SL
RO
BG
HR
SR
PL
CS
HU
SK
UK
RU
Măsuri de precauţie importante
Pentru siguranţa dumneavoastră, acest aparat este conform normelor şi reglementărilor aplica-
bile:
- Directiva privind echipamentele sub presiune
- Materiale în contact cu alimentele
•
Acest aparat a fost conceput pentru o utilizare casnică.
•
Citiţi cu atenţie toate instrucţiunile şi consultaţi întotdeauna„Ghidul utilizatorului”.
•
Lafelcaîncazuloricăruiaparatdegătit,supravegheaţi-lîndeaproapeînspecialdacăutilizaţioala
sub presiune în apropierea copiilor.
•
Nu introduceţi oala sub presiune într-un cuptor încălzit.
•
Mişcaţi oala sub presiune cu maximum de atenţie. Nu atingeţi suprafeţele calde. Utilizaţi mâ-
nerele şi butoanele. Folosiţi mănuşi dacă este cazul.
•
Nu folosiţi oala sub presiune în alt scop decât cel pentru care a fost destinată.
•
Această oală funcţionează sub presiune. Pot apărea vătămări corporale prin opărire ca urmare
a unei utilizări incorecte. Oala sub presiune trebuie să fie închisă în mod corespunzător înainte
de a o utiliza.Vezi paragraful„Închiderea”.
•
Supapa trebuie să fie în poziţie de depresurizare înainte de a deschide oala.
•
Nuforţaţiniciodatădeschidereaoaleisubpresiune.Asiguraţi-văcăpresiuneainterioarăascăzut.
Vezi paragraful„Siguranţa”.
•
Nu folosiţi niciodată oala sub presiune fără lichid în interior, deoarece ar putea fi grav deterio-
rată. Asiguraţi-vă că există întotdeauna suficient lichid în interior în timp ce gătiţi.
•
Utilizaţi surse de căldură compatibile, conform instrucţiunilor de utilizare.
•
Nu umpleţi oala mai mult de 2/3 din capacitate (reperul indicând nivelul maxim de umplere).
•
În cazulalimentelorcare sedilatăîntimpulfierberii,cumarfiorezul,legumeledeshidratatesau
compoturile, nu umpleţi oala la mai mult de jumătate din capacitatea sa.
•
Dupăcefierbeţicărnuriacoperitecuunstratsuperficialdepiele (deex.,limba devită),careriscă
să se umfle din cauza presiunii, nu înţepaţi carnea cât timp pielea are un aspect umflat. Există
riscul să vă opăriţi.Vă recomandăm să înţepaţi carnea înainte de a o pune la fiert.
•
În cazul alimentelor păstoase (mazăre tăiată, rubarbă), oala sub presiune trebuie agitată uşor
înainte de a o deschide, pentru ca alimentele să nu dea pe dinafară.
•
Înainte de fiecare utilizare, verificaţi ca supapele să nu fie înfundate. Vezi paragraful„Înaintea
preparării”.
•
Nu utilizaţi oala pentru a frige sub presiune folosind ulei.
•
Nu interveniţi asupra sistemelor de siguranţă decât în modul prezentat în instrucţiunile de
curăţare şi întreţinere.
•
Nu utilizaţi decât piese originaleTEFAL potrivite pentru modelul dumneavoastră. În mod spe-
cial, utilizaţi o oală şi un capac
.
•
Vaporii de alcool sunt inflamabili. Lăsaţi alimentele preparate cu alcool să fiarbă timp de 2 mi-
nuteînaintede apunecapacul.Supravegheaţiaparatuldefiecaredată când preparaţireţetepe
bază de alcool.
•
Nu utilizaţi oala sub presiune pentru a păstra alimente acide sau sărate înainte sau după pre-
parare, pentru că există riscul să deterioraţi oala.
Păstraţi aceste instrucţiuni