Atenţie:Nutăiaţiniciodatăingredientelecâttimpacesteaseaăpeplităşinu
utilizaţiustensiledemetalpentrualeîntoarce.Acesteapotdeteriorasuprafaţa
anti-aderentă.
7 Dupăceingredienteles-aupreparatdupăgust,luaţi-ledepeplită.Rotiţi
butonuldecontrolaltemperaturiiînapoila0.
Atenţie:Nuutilizaţiustensiledemetalpentrualuaingredienteledepeplită.
Acesteapotdeteriorasuprafaţaanti-aderentă.
Atenţie:Numutaţisautransportaţiaparatulîntimpulutilizăriisaucândesteîncă
erbinte.
Prepararea la grătar cu fum
Puteţi găti alimentele cu fum produs de aşchiile de lemn pentru afumat pentru un
gust afumat sau puteţi adăuga condimente uscate pentru a condimenta mâncarea.
Consultaţi cartea de reţete sau Ghidul de iniţiere rapidă pentru mai multă inspiraţie.
Nupuneţiniciodatăuleisaualtlichidînceaşcapentruafumat.
Nuutilizaţicărbunesaualţicombustibilisimilaripentruacestaparat.Utilizaţinumai
aşchiidelemnpentruafumataprobate.
Sugestie: Plasaţi grătarul sub hota absorbantă sau într-o cameră bine aerisită, deoarece
fumul poate ieşi prin părţile laterale ale capacului în timpul preparării pe grătar.
Notă: Pentru acest aparat este furnizat un pachet de aşchii de lemn pentru afumat.
Acesta conţine suciente aşchii de lemn pentru afumat pentru a găti la grătar de 5 ori.
Puteţi achiziţiona mai multe aşchii de lemn pentru afumat sau aşchii de lemn pentru
afumat cu diferite arome de la www.barbecook.com/smokechips sau de la magazinele
alimentare specializate.
1 Desfăşuraţicabluldealimentare.
2 Introduceţiştecherulîntr-oprizăcuîmpământare.
3 Umpleţiceaşcapentruafumatcuaşchiidelemnpentruafumatşiplasaţi-oîn
oriciuldinplită.(g.6)
- Pentru o aromă uşoară de afumătură, umpleţi ceaşca până la linia de jos. Puteţi
afuma mâncarea timp de 10-15 minute. (g. 7)
- Pentru o aromă moderată de afumătură, umpleţi ceaşca până la linia de mijloc.
Puteţi afuma mâncarea timp de 20-25 minute. (g. 8)
- Pentru o aromă puternică de afumătură, umpleţi ceaşca până la margine. Puteţi
afuma mâncarea timp de 30 de minute. (g. 9)
Notă: Nu scufundaţi niciodată aşchiile de lemn pentru afumat în apă înainte de utilizare.
Notă: Goliţi întotdeauna ceaşca pentru afumat dacă doriţi să preparaţi din nou mâncare
la grătar cu fum. Nu utilizaţi din nou aceleaşi aşchii de lemn pentru afumat (arse).
Sugestie: De asemenea, mâncarea iese foarte gustoasă dacă adăugaţi condimente uscate
în ceaşca pentru afumat.
4 Pentruagătilagrătarcufum,rotiţibutonuldecontrolaltemperaturiila
setarea5şiînchideţicapaculdesticlă,pentruapreveniieşireafumului.(g.4)
, Indicatorul luminos se aprinde.
Notă: Este puţin probabil ca aşchiile de lemn pentru afumat să ia foc. Acestea doar ajung
la o temperatură la care emană fum.
5 Lăsaţiaparatulsăsepreîncălzeascătimpdeaprox.10minute,pânăcând
indicatorulluminosseaprindeşidinceaşcapentruafumatiesepuţin
fum.(g.5)
, Înacestmoment,aparatulestegatadeutilizare.
6 Deschideţicapaculdesticlăşipuneţiingredientelepeplitaerbinte.
7
Închideţicapaculdesticlăpentruavăasiguracăfumulîşipoatetransferaaroma
asupramâncăriişipentruaprevenistropireacugrăsime.(g.10)
Notă: Este normal să iasă puţin fum prin părţile laterale ale capacului.
8 Dincândîncând,întoarceţiingredienteledepeplită.
Atenţie:Nutăiaţiniciodatăingredientelecâttimpacesteaseaăpeplităşinu
utilizaţiustensiledemetalpentrualeîntoarce.Acesteapotdeteriorasuprafaţa
anti-aderentă.
9 Dupăceingredienteles-aupreparatdupăgust,deschideţicapaculdesticlă,
luaţiingredienteledepeplităşirotiţibutonuldecontrolaltemperaturiiînapoi
la 0.
Atenţie:Goliţiceaşcapentruafumatpeoplacă(ceramică).Lăsaţiaşchiiledelemn
pentruafumatsăserăceascăînaintedealearunca.Deasemenea,puteţiscufunda
aşchiiledelemnpentruafumatînapărece,dupăcareleputeţiarunca.
- Nu atingeţi niciodată plita cu obiecte ascuţite sau
abrazive, cum ar o spatulă de metal, pentru a nu
deteriora suprafaţa anti-aderentă.
- Acest aparat este conceput numai pentru utilizarea
casnică normală. Nu este conceput pentru utilizarea
în medii cum ar bucătării ale angajaţilor din ateliere,
birouri, ferme sau alte medii de lucru. De asemenea, nu
este conceput pentru utilizarea de către clienţi în hoteluri,
moteluri, pensiuni, alte medii rezidenţiale sau în exterior.
- Dacă aparatul este utilizat în mod necorespunzător,
în regim profesional sau semiprofesional sau fără
respectarea instrucţiunilor din manualul de utilizare,
garanţia poate anulată, iar Philips îşi va declina orice
responsabilitate pentru daunele provocate.
- Acest aparat nu este destinat acţionării prin
intermediul unui ceas electronic exterior sau al unui
sistem cu telecomandă.
- Amplasaţi aparatul sub hota absorbantă sau într-o
cameră bine aerisită când gătiţi la grătar cu fum,
pentru a afuma în siguranţă şi pentru a evita
declanşarea detectorului de fum.
Câmp electromagnetic (EMF)
Acest aparat Philips respectă toate standardele referitoare la câmpuri
electromagnetice (EMF). Dacă este manevrat corespunzător şi în conformitate
cu instrucţiunile din acest manual, aparatul este sigur conform dovezilor ştiinţice
disponibile în prezent.
Înainte de prima utilizare
1 Îndepărtaţiambalajele.
2 Curăţaţiaparatul(consultaţicapitolul„Dupăutilizare”).
Utilizarea aparatului
Notă: Nu utilizaţi ustensile de bucătărie metalice, ascuţite sau abrazive, pentru a nu
deteriora suprafaţa anti-aderentă a plitei.
Aşezaţiîntotdeaunaceaşcapentruafumatînoriciuldinplită,chiardacănuo
utilizaţi.Încazcontrar,grăsimeaarputeasăriprinacestoriciupeelementulde
încălziredesubplită.
1 Aşezaţibazaaparatuluipeosuprafaţăplanăşistabilă.
2 Introduceţitavapentrugrăsimeînbază.(g.2)
3 Ataşaţicapaculdesticlălaplită.(g.3)
Notă: Capacul este necesar pentru un gătit mai rapid şi pentru a vă asigura că diferitele
arome care rezultă în urma gătitului cu fum pătrund în mâncarea pe care o gătiţi.
Asiguraţi-vă întotdeauna că este închis capacul când gătiţi cu fum sau abur.
Prepararea obişnuită pe grătar
Nupuneţiniciodatăuleisaualtlichidînceaşcapentruafumat.
1 Desfăşuraţicabluldealimentare.
2 Introduceţiştecherulînprizadeperetecuîmpământare.
3 Rotiţibutonuldecontrolaltemperaturiilasetarealacaredoriţisă
gătiţi.(g.4)
Consultaţi tabelul de preparare a alimentelor pentru setările de temperatură şi durata
de preparare pe grătar.
, Indicatorul luminos se aprinde.
4 Lăsaţiaparatulsăsepreîncălzească,pânăcândindicatorulluminosse
stinge.(g.5)
, Înacestmoment,aparatulestegatadeutilizare.
5 Puneţiingredientelepeplitaerbinte.
Notă: Când indicatorul luminos se aprinde în timpul preparării pe grătar, înseamnă că
aparatul se reîncălzeşte. Puteţi continua cu prepararea pe grătar.
Notă: Puteţi alege între a închide capacul şi a-l lăsa deschis.
6 Dincândîncând,întoarceţiingredienteledepeplită.