceţi butonul la
0
și apăsaţi-l pe
mijloc pentru a-l readuce în poziţia sa iniţială.
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Tavă pentru dulciuri:
Grătar:
Tavă pentru scurgerea grăsimii:
Panouri catalitice:
Ghidaje glisante:
3
1
2
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie
Temperatur
ă setată
Temperatură
reglabilă
Descrierea funcţiei
-
Cuptor stins
- - -
BEC
- - Aprinderea becului intern al cuptorului
DUAL 35°/60°
35C - 60C -
• Pentru a menţine temperatura constantă în interiorul
cuptorului.
• 35°C: pentru a face să dospească aluatul, pâinea și pizza.
• 60°C: pentru a ţine la cald alimentele după terminarea
coacerii.
• Se recomandă să utilizaţi primul nivel.
STATICĂ
200C 50°C - 250°C
• Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
• Preîncălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și
introduceţi alimentele înăuntru, când toate indicatoarele
termometrului sunt aprinse.
• Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
VENTILATOR
175C 50°C - 250°C
• Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
• La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia
mâncărurilor, pentru a obţine o coacere mai omogenă.
TERMOVENTILATOR
160C 50°C - 250°C
• Pentru a coace, fără preîncălzire, pe unu sau mai multe
niveluri, alimente care necesită aceeași temperatură de
coacere (de ex.: pește, legume, dulciuri), fără ca
mirosurile să treacă de la un aliment la altul.
TURBOVENTILATOR
160C
50°C - 250°C
• Pentru a coace pe un nivel (de ex.: fructe, torturi,
budinci, legume, pizza, pui).
GRILL
3 -
• Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a
gratina legume și pentru a prăji pâinea.
• Funcţia e reglată de diferite intensităţi ale puterii
(min. 1 - max. 5).
• Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să
rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru
scurgerea grăsimii (așezată pe primul grătar) pentru a
reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
• Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
3 -
• Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
• Funcţia e reglată de diferite intensităţi ale puterii
(min. 1 - max. 5).
• Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
• În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să
rămână închisă.
• Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru
scurgerea grăsimii (așezată pe primul grătar) pentru a
reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
• Se recomandă să întoarceţi carnea în timpul coacerii.
PIZZA/PÂINE
-
P1- 300°C
P2- 220°C
• Pentru a coace pizza, pâine, plăcinte.
PREÎNCĂLZIRE
RAPIDĂ
200C 50°C - 250°C
• Pentru a preîncălzi rapid cuptorul.
• În timpul încălzirii indicatoarele termometrului se
aprind pe rând.
• Când se atinge temperatura stabilită, funcţia se
dezactivează automat și un semnal acustic indică
trecerea automată a cuptorului la funcţia
STATICĂ
.