Russell Hobbs 17888-56 Cook@Home, 17888-56, 17888-56 Paninigrill, PANINI Manual de utilizare

  • Bună! Sunt un chatbot AI antrenat să vă ajut cu Russell Hobbs 17888-56 Cook@Home Manual de utilizare. Am citit deja documentul și sunt gata să vă ofer răspunsuri clare și simple.
82
Citiţi instrucţiunile, păstraţi-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi
instrucţiunile. Îndepărtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Acest aparat trebuie folosit doar de către, ori sub supravegherea unui adult responsabil. Nu
folosiţi lângă şi nu depozitaţi aparatul la îndemâna copiilor.
2 Nu puneţi aparatul în lichid, nu îl folosiţi în baie, lângă apă sau afară.
3 Unele componente nu sunt atât de fierbinţi ca altele, însă toate sunt fierbinţi. Nu
atingeţi – utilizaşi mănuşi de bucătărie sau un prosop împăturit.
4 Pâinea, uleiul şi alte alimente vă pot arde. Nu folosiţi aparatul lângă sau sub perdele sau alte
materiale combustibile şi aveţi grijă cât timp funcţionează aparatul.
5 Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă stabilă, nivelată, termorezistentă.
6 Lăsaţi un spaţiu de cel puţin 50 mm în jurul aparatului.
7 Aşezaţi cablul în aşa fel încât să nu atârne, ca să nu poată fi prins sau agăţat.
8 Nu împachetaţi mâncarea în folie de plastic, pungi din polietilenă sau folie de aluminiu.
Riscaţi să deterioraţi grătarul şi să produceţi un incendiu.
9 Gătiţi carnea, puiul sau derivatele (mici, burgeri etc.) până când se evaporă sucul. Gătiţi
peştele până când carnea devine opacă.
10 Scoateţi aparatul din priză atunci când nu îl folosiţi.
11 Nu folosiţi aparatul decât pentru gătit alimente.
12 Este interzisă operarea acestui aparat prin utilizarea unui temporizator extern ori a unui
sistem telecomandat.
13 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
14 În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant, agentul de service
sau orice altă persoană calificată, pentru a evita accidentele.
exclusiv pentru uz casnic
U ÎNAINTE DE PRIMA UTILIZARE
Ştergeţi grătarul cu o cârpă umedă.
C PREPARARE
1 Asiguraţi-vă că tava pentru stropi este împinsă complet înăuntru - partea din spate trebuie să
fie sub ambele deversoare.
2 Deschideţi grătarul, ştergeţi plăcile grătarului cu puţin ulei de gătit sau unt, apoi închideţi-l.
, Nu folosiţi produse cu conţinut redus de grăsime –ar putea lua foc pe grătar.
C PREÎNCĂLZIŢI
3 gaţi întrerupătorul în priză.
4 Becul de alimentare va lumina atâta timp cât aparatul este conectat la sursa de curent.
5 Termostatul se va aprinde, apoi ciclul se va activa sau dezactiva pe măsură ce termostatul își
menţine temperatura.
6 Așteptaţi ca becul termostatului să se stingă.
C UMPLEŢI GTARUL
7 Când becul se stinge, folosiţi p mănuşă de bucătărie pentru a deschide grătarul.
8 Aşezaţi alimentele pe fundul grătarului cu o spatulă sau un cleşte, nu cu degetele.
9 Închideţi grătarul. Balamaua este articulată, pentru a se putea închide chiar şi atunci când se
folosesc alimente groase sau cu forme ciudate.
10 Plăcile grătarului trebuie să fie paralele, pentru a evita gătirea neuniformă.
11 Aşteptaţi până când alimentele s-au gătit.
83
instrucţiuni
C SCOATEŢI ALIMENTELE
12 Verificaţi dacă sunt bine făcute. Dacă aveţi dubii, mai lăsaţi-le puţin.
13 Scoateţi alimentele gătite cu ustensile de lemn sau plastic.
C GATA?
14 Scoateţi aparatul din priză.
C DORIŢI MAI MULT?
15 Puneţi-vă mănușa de bucătărie.
16 Scoateţi prin glisare tava pentru stropi de sub placa de jos.
17 Goliţi-o într-un vas termorezistent.
18 Ștergeţi-o cu un prosop de bucătărie din hârtie.
19 Replasaţi-o pe șinele de sub partea frontală a grătarului.
20 Împingeţi-o – partea posterioară trebuie să fie amplasată sub ambele deversoare.
C TAVĂ/GRĂTAR
21 Puteţi deschide dispozitivul pentru a-l utiliza ca tavă sau grătar.
22 Pentru a comuta pe poziţia pentru tavă:
23 Mișcaţi mânerul înainte până când plăcile se despart la mai puţin de 90 grade.
24 Apăsaţi butonul de eliberare, apoi menţineţi-l apăsat
25 Trageţi mânerul înapoi, până când dispozitivul este complet deschis
26 Verificaţi dacă partea frontală a plăcii de sus nu atinge capătul stabilizatorilor
27 Dacă o atinge, închideţi-o puţin, împingeţi partea de sus a plăcii cu o mănușă de bucătărie și
deschideţi din nou.
28 Eliberaţi butonul.
29 Ridicaţi partea de sus a aparatului și scoateţi piciorul extensibil în afară, pentru ca partea de
jos a grătarului să nu mai fie înclinată.
30 Pentru a anula modul pentru tavă, ridicaţi mânerul până când plăcile sunt despărţite la mai
puţin de 90 grade.
31 Apoi puteţi închide complet, sau puteţi activa din nou modul pentru tavă.
32 Ridicaţi partea frontală a grătarului și rotiţi piciorul extensibil în grătar pentru a înclina din
nou partea inferioară a plăcii grătarului.
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
33 Scoateţi aparatul din priză şi lăsaţi-l să se răcească înainte de a-l curăţa sau depozita.
34 Ştergeţi suprafeţele exterioare cu o cârpă umedă curată.
35 Pentru a îndepărta petele persistente, folosiţi un prosop de bucătărie înmuiat în puţin ulei de
gătit.
36 Spălaţi tava pentru stropi cu apă fierbinte cu detergent, sau în coşul de sus al maşinii de
spălat vase.
37 Nu folosiţi bureţi de bucătărie, bureţi de sârmă sau săpun.
, În locurile unde plăcile superioare şi inferioare fac contact, suprafeţele neadezive pot arăta
urme de uzură. Aceasta este doar un defect de aspect şi nu va afecta funcţionarea corectă a
grătarului.
schiţe
1 modul grătar/panini
2 modul tavă/grătar
3 mâner
4 plăci grătar
5 bec alimentare (roșu)
6 bec termostat (verde)
7 tavă pentru stropi
8 buton eliberare
9 stabilizatori
10 picior
11 deversoare
atenţie
suprafaţă fierbinte
84
H PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din aparatele
electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la
gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.
reţete
h = un pumn
T = o lingură (15ml)
t = o linguriţă (5ml)
g = grame
m = mililitri
panini cu macrou afumat (1 porţie)
2 fileuri de macrou afumat gătite
3 felii de pâine din făină integrală
4 roşii cherry, jumătăţi
1 h năsturel
sos:
2 T smântână proaspătă
½ t coajă de lămâie, rasă
½ t suc de lămâie
1 t piper negru
Amestecaţi sosul într-un castron. Puneţi la frigider 2 ore. Puneţi macrou pe o felie de pâine,
deasupra aşezaţi roşii şi năsturei, apoi mai puneţi o felie de pâine. Lăsaţi pe grătar timp de 2-3
minute. Împrăştiaţi sosul pe sandviş.
reţete disponibile pe site-ul nostru web
http://www.russellhobbs.com/ifu/551077
85
timpi de gătire şi siguranţa alimentelor
Folosiţi aceşti timpi doar în scop informativ. Se aplică alimentelor proaspete sau complet
decongelate, gătite la temperatură medie. Pentru alimente congelate, adăugaţi 2-3 minute
pentru fructe de mare, 3-6 minute pentru carne şi pui, în funcţie de grosimea şi densitatea
alimentelor.
Pentru alimente pre-ambalate, urmaţi instrucţiunile de pe ambalaj sau etichetă.
fructe de mare min
file de somon 3-4
file de biban 3-5
friptură de halibut, 12-25 mm 6-8
friptură de somon, 12-25 mm 6-8
friptură de peşte-spadă, 12-25 mm 6-9
friptură de ton, 12-25 mm 6-8
kebab, cub de 25 mm 4-6
creveţi 1-2
scoici 4-6
carne de vită
le 5-7
spate 7-8
burger, 100 g 7-8
kebab, cub de 25 mm 7-8
muşchi 5-7
cârnaţi 6-8
muşchi 7-9
costiţă 8-9
carne de miel min
kebab, cub de 25 mm 7-8
spate 4-6
carne de pui/curcan
bucăţi de piept de pui 5-7
aripioare (pui) 5-7
piept de curcan, feliat 3-4
carne de porc
cotlet, 12mm 5-6
pulpă 5-6
kebab, cub de 25 mm 7-8
cârnaţi 6-8
muşchi file fraged, 12 mm 4-6
sandvişuri
brânză 2-3
şuncă (gătită) 5-6
gustări
calzone 8-9
hot dogs 2-3
fructe min
mere, jumătăţi/felii 6-8
banane, tăiate pe lungime 3-4
nectarine, jumătăţi/felii 3-5
piersici, jumătăţi/felii 3-5
ananas, felii 3-7
legume min
asparagus 3-4
vinete, felii/cuburi 8-9
ceapă, solzi 5-6
ardei, felii subţiri 6-8
ardei, copţi, apoi decojiţi 2-3
ardei întregi unşi cu ulei 8
cartofi, felii/cuburi 7-9
1/96