Russell Hobbs 24180-56 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare
63
Citiți instrucțiunile, păstrați-le într-un loc sigur; dacă daţi aparatul altcuiva, nu uitaţi să daţi şi instrucţiunile.
Îndepărtați toate ambalajele înainte de folosire.
PREVEDERI IMPORTANTE DE SIGURANŢĂ
Respectaţi măsurile de siguranţă de bază, inclusiv:
Aparatul poate  folosit de copii în vârstă de 8 ani sau mai mari și de către
persoane cu capacități zice, senzoriale sau mentale reduse sau lipsă de
experiență și cunoștințe dacă sunt supraveghei/instruiți și înțeleg pericolele
la care se supun. Copiii nu trebuie să se joace cu aparatul. Curățarea și
utilizarea de către utilizator nu trebuie efectuate de copii decât dacă aceștia
au peste 8 ani și sunt supravegheați. Nu lăsați aparatul și cablul la îndemâna
copiilor sub 8 ani.
În cazul în care cablul este deteriorat, trebuie înlocuit de către fabricant,
agentul de service sau orice altă persoană calicată, pentru a evita
accidentele.
b Nu folosiţi acest aparat lângă cadă, duş, chiuvetă sau alte recipiente ce
conţin apă.
¬ Suprafețele aparatului se vor încinge.
Lăsați un spațiu de cel puțin 50 mm în jurul aparatului.
Nu acoperiţi aparatul sau nu aşezaţi nimic pe el.
Când nu utilizaţi aparatul, înainte de a-l muta şi înainte de a-l curăţa, scoateţi-l din priză.
Nu folosiţi aparatul în niciun alt scop decât cel descris în aceste instrucţiuni.
Nu operaţi aparatul dacă este stricat sau nu funcţionează corect.
EXCLUSIV PENTRU UZ CASNIC
SCHIŢE
1. Capac
2. Oală de gătit
3. Mâner
4. Bec
5. Comutare mod
6. Cre
IMPORTANT:
Înainte de a scrie pe aparatul pentru gătire lentă cu creta furnizată împreună cu produsul, trebuie să
pregătiți suprafața. În caz contrar, creta ar putea  dicil de șters ulterior. Pentru a pregăti suprafața, frecați
suprafața de scris a aparatului pentru gătire lentă cu latura cretei, pentru a crea un strat neted (Fig. A).
Ștergeți stratul de cretă cu o cârpă moale; suprafața este acum pregătită și gata de a  utilizată. Exteriorul
aparatului pentru gătire lentă va deveni erbinte în timpul utilizării. Scrieți pe aparatul pentru gătire lentă
doar înainte de a găti sau atunci când acesta s-a răcit.
BENEFICIILETIRII LENTE
Sănătos: Procesul delicat de gătire reduce daunele produse vitaminelor și reține mai bine nutrienții și
aromele.
Economic: Procedeul de gătire îndelungată, lentă, poate frăgezi și bucăți de carne de o calitate inferioară,
mai tari, utilizând un sfert din energia folosită de o oală cu diametru mic pe o plită medie.
Practic: Pregătiți ingredientele cu o seară înainte, introduceți-le în aparatul pentru gătire lentă înainte de
a pleca de acasă, iar când vă veți întoarce vă va aștepta o masă delicioasă.
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
64
MODURI DE GĂTIT
1 pentru gătit tradițional lent (de obicei 8-10 ore).
2 pentru gătit mai rapid (de obicei 4-5 ore).
O
pentru păstrarea caldă a mâncării înainte de servire (numai după ce a fost gătită complet în aparatul
pentru gătire lentă).
ATENȚIE Nu folosiți funcția
O
pentru a încălzi mâncarea.
UTILIZARE
1. Puneți ingredientele pregătite în oala de gătit.
2. Puneți oala de gătit în aparatul pentru gătire lentă, apoi potriviți capacul.
3. Conectați aparatul pentru gătire lentă într-o priză de perete.
4. Rotiți comutatorul de mod în poziția 1 sau 2, după cum este necesar. Va începe procesul de gătire.
Când procesul de gătire s-a terminat, rotiți comutatorul de mod în poziția
O
. Dacă doriți să serviți
mâncarea imediat, rotiți butonul de comandă în poziția OPRIT și deconectați de la priză aparatul
pentru gătire lentă. Nu utilizați setarea
O
pentru mai mult de patru ore.
5. Utilizați întotdeauna mănuși pentru cuptor când manevrați capacul sau oala pentru gătit.
GENERAL
Dezghețați complet alimentele congelate înainte de a le introduce în oală.
Rumeniţi carnea şi prăjiţi repede în grăsimi legumele, într-o cratiţă sau în oala de gătit.
Carne
În timpul prăjirii, sucurile nu ies și nu se evaporează, reținându-se astfel aroma și valoarea nutritivă.
Mărimea și forma bucății de carne, calitatea acesteia și proporția de carne macră, grasă și os
afectează toate durata de gătit. Veți învăța să apreciați aceste durate din experiență.
Evitați carnea cu o proporție mare de grăsime, sau îndepărtați grăsimea în exces.
Pui
Spălați și uscați puiul și condimentați-l la interior și exterior.
Rumeniți pielea în propria grăsime sau în puțin ulei de gătit, într-o tigaie mare.
Peşte
Pentru a păstra aroma și textura peștelui, acesta nu trebuie gătit mult.
Ungeți fundul cratiței cu unt sau margarină.
Curățați, porționați și spălați peștele. Uscați-l și introduceți-l în cratiță.
Condimentați, presărați suc de lămâie, apoi adăugați supă erbinte, apă sau vin.
Presărați unt peste pește și gătiți la viteză mică (1), timp de 2-3 ore.
Legume
Legumele cu gătire rapidă precum mazărea și porumbul congelate trebuie dezghețate, apoi
adăugate cu o jumătate de oră înainte de nalizarea procesului de gătit.
Rădăcinoasele, legumele cu tuberculi și bulbi (morcovi, carto, ceapă) se gătesc mult mai lent decât
carnea; vă recomandăm să le tăiați în felii, batoane sau bucăți cu o grosime de 5 mm și să le prăjești
ușor 2-3 minute înainte de a le introduce în cratiță.
Leguminoase (fasole, mazăre și linte)
Trebuie să erbeți fasolea uscată (spre ex. fasolea boabe roșie) timp de cel puțin 10 minute înainte de
a o introduce în aparatul pentru gătire lentă. Aceasta este otrăvitoare dacă este consumată crudă sau
neartă sucient.
Lăsați 8 ore în apă fasolea și mazărea (sau peste noapte) înainte de a le găti, pentru a le înmuia.
Lintea nu trebuie înmuiată peste noapte.
Dacă gătiți cu orez, folosiți cel puțin 150 ml de lichid de gătit pentru ecare 100 g de orez. AM
descoperit să orezul „ușor de gătit“ dă cele mai bune rezultate.
Pastele se înmoaie prea mult pentru a  gătite lent. Dacă rețeta dvs. necesită parte, introduceți-le cu
30-40 minute înainte de nalizarea procesului de gătit.
65
Supă
Supa de casă gustoasă poate  lăsată la ert toată ziua sau peste noapte.
Rumeniți carnea și legumele într-o tigaie.
Dacă sosul trebuie îngroșat, amestecați făină sau mălai, apoi adăugați treptat supă.
Lăsați să clocotească, condimentați după gust, apoi transferați conținutul în oală.
Nu adăugați laptele decât în ultima jumătate de oră a procesului de gătire. Smântâna sau gălbenușul
de ou pot  adăugate înainte de servire.
Budincă
Folosiți o formă de budincă termorezistentă, care intră în oală fără a atinge laturile.
Umpleți oala cu sucientă apă pentru a acoperi forma pe jumătate.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Scoateţi aparatul din priză şi lăsaţi-l să se răcească.
2. Ştergeţi suprafeţele exterioare cu o cârpă umedă curată.
3. Spălați capacul oalei cu apă erbinte și detergent, folosind o cârpă sau un burete, apoi clătiți-l și
uscați-l bine.
RECICLAREA
W
Pentru a evita problemele de mediu și de sănătate cauzate de substanțele periculoase,
aparatele și bateriile reîncărcabile și cele obișnuite marcate cu unul dintre aceste
simboluri, nu trebuie eliminate împreună cu deșeurile municipale nesortate. Eliminați
întotdeauna produsele electrice și electronice și, după caz, bateriile reîncărcabile și
cele obișnuite, la un punct de reciclare/colectare corespunzător.
Reţete disponibile pe site-ul nostru web http://eu.russellhobbs.com/recipes/
GB
DE
FR
NL
IT
ES
PT
DK
SE
NO
FI
RU
CZ
SK
PL
HR
SI
GR
HU
TR
RO
BG
AE
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12
  • Page 13 13
  • Page 14 14
  • Page 15 15
  • Page 16 16
  • Page 17 17
  • Page 18 18
  • Page 19 19
  • Page 20 20
  • Page 21 21
  • Page 22 22
  • Page 23 23
  • Page 24 24
  • Page 25 25
  • Page 26 26
  • Page 27 27
  • Page 28 28
  • Page 29 29
  • Page 30 30
  • Page 31 31
  • Page 32 32
  • Page 33 33
  • Page 34 34
  • Page 35 35
  • Page 36 36
  • Page 37 37
  • Page 38 38
  • Page 39 39
  • Page 40 40
  • Page 41 41
  • Page 42 42
  • Page 43 43
  • Page 44 44
  • Page 45 45
  • Page 46 46
  • Page 47 47
  • Page 48 48
  • Page 49 49
  • Page 50 50
  • Page 51 51
  • Page 52 52
  • Page 53 53
  • Page 54 54
  • Page 55 55
  • Page 56 56
  • Page 57 57
  • Page 58 58
  • Page 59 59
  • Page 60 60
  • Page 61 61
  • Page 62 62
  • Page 63 63
  • Page 64 64
  • Page 65 65
  • Page 66 66
  • Page 67 67
  • Page 68 68
  • Page 69 69
  • Page 70 70
  • Page 71 71
  • Page 72 72

Russell Hobbs 24180-56 Manual de utilizare

Tip
Manual de utilizare