17
REPARTIZAREA RECOMANDATĂ
A ALIMENTELOR ÎN APARAT
Compartimentele frigiderului:
- secţiunea superioară: conservele, pâinea, vinul, produsele de patiserie, etc.
- secţiunea din mijloc: produsele lactate, semipreparatele, deserturile, sucurile,
berea, mâncarea gătită, etc.
- lada de fructe și legume: fructe și legume proaspete, salate, rădăcinoase,
cartofi, ceapă, usturoi, roşii, varză murată, napi, etc.
Compartimentele poziţionate pe uşa
frigiderului:
- Lăzile superioare/de mijloc: ouă,
unt, brânză etc.
- Lăzile inferioare de pe ușă: băuturi,
conserve, sticle
Nu depozitaţi fructe (banane,
ananas, papaya, citrice) și legume
(dovlecei, vinete, castraveţi, ardei
grași, roșii și cartofi) sensibile la
temperaturi scăzute în frigider.
Compartimentele congelatorului:
- congelarea, depozitarea alimentelor congelate (a se vedea capitolul
Congelarea și depozitarea alimentelor congelate).
Nu depozitaţi următoarele în congelator: salată verde, ouă, mere, pere,
struguri, piersici, iaurt, lapte acru, smântână fermentată și maioneză.