Russell Hobbs 20920-56 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
42
Citițiinstrucțiunile,păstrați-leîntr-unlocsigur;dacădațiaparatulaltcuiva,nuuitațisădațişi
instrucţiunile. Îndepărtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Aparatulpoatefolositdecopiiînvârstăde8anisaumaimariși
de către persoane cu capaciţi fizice, senzoriale sau mentale
redusesaulipsădeexperiențășicunoștințedacăsunt
supravegheați/instruițișiînțelegpericolelelacaresesupun.Copiii
nutrebuiesăsejoacecuaparatul.Curățareașiutilizareadecătre
utilizatornutrebuieefectuatedecopiidecâtdacăaceștiaaupeste
8anișisuntsupravegheați.Nulăsațiaparatulșicablullaîndemâna
copiilor sub 8 ani.
2 Nu conectaţi aparatul prin intermediul unui sistem cu temporizator
sau cu comandă de la distanţă.
3 În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către
fabricant, agentul de service sau orice altă persoană calificată,
pentru a evita accidentele.
H Nu puneţi aparatul în lichid, nu îl folosiţi în baie, lângă apă sau afară.
P Suprafeţele aparatului se vor încinge.
4 Nufolosițiaparatullângăsausubmaterialeinamabile(spreex.,perdele).
5 Nu folosiţi aparatul decât pentru gătit clătite.
6 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
exclusiv pentru uz casnic
C PREPARARE
1 Aşezațiaparatulpeosuprafațăstabilă,nivelată,termorezistentă.
2 Ferițivasulşicabluldemarginileblaturilorlucruşinulelăsațilaîndemânacopiilor.
C PREÎNCĂLZIŢI
3 Băgaţi întrerupătorul în priză.
4 Setaţi temperatura la 5.
5 Comutaţi întrerupătorul la 1.
6 Becul de alimentare va lumina atâta timp cât aparatul este conectat la sursa de curent.
7 Becul termostatului se va aprinde atunci când aparatul atinge temperatura de funcţionare.
8 Apoisevaaprindeșisevastinge,pemăsurăcetermostatulvaactivatșidezactivatpentrua
menţine temperatura.
9 Așteptațicabecultermostatuluisăseaprindăînaintedeaîncepesăgătiți.
C FOLOSIREA GRĂTARULUI
10 Înmuiaţi distribuitorul în apă, pentru a preveni lipirea.
11 Turnaţi o cantitate mică de aluat în centrul plăcii de grătar.
12 Distribuiți-lprinmișcăricirculare,cuajutoruldistribuitorului.
13 Așteptațipânăcândsuprafațanumaiestelichidășiclătitapoatemișcatăcuușurință.
14 Introducețispatulăsubotreimeaclătiteișiîntoarceți-o.
15 Ridicaţi capătul pentru a verifica partea de dedesubt a clătitei.
16 Artrebuisăeaurie,numaronie.
43
instrucţiuni
17 Transferaţi clătita pe o tavă de sârmă.
18 Dacăclătitaestepreamaronie,pentruurmătoareareducețiușortemperatura.
19 Fiecare porţie de aluat va fi diferită.
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
20 Comutaţi întrerupătorul la 0.
21 Scoatețiaparatuldinprizăşilăsați-lsăserăcească.
22 Ştergețisuprafețeleexterioarecuocârpăumedăcurată.
23 Spălațidistribuitorulșispatulăcumâna.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentruaevitaproblemedemediuşisănătatecauzatesubstanțelepericuloasedin
aparateleelectriceşielectronice,aparatelemarcatecuacestsimbolnutrebuiearuncatedirectla
gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.
sugestii şi sfaturi
• Grosimeadepindedeproporțiaou-lichid;maimultlichid=clătitemaisubțiri,maimultou=
clătite mai groase.
• Putețiasezonaaluatulcuzahăr,ierburi,condimentesaupuținăbere.
• Adăugândzahăr,riscațicaclătitelesăselipeascăunadealtaatuncicândsuntpuseunapeste
altașisăserupăatuncicândlemanevrați.
• Încercațialtetipuridefăină(făinaintegralăvadaunaluatmaigros).
reţete
m=mililitri e=ou,mediu(53-63g)
g=grame p=unprafde
pentru 12 de clătite
250 g făină simplă 500 m lapte
3 e 1 p sare
Punețifăinaîntr-uncastron.Adăugațisarea.Adăugațiouăle,amestecând.Adăugațilaptele,
amestecând. Nu mai adăugaţi lichid atunci când aluatul atinge o consistenţă cremoasă. Lăsaţi
aluatul să se odihnească 1-2 ore înainte de a-l folosi.
pentru 40 de clătite
1 kfăinădehrișcă 3e
250 m lapte 1 p sare
apă călduţă
Punețifăinaîntr-uncastron.Adăugațisarea.Adăugațiouăle,amestecând.Adăugațilaptele,
amestecând.Adăugațiapa,amestecând.Numaiadăugațilichidatuncicândaluatulatingeo
consistenţă cremoasă. Lăsaţi aluatul să se odihnească 3-4 ore înainte de a-l folosi.
schiţe
1 distribuitor
2 spatulă
3 placă grătar
4 bec alimentare
5 bec termostat
6 întrerupător
7 control temperatură
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48

Russell Hobbs 20920-56 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare