Whirlpool JT 469 IX Recipe book

Tip
Recipe book
CARTE DE BUCATE
RETETE CE NECESITA RUMENIRE SAU PRAJIRE
PIZZA PAG. 3
OMLETĂ SPANIOLĂ PAG. 4
SPIRALE DE CÂRNAŢI PAG. 4
QUICHE CU SOMON ŞI LEGUME PAG. 5
PUI ÎN SOS DE VIN PAG. 5
HAMBURGER PAG. 6
CARTOFI LA CUPTOR PAG. 6
ŞTRUDEL CU MERE PAG. 7
PRĂJITURĂ CU NUCI PAG. 7
RETETE CE NECESITA FIRBEREA LA ABURI
OREZ CU CIUPERCI PAG. 8
LEGUME MIXTE LA ABUR
PAG. 9
ARDEI UMPLUŢI
PAG. 9
FILEURI DE PUI ÎN STIL ITALIAN
PAG. 10
PERE LA ABUR
PAG. 10
3
În funcţie de cuptorul dv. cu microunde, veţi găsi o mărime diferită a platoului Crisp, adaptată în
mod speci c pentru a permite obţinerea celor mai bune rezultate la coacere. Pentru a respecta în
mod adecvat reţetele, vă rugăm să veri caţi diametrul platoului dv. Crisp:
mărime medie/mare diametrul platoului Crisp aprox. 30 cm
mărime mică diametrul platoului Crisp aprox. 25 cm.
PIZZA
4 PORŢII
4 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 2 H 30 MIN.
DURATA DE COACERE: 1415 MIN.
PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ŞI MARE
1113 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
Amestecaţi drojdia în apă, care trebuie să  e caldă (37°C). 1.
Puneţi făina într-un castron, adăugaţi drojdia dizolvată,
uleiul și sarea. Amestecaţi bine, apoi frământaţi până când
obţineţi un aluat neted și elastic. Acoperiţi aluatul și lăsaţi-l
să dospească într-un loc cald, timp de aprox. 2 ore.
Ungeţi cu puţin ulei platoul Crisp.2.
Întindeţi aluatul cu mâinile până când acoperă întreg 3.
platoul Crisp, apoi înţepaţi-l peste tot cu o furculiţă.
Scurgeţi și tăiaţi roșiile conservate și puneţi-le uniform
4.
peste aluat. Adăugaţi brânza mozzarella tăiată cubuleţe,
oregano, sare și stropiţi cu puţin ulei.
Coaceţi pizza timp de 14-15 minute cu funcţia Crisp;
5.
pentru un platou Crisp mic. coaceţi pizza timp de 11-13
minute cu funcţia Crisp.
Pentru un efect special:
Ca garnituri alternative pentru pizza, încercaţi şuncă,
măsline, anghinare, legume, fructe de mare etc...
INGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Făină 230-250 g 150-160 g
Drojdie proaspătă 15 g 10 g
Apă 150 ml 100 ml
Ulei 30 ml 15 ml
(2 linguri) (1 lingură)
Sare
INGREDIENTE PENTRU GARNITURĂ:
Roșii conservate 350 g 250 g
Brânză mozzarella 175 g 125 g
Sare, oregano, puţin ulei
Puţin ulei pentru platoul Crisp
Retete ce necesita
rumenire sau prajire
4
OMLETĂ
SPANIOLĂ
4 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 10 MIN.
DURATA DE COACERE: 1518 MIN.
PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ŞI MARE ŞI
1214 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
Preîncălziţi platoul Crisp cu unt sau ulei, timp de 2½-3 1.
minute, cu funcţia Crisp.
Puneţi carto i tăiaţi cubuleţe pe platoul Crisp și coaceţi cu
2.
funcţia Crisp timp de 6-8 minute.
Adăugaţi ceapa și coaceţi încă 4-5 minute la Crisp.
3.
Amestecaţi o dată în timpul coacerii.
Între timp, bateţi ouăle cu laptele într-un castron, adăugaţi
4.
sarea și piperul.
Turnaţi amestecul de ouă peste carto în platoul Crisp și 5.
coaceţi timp de 2-3 minute cu funcţia Crisp.
Serviţi  erbinte sau rece, cu garnitură de salată.
6.
Pentru un efect special:
Dacă preferaţi o omletă foarte aurie, mai coaceţi încă 3-4 minutes la Grill după aceea.
I
NGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Carto congelaţi,
tăiaţi cubuleţe 250 g 150 g
Unt sau ulei 15 ml 15 ml
(1 lingură) (1 lingură)
Ceapă tăiată 1 mijlocie 1 mică
Ouă 4 3
Lapte 30 ml 30 ml
(2 linguri) (2 linguri)
Sare, piper
SPIRALE
DE CÂRNAŢI
4 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 5 MIN.
DURATA DE COACERE: 1618 MIN.
INGREDIENTE
600 g cârnaţi (carne crudă)
30 g ardei felii (roșii și galbeni)
Frunze de da n
Beţișoare de lemn
Rulaţi cârnaţii pentru a forma spirale plate, cu ardeiul tăiat
1.
felii și cu frunzele de da n în mijloc.
Când întreg cârnatul este rulat,  xaţi-l introducând două 2.
beţișoare de lemn în cruciș, prin spirala de cârnat, pentru
a-și păstra forma în timpul coacerii.
Puneţi spiralele pe platoul Crisp, acoperit cu hârtie de
3.
cuptor, și coaceţi cu funcţia Crisp timp de 16-18 minute,
întorcându-le după 10 minute.
5
QUICHE CU SOMON
ŞI LEGUME
Luaţi două bucăţi de hârtie de cuptor. Pe prima, puneţi 1.
bucăţile de somon, cu roșiile tăiate felii pe deasupra, și
presăraţi cu ierburi.
Pe a doua bucată de hârtie, puneţi andivele tăiate pe lung și
2.
presăraţi-le cu sare și ierburi. Împăturiţi hârtiile cu umplutura
în două pachete” și puneţi pachetele pe platoul Crisp.
Coaceţi-le cu funcţia Crisp timp de 8 minute. Luaţi-le de pe 3.
platoul Crisp și lăsaţi platoul să se răcească.
Bateţi împreună ouăle, laptele, pătrunjelul tocat, uleiul și 4.
sarea.
Întindeţi aluatul de foietaj cu hârtia pe platoul Crisp și înţepaţi
5.
aluatul.
Puneţi somonul gătit la aburi, roșiile și andivele pe aluatul de
6.
foietaj, împreună cu brânza tăiată cubuleţe.
Turnaţi deasupra amestecul cu ouă și coaceţi cu funcţia Crisp,
7.
respectând durata de coacere recomandată.
46 PORŢII
INGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Aluat proaspăt de
foietaj (220-240 g) 1 sul 1 sul
Somon gătit 400 g 300 g
la aburi
Roșii 4 2
Andive belgiene 400 g 250 g
Brânză moale,
proaspătă 100 g 75 g
Ouă 4 3
Lapte 100 ml 75 ml
trunjel 1 lingură 1 lingură
Ulei 2 linguriţe 2 linguriţe
Sare
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 15 MIN.
DURATA DE COACERE: 1214 MIN.
PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ŞI MARE
1112 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
PUI ÎN SOS
DE VIN
4 PORŢII
FUNCŢIE: MICROUNDE
PREPARARE: 30 MIN.
DURATA DE COACERE: 1516 MIN.
1 kg carne de pui (aprox.)
30 g (2 linguri) de unt sau margarină
1 lingură de boia dulce sau soia
3-4 frunze de busuioc
1 ½ dl (150 ml) de vin alb sec
PENTRU SOS
100 ml de smântână
1 lingură de mălai
un praf de sare cu mirodenii
½ migdală amară
P
ENTRU GARNITURĂ
200 g de struguri albi sau negri
20 g de fulgi de migdale prăjiţi
Spălaţi și uscaţi carnea de pui, porţionaţi-o și înlăturaţi
1.
grăsimea.
Puneţi untul sau margarina într-un castron mic pentru 2.
microunde. După aceea, acoperiţi și topiţi la 350 W timp de
1 minut, adăugaţi boiaua dulce sau soia și ungeţi carnea de
pui cu acest amestec. Puneţi carnea de pui într-un castron
pentru microunde și adăugaţi busuiocul și vinul.
Acoperiţi și coaceţi timp de 12 minute la 750 W.3.
Amestecaţi smântâna cu mălaiul și turnaţi-le deasupra 4.
cărnii de pui. Continuaţi coacerea, acoperit, timp de 2-3
minute la 750 W. Adăugaţi sare, dacă este necesar, și
migdala amară rasă.
Tăiaţi strugurii pe lungime și scoateţi seminţele.5.
Puneţi carnea de pui pe un platou și garnisiţi-o cu strugurii 6.
și cu fulgii de migdală prăjită.
Dacă doriţi să prăjiţi fulgii de migdală, presăraţi-i pe
7.
platoul Crisp și prăjiţi-i cu funcţia Crisp timp de 2-3 minute,
amestecând o dată pe minut.
6
CARTOFI
LA CUPTOR
Curăţaţi și tăiaţi carto i în bucăţi - nu prea mici.1.
Acoperiţi platoul Crisp cu hârtie de cuptor și puneţi carto i 2.
pe platou.
Presăraţi carto i cu sare, rosmarin, un căţel de usturoi
3.
zdrobit sau tocat și stropiţi carto i cu ulei.
Coaceţi cu funcţia Crisp timp de 15-16 minute. În cazul 4.
în care carto i se rumenesc prea mult în partea de jos,
amestecaţi-i după aprox. 10 minute, apoi continuaţi
coacerea până când sunt gata.
24 PORŢII
INGREDIENTE
400 g carto
Rosmarin
Ulei
Usturoi
Sare
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 10 MIN.
DURATA DE COACERE: 1516 MIN.
HAMBURGERI
4 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 10 MIN.
DURATA DE COACERE: 89 MIN.
INGREDIENTE
400 g de carne tocată
½ linguriţă de sare
1 vârf de cuţit de piper
15 ml (1 lingură) de ulei, unt sau margarină
SERVIŢI CU
4 chi e pentru hamburgeri
salată de castraveţi
ketchup sau muștar
inelușe de ceapă crudă sau prăjite
Amestecaţi carnea tocată cu sarea și piperul.1.
Formaţi patru hamburgeri de aprox. 1 cm grosime  ecare.2.
Ungeţi cu unt sau cu ulei platoul Crisp și preîncălziţi-l timp 3.
de 2-3 minute cu funcţia Crisp.
După aceea puneţi hamburgerii în el, coaceţi cu funcţia
4.
Crisp timp de 3 minute.
Întoarceţi hamburgerii pe partea cealaltă și coaceţi încă 3
5.
minute.
Serviţi pe chi e, cu ketchup sau muștar și legume.6.
7
ŞTRUDEL
CU MERE
68 PORŢII
FUNCŢIE: CRISP
PREPARARE: 15 MIN.
DURATA DE COACERE: 1516 MIN.
INGREDIENTE
2 discuri de aluat pentru foietaj, de 220-240 g
ecare
6 mere
1 portocală
50 g nuci
50 g seminţe de pin (coconari)
1 linguriţă (5 ml) de praf de scorţișoară
50 g sta de
50 ml rom
50 g zahăr
100 g pesmet
PENTRU UNGERE:
1 ou
50 ml lapte
Înmuiaţi sta dele în rom câtva timp.
1.
Curăţaţi și tăiaţi merele și amestecaţi-le cu nucile tocate, 2.
seminţele de pin, zahărul, coaja de portocală și scorţișoara.
Puneţi un disc de aluat parţial deasupra celuilalt și întindeţi-3.
le ca să formeze corp comun, cu un făcăleţ.
Adăugaţi sta dele și pesmetul în amestecul de mere.
4.
Pesmetul va absorbi sucul care iese din mere.
Puneţi amestecul de mere peste aluat și rulaţi-l pe
5.
lungime.
Daţi sulului formă de cerc și puneţi-l pe platoul Crisp,
6.
lăsând hârtia de la aluat pe fundul platoului. Turtiţi puţin
ștrudelul.
Faceţi câteva tăieturi pe el și ungeţi-l cu un amestec de ouă
7.
și lapte.
Coaceţi cu funcţia Crisp timp de 15-16 minute.
8.
PRĂJITURĂ
CU NUCI
1216 FELII
FUNCŢIE: CRISP + MICROUNDE
PREPARARE: 10 MIN.
DURATA DE COACERE: 1012 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MEDIU ŞI MARE
78 MIN. PENTRU PLATOU CRISP MIC
Tocaţi nucile.1.
Rupeţi ciocolata bucăţi și puneţi-o împreună cu untul într-un 2.
castron pentru microunde. Topiţi la 350 W timp de 3-4 min.
Amestecaţi de două ori în acest timp și lăsaţi să se răcească.
Separaţi gălbenușurile de ou de albușuri și adăugaţi 3.
gălbenușurile, câte unul pe rând, în amestecul de unt și
ciocolată, amestecând permanent. Adăugaţi, amestecând,
și zahărul, zahărul vanilat, nucile tocate și făina.
Bateţi albușurile cu sarea până când se întăresc și turnaţi-le
4.
cu grijă în aluat.
Turnaţi amestecul în platoul Crisp, căptușit pe fund cu hârtie 5.
de cuptor. Coaceţi, pentru platoul mare și mediu, timp de
10-12 min. cu funcţia Crisp, iar pentru platoul mic timp de
7-8 min. cu funcţia Crisp.
Lăsaţi prăjitura să se răcească în platoul Crisp și, când e rece, 6.
luaţi-o de pe platou împreună cu hârtia. Serviţi în felii subţiri,
cu frișcă.
I
NGREDIENTE PLATOU CRISP PLATOU CRISP
MARE/MEDIU MIC
Ciocolată 250 g 125 g
Unt 240 g 120 g
Nuci 45 g 25 g
Alune turcești 45 g 20 g
Migdale 45 g 25 g
Zahăr 170 g 85 g
Făină 15 ml 7,5 ml
(1 lingură) (½ lingură)
Ouă 4 2
Zahăr
vanilat 15 ml 10 ml
(1 lingură) (2 linguriţe)
Sare un praf de sare un praf de sare
8
OREZ CU CIUPERCI
Puneţi orezul în vasul inferior al oalei de gătit la aburi şi 1.
adăugaţi sare şi apă.
Acoperiţi cu capacul şi coaceţi cu 6
2.
TH
SENSE Steam timp
de 10 minute. (sau durata de coacere recomandată pentru
orez)
Lăsaţi orezul să se odihnească timp de câteva minute şi
3.
apoi puneţi-l într-o formă de prăjituri unsă cu unt sau ulei.
Răsturnaţi-l pe un platou şi decoraţi-l cu ciupercile sotate
şi cu busuioc proaspăt.
4 PORŢII
INGREDIENTE
350 g orez
sare
apă în funcţie de tipul de orez
250 g ciuperci sotate
busuioc
FUNCŢIE: 6
TH
SENSE STEAM
PREPARARE: 15 MINUTE
COACERE: 10 – 18 MINUTE
Retete ce necesita
rberea la aburi
Din ce in ce mai multi oameni folosesc gatitul cu aburi pentru
prepararea mancarii deoarece este considerata una dintre cele mai
sanatoase metode de gatire.
Potrivita pentru majoritatea alimentelor, utilizand inovatoare vase
de gatit, prepararea in aburi este ideala atat pentru legume cat si
pentru mancaruri pe baza de carne. Accesoriile cuptorului sunt
special proiectate pentru a asigura o gatire optima in aburi.
9
LEGUME MIXTE LA ABUR
Curăţaţi legumele. Curăţaţi carto i şi morcovii şi tăiaţi-i în 1.
bucăţi. Tăiaţi şi dovlecelul în bucăţi şi separaţi conopida în
bucheţele.
Turnaţi apa în recipientul inferior al oalei pentru gătit la aburi
2.
şi adăugaţi sarea. Puneţi grătarul pentru aburi (elementul
introdus) deasupra şi puneţi legumele, în grupuri, pe grătarul
pentru aburi. Acoperiţi cu capacul.
Coaceţi cu funcţia 6
3.
TH
SENSE Steam timp de 6 – 10 minute.
Atenţie! Durata setată pentru gătitul la aburi depinde de
anotimp!
4 PORŢII
INGREDIENTE
50 g dovlecei
50 g sparanghel
50 g morcovi
50 g fasole verde
50 g carto
50 g conopidă
100 ml apă
sare
FUNCŢIE: 6
TH
SENSE STEAM
PREPARARE: 10 MINUTE
COACERE: 6 –10 MINUTE
ARDEI UMPLUŢI
24 PORŢII
FUNCŢIE: MICROUNDE, 6
TH
SENSE STEAM
PREPARARE: 15 MINUTE
DURATA DE COACERE: 6 MINUTE
TIMP DE ODIHNĂ: 5 MINUTE
INGREDIENTE
2 – 3 ardei, 400 – 450 g
400 g carne tocată
1 ceapă
1 – 2 catei de usturoi
15 ml ulei de măsline
30 ml pastă de roşii
1 ml nucşoară
5 ml sare
1 ml piper negru
1 ou
1 felie de pâine albă fără coajă
30 ml brânză parmezan rasă
100 ml apă sau supă de carne
Tocaţi ceapa şi usturoiul. Puneţi pe un vas, adăugaţi uleiul 1.
şi coaceţi acoperit timp de 1½ -2 minute la 750W. Lăsaţi să
se răcească.
Tăiaţi ardeii pe jumătate şi scoateţi seminţele. Puneţi ardeii
2.
în strecurătoare.
Amestecaţi carnea tocată, ceapa, pasta de roşii, sarea, 3.
piperul şi nucşoara. Adăugaţi oul şi pesmetul. Umpleţi
ardeii cu această compoziţie. Presăraţi parmezanul pe
deasupra.
Turnaţi apa sau supa de carne în recipientul inferior al oalei
4.
pentru gătit la aburi. Puneţi ardeii deasupra şi acoperiţi cu
capacul.
Coaceţi cu funcţia 6
5.
TH
SENSE Steam timp de 6 minute.
Amestecaţi şi lăsaţi să se odihnească timp de 5 minute 6.
înainte de a servi.
10
PERE LA ABUR
Curăţaţi perele, dar nu înlăturaţi toată coaja – vor arăta mai 1.
frumos dacă lăsaţi o parte din coajă, astfel încât să capete
un aspect dungat.
Puneţi perele pe grătarul pentru aburi (elementul introdus)
2.
şi presăraţi zahărul pudră şi coaja de lămâie peste pere.
Turnaţi şi vinul peste pere.3.
Acoperiţi cu capacul şi coaceţi cu 64.
TH
SENSE Steam timp
de 6 – 10 minute. Atenţie! Durata pentru gătitul la aburi
depinde de cât de coapte sunt perele!
Aranjaţi perele pe un platou şi puneţi deasupra, cu lingura, 5.
o parte din sosul de vin. Dacă doriţi, mai presăraţi zahăr
pudră pe deasupra.
4  6 PORŢII
I
NGREDIENTE
6 pere Williams
1 pahar de vin roşu
1 pahar de vin alb
coaja rasă de la 1 lămâie
25 g zahăr pudră
FUNCŢIE: 6
TH
SENSE STEAM
PREPARARE: 10 MINUTE
COACERE: 6  10 MINUTE
FILEURI DE PUI ÎN
STIL ITALIAN
34 PORŢII
FUNCŢIE: 6
TH
SENSE STEAM
PREPARARE: 15 MINUTE
DURATA DE COACERE: 6 MINUTE
TIMP DE ODIHNĂ: 5 MINUTE
INGREDIENTE
400 g legume la alegere (conopidă, broccoli,
fasole verde, morcovi, fenicul, ardei, dovlecel,…)
3-4  leuri de pui, 450 g
30 ml sos Pesto
sare, piper
60 ml roşii tăiate (din conservă)
100 ml apă
Spălaţi legumele şi tăiaţi-le în bucăţi mici. Puneţi-
1.
le în recipientul inferior al oalei pentru gătit la aburi,
condimentaţi cu sare şi piper şi adăugaţi apa.
Condimentaţi şi  leurile de pui cu sare şi piper şi ungeţi-le
2.
cu sosul Pesto. Puneţi  leurile deasupra legumelor.
Puneţi roşiile tăiate bucăţi deasupra  leurilor, apoi acoperiţi
3.
şi coaceţi cu 6
TH
SENSE Steam timp de 6 minute.
Amestecaţi şi lăsaţi să se odihnească timp de 5 minute
4.
înainte de a servi.
"
5019 120 00248 Whirlpool este o marcă înregistrată a Whirlpool U.S.A
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

Whirlpool JT 469 IX Recipe book

Tip
Recipe book