Russell Hobbs COOK@HOME Manual de utilizare

Categorie
Aragazul lent
Tip
Manual de utilizare

Acest manual este potrivit și pentru

69
Citiţi instrucţiunile, păstraţi-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi
instrucţiunile. Îndepărtaţi toate ambalajele înainte de folosire.
A PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
1 Aparatul poate fi folosit de copii în vârstă de 8 ani sau mai mari și de
către persoane cu capacităţi fizice, senzoriale sau mentale reduse sau
lipsă de experienţă și cunoștinţe dacă sunt supravegheaţi/instrui și
înţeleg pericolele la care se supun. Copiii nu trebuie să se joace cu
aparatul. Curăţarea și utilizarea de către utilizator nu trebuie efectuate
de copii decât dacă aceștia au peste 8 ani și sunt supravegheaţi. Nu
lăsaţi aparatul și cablul la îndemâna copiilor sub 8 ani.
2 În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către
fabricant, agentul de service sau orice altă persoană calificată,
pentru a evita accidentele.
` Nu introduceţi aparatul în lichid.
¬ Suprafeţele aparatului se vor încinge.
3 Trebuie să fierbeţi fasolea uscată (spre ex. fasolea boabe roșie) timp de cel puţin 10 minute
înainte de a o introduce în aparatul pentru gătire lentă. Aceasta este otrăvitoare dacă este
consumată crudă sau nefiartă suficient.
4 Lăsaţi un spaţiu de cel puţin 50 mm în jurul aparatului.
5 Nu acoperiţi aparatul sau nu aşezaţi nimic pe el.
6 Nu așezaţi oala fierbinte pe suprafeţe reci sau nu o introduceţi în apă rece; riscaţi să se crape.
7 Nu folosiţi oala cu alte aparate.
8 Când nu utilizaţi aparatul, înainte de a-l muta şi înainte de a-l curăţa, scoateţi-l din priză.
9 Nu folosiţi alte accesorii sau ataşamente decât cele furnizate de noi.
10 Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
11 Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
instrucţiuni
schiţe
0 oprit
1 mică
2 mare
O păstraţi mâncarea caldă
3 bec
4 control temperatură
5 mâner capac
6 capac
7 oală
8 mâner
` se poate spăla în mașina de spălat vase
exclusiv pentru uz casnic
C BENEFICIILE GĂTIRII LENTE
sănătos Procesul delicat de gătire reduce daunele produse vitaminelor și reţine mai bine
nutrienţii și aromele.
economic Procedeul de gătire îndelungată, lentă, poate frăgezi și bucăţi de carne de o calitate
inferioară, mai tari, utilizând un sfert din energia folosită de o oală cu diametru mic
pe o plită medie.
practic Pregătiţi ingredientele cu o seară înainte, introduceţi-le în aparatul pentru gătire lentă
înainte de a pleca de acasă, iar când vă veţi întoarce vă va aștepta o masă delicioasă.
C CONTROL TEMPERATURĂ
0 oprit
1 Pentru gătirea lentă tradiţională.
2 Pentru „gătire rapidă“, folosind aparatul drept cratiţă electrică.
O Pentru menţinerea mâncării calde după gătire.
70
C GENERAL
1 Dezgheţaţi complet alimentele congelate înainte de a le introduce în oală.
2 Păstraţi ingredientele preparate în prealabil (spre ex. cu o seară înainte) în recipient, la
frigider. Nu introduceţi aparatul pentru gătire lentă sau oala în frigider.
carne
3 În timpul prăjirii, sucurile nu ies și nu se evaporează, reţinându-se astfel aroma și valoarea
nutritivă. Mărimea și forma bucăţii de carne, calitatea acesteia și proporţia de carne macră,
grasă și os afectează toate durata de gătit. Veţi învăţa să apreciaţi aceste durate din
experienţă.
4 Evitaţi carnea cu o proporţie mare de grăsime, sau îndepărtaţi grăsimea în exces.
pui
5 Spălaţi și uscaţi puiul și condimentaţi-l la interior și exterior.
6 Rumeniţi pielea în propria grăsime sau în puţin ulei de gătit, într-o tigaie mare.
peşte
7 Pentru a păstra aroma și textura peștelui, acesta nu trebuie gătit mult.
8 Ungeţi fundul cratiţei cu unt sau margarină.
9 Curăţaţi, porţionaţi și spălaţi peștele. Uscaţi-l și introduceţi-l în cratiţă.
10 Condimentaţi, presăraţi suc de lămâie, apoi adăugaţi supă fierbinte, apă sau vin.
11 Presăraţi unt peste pește și gătiţi la viteză mică (1), timp de 2-3 ore.
legume
12 Legumele cu gătire rapidă precum mazărea și porumbul congelate trebuie dezgheţate, apoi
adăugate cu o jumătate de oră înainte de finalizarea procesului de gătit.
13 Rădăcinoasele, legumele cu tuberculi și bulbi (morcovi, cartofi, ceapă) se gătesc mult mai lent
decât carnea; vă recomandăm să le tăiaţi în felii, batoane sau bucăţi cu o grosime de 5 mm și
să le prăjești ușor 2-3 minute înainte de a le introduce în cratiţă.
leguminoase (fasole, mazăre și linte)
, Trebuie să fierbeţi fasolea uscată (spre ex. fasolea boabe roșie) timp de cel puţin 10 minute
înainte de a o introduce în aparatul pentru gătire lentă. Aceasta este otrăvitoare dacă este
consumată crudă sau nefiartă suficient.
14 Lăsaţi 8 ore în apă fasolea și mazărea (sau peste noapte) înainte de a le găti, pentru a le
înmuia.
15 Lintea nu trebuie înmuiată peste noapte.
16 Dacă gătiţi cu orez, folosiţi cel puţin 150 ml de lichid de gătit pentru fiecare 100 g de orez. AM
descoperit să orezul „ușor de gătit“ dă cele mai bune rezultate.
17 Pastele se înmoaie prea mult pentru a fi gătite lent. Dacă reţeta dvs. necesită parte,
introduceţi-le cu 30-40 minute înainte de finalizarea procesului de gătit.
supă
18 Supa de casă gustoasă poate fi lăsată la fiert toată ziua sau peste noapte.
19 Rumeniţi carnea și legumele într-o tigaie.
20 Dacă sosul trebuie îngroșat, amestecaţi făină sau mălai, apoi adăugaţi treptat supă.
21 Lăsaţi să clocotească, condimentaţi după gust, apoi transferaţi conţinutul în oală.
22 Nu adăugaţi laptele decât în ultima jumătate de oră a procesului de gătire. Smântâna sau
gălbenușul de ou pot fi adăugate înainte de servire.
budincă
23 Folosiţi o formă de budincă termorezistentă, care intră în oală fără a atinge laturile.
24 Umpleţi oala cu suficientă apă pentru a acoperi forma pe jumătate.
pâté
25 Preparaţi pâté-ul conform reţetei și folosiţi oala doar drept baie de apă, pentru a conferi
temperatura uniformă, delicată, necesară pentru gătirea acestui fel de mâncare.
71
C PREPARARE
26 Decideţi când doriţi să mâncaţi și când doriţi să începeţi să gătiţi.
27 Dacă doriţi să mâncaţi la 6 p.m. și va trebui să începeţi să gătiţi la 8 a.m., găsiţi o reţetă care să
dureze aproximativ 10 ore.
28 Aşezaţi aparatul pe o suprafaţă stabilă, nivelată, termorezistentă.
C PREÎNCĂLZIŢI
29 Setaţi temperatura la 0.
30 Introduceţi oala în aparat și montaţi capacul.
31 Băgaţi întrerupătorul în priză.
32 Setaţi temperatura pe poziţia 2 și lăsaţi aparatul să se preîncălzească timp de 20 minute.
33 Becul se va aprinde.
C RUMENIRE
34 În timp ce oala se încălzește:
35 Rumeniţi carnea și legumele într-o tigaie.
36 Fierbeţi lichidul de gătit într-o tigaie.
C UMPLERE
37 Când oala s-a încălzit:
38 Folosiţi mânerul capului pentru a scoate capacul.
39 Introduceţi ingredientele în oală, apoi adăugaţi lichidul clocotit pentru gătit.
40 Reaşezaţi capacul.
41 Setaţi temperatura pe poziţia 1 pentru gătire lentă tradiţională; setaţi-o pe poziţia 2 da
folosiţi aparatul drept cratiţă electrică.
C GATA?
42 Setaţi temperatura la 0. Setaţi vaporii la S.
43 Becul se va stinge.
44 Scoateţi aparatul din priză.
45 Folosiţi mânerul capului pentru a scoate capacul.
46 Scoateţi toate alimentele din oală.
47 Dacă nu intenţionaţi să spălaţi imediat oala, umpleţi-o cu apă caldă, pentru a preveni gătirea
resturilor de alimente din oală cu căldura reziduală.
C ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
48 Scoateţi aparatul din priză şi lăsaţi-l să se răcească.
49 Ştergeţi suprafeţele exterioare cu o cârpă umedă curată.
50 Spălaţi capacul oalei cu apă fierbinte și detergent, folosind o cârpă sau un burete, apoi
clătiţi-l și uscaţi-l bine.
51 Puteţi spăla aceste componente în mașina de spălat vase.
52 Mediul extrem din interiorul maşinii de spălat vase poate afecta suprafeţele.
53 Va fi afectat doar aspectul acestora, nu va fi afectată funcţionarea aparatului.
54 Nu înmuiaţi în apă exteriorul oalei. Fundul este poros și va reţine apa, putând cauza crăparea
oalei la contactul cu căldura.
55 În timp, smalţul oalei poate prezenta ”microfisuri”, o reţea de fisuri mici. Acestea sunt
superciale și nu afectează funcţionarea aparatului pentru gătire lentă. Nu vă îngrijoraţi.
W
PROTEJAREA MEDIULUI
Pentru a evita probleme de mediu şi sănătate cauzate substanţele periculoase din
aparatele electrice şi electronice, aparatele marcate cu acest simbol nu trebuie aruncate direct la
gunoi, ci trebuie recuperate, refolosite sau reciclate.
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72
  • Page 73 73
  • Page 74 74
  • Page 75 75
  • Page 76 76
  • Page 77 77
  • Page 78 78
  • Page 79 79
  • Page 80 80
  • Page 81 81
  • Page 82 82
  • Page 83 83
  • Page 84 84

Russell Hobbs COOK@HOME Manual de utilizare

Categorie
Aragazul lent
Tip
Manual de utilizare
Acest manual este potrivit și pentru