64
PREÎNCĂLZIŢI
1. Ştergeți placa grătarului cu puțin ulei de gătit sau unt.
2. Nu folosiți produse cu conținut redus de grăsime –ar putea lua foc pe grătar.
3. Băgați întrerupătorul în priză.
4. Setați temperatura la 5.
5. Apăsați şi eliberați butonul. Becul se va aprinde.
6. Lăsați placa de grătar metalică să se încălzească timp de 3-4 minute.
7. Lăsați placa de grătar din piatră să se încălzească timp de 25-30 minute.
FOLOSIREA GRĂTARULUI
Placa de piatră se încălzeşte mai greu, prin urmare reține mai multă căldură în timpul gătitului. Acest lucru
o face ideală pentru a prăji legumele şi pâinea, precum şi pentru pârlirea exteriorului cărnii. Deoarece
reține căldura mai mult timp şi va rămâne fierbinte timp de câteva minute chiar şi după ce ați oprit
şervețelul, este perfectă şi pentru a păstra mâncarea caldă.
1. Tăiați subțire carnea sau legumele ți gătiți-le pe grătar.
2. La aproximativ 5 minute înainte de a fi gata alimentele, gătiți brânza în tigăile racletă.
3. Folosiți câte o tigaie racletă pe persoană.
4. Umpleți fiecare tigaie racletă trei sferturi cu brânză.
5. Aşezați tigăile racletă jos, la bază,. sub elementul de încălzire.
6. Aşteptați până când alimentele sunt gata şi brânza s-a topit.
7. Scoateți alimentele gătite cu ustensile de lemn sau plastic.
8. Apăsați şi eliberați butonul. Becul se va stinge.
9. Serviți brânza împreună cu elementele gătite.
CLĂTITE
1. Puteți face clătite pe placa de grătar metalică, pe plăcile mari de pe cercul mare, pe plăcile mici de pe
cercurile mici.
2. Turnați o cantitate mică de aluat în centrul cercului.
3. Uniformizați-l cu o spatulă de plastic sau cu spatele unei linguri de lemn.
4. Așteptați până când suprafața nu mai este lichidă și clătita poate fi mișcată cu ușurință.
5. Introduceți spatulă sub o treime a clătitei și întoarceți-o.
6. Ridicați capătul pentru a verifica partea de dedesubt a clătitei.
7. Ar trebui să fie aurie, nu maronie.
8. Transferați clătita pe o tavă de sârmă.
9. Dacă clătita este prea maronie, pentru următoarea reduceți ușor temperatura.
10. Fiecare porție de aluat va fi diferită.
SUGESTII ŞI SFATURI
• Grosimea depinde de proporția ou - lichid; mai mult lichid = clătite mai subțiri, mai mult ou = clătite
mai groase.
• Puteți asezona aluatul cu zahăr, ierburi, condimente sau puțină bere.
• Adăugând zahăr, riscați ca clătitele să se lipească una de alta atunci când sunt puse una peste alta și
să se rupă atunci când le manevrați.
• Încercați alte tipuri de făină (făina integrală va da un aluat mai gros).