Sfaturi rapide
• Daca faceti bauturi cu gheata, incepeti
cu functia CRUSH ICE ( ), apoi nalizati
cu LIQUIFY ( ), pentru a obtine o
textura na.
• Gheata luata direct din congelator se va
sparge mai bine decat cea partial topita.
• Cuburile de gheata mai mici se sparg mai
repede decat cele mari.
• Pentru cele mai multe amestecuri, incepeti
procesarea pe viteza CHOP ( ), pentru
a combina foarte bine ingredientele. Cresteti
la o viteza mai mare, in functie de necesitati.
Cum sa...
• Daca doriti, puteti scoate masura din capacul
vasului, pentru a putea adauga lichide sau
cuburi de gheata, la vitezele CHOP ( )
sau MIX ( ).
• Opriti blenderul inainte de a introduce
ustensile in vas. Folositi o spatula din cauciuc
pentru a amesteca ingredientele, numai cand
blenderul e oprit. Nu folositi ustensile in vas
cand motorul aparatului functioneaza.
procesati pe CRUSH ICE ( ) 10-15 secunde,
apoi pe LIQUIFY ( ), 10-15 secunde,
pana obtineti rezultatul dorit.
SFATURI PENTRU REZULTATE EXCELENTE
dizolvati gelatina cu aroma: Turnati apa
arta in vas; adaugati gelatina. Asteptati pana
se raceste sub 60°C si procesati la viteza HOT
FOODS ( ), pana cand gelatina se dizolva,
in10-30 secunde. Adaugati si alte ingrediente.
faceti biscuiti, crackers sau paine rimituri:
Rupeti biscuitii, prajiturile, crackers sau painea
in bucati de aprox. 4 cm diametru. Puneti-le in
PULSE ( ) vas, pe modul , puneti capacul si
pulsati de cateva ori, cate 3 secunde de ecare
data, pana la rezultatul dorit.
faceti rimituri ne pentru cruste de
placinte si prajituri: rupeti prajituri,
crackers sau paine in bucati de 4 cm si puneti-le
in vas. Pe modul PULSE
(
pulsati de cateva ori, pana obtineti consistenta
dorita, timp de 20-30 secunde.
taiati fruncte si legume: puneti 2 cani
(475 ml) de fructe sau legume in vas.
pitcher. Pe PULSE ( ) , puneti capacul si
procesati la viteza LIQUIFY ( ), pulsand
cate 2-3 secunde de ecare data, pana
obtineti consistenta dorita.
piure de fructe: puneti 2 cani (475 ml) de
fructe din conserva sau preparate in vas.
Adaugati 2-4 linguri (30 to 60 ml) de suc de
fructe sau apa, pe cana (240 ml) de fructe.
Folositi viteza PUREE (
Folositi viteza PUREE (
), 5-10 secunde.
), 10-20 secunde.
piure de legume: puneti 2 cani (475 ml) de
legume din conserva sau gatite in vas. Adaugati
2-4 linguri (30-60 ml) de zeama, apa sau lapte, pe
cana (240 ml) de legume.
piure de carne: puneti carne gatita, taiata in
cubulete in vas. Adaugati 3-4 linguri
(45 to 60 ml) de zeama, apa sau lapte pe cana
(240 ml) de carne. Acoperiti si procesati pe
viteza CHOP ( ) timp de 10 secunde. Opriti
blenderul si curatati peretii vasului. Acoperiti si
dati pe viteza PUREE ( ), 10-20 secunde.
scoateti cocoloasele din sosuri: daca sosurile
au cocoloase, procesati-le cu blenderul. Puneti-le
in vas, acoperiti si procesati la viteza MIX (
)
pana devin omogene, timp de 5-10 secunde.
combinati faina si lichid, pentru ingrosare:
Puneti faina si lichidul in vas. Acoperiti si procesati
pe MIX ( ) pana se omogenizeaza, timp de 5-10
secunde.
pregatiti sos alb: puneti lapte, faina si sare
in vas. Acoperiti si procesati pe MIX ( )
pana se amesteca bine, timp de 5-10 secunde.
Turnati sosul in tigaie si continuati sa gatiti
preparatul dorit.
pregatiti aluatul de clatite sau vafe:
puneti ingredientele in vas. Acoperiti si procesati
pe viteza MIX (
)
Opriti blenderul si curatati peretii vasului.
timp de 10-20 secunde.
pregatiti smoothies: puneti lichidele si
ingredientele inghetate in vas, apoi mai
adaugati ingrediente deasupra. Acoperiti si
), acoperiti si