Whirlpool AKP 232 IX Program Chart

Tip
Program Chart
AKP 232
FIȘA PRODUSULUI
RO
5019 310 56283
1.
Panoul de comandă
2.
Ventilator de răcire (nu este vizibil)
3.
Rezistenţa superioară
4.
Rezistenţa grill-ului (poate fi coborâtă)
5.
Bec posterior
6.
Rezistenţa circulară (nu este vizibilă)
7.
Ventilator
8.
Rezistenţa inferioară (nu este vizibilă)
9.
Ușa rece a cuptorului
ACCESORII
PANOUL DE COMANDĂ
1. Butonul de selectare a funcţiilor
2. Buton programare durată de coacere
3. Butonul termostatului
4. Luminiţa indicatoare roșie a termostatului
Butoane la nivelul panoului:
Pentru a folosi butonul apăsaţi-l pe mijloc.
Butonul iese în afară.
Rotiţi-l pe poziţia dorită.
La sfârșitul coacerii aduceţi butonul la
0
și apăsaţi-l pe mijloc pentru a-l readuce la poziţia sa iniţială.
Primul
Ultimul
ghidaj
ghidaj
Tavă din aluminiu
pentru dulciuri:
Grătar:
Tavă pentru
scurgerea
grăsimii:
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A CUPTORULUI
Rotiţi butonul de selectare a funcţiilor până la funcţia dorită.
Becul cuptorului se aprinde.
Rotiţi butonul termostatului în sens orar până la temperatura dorită. Luminiţa indicatoare roșie a
termostatului se aprinde și se va stinge când se ajunge la temperatura dorită.
La sfârșitul coacerii:
Aduceţi butoanele pe poziţia
“0”
.
BUTON PENTRU PROGRAMAREA DURATEI DE COACERE
Acest buton de programare permite reglarea unei durate de la 1 la 120 de minute.
Pentru a regla durata, după ce aţi selectat funcţia de coacere, rotiţi complet butonul
în sens antiorar și aduceţi-l din nou pe durata de coacere dorită, continuând apoi în
sens orar. La terminarea duratei de coacere reglate, cuptorul se stinge, iar butonul
de programare rămâne pe poziţia “0”. Pentru a utiliza cuptorul în modul manual,
adică fără a regla o durată de coacere, asiguraţi-vă că butonul de programare este
poziţionat pe simbolul .
Atenţie:
Când butonul de programare e poziţionat pe
“0”, cuptorul nu se aprinde.
Pentru a aprinde cuptorul, poziţionaţi butonul de programare pe simbolul sau
reglaţi durata de coacere.
Tabel cu funcţiile cuptorului
Funcţie Descrierea Funcţiei
0 CUPTOR STINS
-
BECUL CUPTORULUI
Aprinderea becului intern al cuptorului.
STATICĂ
Pentru a coace carne, pește și pui, pe un nivel.
Pre-încălziţi cuptorul la temperatura de coacere dorită și introduceţi
alimentele înăuntru, imediat ce luminiţa roșie a termostatului se stinge.
Se recomandă să utilizaţi al doilea sau al treilea nivel.
VENTILATOR
Pentru a coace pe max. 2 niveluri.
La nevoie, vă recomandăm să inversaţi poziţia mâncărurilor, pentru a obţine
o coacere mai omogenă.
Nu este necesară preîncălzirea cuptorului (cu excepţia cazului în care
coaceţi pizze și plăcinte).
GRILL
Pentru a frige antricoate, frigărui, cârnaţi, pentru a gratina legume și pentru a
prăji pâinea.
Preîncălziţi cuptorul timp de 3 - 5 min.
În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii
(așezată pe primul grătar) pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
Se recomandă să întoarceţi alimentele în timpul coacerii.
TURBOGRILL
Pentru a frige bucăţi mari de carne (rosbif, fripturi).
În timpul ciclului de coacere, ușa cuptorului trebuie să rămână închisă.
Când frigeţi carne, vărsaţi puţină apă în tava pentru scurgerea grăsimii, așezată
pe primul grătar, pentru a reduce fumul și împroșcăturile cu grăsime.
Întoarceţi carnea în timpul coacerii.
DECONGELARE
Pentru a dezgheţa alimentele congelate și a le aduce la temperatura camerei.
Lăsaţi alimentele în ambalajul lor, pentru a preveni uscarea.
TERMOVENTILATOR
Pentru a coace, fără preîncălzire, pe unu sau mai multe niveluri, alimente
care necesită aceeași temperatură de coacere (de ex.: pește, legume,
dulciuri), fără ca mirosurile să treacă de la un aliment la altul
TURBOVENTILATOR
Pentru a coace pe un nivel (de ex.: fructe, torturi, budinci, legume, pizza, pui).
REZISTENŢA INFERIOARĂ
Pentru a termina coacerea torturilor cu fructe sau cu brânză și pentru a face
sosurile să se îngroașe.
Folosiţi această funcţie pentru ultimele 10/15 minute de coacere.
TABEL DE COACERE GRILL
Notă:
Duratele și temperaturile de coacere au caracter pur indicativ.
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Temperatura
(°C)
Durata de coacere
min
Plăcinte sărate, prăjituri cu fructe,
de ex. ananas, piersici
X 2
200 50 - 60
X 2 190 45 - 55
X 2
190 45 - 55
Lasagne, cartofi gratinaţi,
macaroane umplute, budinci de
paste făinoase
X 2
200 40 - 50
X 2 190 40 - 50
X 2
190 40 - 50
ine
X 2
210 30 - 40
X 1-3 210 30 - 40
X 2
210 30 - 40
Pizza
X 2
225 15 - 20
X 1-3 210 20 - 30
X 2
210 20 - 30
Volovan
X 2
210 20 - 30
X 1-3 200 30 - 40
X 2
200 30 - 40
Sufleu
X 2
200 40 - 50
X 2 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Temperatura
(°C)
Durata de coacere
min
Sandvișuri X 3-4 200-225 10 - 15
Antricoate X 3-4 200-225 30 - 40
Șniţele X 3-4 200-225 30 - 40
Cârnaţi X 3 200-225 30 - 40
Friptură la grătar X 3 200-225 30 - 40
Pește (bucăţi) X 3 200-225 30 - 40
Copane de pui X 3 200-225 40 - 50
Frigărui X 3 200-225 40 - 50
Cotlete X 3 200-225 40 - 50
1/2 pui X 3 200-225 40 - 50
1/2 pui - 3 200-225 40 - 50
Pui întreg - 2-3 200-225 60 - 70
Friptură,
porc, viţel
- 2-3 200-225 60 - 80
Raţă - 1-2 200-225 60 - 80
Pulpă de miel - 1-2 200-225 80 - 100
Rosbif - 2 200-225 60 - 70
Cartofi la cuptor - 2-3 200-225 40 - 50
Pește, de ex. crap, păstrăv - 3 190-200 40 - 50
TABELE DE COACERE
ALIMENTE Funcţie Preîncălzire
Grătarul
(numărat de jos în sus)
Temperatura
(°C)
Durata de coacere
min
CARNE
Miel, ied, berbec
X 2 200 90 - 110
X 2 200 100 - 110
X 2 200 100 - 110
Viţel, văcuţă, porc
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
X 2 200 90 - 110
Pui,
iepure,
raţă
X 2 200 70 - 80
- 2 190 70 - 80
X 2 200 70 - 80
Curcan
(3-5 kg)
X 2 210 160 - 180
X 2 200 170 - 180
X 2 200 170 - 180
Gâscă
(2 kg)
X 2 210 100 - 130
X 2 200 100 - 130
X 2 200 100 - 130
PEȘTE
(1 kg)
Crap, știucă, ton, somon,
merlucius
X 2 200 60 - 80
- 2 190 60 - 80
X 2 190 60 - 80
PEȘTE
(<1 kg - bucăţi)
Pește spadă, somn, ton
X 2 190 50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2 190 50 - 60
LEGUME
Ardei, roșii, cartofi copţi
X 2
190
50 - 60
- 2 190 50 - 60
X 2
190
50 - 60
DULCIURI, PRĂJITURI ETC.
Torturi dospite
X 2
180 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Torturi umplute
cu brânză
X 2
190 60 - 90
- 2 180 60 - 90
- 2
180 60 - 90
Ta rt ă
X 2
190 40 - 50
X 2 180 40 - 50
X 2
180 40 - 50
Ștrudel, clătite
X 2
200 50 - 60
X 1-3 190 50 - 60
X 2
190 50 - 60
Biscuiţi, covrigi, pișcoturi
X 2
180 20 - 30
X 1-3 180 30 - 40
X 2
180 30 - 40
Choux ŕ la crčme, rulade
X 2
180 35 - 45
X 1-3 180 35 - 45
X 2
180 35 - 45
  • Page 1 1
  • Page 2 2

Whirlpool AKP 232 IX Program Chart

Tip
Program Chart