Gorenje RK4171ANX Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului

Acest manual este potrivit și pentru

RO
www.gorenje.comwww.gorenje.com
INSTRUCŢIUNI
DETALIATE DE UTILIZARE
A FRIGIDERULUI ȘI
CONGELATORULUI
VERTICAL
2
Vă mulţumim pentru încrederea pe care aţi arătat-o achiziţionând
aparatul nostru, care este conceput pentru a vă simplifica viaţa. Pentru a ușura
utilizarea produsului, am furnizat instrucţiuni detaliate de utilizare și instrucţiuni
de instalare furnizate pe o foaie separată. Instrucţiunile vă vor permite să
cunoașteţi noul dumneavoastră aparat cât mai curând posibil.
Vă dorim să îl utilizaţi cu multă plăcere.
Aparatul este destinat exclusiv pentru uz casnic.
Frigiderul este destinat depozitării alimentelor proaspete la temperaturi de
peste 0°C.
Congelatorul este destinat congelării alimentelor proaspete și depozitării pe termen
lung a alimentelor congelate (până la un an, în funcţie de tipul de alimente).
Vizitaţi site-ul nostru unde puteţi introduce numărul modelului aparatului
dumneavoastră, indicat pe plăcuţa cu date tehnice sau în fișa de garanţie,
pentru a găsi o descriere detaliată a aparatului dumneavoastră, sfaturi privind
utilizarea, depanarea, informaţii despre service, instrucţiuni de utilizare etc.
http://www.gorenje.com
Avertizare de siguranţă importantă
Informaţii și sfaturi generale
i
Protejarea mediului înconjurător
!
Nu spălaţi în mașina de spălat vase
3
CUPRINS
INTRODUCERE
DESCRIEREA
APARATULUI
DEZGHEŢAREA
ȘI CURĂŢAREA
APARATULUI
4 ATENŢIONĂRI ȘI PRECAUŢII IMPORTANTE
4 ÎNAINTE DE A UTLIZA APARATUL PENTRU PRIMA DATĂ
5 INSTRUCŢIUNI MPORTANTE DE SIGURANŢĂ
7 INFORMAŢII IMPORTANTE PRIVIND UTILIZAREA
APARATULUI
8 PROTECŢIA MEDIULUI
9 RECOMANDĂRI PRIVIND ECONOMISIREA ENERGIEI CU
APARATELE FRIGORIFICE
10 INSTALAREA ȘI CONECTAREA
12 DESCRIEREA APARATULUI
13 MODUL DE FUNCŢIONARE A APARATULUI
14 SCHIMBAREA DIRECŢIEI DESCHIDERII UȘII
16 ECHIPAMENTELE DE LA INTERIORUL APARATULUI
17 REPARTIZAREA RECOMANDATĂ A ALIMENTELOR ÎN
APARAT
18 DEPOZITAREA ALIMENTELOR ÎN FRIGIDER
22 CONGELAREA ȘI DEPOZITAREA ALIMENTELOR
CONGELATE
22 Atenţionări importante privind congelarea
22 Depozitarea alimentelor congelate industrial
23 Timp de depozitare a alimentelor congelate
23 Dezgheţarea alimentelor congelate
24 DEZGHEŢAREA APARATULUI
25 CURĂŢAREA APARATULUI
26 DEPANARE
28 INFORMAŢII DESPRE NIVELUL DE ZGOMOMOT AL
APARATULUI
DIVERSE
DEPOZITAREA
ȘI CONGELAREA
ALIMENTELOR
4
ATENŢIONĂRI ȘI PRECAUŢII
IMPORTANTE
Înainte de a conecta aparatul la reţeaua electrică, citiţi cu
atenţie instrucţiunile de utilizare care descriu aparatul și
utilizarea corectă și sigură a acestuia. Instrucţiunile se aplică
pentru mai multe tipuri/modele ale aparatului; așadar pot fi
descrise aici setări sau echipamente care nu sunt disponibile
în aparat. Vă recomandăm să salvaţi acest manual de
instrucţiuni pentru referinţe viitoare și să îl atașaţi la aparat
dacă acesta este vândut în viitor.
Verificaţi eventualele deteriorări sau nereguli ale aparatului.
Dacă descoperiţi că aparatul dvs. este deteriorat, informaţi
vânzătorul de la care aţi achiziţionat aparatul.
Înainte de a conecta aparatul la reţeaua de alimentare, lăsaţi
aparatul să se odihnească într-o poziţie verticală timp de cel
puţin 2 ore. Acest lucru va reduce posibilitatea producerii
unor disfuncţii ale sistemului de răcire care rezultă din
transportarea aparatului.
ÎNAINTE DE A UTLIZA APARATUL
PENTRU PRIMA DATĂ
i
5
Aparatul trebuie să fie conectat la sursa principală de
alimentare cu împământare în conformitate cu standardele
și reglementările în vigoare.
Înainte de curăţarea aparatului, deconectaţi-l de la sursa
principală de alimentare (scoateţi cablul de alimentare din
priza de perete).
Dacă este deteriorat cablul de alimentare, acesta trebuie
înlocuit de un tehnician de service sau altă persoană
instruită corespunzător.
Dacă nu funcţionează LED-ul, sunaţi la un tehnician de
service. Nu încercaţi să reparaţi singuri LED-ul, deoarece
există pericol de contact cu tensiune înaltă!
INSTRUCŢIUNI MPORTANTE DE
SIGURANŢĂ
!
ATENŢIE! Nu utilizaţi niciun dispozitiv electric în
interiorul aparatului, cu excepţia celor permise de
producătorul acestui frigider.
ATENŢIE! Nu utilizaţi dispozitive mecanice sau alte
mijloace pentru accelerarea procesului de dezgheţare,
altele decât cele recomandate de producător.
ATENŢIE! Pentru a evita orice pericol cauzat de
stabilitatea scăzută a aparatului, asiguraţi-vă că acesta
este instalat conform instrucţiunilor.
!
!
!
6
Pericol de degerături
Nu puneţi niciodată alimente congelate în gură și evitaţi să
atingeţi alimentele congelate, deoarece acest lucru poate
provoca îngheţ sau degerături.
Siguranţa copiilor și a persoanelor vulnerabile
Acest aparat poate fi utilizat de copiii cu vârsta de cel puţin
8 ani și de persoanele cu capacităţi fizice, senzoriale sau
metale reduse sau cu lipsă de experienţă și cunoștinţe dacă
au fost supravegheate sau instruite cu privire la utilizarea
aparatului într-un mod sigur și dacă înţeleg pericolele
implicate.
Îndepărtaţi ambalajul aparatului care este conceput pentru
protejarea acestuia sau a componentelor sale pe durata
transportului și ţineţi-l la distanţă de copii.
Prezintă pericol de rănire sau sufocare.
Nu lăsaţi copiii să se joace cu aparatul.
Curăţarea și întreţinerea utilizatorului nu trebuie efectuate
de copii fără supraveghere.
Când eliminaţi un aparat uzat, deconectaţi cablul de
alimentare, scoateţi ușa și lăsaţi rafturile în aparat. Acest
lucru va împiedica copiii să se blocheze în aparat.
Atenţie privind agentul frigorific
Aparatul conţine o cantitate mică de gaz R600a, care
nu dăunează mediului înconjurător, dar care este totuși
inflamabil. Asiguraţi-vă că nu sunt deteriorate componentele
sistemului de răcire. O scurgere de gaze nu este periculoasă
pentru mediul înconjurător, dar ar putea cauza vătămări
oculare sau incendii.
În cazul unei scurgeri de gaz, ventilaţi bine încăperea,
deconectaţi aparatul de la reţeaua de alimentare și
contactaţi un tehnician de service.
7
Aparatul nu poate fi utilizat în exterior și nu poate fi expus la
precipitaţii.
Nu depozitaţi substanţe explozive, cum ar fi doze de
aerosoli, cu un agent de propulsie inflamabil în acest aparat.
Dacă aparatul nu mai este folosit pentru o perioadă
mai lungă de timp, opriţi-l folosind butonul relevant și
deconectaţi-l de la reţeaua de alimentare. Goliţi aparatul,
dezgheţaţi-l, curăţaţi-l și lăsaţi ușa întredeschisă.
În cazul unei erori sau a unei defecţiuni a sursei de
alimentare, nu deschideţi compartimentul congelator
decât dacă congelatorul nu funcţionează timp de peste 16
ore. După această perioadă, utilizaţi alimentele congelate
sau asiguraţi o răcire suficientă (de exemplu, un aparat
înlocuitor).
Informaţii tehnice despre aparat
Plăcuţa cu caracteristici tehnice poate fi găsită în interiorul
aparatului. Acesta indică date privind tensiunea, volumul
brut și net, tipul și cantitatea de agent frigorific și informaţii
despre clasele climatice.
Dacă informaţiile de pe plăcuţa cu caracteristici tehnice nu
sunt în limba dumneavoastră maternă, înlocuiţi-o cu cea
furnizată.
INFORMAŢII IMPORTANTE PRIVIND
UTILIZAREA APARATULUI
ATENŢIE! Fantele de ventilaţie ale aparatului sau
elementul încorporat trebuie să fie în permanenţă curate
și neobstrucţionate.
!
8
Simbolul de pe produs sau de pe ambalaj indică faptul că produsul nu
trebuie aruncat împreună cu gunoiul menajer. Trebuie predat la un centru
de colectare autorizat pentru reciclarea echipamentelor electrice şi
electronice. Asigurându-vă că aţi eliminat în mod corect produsul, ajutaţi
la evitarea potenţialelor consecinţe negative pentru mediul înconjurător şi
pentru sănătatea persoanelor, consecinţe care ar putea deriva din aruncarea
necorespunzătoare a acestui produs. Pentru informaţii detaliate despre
eliminarea și reciclarea acestui produs, vă rugăm să contactaţi organismul
municipal responsabil cu gestionarea deșeurilor, serviciul pentru eliminarea
deşeurilor sau magazinul de la care l-aţi achiziţionat.
Ambalajele sunt realizate din materiale ecologice, care pot
fi reciclate, eliminate sau distruse fără niciun pericol pentru
mediu.
Eliminarea unui aparat uzat
Pentru a proteja mediul înconjurător, duceţi aparatul uzat la
un centru autorizat de colectare a aparatelor de uz casnic.
Înainte de a face acest lucru, procedaţi în felul următor:
deconectaţi aparatul de la reţeaua de alimentare;
nu permiteţi copiilor să se joace cu aparatul.
PROTECŢIA MEDIULUI
!
ATENŢIE! Nu deterioraţi circuitul de răcire. Acest lucru
va preveni, de asemenea, poluarea.
!
9
RECOMANDĂRI PRIVIND
ECONOMISIREA ENERGIEI CU
APARATELE FRIGORIFICE
i
Instalaţi aparatul conform manualului de instrucţiuni.
Nu deschideţi uşa aparatului mai frecvent decât este necesar.
Ocazional asiguraţi-vă că circulaţia aerului sub aparat nu este obstrucţionată.
Condensatorul montat pe peretele din spate al aparatul trebuie să fie păstrat
mereu curat (a se vedea secţiunea “Curăţarea aparatului”).
Dacă garnitura este deteriorată sau nu asigură o etanșare perfectă din orice
motiv, înlocuiţi-o cât mai curând posibil.
Depozitaţi alimentele în recipiente bine etanșate sau în ambalaje adecvate.
Înainte de pune alimentele în frigider, lăsaţi-le să se răcească la temperatura
camerei.
Dezgheţaţi alimentele congelate punându-le într-un compartiment din frigider.
Pentru a utiliza întregul volum interior al compartimentului frigorific, îndepărtaţi
unele dintre sertare conform descrierii din manualul de instrucţiuni.
Dezgheţaţi congelatorul dvs. convenţional atunci când un strat de brumă sau
gheaţă de aproximativ 3-5 milimetri a apărut pe suprafeţele frigorifice.
Asiguraţi-vă că rafturile sunt distribuite uniform și că alimentele sunt așezate
astfel încât aerul să poată circula liber în interiorul aparatului (respectaţi
amplasarea recomandată a alimentelor conform descrierii din instrucţiuni).
Pentru aparatele dotate cu un ventilator, nu blocaţi fantele sau orificiile
ventilatorului.
Dacă nu aveţi nevoie de ventilator sau ionizator, opriţi-le pentru a reduce
consumul de energie.
10
INSTALAREA ȘI CONECTAREA
ALEGEREA ÎNCĂPERII
Instalaţi aparatul într-o încăpere uscată şi bine aerisită. Aparatul
funcţionează corect dacă temperatura mediului se încadrează în intervalul
specificat în tabel. Clasa relevantă a aparatului este indicată pe plăcuţa/
eticheta cu informaţiile tehnice de bază despre aparat.
Clasa Temperatura Umiditate relativă
SN (subnormală) De la +10 °C până la +32 °C
75%
N (normală) De la +16 °C până la +32 °C
ST (subtropicală) De la +16 °C până la +38 °C
T (tropicală) De la +16 °C până la +43 °C
Nu așezaţi aparatul într-o încăpere unde temperatura poate scădea
sub 5 ° C, deoarece acest lucru poate cauza funcţionarea anormală sau
defectarea aparatului!
i
După instalare, fișa de alimentare a aparatului trebuie să fie accesibilă!
Nu așezaţi aparatul în apropierea aparatelor sau dispozitivelor care radiază
căldură, cum ar fi aragaz, sobă, radiator, boiler etc. și nu îl expuneţi la
lumina directă a soarelui. Aparatul trebuie să stea la o distanţă de cel puţin
3 cm de un aragaz electric sau pe gaz sau la cel puţin 30 cm de un sobă
cu combustibil lichid sau cu combustibil solid. Dacă distanţa dintre această
sursă de căldură și aparat este mai mică, utilizaţi un panou izolator.
Notă: Așezaţi aparatul într-o încăpere suficient de mare. Ar trebui să existe cel puţin
1 m
3
de spaţiu per 8 grame de agent frigorific. Cantitatea de agent frigorific este
indicată pe plăcuţa cu caracteristici tehnice din interiorul aparatului.
La baza unităţii de bucătărie destinată montării aparatului integrat, trebuie să
existe cel puţin 200 cm
2
spaţiu liber, pentru o circulaţie adecvată a aerului.
În partea superioară a aparatului, aerul iese, deci nu încercaţi să acoperiţi orificiul
pentru evacuarea aerului.
Ignorarea acestei precauţii poate duce la deteriorarea aparatului.
Distanţier spate
Înșurubaţi distanţierul spate în spatele
unităţii.
11
CONECTAREA APARATULUI
Folosiţi cablul de alimentare
pentru a conecta aparatul la
sursa principală de alimentare cu
energie. Priza de perete trebuie
prevăzută cu bornă de pământ
(priză de siguranţă). Tensiunea și
frecvenţa nominală sunt indicate
pe plăcuţa/eticheta cu informaţiile
de bază despre aparat.
Aparatul trebuie să fie conectat
la sursa principală de alimentare
și împământat în conformitate
cu standardele și reglementările
în vigoare. Aparatul va rezista
abaterilor pe termen scurt de la
tensiunea nominală, dar nu mai
mult de +/- 6%.
Cerinţă de spaţiu
Păstraţi spaţiu sufi cient pentru
deschiderea ușii.
Păstraţi o distanţă de cel puţin
20mm în ambele laterale.
Echilibrarea unităţii
Pentru acest lucru, ajustaţi cele două
picioare reglabile din faţa unităţii.
Dacă unitatea nu este echilibrată, ușile
și aliniamentele magnetice de etanșare
nu se vor acoperi corect.
12
DESCRIEREA APARATULUI
Aparatura interioară a aparatului se poate modifica în funcţie de modelul
aparatului.
1 Termostat și lumină
2 Rafturi din sticlă
3 Capac sertar legume
și fructe
4 Sertar legume și
fructe
5 Rafturi pe ușă
6 Sertare congelator
7 Picioare reglabile
1
2
3
4
5
6
7
13
MODUL DE FUNCŢIONARE A
APARATULUI
Introduceţi aparatul în priză. Temperatura internă este controlată de un
termostat. Există 8 setări. 1 este cea mai caldă setare și 7 este cea mai rece
setare, iar 0 este oprit.
Aparatul ar putea să nu funcţioneze la temperatura corectă dacă se afl ă într-
un loc deosebit de cald sau dacă deschideţi ușa des.
14
SCHIMBAREA DIRECŢIEI
DESCHIDERII UȘII
Unelte necesare: șurubelniţă Philips, șurubelniţă dreaptă, cheie hexagonală.
Asiguraţi-vă că unitatea este scoasă din priză și golită
Pentru a scoate ușa, este necesar să înclinaţi unitatea în spate. Ar trebui să
rezemaţi unitatea pe o suprafaţă rezistentă astfel încât să nu alunece în timpul
procesului de inversare a ușii.
Toate părţile scoase trebuie păstrate pentru a realiza reinstalarea ușii.
Nu întindeţi unitatea deoarece s-ar putea deteriora sistemul de răcire.
Este mai bine ca 2 persoane să manipuleze unitatea în timpul asamblării.
1. Îndepărtaţi cele patru șuruburi ale capacului superior și ridicaţi-l.
2. Deșurubaţi balamaua superioară și îndepărtaţi ușa superioară și așezaţi-o pe
un suport moale pentru a evita zgârieturile.
3. Îndepărtaţi cuiul cu o șurubelniţă și întoarceţi brachetul balamalei. Apoi
reașezaţi cuiul pe brachetul balamalei.
4. Deșurubaţi balamaua din mijloc. Apoi ridicaţi ușa inferioară și așezaţi-o pe un
suport moale pentru a evita zgârieturile.
5. Mutaţi capacele orifi ciului balamalei din partea stângă în partea dreaptă.
6. Deșurubaţi balamaua inferioară. Apoi îndepărtaţi picioarele ajustabile din
ambele părţi.
7. Deșurubaţi și îndepărtaţi cuiul balamalei inferioare, întoarceţi brachetul și
puneţi-l la loc
8. Reașezaţi brachetul potrivind cuiul balamalei inferioare. Puneţi la loc ambele
picioare ajustabile. Transferaţi ușa inferioară în poziţia corespunzătoare.
9.Inversaţi direcţia balamalei din mijloc la 180°, apoi transferaţi-o în poziţia
stângă corespunzătoare. Puneţi cuiul balamalei din mijloc în orifi ciul superior al
ușii inferioare, apoi strângeţi șuruburile.
10. Reașezaţi ușa superioară. Înainte de a strânge balamaua superioară asiguraţi-
vă că ușa este aliniată orizontal și vertical astfel încât garniturile să fi e închise
în toate părţile. Apoi închideţi balamaua și înșurubaţi-o în partea superioară a
unităţii.
11. Așezaţi capacul superior și înșurubaţi-l din nou.
15
123
456
7
8
91011
16
ECHIPAMENTELE DE LA
INTERIORUL APARATULUI
Pentru a permite depozitarea
pachetelor de alimente de diferite
dimensiuni, rafturile de pe ușă pot fi
așezate la diferite înălţimi. Pentru a
efectua aceste modificări procedaţi
după cum urmează: trageţi raftul
treptat în direcţia săgeţilor până se
eliberează, apoi reașezaţi-l în funcţie
de necesitate.
RAFTURI MOBILE
Pereţii frigiderului sunt echipaţi cu o
serie de ghidaje astfel încât rafturile
să poată fi poziţionate așa cum se
dorește.
RAFTURI PE UȘĂ
17
REPARTIZAREA RECOMANDATĂ
A ALIMENTELOR ÎN APARAT
Compartimentele frigiderului:
- secţiunea superioară: conservele, pâinea, vinul, produsele de patiserie, etc.
- secţiunea din mijloc: produsele lactate, semipreparatele, deserturile, sucurile,
berea, mâncarea gătită, etc.
- lada de fructe și legume: fructe și legume proaspete, salate, rădăcinoase,
cartofi, ceapă, usturoi, roşii, varză murată, napi, etc.
PIZZA
Compartimentele poziţionate pe uşa
frigiderului:
- Lăzile superioare/de mijloc: ouă,
unt, brânză etc.
- Lăzile inferioare de pe ușă: băuturi,
conserve, sticle
Nu depozitaţi fructe (banane,
ananas, papaya, citrice) și legume
(dovlecei, vinete, castraveţi, ardei
grași, roșii și cartofi) sensibile la
temperaturi scăzute în frigider.
i
Compartimentele congelatorului:
- congelarea, depozitarea alimentelor congelate (a se vedea capitolul
Congelarea și depozitarea alimentelor congelate).
Nu depozitaţi următoarele în congelator: salată verde, ouă, mere, pere,
struguri, piersici, iaurt, lapte acru, smântână fermentată și maioneză.
i
18
DEPOZITAREA ALIMENTELOR ÎN
FRIGIDER
AVERTISMENTE IMPORTANTE PRIVIND DEPOZITARE
ALIMENTELOR
i
Utilizarea corectă a aparatului, ambalarea corespunzătoare,
menţinerea temperaturii corecte și respectarea standardelor
de igienă alimentară au un impact decisiv asupra calităţii
depozitării produselor alimentare.
Respectaţi termenele de valabilitate indicate pe ambalajul
produsului.
Alimentele păstrate în frigider trebuie aşezate în recipiente
închise sau împachetate într-un mod corespunzător, pentru a
preveni emiterea şi/sau pătrunderea umezelii şi a mirosurilor.
Nu depozitaţi substanţe inflamabile, volatile şi explozive în
frigider.
Sticlele cu procentaj ridicat de alcool trebuie păstrate în
sticle sigilate corespunzător în poziţie verticală.
Unele soluţii organice, uleiurile esenţiale din coaja de lămâie
și portocală, acidul din unt etc. pot deteriora suprafeţele din
plastic în cazul unui contact prelungit, provocând daune și
îmbătrânirea prematură a acestor materiale.
Mirosul neplăcut din interiorul frigiderului este un semn că
ceva nu este în regulă cu mâncarea sau că frigiderul necesită
curăţare (a se vedea Curăţarea Aparatului).
Asiguraţi-vă că aţi scos produsele perisabile din frigider dacă
veţi lipsi de acasă pentru o perioadă mai lungă de timp.
19
DEPOZITAREA ALIMENTELOR
TIPURI DE
ALIMENTE
Temperatura
optimă de
depozitare (°C)
Nivelul optim de
umiditate pentru
depozitare (%)
Timp aproximativ
de depozitare
Porc -1 - 4 95 3 zile
Vită 0 - 4 95 Până la 3 săptămâni
Miel 0 - 4 95 14 zile
Pui 0 - 4 95 3 zile
Pește 0 - 4 95 Între 3 și 10 zile
Moluște 0 - 4 95 2 zile
Vită maturată
umed
1,5 95 16 săptămâni
Produse lactate
(iaurt, smântână
maturată, unt,
brânză moale,
brânză tartinabilă,
etc.)
2 - 4 95 Între 7 și 10 zile
Sfeclă 0 95 Între 3 și 5 luni
Broccoli 0 95-100 10 - 14 zile
Varză, tânără 0 98-100 3 - 6 săptămâni
Morcovi 0 98-100 4 - 5 luni
Salată verde, iarna 0 95-100 2 – 3 săptămâni
Usturoi 0 65-70 6 – 7 luni
Gulie 0 98-100 2 – 3 luni
Varză de Bruxelles 0 90-95 3 - 5 săptămâni
Varză chinezească 0 95-100 2 – 3 luni
Varză, soiuri târzii 0 98-100 3 – 4 luni
Morcovi 0 95-100 2 săptămâni
Conopidă 0 95-98 2 – 4 săptămâni
Ţelina, obișnuită 0 98-100 2 – 3 luni
Mangold (sfeclă
elveţiană)
0 95-100 10 – 14 zile
Radicchio 0 95-100 2 – 4 săptămâni
Porumb, dulce 0 95-98 5 – 8 zile
20
TIPURI DE
ALIMENTE
Temperatura
optimă de
depozitare (°C)
Nivelul optim de
umiditate pentru
depozitare (%)
Timp aproximativ
de depozitare
Praz 0 95-100 2 – 3 luni
Ciuperci 0 95 3 – 4 zile
Pătrunjel 0 95-100 2 – 3 zile
Păstârnac 0 98-100 4 – 6 luni
Ridiche, iarna 0 95-100 2 – 4 luni
Hrean 0 98-100 10 – 12 luni
Conopidă 0 - 2 90-95 2 – 4 săptămâni
Ceapă 0 - 2 65-70 6 – 7 luni
Sparanghel 0 - 2 95-100 2 – 3 săptămâni
Mazăre, verde 0 - 2 95-98 1 – 2 săptămâni
Legume, tocate 0 - 2 90-95 Până la 5 zile
Varză de Bruxelles 0 - 2 90-95 1 – 2 săptămâni
Coacăze 0 - 2 90-95 3 – 4 săptămâni
Castraveţi 4 - 10 95 10 – 14 zile
Cartofi 7 - 10 90-95 Până la 9 luni
Avocado, necopt 7 - 10 85-95 Până la 6 săptămâni
Ardei gras 7 - 10 90-95 2 – 3 săptămâni
Roșii 10 - 12 85-90 4 – 7 zile
Fasole, boabe < 15 40-50 6 – 10 luni
Pere -3 90-95 2 – 7 luni
Caise -1 90-95 1 – 3 săptămâni
Căpșune 0 90-95 3 – 7 zile
Zmeură 0 - 2 90-95 2 – 3 zile
Coacăze 0 - 2 90-95 1 – 4 săptămâni
Afine 0 - 2 90-95 14 zile
Cireșe 0 - 2 90-95 2 – 3 săptămâni
Struguri 0 - 2 85 2 – 8 săptămâni
Kiwi, copt 0 - 2 90-95 1 – 3 luni
Piersici 0 - 2 90-95 2 – 4 săptămâni
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28

Gorenje RK4171ANX Manualul proprietarului

Tip
Manualul proprietarului
Acest manual este potrivit și pentru