KitchenAid KRVX 6010 Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului

Acest manual este potrivit și pentru

Instrucţiuni de utilizare
Instrucțiuni de siguranță importante 4
Recomandări pentru protecţia mediului înconjurător 5
Recomandări de economisire a energiei 6
Înainte de a folosi aparatul 6
Măsuri de precauţie şi recomandări generale 6
Introducere despre vin 7
Depozitarea sticlelor 8
Tabelul cu cele mai bune temperaturi de servire a vinurilor 10
Descrierea aparatului 10
Cum se utilizează aparatul 11
Curăţarea şi întreţinerea 13
Ghidul de depanare 14
Serviciul de Asistenţă Tehnică 15
Instalare 16
4
AVERTISMENT: pentru a evita un
pericol din cauza instabilității,
poziționarea sau fixarea aparatului
trebuie efectuate în conformitate cu
instrucțiunile producătorului.
AVERTISMENT: mențineți orificiile
de ventilație ale aparatului fără
blocaje.
AVERTISMENT: nu deterioraţi
tuburile circuitului de răcire al
aparatului.
AVERTISMENT: Nu utilizaţi
dispozitive mecanice, electrice sau
chimice pentru a accelera procesul
de dezgheţare, diferite de cele
recomandate de producător.
AVERTISMENT: Nu utilizaţi şi nu
introduceţi aparate electrice în
interiorul compartimentelor
aparatului, dacă nu sunt de tipul
autorizat în mod expres de
producător.
Informaţie: Acest aparat nu conţine
CFC. Circuitul de răcire conţine R404a
(vezi plăcuţa cu datele tehnice din
interiorul aparatului).
Acest produs poate conţine gaze
fluorurate cu efect de seră
menţionate în Protocolul de la Kyoto;
gazul de răcire se află în interiorul
unui sistem sigilat ermetic. Gaz de
răcire: R404a are un potenţial de
încălzire globală (GWP) de 3210.
C-Pentan este folosit ca agent de
expansiune în spuma de izolare și
este un gaz inflamabil. Acordați o
atenție deosebită în timpul
operațiunilor de eliminare.
Aparatul pe care l-aţi cumpărat a fost
proiectat pentru a fi folosit în mediul
casnic, precum şi
- în zonele tip bucătărie de la locurile
de muncă, magazine şi/sau birouri;
- casele de la țară și clienții din
hoteluri, moteluri și alte medii de
tip rezidențial;
- medii de tip bed and breakfast;
- aplicații de catering și altele
similare de non-retail
Nu păstraţi în acest aparat substanţe
explozive, de exemplu recipiente cu
aerosoli cu agent propulsor
inflamabil.
Acest aparat poate fi utilizat de copii
mai mari de 8 ani şi de persoane cu
capacităţi fizice, senzoriale sau
mentale reduse, sau fără experienţa
şi cunoştinţele necesare, dacă sunt
supravegheaţi sau au fost instruiţi cu
privire la utilizarea aparatului în mod
sigur şi au înţeles pericolele posibile.
Curăţarea şi întreţinerea nu trebuie
efectuate de copii nesupravegheaţi.
Pentru evitarea riscului de sufocare şi
de a rămâne blocaţi, nu permiteţi
copiilor să se joace sau să se ascundă
în interiorul aparatului.
Aparatul trebuie să poată fi
deconectat de la reţea fie prin
scoaterea ştecherului din priză dacă
ștecărul este accesibil, fie prin
intermediul unui întrerupător
multipolar de reţea accesibil situat în
amonte de priză în conformitate cu
standardele naționale de siguranță.
Conectați aparatul la o priză cu
împământare: aparatul trebuie să fie
conectat corect la un sistem de
împământare aprobat.
Nu folosiţi adaptoare simple sau
multiple ori prelungitoare.
În timpul instalării, aveţi grijă ca
aparatul să nu deterioreze cablul de
alimentare.
Instrucțiuni de siguranță importante Instrucțiunile originale sunt cele în limba engleză.
Toate celelalte instrucțiuni în limbi diferite au fost traduse din versiunea originală.
1. Ambalarea
Materialul de ambalaj este reciclabil 100% şi este
marcat cu simbolul reciclării . Pentru aruncare,
respectaţi reglementările locale. Materialele de
ambalaj (pungi de plastic, bucăţi de polistiren etc.)
nu trebuie ţinute la îndemâna copiilor întrucât
reprezintă o potenţială sursă de pericol.
2. Aruncarea la gunoi/Reciclarea
Aparatul a fost realizat cu materiale reciclabile.
Acest aparat este marcat în conformitate cu
Directiva Europeană 2002/96/CE referitoare la
Deşeurile de Echipament Electric şi Electronic
(WEEE). Asigurându-vă că acest aparat este
eliminat în mod corect, contribuiţi la prevenirea
potenţialelor consecinţe negative asupra mediului
înconjurător şi sănătăţii persoanelor.
Simbolul de pe aparat, sau de pe documentele
care îl însoţesc, indică faptul că acesta nu poate fi
aruncat împreună cu deşeurile menajere, ci trebuie
predat la punctul de colectare corespunzător,
pentru reciclarea aparatelor electrice şi electronice.
Când aruncaţi aparatul, faceţi-l inutilizabil tăind
cablul de alimentare şi înlăturând uşile şi rafturile,
astfel încât copiii să nu poată pătrunde cu uşurinţă
în interiorul aparatului şi să rămână blocaţi.
Aruncaţi aparatul respectând normele locale
pentru eliminarea deşeurilor şi predaţi-l la centrele
specializate de reciclare; nu îl lăsaţi
nesupravegheat nici măcar câteva zile, deoarece
reprezintă o sursă de pericol pentru copii.
Pentru informaţii mai detaliate privind eliminarea,
valorificarea şi reciclarea acestui produs, vă rugăm
să contactaţi administraţia locală de competenţă,
serviciul de eliminare a deşeurilor menajere sau
magazinul de unde aţi cumpărat aparatul.
Declaraţie de conformitate
Acest aparat a fost proiectat pentru conservarea
alimentelor şi este fabricat în conformitate cu
Regulamentul (CE) Nr. 1935/2004.
Acest aparat a fost proiectat, fabricat şi
comercializat în conformitate cu:
- normele de siguranţă din Directiva „Joasă
tensiune 2006/95/CE (care înlocuieşte
73/23/CEE şi modificările ulterioare); integrate
cu principiile privind siguranța ale DIRECTIVEI
PRIVIND ECHIPAMENTELE TEHNICE 2006/42/CE
A PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI CONSILIULUI
din 17 mai 2006
- cerinţele de protecţie din Directiva “EMC”
2004/108/CE.
Aparatul emite zgomote care nu depășesc 70
dB(A)
Recomandări pentru protecţia mediului înconjurător
Nu trageţi de cablul de alimentare al
aparatului
Aparatul trebuie deplasat şi instalat
de două sau mai multe persoane.
Instalarea şi întreţinerea, inclusiv
înlocuirea cablului de alimentare,
trebuie să fie efectuate de către
producător sau de un tehnician
calificat, în conformitate cu
instrucţiunile producătorului şi cu
reglementările locale de siguranţă în
vigoare. Pentru a evita pericolele, nu
reparaţi şi nu înlocuiţi nicio parte a
aparatului, inclusiv cablul de
alimentare, decât dacă acest lucru
este indicat în mod expres în
manualul de utilizare.
5
INSTALAREA
În timpul deplasării aparatului, aveţi grijă să nu
deterioraţi podeaua (de ex. parchetul).
Instalaţi şi poziţionaţi orizontal aparatul pe o
podea care să poată susţine greutatea sa şi într-
o încăpere adecvată pentru dimensiunile şi
utilizarea sa.
Aparatul este proiectat pentru a funcţiona în
încăperi în care temperatura este cuprinsă în
următoarele intervale, în funcţie de clasa
climatică indicată pe plăcuţa cu datele tehnice.
Este posibil ca aparatul să nu funcţioneze bine
dacă este lăsat un timp îndelungat la o
temperatură situată în afara intervalului
specificat.
Asiguraţi-vă că tensiunea indicată pe plăcuţa cu
datele tehnice corespunde cu tensiunea din
locuinţa dvs.
UTILIZAREA ÎN SIGURANȚĂ
Nu păstraţi şi nu utilizaţi benzină, gaze sau
lichide inflamabile în apropierea acestui aparat
sau a altor aparate electrice. Vaporii pot cauza
incendii sau explozii.
Nu mâncaţi cuburi de gheaţă sau îngheţată
imediat după scoaterea lor din congelator,
deoarece pot cauza degerături.
Înainte de a efectua orice operaţie de întreţinere
sau de curăţare, scoateţi ştecherul aparatului din
priză sau deconectaţi-l de la reţeaua electrică.
Nu păstraţi recipiente de sticlă cu lichide în
congelator, deoarece se pot sparge.
Evitaţi păstrarea de alimente neambalate în
contact direct cu suprafeţele interne ale
compartimentelor congelatorului.
Nu atingeți direct pereții interiori sau alimentele
congelate când le scoateți din congelator sau,
dacă trebuie să deschideți ușa în timpul
procesului deoarece acest lucru determină
arsuri.
Producătorul își declină orice răspundere
pentru vătămarea persoanelor sau animalelor
sau deteriorarea proprietății dacă
recomandările și măsurile de mai sus nu sunt
respectate.
Clasa climatică Temperatura amb.
(°C)
Umiditate relativă
(%)
32560
43055
54040
Măsuri de precauţie şi recomandări generale
Instalați aparatul într-o cameră uscată, bine
ventilată departe de orice sursă de căldură (de
ex. radiator, aparat de gătit, etc.) și într-un loc
care nu este expus direct la lumina soarelui.
Dacă este nevoie, utilizaţi o placă izolatoare.
Pentru a garanta ventilația adecvată respectați
instrucțiunile de instalare.
Recomandări de economisire a energiei
Pentru a utiliza cât mai bine aparatul, vă
invităm să citiţi cu atenţie instrucţiunile de
utilizare, în care veţi găsi descrierea
produsului şi recomandări utile.
Păstraţi aceste instrucţiuni pentru a le consulta
şi pe viitor.
1. După despachetarea aparatului, asiguraţi-vă că
nu este deteriorat şi că uşa se închide perfect.
Eventualele defecţiuni vor trebui comunicate
vânzătorului în termen de 24 de ore de la
livrarea produsului.
2. Aşteptaţi cel puţin două ore înainte de a pune
în funcţiune aparatul, pentru a lăsa timp
circuitului de răcire să devină perfect eficient.
3. Curăţaţi interiorul produsului înainte de
utilizare.
4. Produsul este un echipament de răcire și
congelare rapidă, nu un echipament de
conservare a alimentelor, prin urmare, nu
poate fi folosit pentru conservarea alimentelor.
La finalul programului selectat, alimentele
trebuie introduse în frigider sau congelator.
Înainte de a folosi aparatul
6
7
Depozitarea vinului
După cum se știe, vinul poate fi păstrat o perioadă lungă de timp; dacă
sunt depozitate într-un loc adecvat, vinurile albe vor avea o perioadă de
garanție de doi ani de la data recoltării, însă trebuie consumate într-un
interval de un an. Vinurile ușoare pot fi păstrate până la doi ani, în timp
ce vinurile roșii corpolente au o perioadă de garanție de până la zece ani,
iar vinul de stafide chiar și douăzeci de ani. Când cumpăraţi o sticlă de vin
puneţi-o imediat în pivniţă sau într-un alt loc corespunzător. Trei factori
sunt esențiali în procesul care începe cu cultivarea strugurilor, până la
coacere, recoltare și producerea vinului: lumina, umiditatea aerului și
temperatura camerei. Dacă gustul vinului atinge maturitatea completă în
timp ce se păstrează aroma acestuia, depozitarea trebuie să fie perfectă
prin interacțiunea acestor trei factori.
Spațiul de depozitare
Nu fiecare are un spațiu de depozitare subteran care poate fi
folosit ca pivniță. Recent, tehnologia a furnizat un substitut
valabil pentru frigiderul pentru vinuri clasic. Frigiderul pentru
vinuri pe care l-ați cumpărat este un aparat special conceput
pentru depozitarea corectă a vinurilor. De fapt, nu trebuie
utilizat pentru depozitarea fructelor, legumelor și conservelor,
ci pentru sticlele preferate de vin. Așadar, fără a avea o pivniță,
fiecare tip de vin poate fi depozitat corect, maturat și savurat.
Reguli de depozitare
O regulă esențială pentru păstrarea sticlelor preferate este că trebuie așezate pe o parte sau înclinat
astfel ca vinul să ude dopul. Multe persoane consideră că acest lucru determină mirosul de dop. În
realitate contactul dintre vin și dop contribuie la elasticitatea dopului garantându-i eficiența.
Posibilitatea de a lua sticlele ușor pentru a fi folosite previne agitarea care, la fel ca și vibrațiile, poate
cauza suspendarea din nou a sedimentelor, modificând aspectul vinului în timp. Mutați sticlele cât mai
puțin posibil și lăsați vinul să se odihnească. Nu lăsați sticlele să intre în contact cu peretele de jos
deoarece acest lucru nu doar că afectează dezghețarea eficientă, ci poate deteriora etichetele sticlelor
din cauza picăturilor de apă adunate în timpul dezghețării. Rafturile pe care sunt așezate sticlele trebuie
să fie din lemn care absoarbe eficient orice vibrații și ține sticla la distanță de peretele care transmite
răcoarea. Sticlele de vin trebuie păstrate la distanță de substanțele sau locurile cu miros puternic
deoarece acesta poate fi transmis cu ușurință vinului.
Temperatura
Temperatura este un factor esențial important pe parcursul ciclului de viață al vinului. Determină buna
dezvoltare a vinului când acesta rămâne în sticlă pentru a se maturiza. Pentru cea mai bună depozitare,
temperatura trebuie păstrată constantă într-un interval între 8 și 12°C. Schimbările rapide și mari de
temperatură trebuie evitate: o temperatură prea ridicată dilatează lichidele și accelerează maturizarea
vinurilor, în timp ce o temperatură prea scăzută (sub 4 – 5°C) poate determina precipitarea tartraților,
care afectează aspectul vinului. În cazul extrem în care temperatura coboară sub 0°C, vinul poate
îngheța și provoca eliminarea dopului.
Dopul
Dopul este o componentă fundamentală a sticlei de vin: calitatea acestuia, aleasă de producătorul
vinului, este foarte importantă pentru maturarea vinului în sine. Starea perfectă a dopului, în sticlele pe
care le cumpărăm,depinde exclusiv de standardele de utilizare și depozitare utilizate de producător sau
îmbuteliator.
Introducere despre vin
8
Depozitarea clasică cu 36 de sticle
Dacă doriți să aranjați sticlele pentru depozitarea vinului astfel încât să fie vizibile și ușor de scos,
recomandăm configurația cu 36 de sticle (sticla Bordeaux sau amestecul dintre sticla Bordeaux și sticla
în stil german). Așezați maxim 6 sticle în nișele fiecăreia dintre cele 5 rafturi de lemn; alte 6 sticle pot fi
așezate în fantele de la baza frigiderului pentru vinuri pentru un total de 36 de sticle.
Rafturile de lemn au un sistem de blocare pentru a evita îndepărtarea accidentală care poate cauza
căderea sticlelor. Sticlele mai mari (sticla de tip german) trebuie așezate pe o parte.
Depozitarea sticlelor de șampanie.
Deoarece sticlele de șampanie sunt mai mari decât cele normale, maxim 5 pot fi așezate în partea de jos
a frigiderului pentru vinuri. Dacă doriți să depozitați mai multe sticle de șampanie îndepărtați al cincilea
raft și așezați sticlele deasupra sticlelor plasate la baza frigiderului pentru vinuri, însă în direcție inversă.
Pot fi depozitate până la 9 sticle de șampanie în acest mod.
Îndepărtarea rafturilor de lemn
Pentru îndepărtarea rafturilor de lemn procedați după cum urmează:
1. Țineți partea frontală a raftului cu o mână.
2. Îndepărtați raftul încet trăgându-l ușor spre dvs. 1/3 din distanță.
Dacă sunt doar câteva sticle
Dacă nu sunt suficiente sticle pentru a umple frigiderul pentru vinuri, acestea trebuie să fie distribuite
pe rafturile disponibile, evitând așezarea lor sus sau la bază. Pentru a putea fi văzute mai ușor din afară,
trebuie așezate central pe toate rafturile.
Depozitarea sticlelor
9
Alte configurații pentru depozitarea sticlelor
STANDARD
36 sticle
(100% așezate pe o parte )
5 grătare utilizate
DEPOZITARE
44 sticle (100% așezate pe o parte )
1 grătar utilizat
SERVIRE
42 sticle
(50% așezate pe o parte și 50% drepte)
3 grătare utilizate
}
4 rânduri (6x4)
DEPOZITARE MAXIMĂ
46 sticle (48% așezate pe o parte
și 52% drepte)
1 grătar utilizat
4 rânduri (6x4)
{
DEPOZITAREA STICLELOR DE ȘAMPANIE
Nu îndepărtați mai mult de un raft glisant odată.
Depozitarea sticlelor
10
Tabelul oferă temperaturile indicative de servire a vinului.
Dacă vinul trebuie servit la o temperatură mai mare decât cea setată în frigiderul pentru vinuri, trebuie
lăsat afară cât timp este necesar.
Tabelul cu cele mai bune temperaturi de servire a vinurilor
Barolo 17°C
Barbaresco 17°C
Beaujolais 13°C
Vin alb sec Bordeaux 8°C
Roșu Bordeaux 17°C
Alb Burgund 11°C
Roșu Burgund 18°C
Brunello 17°C
Șampanie 6°C
Chianti Classico 16°C
Passito di Pantelleria 6°C
Rosé Cote de Provence 12°C
Spumante seci și dulci 6°C
Verdicchio 8°C
Vinurile albe Trentino 11°C
Vinurile albe Franciacorta 11°C
Vinuri albe seci 8°C
Vinuri Feiuli 11°C
Vinuri de Ron 15°C
Vinuri albe seci din regiunea Valea
Loarei
10°C
Vinuri licoroase din regiunea Valea
Loarei
7°C
Vinuri roșii din regiunea Valea Loarei 14°C
Vinuri licoroase din stafide 8-18° C
Vins Nouveaux 12°C
Vinuri roșii ușoare, fără mult tanin
14°C
Vinuri roșii destul de corpolente cu
puțin tanin
16°C
Descrierea aparatului
1. Panoul electronic de comandă
2. Compartimentul superior cu grătare
3. Separator detașabil (negru)
4. Compartiment inferior
5. Plăcuţa cu datele tehnice
11
Pregătirea aparatului de utilizare
Pornirea aparatului
Introduceți ștecărul pentru a porni aparatul și apoi setați temperatura pe panoul frontal. Se aprinde o
lumină pilot verde pentru a indica faptul că aparatul este pornit.
Produsul are o lumină internă care nu se aprinde automat când ușa este deschisă, dar poate fi pornită
după caz de pe panoul de comandă apăsând butonul relevant.
Setarea temperaturii
Pentru ca aparatul să funcționeze corect recomandăm setarea temperaturii conform indicațiilor din
secțiunea Introducere despre vin.
Notă:
Temperatura camerei, frecvența de deschidere a ușii și poziția aparatului pot influența temperaturile
interne.
Descrierea panoului de control
a) butonul PORNIT/OPRIT: aparat pornit/oprit
b) lumina pilot de funcționare a aparatului
c) butonul (+) pentru creșterea temperaturii (max +18°C)
c) butonul (-) pentru scăderea temperaturii (min +6°C)
e) lumină pilot activată de răcire
e) lumină pilot activată de încălzire
g) afișare temperatură în compartimentul intern
h) buton lumină internă
i) lumină pilot lumină internă
Frigider pentru vinuri care funcționează cu zonă de temperatură dublă sau unică
Frigiderul pentru vinuri este conceput să funcționeze cu două zone de temperatură sau dacă clientul
solicită astfel, cu o zonă de temperatură unică. Pentru funcționarea cu două temperaturi, așezați grătarul
negru de susținere a sticlelor pe șinele celui de-al patrulea raft (începând cu primul de sus), apoi setați
temperatura necesară în zona superioară reținând că odată ce temperatura necesară este atinsă,
temperatura compartimentului inferior va fi cu 6 grade Celsius mai mare decât cea setată (temperatura
zonei inferioare nu poate fi setată separat).
Cum se utilizează aparatul
abei
h
g
f
d
c
12
Notă:
Pentru depozitarea corectă a vinului, recomandăm setarea temperaturii termostatului la 10°C
(compartimentul superior) pentru a obține o temperatură de 15 – 16°C. Pentru lucrul cu o zonă de
temperatură, grătarul negru de susținere a sticlelor este îndepărtat și înlocuit cu grătarul accesoriu
(același tip ca și celelalte grătare de culoare lemnului instalate deja). Păstrați grătarul neutilizat într-un
loc uscat și răcoros pentru a evita deteriorarea acestuia de către umiditate sau alți agenți atmosferici și a
fi astfel inutilizabil pe viitor.
Setarea temperaturii
Temperatura aparatului a fost setată în fabrică și corespunde la 15°C (compartimentul superior).
Dacă este necesar, temperatura compartimentului superior poate fi modificată după cum urmează:
1. Când vă conectați la sursa de alimentare electrică, ecranul indică temperatura setată în interiorul
compartimentului.
2. Apăsați butonul (+) timp de o secundă; indicatorul de temperatură va începe să lumineze
intermitent.
3. Apăsați butoanele (+) sau (-) până când s-a atins temperatura dorită.
4. Așteptați 5 secunde pentru ca indicatorul să lumineze stabil; temperatura a fost acum setată.
5. Așteptați ca modificarea temperaturii să aibă efect și puneți sticlele de vin în frigiderul pentru vinuri.
Lumina din interior nu se aprinde (sau se stinge temporar) când temperatura interioară este peste
24°C, pentru ca temperatura setată să poată fi atinsă mai rapid.
Controlul temperaturii
Zona superioară: temperatura zonei superioare este cea afișată în mod normal pe ecranul de control.
Zona inferioară: temperatura zonei inferioare nu poate fi setată separat, însă este cu 5°- 6°C mai mare
decât cea a compartimentului superior. Pentru a afișa temperatura zonei inferioare, apăsați butonul (-)
timp de o secundă și temperatura zonei inferioare va fi afișată trei secunde.
Operațiunea poate fi repetată de câteva ori pentru a verifica temperatura zonei inferioare.
Când este selectată funcționarea la temperatură unică prin îndepărtarea separatorului, observați
temperatura indicată pe ecranul de control fără a apăsa niciun buton.
Cum se utilizează aparatul
13
Înainte de a efectua orice operaţie de întreţinere sau de curăţare, scoateţi ştecherul aparatului din
priză sau deconectaţi-l de la reţeaua electrică.
Frigiderul pentru vinuri se dezgheață complet automat.
Picăturile ocazionale de apă pe peretele interior din spate al aparatului indică etapa de dezghețare
automată. Apa rezultată din dezgheţare este îndreptată automat spre un orificiu de scurgere şi apoi
se strânge într-un recipient, din care se evaporă.
În caz de nevoie...
1. Goliţi complet frigiderul pentru vinuri.
2. Deconectați aparatul de la priză.
3. Pentru a preveni formarea de mucegai, mirosuri neplăcute și oxidare, ușa aparatului trebuie să
rămână ușor deschisă (aproximativ 3 – 4 cm).
4. Curăţaţi aparatul.
Curăţaţi interiorul regulat cu un burete înmuiat într-o soluţie de apă călduţă şi/sau detergent neutru.
Clătiţi şi ştergeţi cu o cârpă moale. Nu folosiți substanțe abrazive.
Curățați partea exterioară cu o cârpă moale umezită cu apă. Nu folosiţi paste sau bureți abrazivi,
substanţe de scos petele (de ex. acetonă, tricloretilenă) sau oţet.
Curățați partea exterioară a sticlei cu un produs specific de curățare a sticlei și interiorul cu o cârpă
umedă evitând utilizarea de detergenți acolo unde vinurile sunt depozitate adecvat.
Curăţarea grătarului
Pentru o curăţare corectă a grătarelor din lemn de gorun folosiţi o cârpă umedă. Fiți atenți să nu
deteriorați garnitura când îndepărtați grătarul din aparat. Deschideţi uşa cât mai larg posibil.
Înlocuirea LED-ului
Pentru a înlocui LED-ul, contactați Serviciul de Asistenţă Tehnică.
Nu vă uitați la lumină când este aprinsă: vă poate afecta vederea.
Curăţarea şi întreţinerea
14
Înainte de a contacta Serviciul clienți...
Problemele de funcţionare se datorează adesea unor cauze banale, care pot fi identificate şi rezolvate
fără a fi nevoie să folosiţi vreun instrument.
Zgomotele aparatului sunt normale deoarece ventilatoarele și compresoarele sale se opresc și pornesc
automat.
Unele zgomote de funcționare pot fi reduse prin:
poziţionarea perfect orizontală a aparatului şi instalarea sa pe o suprafaţă plană
separarea şi evitarea contactului dintre aparat şi unități
asigurarea că componentele interne sunt plasate corect
asigurarea că nu există niciun contact între sticle și recipiente.
Unele zgomote de funcționare posibile:
o şuierătură la pornirea aparatului pentru prima dată, sau după o perioadă mai lungă de timp.
un plescăit când fluidul de răcire pătrunde în țevi.
un bâzâit când ventilatorul începe să funcționeze.
un pârâit când pornește compresorul.
un pocnet neașteptat când compresorul pornește și se oprește.
Când auziţi aceste zgomote...
...aparatul funcționează adecvat!!!
Ghidul de depanare
15
Înainte de a contacta Serviciul clienți...
Puneţi din nou în funcţiune aparatul, pentru a
vedea dacă problema a fost rezolvată. În caz
contrar, opriţi-l din nou şi repetaţi operaţia
după o oră.
Dacă după efectuarea verificărilor descrise în
Ghidul de depanare şi repornirea aparatului,
acesta tot nu funcţionează în mod
corespunzător, contactaţi Serviciul de
Asistenţă Tehnică descriind problema și oferind
următoarele informații:
tipul aparatului și numărul de serie (de pe
plăcuța cu datele tehnice).
natura defecţiunii.
modelul.
numărul Service (numărul ce se găseşte după
cuvântul SERVICE, pe plăcuţa cu datele tehnice
situată în interiorul aparatului).
adresa dvs. completă
numărul dvs. de telefon şi prefixul
Serviciul de asistență tehnică
1. Aparatul nu funcţionează.
S-a întrerupt curentul?
Ștecărul este introdus adecvat în priză?
Priza bipolară este pornită?
Elementele de protecţie ale circuitului electric din locuinţă funcționează corect?
Cablul de alimentare este deteriorat?
2. Temperatura din interiorul frigiderului pentru vinuri nu este suficient de scăzută.
Uşa este bine închisă?
Uşa nu se închide din cauza sticlelor?
Aparatul este instalat aproape de o sursă de căldură?
Temperatura selectată este corectă?
Circulația aerului prin orificiile de ventilație este blocată?
3. Temperatura din interiorul frigiderului pentru vinuri este prea rece.
Temperatura selectată este corectă?
4. Aparatul face prea mult zgomot.
Instalarea aparatului a fost efectuată în mod corect?
Conductele din spate se ating sau vibrează?
5. Există apă pe fundul aparatului.
Orificiul de scurgere a apei rezultate din dezgheţare este astupat?
Ghidul de depanare
16
Executaţi montarea produsului cu ventilaţia
corectă, aşa cum se arată în figuri.
Ușile nu pot fi inversate la frigiderul pentru
vinuri.
Instalaţi aparatul departe de sursele de căldură.
Instalarea într-o încăpere caldă, expunerea
directă la razele solare sau poziţionarea
aparatului în apropierea unei surse de căldură
(calorifere, cuptoare) măresc consumul de
curent electric şi ar trebui să fie evitate.
În cazul în care acest lucru nu este posibil, este
necesar să respectaţi următoarele distanţe
minime:
- 30 cm faţă de aragazele pe bază de cărbune
sau petrol;
- 3 cm faţă de aragazele electrice şi/sau cu gaze.
Așezați-l într-un loc curat și bine ventilat.
Curăţaţi interiorul aparatului (a se vedea
capitolul “Curăţarea şi Întreţinerea”).
Introduceţi accesoriile din dotare.
Instalarea
17
555
Instalarea
18
Instalarea
A) Instalarea lângă mobile
Pentru a garanta deschiderea completă a uşii la 90°, produsul trebuie să fie instalat ţinând cont că de la
flanşele laterale şi până la uşile mobilelor sau ale aparatelor electrocasnice alăturate trebuie să se lase o
distanţă de cel puţin 3,5 mm (aşa cum se arată în figura 1).
B) Instalarea lângă pereţi
Pentru a garanta deschiderea completă a uşii la 90°, produsul trebuie să fie instalat ţinând cont că de la
flanşa laterală şi până la peretele de lângă deschidere trebuie să se lase o distanţă minimă de 60 mm
(aşa cum se arată în figura 2).
60 mm
Fig. 1
Fig. 2
FLANŞĂ
UŞA MOBILEI
UŞA MOBILEI
PERETE
FLANŞĂ
19
Conexiunea electrică
Conexiunile electrice trebuie să fie conforme cu dispoziţiile locale.
Informaţiile referitoare la tensiune şi la puterea absorbită sunt indicate pe plăcuţa cu datele tehnice,
situată în interiorul aparatului.
Împământarea aparatului este obligatorie prin lege.
Producătorul își declină orice răspundere pentru daunele suferite de persoane, animale sau lucruri
cauzate de nerespectarea normelor de mai sus.
Dacă ştecărul şi priza nu sunt de acelaşi fel, cereţi unui tehnician specializat să vă schimbe priza.
Nu folosiţi prelungitoare sau adaptoare multiple.
Deconectarea electrică
Deconectarea de la alimentarea cu energie electrică trebuie să fie posibilă sau prin scoaterea ştecherului
din priză, sau prin intermediul unui întrerupător bipolar de reţea situat înaintea prizei.
400010895006
Tipărit în Italia
n
r 05/16
RO
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20

KitchenAid KRVX 6010 Manualul utilizatorului

Tip
Manualul utilizatorului
Acest manual este potrivit și pentru