RO 10
TABELUL DE NIVELURI DE PUTERE
Nivel de putere Tip de preparare Utilizarea nivelului
(indicaţia poate fi modificată în funcţie de experienţă şi de obiceiurile de a găti)
Putere max.
Boost Încălzire rapidă
Ideal pentru creşterea rapidă a temperaturii alimentelor, până la fierbere rapidă în cazul apei, sau
pentru încălzirea rapidă a lichidelor de gătit
8-9 Prăjire - fierbere
Ideală pentru a rumeni, a începe prepararea, a prăji produse congelate, a fierbe rapid
Putere ridicată
7-8
Rumenire - prăjire - fierbere -
frigere la grătar
Ideală pentru a rumeni, a menţine fierberea, a găti şi a frige la grătar (pentru un interval scurt de timp,
5-10
minute)
6-7
Rumenire - preparare -
înăbuşire - prăjire - frigere la
grătar
Ideală pentru a rumeni, a menţine fierberea lentă, a găti şi a frige la grătar (pentru un interval cu
durată medie, 10-20
de minute), pentru a preîncălzi accesoriile
Putere medie
4-5
Preparare - înăbuşire - prăjire -
frigere la grătar
Ideală pentru a înăbuşi, a menţine fierberea delicată, a găti (durată lungă). Condimentarea pastei
3-4
Preparare - clocotire -
îngroşare - condimentare
Ideală pentru preparate cu durată lungă de coacere (orez, sosuri, fripturi, peşte) cu lichide (de ex. apă,
vin, supă, lapte), condimentarea pastei
2-3
Ideală pentru preparate cu durată lungă de coacere (volume mai mici de 1 litru: orez, sosuri, fripturi,
peşte) cu lichide (de ex. apă, vin, supă, lapte)
Putere scăzută
1-2
Topire - decongelare -
menţinere la cald -
condimentare
Ideal pentru înmuierea untului, topirea delicată a ciocolatei, decongelarea produselor în cantităţi mici
şi păstrarea la cald a alimentelor proaspăt gătite (de ex., sosuri, supe, minestrone)
1
Ideală pentru a menţine la cald mâncarea după terminarea gătitului, pentru a condimenta rizoto şi a
menţine la cald platourile care vor fi servite la masă (cu un accesoriu adecvat pentru inducţie)
OPRIT
Putere
zero
Suprafaţă de sprijin
Plită în poziţie de stand-by sau oprită (e posibil să existe căldură reziduală la terminarea gătitului,
semnalată cu „H”)
Funcţie Descrierea funcţiei
Fierbere la foc
mic
Identifică automat un nivel de putere adecvat pentru fierberea înăbuşită a unor feluri de mâncare, pe durate lungi. Adecvată pentru a
prepara sos de roşii, ragů, tocane, supe, menţinând un nivel de gătit controlat (ideală pentru gătitul la bain-marie). Evită revărsarea
mâncării (de ex. ţâşnirea) sau arsurile de pe fundul vasului, tipice pentru aceste preparate. Utilizaţi această funcţie după ce mâncarea
a dat în clocot.
To pir e
Identifică automat un nivel de putere adecvat pentru topirea lentă a produselor delicate, fără a compromite caracteristicile acestora
(ciocolată, unt etc.).
Senzor
Identifică automat atingerea fazei de fierbere a apei şi reduce puterea, menţinând fierberea apei până când se introduc alimentele.
Atunci când apa atinge punctul de fierbere, se emite un semnal acustic şi pot fi adăugate ingredientele necesare (de ex., condimente,
paste, orez, legume, carne şi peşte, care necesită fierbere), dar şi conserve preparate în casă sau accesorii care necesită sterilizare.
Flexicook
Funcţie care combină două zone de gătit şi permite utilizarea recipientelor sau a grătarelor dreptunghiulare sau ovale, folosind toată
suprafaţa disponibilă. Pentru a frige la grătar alimente de dimensiuni mari sau în număr mare (peşte, frigărui, legume precum
radicchio de Treviso, biftecuri, crenvurşti).
Pentru a găti în caserolă/vas pentru peşte/tigaie reţete precum fripturi gen ruladă, peşte întreg, în general cu sos sau zeamă