SFATURI UTILE
Sunete normale în timpul funcţionării
•Puteţi auzi sunete slabe, ca nişte gâlgâitu-
ri sau ca nişte bule, când agentul de răci-
re este pompat prin tuburile din spate.
Acest lucru este normal.
• Când compresorul funcţionează, agentul
de răcire este pompat prin circuit, iar de
la compresor se aude un sunet ca un sfâ-
râit sau un zgomot ca de pulsaţie. Acest
lucru este normal.
• Dilatarea termică poate cauza un sunet
brusc asemănător cu nişte crăpături. Es-
te natural, nu un fenomen fizic periculos.
Acest lucru este normal.
• Când compresorul porneşte sau se opreş-
te, veţi auzi un sunet slab (un "clic") dato-
rat regulatorului de temperatură. Acest lu-
cru este normal.
Recomandări pentru economisirea
energiei
• Nu deschideţi uşa prea des şi nu o lăsaţi
deschisă mai mult decât e absolut nece-
sar.
•Dacă temperatura camerei este ridicată şi
Butonul de reglare a temperaturii este se-
tat pe temperatură redusă, iar aparatul es-
te complet încărcat, compresorul poate
funcţiona în mod continuu, iar pe evapo-
rator se poate produce brumă
sau
gheaţă. Dacă se întâmplă acest lucru, se-
taţi butonul de reglare a temperaturii pe o
setare mai caldă pentru a permite dezghe-
ţarea automată, economisindu-se astfel
energia.
Recomandări pentru conservarea
alimentelor proaspete
Pentru a obţine cele mai bune rezultate:
• nu puneţi alimente calde şi nu păstraţi li-
chide care se evaporă în frigider
• acoperiţi sau înveliţi alimentele, mai ales
dacă au un miros puternic
•poziţionaţi alimentele astfel încât aerul să
poată circula liber în jurul lor
Recomandări privind păstrarea în
frigider
Recomandări utile:
Carne (toate tipurile) : ambalaţi-o în pungi
de polietilenă şi puneţi-o pe raftul de sticlă,
deasupra sertarului pentru legume.
Carnea poate fi conservată în siguranţă în
acest mod pentru una sau două zile maxi-
mum.
Alimente gătite, gustări reci etc.: acestea tre-
buie acoperite şi pot fi păstrate pe orice raft.
Legume şi fructe: acestea trebuie să fie bi-
ne curăţate şi puse în sertarul special (serta-
rele speciale) din dotare.
Unt şi brânză: acestea trebuie puse în reci-
piente ermetice sau învelite în folie de alumi-
niu sau în pungi de polietilenă pentru a ex-
clude aerul cât mai bine posibil.
Sticle de lapte: acestea trebuie să aibă dop
şi să fie păstrate în raftul pentru sticle de pe
uşă.
Bananele, cartofii, ceapa şi usturoiul, dacă
nu sunt ambalate, nu trebuie păstrate în fri-
gider.
Recomandări privind păstrarea în
congelator
Pentru a obţine o congelare eficientă, iată
câteva recomandări importante:
• cantitatea maximă de alimente care poa-
te fi congelată într-o perioadă de 24 de
ore este indicată pe plăcuţa cu datele teh-
nice;
• procesul de congelare durează 24 ore. În
acest interval de timp nu mai pot fi adăuga-
te alte alimente de congelat;
• congelaţi numai alimente de calitate supe-
rioară, proaspete şi bine curăţate;
• faceţi porţii mici de alimente, care să se
poată congela rapid şi complet, iar apoi
să puteţi dezgheţ
a numai cantitatea nece-
sară;
•înfăşuraţi alimentele în folie de aluminiu
sau de polietilenă şi verificaţi ca pachetele
să fie etanşe;
•aveţi grijă ca alimentele proaspete, necon-
gelate, să nu vină în contact cu cele deja
congelate, evitând astfel creşterea tempe-
raturii celor din urmă;
• alimentele fără grăsime se păstrează mai
bine şi pe o perioadă mai îndelungată de-
cât cele grase; sarea reduce perioada de
păstrare a alimentelor;
• îngheţatele pe bază de sucuri, dacă sunt
consumate imediat după scoaterea din
congelator, pot produce degerături ale
pielii;
electrolux 45