60
RO
Preîncălzirea înainte de prima utilizare
• Asigurați-vă că aparatul nu este deteriorat. În
cazul în care livrarea este incompletă (Vezi ==>
Piesele principale ale aparatului) sau se constată
vreo defecțiune luați imediat legătura cu furnizo-
rul și NU utilizați aparatul.
• Îndepărtați întregul ambalaj și folia de protecție
(dacă există).
• Curățați aparatul și accesoriile cu apă călduță și
o cârpă moale.
• Utilizați întotdeauna aparatul afară, pe o supra-
față orizontală, stabilă, curată necombustibilă și
uscată.
• Asigurați-vă că în jurul aparatului este suficient
loc liber pentru ventilație.
Înainte de a utiliza prima dată aparatul cu carne
în el, acesta trebuie preîncălzit timp de aproximativ
20 de minute pentru a se elimina toate urmele de
vaselină sau alte reziduuri din fabricație.
• Deschideți la maximum ventilația (6) din spate.
• Închideți ușa frontală (3).
• Conectați la o priză adecvată și apăsați comuta-
torul ON/OF (PORNIT/OPRIT) (5) în poziția „ON”
(„PORNIT”).
• Aduceți butonul de reglaj al puterii (1) la poziția
MAX.
• Lăsați aparatul să meargă timp de 20 de minu-
te după care opriți-l aducând butonul la poziția
„OFF” („OPRIT”).
• Interiorul aparatului este fierbinte după preîncăl-
zire. Lăsați aparatul să se răcească înainte de a
pune carnea în el.
Pregătiri înainte de utilizarea aparatului
• Utilizați întotdeauna aparatul afară, pe o supra-
față orizontală, stabilă, curată necombustibilă și
uscată.
• Curățați tava de orice urmă de talaș sau cenușă.
• Umpleți tava pe jumătate cu un talaș corespun-
zător (acesta nu se livrează) și introduceți-o în
suportul aflat deasupra încălzitorului.
• Nu puneți talașul direct pe încălzitor (4) deoarece
talașul se poate aprinde și poate distruge încăl-
zitorul (4).
• Așezați tava de scurgere pe cel mai de jos raft al
aparatului.
• Dacă este necesar, grătarul poate fi uns cu ulei
de gătit pentru o frigere mai bună.
• Puneți carnea, peștele, vita, porcul sau puiul pe
rafturile de preparat, lăsând o distanță suficientă
între bucățile de carne. Fumul trebuie să circule
liber printre bucățile de carne.
• Carnea care trebuie afumată vertical se prinde
în cârligele de pe bara din interiorul aparatului.
Modul de utilizare
• Închideți ventilația (6) din partea din spate a apa-
ratului.
• Conectați la o priză adecvată și porniți apara-
tul apăsând comutatorul (5) în poziția ON. După
aceasta se va aprinde indicatorul roșu.
• Butonul de reglaj al puterii (1) se aduce la poziția
MAX și se lasă așa timp de aproximativ 20 de mi-
nute până când începe să iasă fum.
• Nivelul puterii se reduce cu ajutorul butonului de
reglaj (1) și se deschide ventilația (6) pentru a se
evacua fumul.
• Se deschide ușa frontală și se așază carnea cu
grătarul așezat pe raft. Verificați ca între bucățile
de pe fiecare raft să fie suficient spațiu pentru
a se asigura circulația uniformă a căldurii și fu-
mului. Se va folosi lopățica livrată și se vor purta
mănuși (nelivrate), dacă este necesar. Fiți atenți.
• Carnea se lasă la afumat pentru perioada dorită
și, cu ajutorul indicatorului de temperatură (2),
se verifică dacă s-a atins temperatura dorită.
Temperatura din interior poate fi reglată la apro-
ximativ 50°C ~ 160°C (În funcție de temperatura
de afară).
• După ce prepararea s-a finalizat se apasă comu-
tatorul principal (5) în poziția „OFF”. După aceas-
ta se deconectează aparatul de la priza electrică.
• Se deschide ușa frontală și se scot cu atenție
grătarele cu carnea pe ele. Se va folosi lopățica
livrată și se vor purta mănuși (nelivrate), dacă
este necesar. Atenție la pericolul de ardere!