84
35 Mutaţi întrerupătorul pe 0 (oprit - off) dacă aţi terminat de folosit aparatul sau pe O pentru a
menţine lichidul cald.
36 Veţi știi când să opriţi pompa.
, Opriţi pompa imediat înainte ce cănile sunt pline la nivelul dorit (25-30 ml per porţie),
deoarece lichidul din filtru va curge în continuare.
C CAPPUCCINO
37 Cappuccino este un espresso cu spumă de lapte deasupra.
38 Veţi avea nevoie de o cană cu lapte rece și o ceașcă pentru colectarea stropilor.
39 Pentru a lăsa spaţiu pentru spumă, nu umpleţi cana mai mult de două treimi.
40 Ideal, cana trebuie să fie înaltă și îngustă, deoarece laptele trebuie să fie suficient de adâncă
pentru a acoperi cu capătul vaporizatorului fără a ajunge pe fundul cănii.
41 Am descoperit că laptele semi-degresat oferă rezultate mai bune decât laptele integral. Va
trebui să experimentaţi pentru a descoperi ce tip vi se potrivește cel mai bine.
42 Nu încercaţi să faceţi prea multă spumă odată. Prea mult abur va dizolva laptele, lăsându-vă
un lapte fierbinte, apos.
C SPUMA
43 Creaţi spuma imediat ce e gata cafeaua, în timp ce aparatul este încă fierbinte.
44 Rotiţi vaporizatorul, pentru a-l scoate de pe tava pentru stropi.
45 Puneţi cana cu lapte sub vaporizator și ţineţi-o în așa fel încât capătul vaporizatorului să fie
exact sub suprafaţa laptelui.
46 Comutaţi întrerupătorul la S.
47 Așteptaţi ca becul termostatului să se aprindă.
48 Setaţi vaporii la S.
49 Din vaporizator va ieși abur.
50 Mișcaţi vasul ușor în sus și în jos, ţinând capătul vaporizatorului exact sub suprafaţa laptelui.
51 Nu scoateţi capătul vaporizatorului din lapte; riscaţi să stropiţi.
52 Continuaţi până când veţi avea suficientă spumă.
53 Setaţi vaporii la S.
54 Comutaţi întrerupătorul la O.
55 Rotiţi vaporizatorul pentru a-l readuce deasupra tăvii pentru stropi.
56 Turnaţi spumă deasupra ceștii(ceștilor) de espresso.
C CURĂŢAREA VAPORIZATORULUI
57 Curăţaţi vaporizatorul și pompa de abur imediat după folosire, pentru a preveni blocarea
acestora de către resturile de lapte.
58 Țineţi ceașca sub vaporizator, astfel încât capătul vaporizatorului să fie introdus bine în
ceașcă.
59 Comutaţi întrerupătorul la S.
60 Lăsaţi să intre puţin abur, pentru a îndepărta orice rest de lapte din interiorul vaporizatorului.
61 Setaţi vaporii la S.
62 Mutaţi întrerupătorul pe 0 (oprit - off) dacă aţi terminat de folosit aparatul sau pe O pentru a
menţine lichidul cald.
C ÎNCĂLZIREA LAPTELUI
63 Urmaţi procedura pentru prepararea spumei, însă scufundaţi complet vaporizatorul în lapte.
Observaţi cu atenţie. Dacă veţi utiliza prea mult abur, veţi obţine lapte apos.
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
64 Când nu utilizaţi aparatul, înainte de a-l muta şi înainte de a-l curăţa, scoateţi-l din priză.
65 Mutaţi mânerul suportului filtrului spre stânga, până ajunge cam la jumătatea curbei dintre
partea laterală și cea frontală a aparatului, apoi coborâţi suportul filtrului de la capul de
preparare.