11ROMÂNĂ
Ingrediente
Cantitate min.-
max.
Timp
(min.)
Temperatură Notă
Carto pai congelaţi
(7 x 7 mm/0,3 x 0,3 in.)
200-1200 g
7-42 oz
13-32
180 °C/350 °F • Agită, întoarce sau amestecă la
jumătatea timpului de gătire
Carto subţiri congelaţi
(10 x 10 mm / 0,4 x 0,4 in)
200-1200 g
7-42 oz
13-33
180 °C/350 °F • Agită, întoarce sau amestecă la
jumătatea timpului de gătire
Carto prăjiţi de casă (12 x 12
mm/0,5 x 0,5 in.)
200-1200 g
7-42 oz
18-30 180 °C/350 °F • Înmoaie cartoi 30 de minute
în apă rece sau 3 minute în apă
călduţă (40 °C/100 °F), usucă-i,
apoi adaugă o lingură de ulei la
500 g/18 oz.
• Agită, întoarce sau amestecă la
jumătatea timpului de gătire
Carto wedges făcuţi în casă
200-1200 g
7-42 oz
20-40 180 °C/350 °F • Înmoaie 30 de minute în apă,
usucă şi apoi adaugă 1/4 până
la 1 lingură de ulei.
• Agită, întoarce sau amestecă la
jumătatea timpului de gătire
Gustări congelate
(bucăţi de pui)
80-1000 g/
3-35 oz
(6-40 buc.)
7-18 200 °C/400 °F • Gata atunci când capătă o
culoare galben-aurie şi sunt
crocante la exterior.
• Agită, întoarce sau amestecă la
jumătatea timpului de gătire
Gustări congelate
(pacheţele de primăvară mici,
în jur de 20 g/0,7 oz)
100-500 g/
3,5-18 oz
(5-30 buc.)
14-16 200 °C/400 °F • Gata atunci când capătă o
culoare galben-aurie şi sunt
crocante la exterior.
• Agită, întoarce sau amestecă la
jumătatea timpului de gătire
Pui întreg
1000-1200 g/
35-42 oz
50-60 180 °C/350 °F • Evita contactul dintre picioare şi
elementul de încălzire.
Piept de pui
Circa 160 g/6 oz
1-4 buc. 18-22 180 °C/350 °F
Ciocănele 200-1200 g/
7-42 oz
23-30
180 °C/350 °F • Agită, întoarce sau amestecă la
jumătatea timpului de gătire
Aripioare inferioare de pui cu
pesmet
3-10 buc.
(1 strat)
10-15 180 °C/350 °F • Adaugă ulei în pesmet. Gata
atunci când sunt galben-aurii.
Aripioare de pui
Circa 100 g/3,5 oz
2-7 buc.
(1 strat)
14-18 180 °C/350 °F • Agită, întoarce sau amestecă la
jumătatea timpului de gătire
Cotlete de carne fără os
Circa 150 g/6 oz
1-4 cotlete 10-13 200 °C/400 °F
Hamburger
Circa 150 g/6 oz (diametru de
10 cm/4 in)
1-4 chiftele 10-15 200 °C/400 °F
Cârnaţi groşi
Circa 100 g/3,5 oz (diametru
4 cm/1,6 in.)
1-5 buc.
(1 strat)
12-15 200 °C/400 °F