Russell Hobbs 19721-56 Manual de utilizare

Categorie
Aparate de cafea
Tip
Manual de utilizare

Acest manual este potrivit și pentru

82
Citiţi instrucţiunile, păstraţi-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi
instrucţiunile. Îndepărtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Aparatul poate fi folosit de copii în vârstă de 8 ani sau mai mari și
de către persoane cu capacităţi fizice, senzoriale sau mentale
reduse sau lipsă de experienţă și cunoștinţe dacă sunt
supravegheaţi/instruiţi și înţeleg pericolele la care se supun. Copiii
nu trebuie să se joace cu aparatul. Curăţarea și utilizarea de către
utilizator nu trebuie efectuate de copii decât dacă aceștia au
peste 8 ani și sunt supraveghei. Nu lăsaţi aparatul și cablul la
îndemâna copiilor sub 8 ani.
` Nu puni aparatul în lichid, nu îl folosiţi în baie, lângă apă sau
afară.
2 În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către
fabricant, agentul de service sau orice altă persoană calificată,
pentru a evita accidentele.
o Atenţie – acest aparat folosește abur sub presiune.
3 Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă stabilă, nivelată, termorezistentă.
4 Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
5 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
exclusiv pentru uz casnic
C ÎNCĂLZIREA APEI
1 Folosiţi orificiile de pe oricare parte a ușii din spate a aparatului pentru a deschide ușa.
, Nu depăşiţi limita de MAX marcată.
q folosirea unui vas
a) Scoateţi rezervorul în afară până la jumătate.
b) Umpleţi rezervorul cu apă.
c) Împingeţi rezervorul înapoi în aparat și închideţi ușa.
V folosirea robinetului
a) Scoateţi rezervorul în afară până la jumătate.
b) Scoateţi tubul pentru apă din rezervor, prin partea de sus.
c) Scoateţi rezervorul din aparat.
d) Umpleţi rezervorul cu apă.
e) Montaţi rezervorul pe ușă, lângă partea din spate a aparatului.
f) Puneţi tubul pentru apă în rezervor.
g) Împingeţi rezervorul înapoi în aparat și închideţi ușa.
C PREPARARE
2 Pentru o ceașcă de espresso, folosiţi filtrul mic, pentru două cești, folosiţi filtrul mare.
3 Așezaţi ceașca/ceștile pe plită.
4 Introduceţi filtrul în suportul pentru filtru și împingeţi-l în jos, pentru a-l fixa.
5 Țineţi mânerul suportului filtrului cam la jumătatea curbei dintre partea laterală și cea
frontală a aparatului.
83
instrucţiuni
6 Clemele din partea superioară a suportului filtrului trebuie să se fixele pe clemele din jurul
capului de preparare.
7 Mutaţi mânerul înspre dreapta până la maxim, pentru a fixa suportul filtrului.
8 Puneţi un recipient mare sub duzele de pe suportul filtrului.
9 gaţi întrerupătorul în priză.
10 Comutaţi întrerupătorul la O.
11 Becul de alimentare va lumina atâta timp cât aparatul este conectat la sursa de curent.
12 Becul termostatului se va aprinde atunci când aparatul atinge temperatura de funcţionare.
13 Apoi se va aprinde și se va stinge, pe măsură ce termostatul va fi activat și dezactivat pentru a
menţine temperatura.
14 Așteptaţi ca becul termostatului să se aprindă.
15 Comutaţi întrerupătorul la W.
16 Lăsaţi câteva ceș ti de apă să se scurgă în recipient.
17 Comutaţi întrerupătorul la O.
18 Verificaţi rezervorul, apoi completaţi cu apă cât trebuie.
19 Acum totul este cald și gata de utilizare.
C PREPARAREA CAFELEI
20 Mutaţi mânerul suportului filtrului spre stânga, până ajunge cam la jumătatea curbei dintre
partea laterală și cea frontală a aparatului, apoi coborâţi suportul filtrului de la capul de
preparare.
21 Nu atingeţi partea metalică - va fi fierbinte.
22 Ștergeţi filtrul și suportul filtrului cu un șerveţel de bucătărie.
23 Umpleţi filtrul cu cafea, până la semn.
24 Presaţi cafeaua cu un pilon.
25 Trebuie să fie bine presată, însă nu compactată.
26 Îndepărtaţi boabele de cafea de pe margine; în caz contrar, nu va sta bine în capul de
preparare.
C ÎNCĂRCARE
27 Țineţi mânerul suportului filtrului cam la jumătatea curbei dintre partea laterală și cea
frontală a aparatului.
28 Clemele din partea superioară a suportului filtrului trebuie să se fixele pe clemele din jurul
capului de preparare.
29 Mutaţi mânerul înspre dreapta până la maxim, pentru a fixa suportul filtrului.
C PREPARAREA ESPRESSO
30 Așezaţi o cană sub ambele duze de pe suportul filtrului sau, pentru două cești, așezaţi câte o
ceașcă sub fiecare duză.
31 Așteptaţi ca becul termostatului să se aprindă.
32 Comutaţi întrerupătorul la W.
33 Veţi auzi pompa funcţionând, iar cafeaua va ieși din duze.
34 Observaţi nivelul cafelei din cană(căni).
schiţe
S bec alimentare
O bec termostat
1 întrerupător
2 control aburi
3 filtru mic
4 filtru mare
5 cleme
6 suport filtru
7 mâner
8 duze
9 capac
10 tavă pentru stropi
11 plită pentru încălzirea ceștii
12 orificiu
13 cap de preparare
14 pompă de abur
15 vaporizator
16 tub pentru apă
17 rezervor
18 ușă
19 măsură
20 pilon
84
35 Mutaţi întrerupătorul pe 0 (oprit - off) dacă aţi terminat de folosit aparatul sau pe O pentru a
menţine lichidul cald.
36 Veţi știi când să opriţi pompa.
, Opriţi pompa imediat înainte ce cănile sunt pline la nivelul dorit (25-30 ml per porţie),
deoarece lichidul din filtru va curge în continuare.
C CAPPUCCINO
37 Cappuccino este un espresso cu spumă de lapte deasupra.
38 Veţi avea nevoie de o cană cu lapte rece și o ceașcă pentru colectarea stropilor.
39 Pentru a lăsa spaţiu pentru spumă, nu umpleţi cana mai mult de două treimi.
40 Ideal, cana trebuie să fie înaltă și îngustă, deoarece laptele trebuie să fie suficient de adân
pentru a acoperi cu capătul vaporizatorului fără a ajunge pe fundul cănii.
41 Am descoperit că laptele semi-degresat oferă rezultate mai bune decât laptele integral. Va
trebui să experimentaţi pentru a descoperi ce tip vi se potrivește cel mai bine.
42 Nu încercaţi să faceţi prea multă spumă odată. Prea mult abur va dizolva laptele, lăsându-
un lapte fierbinte, apos.
C SPUMA
43 Creaţi spuma imediat ce e gata cafeaua, în timp ce aparatul este încă fierbinte.
44 Rotiţi vaporizatorul, pentru a-l scoate de pe tava pentru stropi.
45 Puneţi cana cu lapte sub vaporizator și ţineţi-o în așa fel încât capătul vaporizatorului să fie
exact sub suprafaţa laptelui.
46 Comutaţi întrerupătorul la S.
47 Așteptaţi ca becul termostatului să se aprindă.
48 Setaţi vaporii la S.
49 Din vaporizator va ieși abur.
50 Mișcaţi vasul ușor în sus și în jos, ţinând capătul vaporizatorului exact sub suprafaţa laptelui.
51 Nu scoateţi capătul vaporizatorului din lapte; riscaţi să stropiţi.
52 Continuaţi până când veţi avea suficientă spumă.
53 Setaţi vaporii la S.
54 Comutaţi întrerupătorul la O.
55 Rotiţi vaporizatorul pentru a-l readuce deasupra tăvii pentru stropi.
56 Turnaţi spumă deasupra ceștii(ceștilor) de espresso.
C CURĂŢAREA VAPORIZATORULUI
57 Curăţaţi vaporizatorul și pompa de abur imediat după folosire, pentru a preveni blocarea
acestora de către resturile de lapte.
58 Țineţi ceașca sub vaporizator, astfel încât capătul vaporizatorului să fie introdus bine în
ceașcă.
59 Comutaţi întrerupătorul la S.
60 Lăsaţi să intre puţin abur, pentru a îndepărta orice rest de lapte din interiorul vaporizatorului.
61 Setaţi vaporii la S.
62 Mutaţi întrerupătorul pe 0 (oprit - off) dacă aţi terminat de folosit aparatul sau pe O pentru a
menţine lichidul cald.
C ÎNCĂLZIREA LAPTELUI
63 Urmaţi procedura pentru prepararea spumei, însă scufundaţi complet vaporizatorul în lapte.
Observaţi cu atenţie. Dacă veţi utiliza prea mult abur, veţi obţine lapte apos.
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
64 Când nu utilizaţi aparatul, înainte de a-l muta şi înainte de a-l curăţa, scoateţi-l din priză.
65 Mutaţi mânerul suportului filtrului spre stânga, până ajunge cam la jumătatea curbei dintre
partea laterală și cea frontală a aparatului, apoi coborâţi suportul filtrului de la capul de
preparare.
85
66 Goliţi filtrul.
67 Așteptaţi să se răcească, apoi scoateţi filtrul din suportul pentru filtru.
68 Ridicaţi capacul de pe tava pentru stropi.
69 Scoateţi tava pentru stropi pe sus.
70 Țineţi tubul pentru aburi cu un prosop, pentru a vă proteja degetele de căldură, și trageţi
vaporizatorul spre capăt.
71 Curăţaţi suprafeţele exterioare ale aparatului cu o cârpă umedă.
72 Spălaţi părţile mobile cu apă caldă cu detergent, clătiţi bine, scurgeţi şi lăsaţi la uscat.
73 Remontaţi tava pentru stropi pe fundul aparatului.
74 Reașezaţi capacul tăvii pentru stropi.
75 Țineţi pompa de abur cu o mâși împingeţi ușor vaporizatorul până la capăt cu cealaltă
mână.
76 Împingeţi vaporizatorul pe ţeava pentru aburi până când centrul vaporizatorului este la
același nivel cu partea dus a piuliţei de la capătul ţevii pentru aburi.
77 Nu spălaţi nicio componentă a aparatului la maşina de spălat vase.
C DETARTRARE
78 Detartraţi aparatul regulat (cel puţin lunar).
79 Folosiţi o marcă corespunzătoare de detartrant, potrivită pentru produsele din plastic. Urmaţi
instrucţiunile detartrantului.
, Produsele aflate în garanţie, returnate din cauza defecţiunilor provocate de particule de
calcar, vor fi reparate aplicându-se un preţ de reparare.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din
aparatele electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la
gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84
  • Page 85 85
  • Page 86 86
  • Page 87 87
  • Page 88 88
  • Page 89 89
  • Page 90 90
  • Page 91 91
  • Page 92 92
  • Page 93 93
  • Page 94 94
  • Page 95 95
  • Page 96 96

Russell Hobbs 19721-56 Manual de utilizare

Categorie
Aparate de cafea
Tip
Manual de utilizare
Acest manual este potrivit și pentru