Bauknecht KRIW 1230 Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului

Acest manual este potrivit și pentru

214
INSTRUCŢIUNI DE FOLOSIRE
ÎNAINTE DE A FOLOSI FRIGIDERUL
PENTRU VINURI
RECOMANDĂRI PENTRU PROTECŢIA
MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR
MĂSURI DE PRECAUŢIE ŞI RECOMANDĂRI
GENERALE
INTRODUCERE DESPRE VIN
STOCAREA STICLELOR
TABELUL TEMPERATURILOR OPTIME LA
CARE SE SERVESC VINURILE
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A APARATULUI
CURĂŢAREA ŞI INTREŢINEREA
GHID DE DETECTARE A DEFECŢIUNILOR
SERVICIUL DE ASISTENŢĂ TEHNICĂ
INSTALAREA
215
ÎNAINTE DE A FOLOSI FRIGIDERUL
PENTRU VINURI
Produsul pe care l-aţi achiziţionat este un wine
cellar (sau frigider pivniţă) aparat profesional
destinat exclusiv conservării vinurilor.
Pentru a folosi cât mai bine aparatul dv. Vă
invităm să citiţi cu atenţie instrucţiunile de
folosire în care veţi găsi descrierea
aparatului ţi sfaturi pentru conservarea
vinurilor.
Păstraţi această broşură pentru consultarea
ulterioară.
1. După ce aţi scos aparatul din ambalaj,
asiguraţi-vă că uşa se închide perfect.
Eventualele defecţiuni trebuie comunicate
vânzătorului în termen de 24 de ore.
2. Recomandăm să aşteptaţi cel puţin două ore
înainte de a pune în funcţiune aparatul
pentru a permite circuitului refrigerator să fie
perfect eficient.
3. Asiguraţi-vă ca instalarea şi conectarea la
reţeaua de curent electric să fie executate de
un tehnician calificat cu respectarea
instrucţiunilor producătorului şi în
conformitate cu normele locale de securitate.
RECOMANDĂRI PENTRU PROTECŢIA
MEDIULUI ÎNCONJURĂTOR
1. Ambalajul
Materialul din care este făcut ambalajul este
refolosibil 100% şi are simbolul de reciclare
. Pentru aruncarea lui trebuie respectate
normele locale în vigoare. Materialele folosite
la ambalaj (pungi de plastic, părţi de polistiren
etc.) nu trebuie lăsate la îndemâna copiilor
pentru că sunt o sursă potenţială de pericol.
2. Aruncarea la gunoi
Aparatul a fost realizat din materiale
refolosibile.
Acest aparat este marcat în conformitate cu
Directiva Europeană 2002/96/EC, Waste
Electrical and Electronic Equipment (WEEE).
Asigurându-vă că acest aparat este scos din
circulaţie (aruncat) în mod corect, contribuiţi la
prevenirea eventualelor consecinţe negative
pentru mediul înconjurător şi sănătatea
oamenilor.
Simbolul de pe aparat sau documentaţia
însoţitoare indică faptul că acest aparat nu
trebuie aruncat ca un simplu gunoi de tip
casnic şi că trebuie predat la un punct de
recoltare special pentru reciclarea aparatelor
electrice şi electronice.
În momentul când aparatul trebuie aruncat
acestuia i se va tăia cablul de alimentare
pentru a nu putea fi folosit, iar uşile şi rafturile
de la interior vor fi scoase în aşa fel încât copiii
să nu aibă acces cu uşurinţă în interiorul
aparatului.
Scoateţi-l din circulaţie conform normelor locale
de aruncare a gunoaielor şi predaţi-l la
punctele speciale de recoltare şi nu-l lăsaţi
nesupravegheat nici măcar pentru puţine zile
pentru că este o sursă de pericole pentru un
copil.
Pentru ulterioare informaţii cu privirea la modul
de comportare pentru recuperarea şi reciclarea
acestui aparat contactaţi biroul local specializat,
serviciul de salubritate sau magazinul unde a
fost cumpărat aparatul.
Informaţie:
Acest aparat este lipsit de CFC. Circuitul
refrigerant conţine R134a (HFC) sau R600a
(HC) (vezi plăcuţa matricolă situată la interiorul
aparatului).
Pentru aparatele cu Izobutan (R600a):
izobutanul este un gaz natural fără efecte
asupra mediului înconjurător, dar inflamabil.
Este deci indispensabil să vă convingeţi că
tuburile circuitului refrigerant să nu fie
vătămate.
Declaraţie de conformitate
Acest aparat a fost proiectat, fabricat şi
comercializat în conformitate cu:
-
obiectivele de siguranţă din Directiva “Joasă
Tensiune” 2006/95/CE (care înlocuiește
directiva 73/23/CEE și amendamentele
succesive);
- cerinţele de protecţie din Directiva “EMC”
89/336/CEE, modificate de Directiva
93/68/CEE.
Securitatea electrică a
aparatului este asigurată
numai când aparatul este
branşat la o instalaţie
eficientă de legare la
pământ conformă cu
legea..
216
Folosiţi wine cellar numai şi exclusiv pentru
conservarea vinurilor şi nu introduceţi în
interiorul său nici un fel de alimente.
Fiţi atenţi să nu acoperiţi sau blocaţi orificiile
de ventilare ale aparatului.
Pentru a evita riscul de închidere şi de
sufocare a copiilor în interiorul aparatului, nu
le daţi voie să se joace sau să se ascundă în
interiorul aparatului.
Înainte de orice fel de operaţiuni de
întreţinere sau de curăţare, scoateţi aparatul
din priză sau debranşaţi alimentarea cu
curent electric.
Cablul de alimentare poate fi înlocuit numai
de o persoană autorizată.
Nu conservaţi în aparat substanţe explozive.
Fiţi atenţi în timpul deplasării aparatului să
nu strice suprafaţa de sprijin (de ex.
parchetul).
Nu folosiţi prelungitore sau adaptoare
multiple.
Aparatul nu trebuie folosit de copii de vârstă
fragedă sau de persoane infirme fără ca
acestea să fie supravegheate.
Nu produceţi vătămări tuburilor circuitului
fluidului refrigerant.
Nu folosiţi sau introduceţi aparate electrice în
interiorul compartimentelor aparatului dacă
acestea nu sunt de tipul autorizat în mod
expres de producător.
Amplasaţi produsul într-un ambient uscat şi
bine aerisit. Aparatul este destinat să
funcţioneze în ambiente în care temperatura
să fie cuprinsă în următoarele intervale, care
la rândul lor depind de clasa climatică
menţionată pe plăcuţa cu datele tehnice:
aparatul ar putea să nu mai funcţioneze în
mod corect dacă este lăsat pentru o
perioadă lungă la o temperatură superioară
sau inferioară faţă de intervalul prevăzut.
Important:
În cazul introducerii de mari cantităţi de vin,
pot trece mai multe zile până când se ajunge
la o temperatură constantă.
Atenţie! Temperatura de conservare nu
trebuie să scadă niciodată sub +6 °C.
În timpul funcţionării aparatului, pe peretele
compartimentului se formează picături de
apă sau cristale de gheaţă. Acest lucru
depinde de funcţionarea aparatului. Nu este
nevoie să răzuiţi gheaţa sau să ştergeţi
picăturile de apă. Peretele posterior se
dezgheaţă automat. Apa rezultată din
dezgheţare este îndreptată automat spre un
orificiu de evacuare, iar de aici se
acumulează într-un recipient de unde se
evaporă.
Grătarele de lemn permit o conservare
ordonată a sticlelor. Greutatea maximă pe
care o poate susţine fiecare raft este de 40
kg.
De avut în vedere când aşezaţi sticlele
Aşezaţi sticlele în poziţie centrală pe grătar
(raft).
Când închideţi uşa, aveţi grijă ca sticlele să
nu atingă uşa de sticlă.
Atenţie: conservaţi alcoolul cu gradaţie înaltă
numai în recipiente închise ermetic şi în
poziţie verticală.
Din cauza circulaţiei aerului în frigider, se
formează zone cu temperaturi diferite:
zonele cele mai reci sunt cele de lângă
peretele posterior, iar cele mai calde sunt
cele de lângă sticla uşii.
Conservaţi vinurile îmbuteliate fără ambalaj,
nu în lăzi sau cutii.
MĂSURI DE PRECAUŢIE ŞI RECOMANDĂRI
GENERALE
Clasa climatică T. amb. (°C) T. amb. (°F)
SN de la 10 la 32 de la 50 la 90
N de la 16 la 32 de la 61 la 90
ST de la 16 la 38 de la 61 la 100
T de la 16 la 43 de la 61 la 110
217
INTRODUCERE DESPRE VIN
Conservarea vinurilor
După cum se ştie vinul poate fi conservat în timp: dacă sunt păstrate
într-un loc potrivit vinurile albe se pot conserva aproximativ doi ani de la
culesul viei, oricum este de preferat ca ele să fie consumate în cel mult
un an. Vinul roşu uşor, tip de masă, pot fi conservate până la doi ani, în
timp ce unele vinuri roşii mai tari, tip “Puterea ursului” pot rezista până
la zece ani, iar cele tari dulci tip “Porto” chiar şi douăzeci de ani. Când
cumpăraţi o sticlă de vin puneţi-o imediat în pivniţă sau într-un loc
potrivit. În procesul care începe cu cultivarea viţei de vie până la
coacere şi la cules şi continuă cu vinificarea sunt determinanţi trei
factori: lumina, umiditatea aerului şi temperatura ambientului. Pentru ca
gustul vinului să ajungă la deplina maturitate şi pentru a păstra aroma
plăcută a vinului este necesar să i se asigure o conservare perfectă prin
interacţiunea acestor trei factori.
Locul de conservare
Nu toţi dispun de un loc în subsol pe care să-l folosească
drept pivniţă. Numai în ultima vreme tehnologia a reuşit să
ofere un înlocuitor adevărat clasicei pivniţe. Frigiderul-pivniţă
(Wine Cellar) pe care l-aţi cumpărat este un aparat special
studiat pentru a conţine şi a conserva în mod corect vinul. În
interiorul său nu se păstrează fructe, legume şi conserve, ci
numai sticlele de vin preferate. Astfel, chiar dacă nu aveţi o
pivniţă puteţi învechea, conserva în mod adecvat şi degusta
orice tip de vin.
Modalitatea de conservare
O regulă esenţială pentru a conserva sticlele preferate este de a le culca pe o parte sau de a le ţine
înclinate în aşa fel încât dopul să fie în vin. Mulţi cred că aceasta duce la clasicul miros „de dop”. În
realitate contactul dintre vin şi dop favorizează elasticitatea dopului, garantându-i funcţionalitatea.
Faptul că puteţi lua cu uşurinţă una din sticle evită scuturări accidentale care, ca şi vibraţiile, pot
repune în suspensie sedimentele, alternând, pentru mai mult sau mai puţin timp, aspectul estetic al
vinului. Deci trebuie să mişcaţi cât mai puţin sticlele şi să lăsaţi vinul să se odihnească. În afară de
aceasta evitaţi ca sticlele să intre în contact cu peretele din spate pentru că acest lucru nu numai că
poate compromite o dezgheţare eficientă, dar poate să strice etichetele de pe sticle din cauza
picăturilor de apă strânse în timpul dezgheţării. Rafturile pe care se pun sticlele trebuie să fie de lemn,
material ce absoarbe în mod eficient eventualele vibraţii şi menţine sticla departe de peretele ce
transmite frigul. În afară de aceasta este fundamental sticlele de vin să fie ţinute departe de substanţe
şi locuri caracterizate de mirosuri puternice pentru că acestea ar putea fi transmise vinului.
Temperatura
Temperatura reprezintă un factor critic şi important pentru tot ciclul de viaţă al vinului şi determină buna
sa dezvoltare când rămâne în să se cizeleze. Pentru o conservare optimă temperatura trebuie
menţinută constantă într-un interval între 8 şi 12°C. Este foarte important să se evite diferenţe de
temperatură mari şi rapide: o temperatură prea ridicată dilatează lichidele şi determină o accelerare a
maturării vinului, în timp ce o temperatură prea scăzută (sub 4 - 5°C) poate duce la precipitarea
tartraţilor, defect ce aduce prejudicii la aspectul estetic al vinului. În cazul extrem de scădere a
temperaturii sub 0°C, vinul, congelându-se poate provoca explozia dopului.
Dopul
Dopul reprezintă o componentă fundamentală a sticlei: calitatea sa, aleasă de producătorul de vin, este
foarte importantă pentru maturarea corectă a vinului însuşi. Condiţiile perfecte ale dopului, inclusiv pe
sticla pe care o achiziţionăm, depind exclusiv de standardele de folosire şi de stocare folosite de
producător sau de îmbuteliator.
218
STOCAREA STICLELOR
Stocaj clasic cu 36 de sticle
Dacă se doreşte aranjarea sticlelor pentru conservarea vinului în aşa fel încât să fie vizibile şi uşor de
scos, se recomandă configuraţia cu 36 de sticle (bordoleze sau mixt bordoleze şi renane).
Poziţionaţi în nişele speciale ale fiecăruia din cele 5 rafturi de lemn un număr maxim de 6 sticle, alte 6
sticle pot fi aşezate în orificiile speciale făcute la baza pivniţei, în total 36 de sticle.
Rafturile de lemn au un sistem de blocaj pentru a evita scoaterea lor involuntară care ar putea provoca
căderea sticlelor. Vă sugerăm să aşezaţi sticlele mai mari (Renana).
Stocaj cu sticle Champagnotta
Datorită dimensiunilor lor mari faţă de sticlele clasice, sticlele Champagnotta trebuie aşezate pe baza
pivniţei într-un număr maxim de 5. Dacă vreţi să stocaţi alte sticle de tipul Champagnotta trebuie scos
al cincilea raft şi trebuie puse sticlele pe cele puse pe baza pivniţei în sens opus celor precedente.
Astfel este posibil să stocaţi până la 9 sticle de tipul Champagnotta.
Scoaterea rafturilor de lemn
Pentru scoaterea rafturilor de lemn procedaţi după cum urmează:
1. Cu o mână apucaţi de partea anterioară a raftului.
2. Scoateţi încet raftul trăgându-l către sine cam 1/3 din cursa totală.
Dacă sunt puţine sticle
Dacă numărul de sticle la dispoziţie nu este suficient pentru a umple frigiderul pivniţă, se recomandă
subîmpărţirea sticlelor pe toate rafturile disponibile, evitând încărcarea tuturor în partea de sus sau în
cea de jos. Pentru o mai bună vizualizare de la exterior se recomandă să le aşezaţi central pe toate
rafturile.
219
STOCAREA STICLELOR
Posibile configuraţii pentru stocajul sticlelor
STANDARD
36 de sticle (100% culcate)
5 grătare utilizate
CONSERVARE
44 de sticle (100% culcate)
1 grătar utilizat
SERVICIU
42 de sticle (50%
culcate şi 50% în picioare)
3 grătare utilizate
}
4 rânduri (6x4)
STOCAJ MAXIM
46 de sticle (48%
culcate şi 52% în picioare)
1 grătar utilizat
4 rânduri (6x4)
{
STOCAJ CU STICLE
CHAMPAGNOTTA
În nici un caz nu trebuie scos mai mult de un raft glisant o dată.
220
TABELUL TEMPERATURILOR OPTIME LA
CARE SE SERVESC VINURILE
In acest tabel sunt raportate temperaturile recomandate pentru servirea vinului la masa.
In cazul in care vinul trebuie servit la o temperatura superioară celei configurate la interiorul
frigoriferului-pivniţă se recomandă lăsarea sticlelor la temperatura ambientului pentru timpul necesar.
Barolo 17° C
Barbaresco 17° C
Beaujolais 13° C
Bordeaux Alb Sec 8° C
Bordeaux Roşu 17° C
Bourgogne Alb 11° C
Bourgogne Roşu 18° C
Brunello 17° C
Champagne 6° C
Chianti Clasic 16° C
Passito di Pantelleria 6° C
Provenza Rosé 12° C
Vinuri Spumoase Seci şi Dulci 6° C
Verdicchio 8° C
Vinuri albe din zona Trento 11° C
Vinuri albe Franciacorta 11° C
Vinuri albe seci 8° C
Vinuri din Friuli 11° C
Vinuri din Rodano 15° C
Vinuri de pe Loara Albe Seci 10° C
Vinuri de pe Loara dulci 7° C
Vinuri de pe Loara Roşii 14° C
Vinuri dulci din stafide 8-18° C
Vinuri noi 12° C
Vinuri Roşii usare, cu puţin tanin 14° C
Vinuri Roşii mediu structurate, cu
destul de mult tanin
16° C
221
PUNEREA ÎN FUNCŢIUNE A APARATULUI
Punerea în funcţiune a aparatului
Pornirea aparatului
Băgaţi ştecărul în priză pentru a pune în funcţiune aparatul şi a regla temperatura pe panoul frontal al
aparatului, un bec verde de semnalizare se aprinde şi aparatul este în funcţiune.
În interiorul aparatului se află un bec care se aprinde automat când se deschide uşa sau se poate
aprinde la nevoie de la panoul de comandă apăsând pe butonul corespunzător.
Reglarea temperaturii
Pentru o funcţionare corectă a aparatului recomandăm reglarea temperaturii în conformitate cu
indicaţiile prezentate în paragraful „Introducere despre vin”.
Notă:
Temperatura ambientului, frecvenţa cu care se deschide uşa şi poziţia aparatului pot influenţa
temperatura de la interior.
Descrierea panoului de comenzi
a) Tasta on / off : pornirea / oprirea aparatului
b) Bec de semnalizare a funcţionării aparatului
c) Tasta ( +) pentru creşterea temperaturii ( max. + 18°C )
d) Tasta ( - ) pentru scăderea temperaturii ( min. + 6 ° C)
e) Bec de semnalizare răcire activat
f) Bec de semnalizare încălzire activat
g) Afişaj temperatură în celulă
h) Tasta bec interior
i) Bec de semnalizare bec interior
Reglarea temperaturii
Temperatura aparatului a fost reglată din fabrică şi este de 15° C.
Dacă este necesar se poate modifica temperatura după cum urmează:
1. În momentul branşării la reţeaua electrică, afişajul vizualizează temperatura fixată la interiorul
compartimentului.
2. Apăsaţi pe tasta (+) timp de circa o secundă; indicatorul temperaturii va începe să clipească.
3. Apăsaţi pe tastele ( + ) sau ( - ) până se ajunge la temperatura dorită.
4. Aşteptaţi 5 secunde pentru ca indicatorul să rămână din nou fix; temperatura a fost fixată.
5. Aşteptaţi ca adecvarea temperaturii să-şi facă efectul şi introduceţi sticlele de vin în pivniţă. Lumina
de la interior nu se aprinde (sau se stinge temporar) când temperatura, la interior, depăşeşte 24°C,
şi aceasta pentru a permite să se ajungă cât mai repede la temperatura fixată.
Controlul temperaturii
În orice moment temperatura compartimentului este vizualizabilă pe afişajul de control.
abei
h
g
f
d
c
222
CURĂŢAREA ŞI INTREŢINEREA
Înainte de a efectua orice operaţiuni de întreţinere sau de curăţare, scoateţi ştecărul din priză
sau oricum debranşaţi aparatul de la reţeaua de curent electric.
Dezgheţarea frigiderului pentru vinuri este complet automată.
Prezenţa periodică a picăturilor de apă pe peretele posterior intern al aparatului indică faza de
dezgheţare automată. Apa rezultată din dezgheţare este îndreptată automat spre un orificiu de
evacuare, apoi se acumulează într-un recipient de unde se evaporă.
În caz de nevoie…
1. Goliţi complet frigiderul pentru vinuri.
2. Debranşaţi aparatul de la reţeaua electrică.
3. Pentru a împiedica formarea de mucegai, de mirosuri neplăcute şi de oxidări, uşa aparatului trebuie
să rămână întredeschisă (3-4 cm circa).
4. Curăţaţi aparatul.
Curăţiţi periodic interiorul cu un burete umezit în apă călduţă şi/sau detergent neutru. Clătiţi şi
ştergeţi cu o cârpă moale. Nu folosiţi produse abrazive.
Curăţaţi exteriorul cu o cârpă moale umezită în apă. Nu utilizaţi paste sau bureţi abrazivi, nici
substanţe de scos petele (de ex. acetonă, terebentină) şi nici oţet.
Efectuaţi curăţirea geamului exterior cu orice fel de detergent specific, iar partea interioară numai cu
o cârpă umezită, evitând utilizarea diferiţilor detergenţi pentru a respecta conservarea corectă a
vinurilor.
Curăţirea grătarului
Pentru o curăţare corectă a grătarelor din lemn de gorun, folosiţi o cʼrpă umedă. Fiţi atenţi să nu stricaţi
garnitura când scoateţi grătarul din frigider. Pentru aceasta vă recomandăm să deschideţi uşa şa
maximum.
223
GHID DE DETECTARE A DEFECŢIUNILOR
Înainte de a chema Serviciul de asistenţă....
Problemele de funcţionare sunt adesea datorate unor cauze banale care pot fi identificate şi rezolvate
fără a folosi nici un fel de scule.
Zgomotele produse de aparat sunt normale pentru că ventilatoarele şi compresoarele de care este
dotat pentru reglarea funcţionării pornesc şi se opresc în mod automat.
Unele zgomote din timpul funcţionării pot fi reduse:
poziţionând perfect orizontal aparatul şi amplasându-l pe o suprafaţă plană;
separând şi evitând contactul dintre aparat şi mobile;
controlând dă diferitele componente de la interior sunt puse corect;
controlând ca sticlele şi recipientele să nu fie în contact între ele.
Câteva posibile zgomote din timpul funcţionării:
un fluierat la pornirea aparatului prima dată sau după o perioadă de timp prelungită;
un gâlgâit când fluidul refrigerant intră în tuburi;
un zumzăit când ventilatorul se pune în funcţiune.
un păcănit când porneşte compresorul.
un zgomot neaşteptat de declanşare când compresorul porneşte şi se opreşte.
Când auziţi aceste zgomote…
...aparatul tău e viu!!!
224
GHID DE DETECTARE A DEFECŢIUNILOR
1. Aparatul nu funcşionează.
Este vreo întrerupere de curent?
Ştecărul este bine băgat în priză?
Întrerupătorul bipolar de reţea este în funcţiune?
Protecţiile instalaţiei electrice ale locuinţe funcţionează corect?
S-a rupt cablul de alimentare?
2. Temperatura din interiorul frigiderului pentru vinuri nu este suficient de rece.
Uşa a fost închisă în mod corect?
Sticlele împiedică închiderea uşii?
Aparatul este instalat lângă o sursă de căldură?
Temperatura selecţionată este corectă?
Circulaţia aerului prin orificiile de ventilare este împiedicată?
3. Temperatura din interiorul frigiderului pentru vinuri este prea rece.
Temperatura selecţionată este corectă?
4. Aparatul face prea mult zgomot.
Instalarea aparatului a fost efectuată în mod corect ?
Tuburile din partea posterioară se atind sau vibrează?
5. Există apă pe fundul aparatului.
Orificiul de scurgere a apei din dezgheţare este astupat?
SERVICIUL DE ASISTENŢĂ TEHNICĂ
Înainte de a apela la Serviciul de asistenţă
tehnică:
Porniţi din nou aparatul pentru a vedea dacă nu
cumva defecţiunea a dispărut. Dacă rezultatul este
negativ, debranşaţi din nou aparatul şi repetaţi
operaţiunea după o oră.
Dacă, după ce aţi făcut controalele enumerate în
ghidul de defecţiuni şi aţi repornit aparatul,
aparatul continuă să nu funcţioneze în mod corect
apelaţi la Serviciul de asistenţă tehnică, descriind
clar problema şi comunicând:
•tipul şi numărul de serie ale aparatului
(menţionate pe plăcuţa matricolă).
tipul de defecţiune.
modelul.
numărul de Service (la cifra care se găseşte
după cuvântul SERVICE, pe plăcuţa matricolă
situată
la interiorul aparatului).
adresa dv. completă.
numărul dv. de telefon cu prefix.
225
INSTALAREA
Realizaţi montajul aparatului cu ventilarea
corectă aşa cum se arată în figurile
prezentate.
Pentru acest frigider pentru vinuri nu se
poate realiza reversibilitatea uşilor.
Instalaţi aparatul departe de surse de
căldură.
Instalarea într-un ambient cald, expunerea
directă la razele solare sau amplasarea
paratului în apropiere de surse de căldură
(calorifer, plite) măresc consumul de curent
şi ar trebui evitate.
Dacă acest lucru nu este posibil este
necesar să se respecte următoarele distanţe
minime:
- 30 cm de la plite cu cărbuni sau petrol;
- 3 cm de la aragazuri electrice şi/sau cu gaze.
Amplasaţi-l într-un loc uscat şi bine aerisit.
Curăţiţi interiorul (vezi capitolul “Curăţarea şi
întreţinerea”).
Introduceţi accesoriile din dotare.
226
INSTALAREA
555
227
Branşarea ţa reţeaua electrică
Conexiunile electrice trebuie să respecte normele locale în vigoare.
Datele cu privire la tensiune şi la puterea absorbită sunt indicate pe plăcuţa matricolă situată în
interiorul aparatului.
Împământenirea aparatului este obligatorie prin lege.
Producătorul nu îşi asumă nici o răspundere pentru eventualele vătămări ale persoanelor, animalelor
sau bunurilor, rezultate din nerespectarea normelor mai sus menţionate.
Dacă ştecărul şi priza nu sunt de acelaşi tip, cereţi unui tehnician calificat să vă schimbe priza.
Nu folosiţi prelungitoare sau adaptoare multiple.
Debranşarea de la reţeaua electrică
Debranşarea de la reţeaua electrică trebuie s fie posibilă fie prin scoaterea ştecărului din priză, fie cu
ajutorul unui întrerupător bipolar de reţea situat înaintea prizei.
INSTALAREA
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14

Bauknecht KRIW 1230 Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului
Acest manual este potrivit și pentru