13
Română
Sfaturi de Utilizare a Blenderului
Să tăiaţi fructe şi legume: Puneţi 2 căni (475
ml) de bucăţi de fructe şi legume în pahar. În
modul IMPULS (
), acoperiţi şi amestecaţi la
viteza AMESTECARE (
)
, pulsând de câteva
ori, circa 2-3 secunde de fiecare dată, până
când obţineţi consistenţa dorită.
Să pasaţi fructe: Introduceţi 2 căni (475
ml) de fruct la conservă sau fiert în pahar.
Adăugaţi 2 - 4 linguri (30 - 60 ml) de suc de
fructe sau de apă per cană (240 ml) de fructe.
Acoperiţi şi amestecaţi la viteza PASARE (
)
circa 5-10 secunde.
Să pasaţi legume: Introduceţi 2 căni (475 ml)
de legume la conservă sau fierte în pahar.
Adăugaţi 2 - 4 linguri (30 - 60 ml) de zeamă
de legume, apă sau lapte per cană (240 ml) de
Acoperiţi şi amestecaţi la viteza PASARE (
)
circa 10-20 secunde.
Să pasaţi cărnuri: Introduceţi carnea moale,
gătită şi tăiată cubuleţe în pahar. Adăugaţi 3 -
4 linguri (45 - 60 ml) de zeamă de carne, apă
sau lapte per cană (240 ml) de carne. Acoperiţi
şi amestecaţi la viteza AMESTECARE (
)
timp de 10 secunde. Opriţi Blenderul şi răzuiţi
marginile paharului. Acoperiţi şi amestecaţi la
viteza PASARE (
) circa 10-20 secunde.
Să pasaţi brânză de vaci sau urdă:
Introduceţi brânza de vaci sau urda în pahar.
Acoperiţi şi amestecaţi la viteza MIXARE (
)
până când se omogenizează, circa 25-35 de
secunde. Opriţi Blenderul şi răzuiţi marginile
paharului dacă este nevoie. Dacă este necesar,
adăugaţi 1 lingură (15 ml) de lapte degresat
per cană (240 ml) de brânză de vaci. Folosiţi
ca bază pentru produsele tartinabile cu
conţinut scăzut de grăsimi.
Să combinaţi ingrediente lichide pentru
produse fierte: Turnaţi ingredientele lichide
în pahar. Acoperiţi şi amestecaţi la viteza
LICHEFIERE (
) până când se mixează bine,
circa 10-15 secunde. Turnaţi amestecul lichid
peste ingredientele uscate şi amestecați bine.
Să scoateţi cocoloaşele din supă: Dacă
sosul sau supa prinde cocoloaşe, introduceţi-
l(o) în pahar. Acoperiţi şi amestecaţi la viteza
MIXARE (
) până când se omogenizează,
circa 5-10 secunde.
Să combinaţi făină şi lichide pentru
îngroşare: Introduceţi făina şi lichidul
în pahar. Acoperiţi şi amestecaţi la
viteza AMESTECARE (
)
până când se
omogenizează, circa 5-10 secunde.
Să pregătiţi sos alb: Introduceţi laptele, făina
şi sarea, după preferinţă, în pahar. Acoperiţi şi
amestecaţi la viteza AMESTECARE (
)
până
când se mixează bine, circa 5-10 secunde.
Turnaţi în oală şi gătiţi ca de obicei.
Să pregătiţi aluat de pandișpan sau de
vafă din amestec: Introduceţi amestecul
şi celelalte ingrediente în pahar. Acoperiţi şi
amestecaţi la viteza MIXARE (
) până când
se amestecă bine, 10-20 de secunde. Opriţi
Blenderul şi răzuiţi marginile paharului, dacă
este nevoie.
Să radeţi brânză: Tăiaţi brânza foarte rece
în cuburi de 1,5. Introduceţi
1
⁄2 cană (120 ml)
de brânză în pahar. Acoperiţi şi amestecaţi la
viteza LICHEFIERE (
) circa 5-10 secunde.
Pentru brânzeturile tari, cum este parmezanul,
aduceţi-l la temperatura camerei şi apoi
amestecaţi-l la viteza LICHEFIERE (
) timp de
10-15 secunde.
Să faceţi terci pentru bebeluşi: Introduceţi
fulgii nefierţi în pahar. În modul IMPULS (
)
amestecaţi la viteza MIXARE (
) până când
obţineţi consistenţa dorită, circa 5 impulsuri,
2-3 secunde per impuls. Gătiţi ca de obicei.
Să faceţi mâncare pentru bebeluşi
din mâncare pentru adulţi: Introduceţi
mâncarea preparată pentru adulţi în pahar.
Acoperiţi şi amestecaţi la viteza AMESTECARE
(
)
circa 10 secunde. Apoi amestecaţi la
viteza PASARE (
) circa 10-30 de secunde.
Să clătiţi paharul de Blender: Umpleţi
paharul pe jumătate cu apă caldă. Adăugaţi
câteva picături de detergent. Acoperiţi şi
amestecaţi la viteza AMESTECARE (
)
până
când marginile se curăţă, circa 5-10 secunde.
Clătiţi şi uscaţi. Pentru o curăţare completă,
paharul trebuie curăţat şi în maşina de spălat
vase. Pentru a obţine cele mai bune rezultate
se recomandă spălarea manuală a capacului,
a cănii de ingrediente, a colierului de blocare,
a ansamblului lamei şi a garniturii de etanşare.
Consultaţi Îngrijire şi Curăţare la pagina 10.
6961I_5KSB555_UCG_Romanian_11_18_10_FNL.indd 13 11/18/10 3:48 PM