64
FOLOSIREA TĂVII
Folosiți tava pentru a prăji orice aliment care poate fi turtit pe grătar.
Tava gătește doar pe o parte, fiind prin urmare mai lentă decât grătarul, și va trebui să întoarceți
alimentele dacă doriți să le gătiți pe ambele părți.
1. Setați controlul tăvii la puterea dorită, apoi așteptați ca becul să se stingă.
2. Așezați alimentele în tavă cu o spatulă sau cu un clește, nu cu mâna.
3. Verificați dacă sunt bine făcute. Dacă aveți dubii, mai lăsați-le puțin.
4. Scoateți aparatul din priză.
FOLOSIREA GRĂTARULUI
15 Balamaua este articulată, pentru a se putea închide chiar şi atunci când se folosesc alimente
groase sau cu forme ciudate.
1. Plăcile grătarului trebuie să fie paralele, pentru a evita gătirea neuniformă.
2. Setați controlul grătarului la puterea dorită, apoi așteptați ca becul să se stingă.
3. Când becul se stinge, folosiți p mănuşă de bucătărie pentru a deschide grătarul.
4. Aşezați alimentele pe fundul grătarului cu o spatulă sau un cleşte, nu cu degetele.
5. Închideți grătarul.
6. Verificați dacă sunt bine făcute. Dacă aveți dubii, mai lăsați-le puțin.
7. Scoateți aparatul din priză.
DORIŢI MAI MULT?
Puneți-vă mănuşa de bucătărie, goliți tava pentru stropi într-un vas termorezistent, apoi
ştergeți-l cu un prosop de bucătărie din hârtie şi puneți-o în fața grătarului, dedesubt.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Scoateți aparatul din priză şi lăsați-l să se răcească înainte de a-l curăța sau depozita.
2. Ştergeți suprafețele exterioare cu o cârpă umedă curată.
3. Pentru a îndepărta petele persistente, folosiți un prosop de bucătărie înmuiat în puțin ulei
de gătit.
4. Spălați tava pentru stropi cu apă fierbinte cu detergent, sau în coşul de sus al maşinii de
spălat vase.
Nu folosiți bureți de bucătărie, bureți de sârmă sau săpun.
În locurile unde plăcile superioare şi inferioare fac contact, suprafețele neadezive pot arăta urme
de uzură. Aceasta este doar un defect de aspect şi nu va afecta funcționarea corectă a grătarului.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanțele periculoase din
aparatele electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la
gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.
TIMPI DE GĂTIRE ŞI SIGURANŢA ALIMENTELOR
Folosiți aceşti timpi doar în scop informativ. Se aplică alimentelor proaspete sau complet
decongelate, gătite la temperatură medie. Pentru alimente congelate, adăugați 2-3 minute
pentru fructe de mare, 3-6 minute pentru carne şi pui, în funcție de grosimea şi densitatea
alimentelor.
Pentru alimente pre-ambalate, urmați instrucțiunile de pe ambalaj sau etichetă.
CARNE DE VITĂ MIN SANDVIŞURI MIN
file 5-7 brânză 2-3
spate 7-8 şuncă (gătită) 5-6
burger, 100 g 7-8
kebab, cub de 25 mm 7-8 GUSTĂRI
muşchi 5-7 calzone 8-9