59
RO
Adăugarea unui ingredient suplimentar
• În timpul procesului de preparare a înghețatei,
puteți adăuga ingrediente suplimentare după
gust, precum fructe, fulgi de înghețată, stafide,
nuci, migdale, etc.
• Pentru a realiza acest lucru, pur și simplu des-
chideți capacul transparent (1) și aveți grijă în
timpul adăugării de ingrediente.
• Închideți capacul (2) după adăugare.
Funcția de răcire continuă
Această funcție permite utilizatorului să servească
mai târziu înghețata.
• Când se atinge timpul setat, dispozitivul pentru
amestecare nu se va mai roti iar motorul se va
opri.
• Afișajul se va aprinde intermitent cu 00:00 / COOL
(RĂCIRE) timp de aproximativ 10 minute fiecare
în mod alternativ, iar indicatorul de temperatură
(7d) va fi afișat în mod continuu.
• Aceasta indică faptul că aparatul intră în modul
„Keep cool” (Răcire continuă). Această funcție
„Keep cool” (Răcire continuă) va dura aproximativ
2 ore.
• După 2 ore, aparatul va fi setat ca OFF (OPRIT)
în mod automat, afișajul având lumina de fundal
dezactivată.
Protecția motorului
• Dacă înghețata este prea dură, rotirea motorului
va fi blocată iar procesul de preparare a îngheța-
tei va fi întrerupt.
• Aparatul se va opri automat pentru a preveni su-
praîncălzirea motorului.
• Deconectați aparatul și lăsați-l să se răcească în
mod complet înainte de a-l porni din nou.
• Verificați din nou rețeta și eliminați alimentele și
ingredientele greșite sau nepotrivite.
Scoaterea și servirea înghețatei
• Deschideți capacul (1) aparatului și scoateți reci-
pientul pentru înghețată (2) din aparat. Transfe-
rați înghețata într-un recipient corespunzător
sau în cupe pentru înghețată.
Notă: Utilizați numai cupele din plastic sau din
lemn (incluse) pentru a evita deteriorarea recipi-
entului pentru înghețată.
• Depozitați înghețata într-un recipient etanș co-
respunzător la o temperatură maximă de aproxi-
mativ -12°C pentru cel mult 1 săptămână. Mar-
cați recipientul cu data preparării și aroma.
• Atenție! Înghețata este un mediu favorabil pentru
creșterea bacteriilor. Mențineți înghețata, apara-
tul și recipientele pentru depozitarea înghețatei
perfect curate și uscate. Nu recongelați niciodată
înghețata topită sau dezghețată parțial.
Rețete sugerate
1. Înghețată de vanilie
- Lapte: 250ml
- Smântână: 500ml
- Zahăr 110g
- 1 ~ 2 lingurițe de extract de vanilie
2. Înghețată de ciocolată
- Lapte: 250ml
- Smântână: 500ml
- Zahăr 50g
- 100g ciocolată amăruie sau semi-dulce (după
gust)
- 1 linguriță de extract de vanilie
Observație: Rețineți faptul că aceste rețete sunt doar cu scop orientativ.