HOTPOINT/ARISTON FI9 891 SH IX HA Manualul utilizatorului

Categorie
Măsurare, testare
Tip
Manualul utilizatorului
RO
1
DESCRIEREA PRODUSULUI
GHID DE REFERINŢĂ
PENTRU UTILIZARE ZILNICĂ
Înainte de a utiliza aparatul, citiţi cu atenţie Ghidul privind sănătatea şi siguranţa.
VĂ MULŢUMIM CĂ AŢI ACHIZIŢIONAT UN
PRODUS HOTPOINT - ARISTON
Pentru a putea beneficia de asistenţă, vă
rugăm să vă înregistraţi produsul la
www.hotpoint.eu/register
WWW
Puteţi descărca Instrucţiunile privind
siguranţa şi Ghidul de utilizare şi
întreţinere vizitând site-ul nostru web
docs . hotpoint . eu şi urmând instrucţiunile
de pe coperta din spate a acestei broşuri.
PANOUL DE COMANDĂ
1. Panou de comandă
2. Ventilatorul
3. Rezistenţă circulară
(nu este vizibilă)
4. Ghidaje pentru grătar
(nivelul este indicat pe partea
frontală a cuptorului)
5. ă
6. Rezistenţa superioară/grillul
7. Becul
8. Racordul sondei pt carne
9. Plăcuţa cu datele de
identificare
(a nu se demonta)
10. Rezistenţă inferioară
(
nu este vizibilă)
1. PORNRE/OPRIRE
Pentru pornirea şi oprirea
cuptorului.
2. MENIU
Pentru accesarea rapidă a meniului
principal.
3. FAVORITE
Pentru a memora şi reapela rapid
până la 10 funcţii favorite.
4. ÎNAPOI
Pentru revenirea la meniul anterior.
5. AFIŞAJ
6. BUTOANE DE NAVIGARE
Pentru navigarea prin meniuri,
deplasarea cursorului şi
modificarea setărilor.
7. OK / SELECTARE
Pentru selectarea funcţiilor şi
confirmarea setărilor.
8. START
Pentru activarea funcţiei care a fost
selectată.
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
9
8
10
7
6
1 432 5 76 8
2
ACCESORII
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
GRĂTAR METALIC
TAVĂ DE COLECTARE A
GRĂSIMII SCURSE
TAVĂ DE COPT
GHIDAJE DE
ALUNECARE
SONDA PENTRU CARNE
Numărul de accesorii poate varia în funcţie de modelul
achiziţionat.
Alte accesorii pot fi achiziţionate separat de la serviciul de
asistenţă tehnică post-vânzare.
INTRODUCEREA GRĂTARULUI METALIC ŞI A
ALTOR ACCESORII
Introduceţi grătarul metalic orizontal, culisându-l
pe ghidaje şi asigurându-vă că partea cu marginea
ridicată este orientată în sus.
Alte accesorii, cum ar fi tava de colectare a grăsimii
scurse şi tava de copt, sunt introduse orizontal, în
acelaşi mod ca şi grătarul metalic.
MONTAREA ŞINELOR CULISANTE
Demontaţi ghidajele pentru grătar din cuptor şi
îndepărtaţi folia protectoare din plastic de pe şinele
culisante.
Cuplaţi clema superioară
a şinei pe ghidajul pentru
grătar şi culisaţi-o până la
capăt. Coborâţi şi cealaltă
clemă în poziţie.
Pentru a fixa ghidajul,
apăsaţi ferm porţiunea
inferioară a clemei spre
ghidaj. Asiguraţi-vă că şinele
se pot deplasa liber. Repetaţi
aceşti paşi şi pentru celălalt
ghidaj pentru grătar de la acelaşi nivel.
Vă rugăm să reţineţi: Şinele culisante pot fi montate pe orice
nivel
DEMONTAREA ŞI REMONTAREA GHIDAJELOR
PENTRU GRĂTAR
Pentru a demonta ghidajele pentru grătar, ridicaţi-
le şi trageţi-le de părţile inferioare: Ghidajele pentru
grătar pot fi acum demontate.
Pentru a remonta ghidajele pentru grătar,
reintroduceţi-le mai întâi în locaşul superior.
Menţinându-le ridicate, culisaţi-le în compartimentul
pentru preparare, apoi coborâţi-le în poziţia aferen
în locaşul inferior.
RO
3
TRADIŢIONAL
PREÎNCĂLZIRE RAPIDĂ
Pentru preîncălzirea rapidă a cuptorului.
CONVENŢIONAL*
Pentru a prepara orice fel de alimente, pe un singur
nivel.
GRILL
Pentru a frige medalioane, frigărui şi cârnaţi,
pentru a gratina legume sau pentru a prăji pâinea. Atunci
când frigeţi carne, vă recomandăm să utilizaţi o tavă
de colectare a grăsimii scurse pentru a colecta zeama
rezultată în urma preparării: Poziţionaţi tava de colectare a
grăsimii scurse pe oricare dintre nivelurile de sub grătarul
metalic şi adăugaţi 500 ml de apă.
TURBO GRILL
Pentru a frige bucăţi mari de carne (pulpe, rosbif,
carne de pui). Vă recomandăm să utilizaţi o tavă de
colectare a picăturilor pentru a colecta zeama rezultată
în urma preparării: Poziţionaţi tava de colectare a grăsimii
scurse pe oricare dintre nivelurile de sub grătarul metalic
şi adăugaţi 500 ml de apă. Tija pentru rotisare (dacă intră
în dotare) poate fi utilizată cu această funcţie.
AER FORŢAT
Pentru prepararea diferitor alimente care necesită
aceeaşi temperatură de preparare, pe mai multe niveluri
(maximum trei) în acelaşi timp. Această funcţie poate
fi folosită pentru a prepara diverse alimente fără ca
mirosurile să treacă de la un aliment la altul.
COACERE CONVECŢIE
Pentru prepararea cărnii sau coacerea prăjiturilor cu
umplutură lichidă pe un singur nivel.
FUNCŢII
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
FUNCŢII SPECIALE
DECONGELARE
Pentru decongelarea mai rapidă a alimentelor.
MENŢINERE LA CALD
Pentru a menţine calde şi crocante alimentele
proaspăt gătite.
DOSPIRE
Pentru a ajuta la dospirea eficientă a aluaturilor dulci
sau picante. Pentru a menţine calitatea dospirii, nu activaţi
funcţia în cazul în care cuptorul este încă fierbinte du
finalizarea unui ciclu de preparare.
CONVENABIL
Această funcţie prepară rapid şi delicat mai multe
tipuri de alimente. De asemenea, poate fi utilizată pentru
a reîncălzi alimente deja preparate şi păstrate apoi la
temperatura camerei sau în frigider.
TIT MAXI
Pentru prepararea bucăţilor mari de carne (peste
2,5 kg). Vă recomandăm să întoarceţi carnea în timpul
preparării pentru a vă asigura că se rumeneşte uniform pe
ambele părţi. De asemenea, vă recomandăm să stropiţi
carnea din când în când pentru a nu se usca excesiv.
ALIMENTE CONGELATE
Lasagne - pizza - ştrudel - cartofi prăjiţi - pâine.
Această funcţie selectează automat temperatura de
preparare optimă şi cel mai bun mod de preparare
pentru cinci tipuri diferite de alimente semipreparate
congelate. Selectaţi opţiunea „Personalizat” pentru a seta
temperatura celorlalte tipuri de produse.
COACERE LENTĂ
Pentru prepararea delicată a cărnii şi a peştelui,
menţinându-le în acelaşi timp fragede şi suculente. Este
recomandat să prăjiţi mai întâi friptura într-o tigaie pentru
a rumeni carnea şi a-i păstra sucurile naturale. Duratele de
preparare sunt cuprinse între două ore pentru un peşte de
300 g şi patru sau cinci ore pentru un peşte de 3 kg, şi între
patru ore pentru bucăţi de carne de 1 kg şi şase sau şapte
ore pentru bucăţi de carne de 3 kg.
ECO AER FORŢAT*
Pentru prepararea fripturilor umplute şi a fileurilor
de carne pe un singur nivel. Alimentele nu se usucă
excesiv datorită circulaţiei delicate şi intermitente a aerului.
Atunci când se utilizează această funcţie, lumina aferentă
funcţiei ECO va rămâne stinsă pe parcursul desfăşurării
procesului de preparare, însă poate fi reaprinsă temporar
apăsând
. Pentru a utiliza ciclul ECO, reducând astfel
consumul de energie, uşa cuptorului nu trebuie deschisă
până la finalizarea preparării reţetei.
* Funcţie utilizată ca referinţă pentru declararea eficienţei
energetice în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 65/2014
4
DIAMOND CLEAN
Acţiunea vaporilor de apă eliberaţi pe parcursul
acestui ciclu special de curăţare la temperatură
scăzută facilitează eliminarea murdăriei. Turnaţi 200
ml de apă potabilă în partea inferioară a cavităţii şi
activaţi funcţia atunci când cuptorul este rece.
SERI
Pentru modificarea setărilor cuptorului (putere,
limbă, oră, volum semnal sonor, luminozitate, mod
Eco).
Vă rugăm să reţineţi: Când cuptorul este oprit, însă modul
Eco este activ, luminozitatea afişajului va fi redusă pentru a
se economisi energie. Aceasta este reactivată automat după
apăsarea oricăruia dintre butoane etc.
REŢETE COMPLET AUTOMATE
Pentru a vă asigura că folosiţi această funcţie în mod
corect, citiţi şi descărcaţi cartea de bucate de pe
docs.hotpoint.eu
Pentru selectarea uneia dintre cele 28 de reţete
presetate diferite.
Cuptorul va seta automat temperatura, funcţia şi
durata de preparare optime.
RETE SONDĂ CARNE
Această funcţie selectează automat modul de
preparare optim pentru diferite tipuri de carne. Vă
va fi sugerată o temperatură optimă atât pentru
compartimentul pentru preparare, cât şi pentru
interiorul alimentului, în funcţie de tipul de carne
selectat.
Pentru a vă asigura că introduceţi şi utilizaţi sonda
în mod corect, urmaţi instrucţiunile furnizate în
paragraful aferent.
PRIMA UTILIZARE A APARATULUI
1. ALEGEŢI LIMBA
Va trebui să setaţi limba şi ora atunci când porniţi
aparatul pentru prima dată: Pe afişaj va apărea o listă
cu limbile disponibile.
Please select language
Italiano
Português do Brasil
English
Apăsaţi sau pentru a afişa limba necesară şi
confirmaţi apăsând
.
Vă rugăm să reţineţi: De asemenea, limba poate fi modificată
şi la un moment ulterior, de la elementul de meniu „Setări”.
2. SETAŢI ORA
După selectarea limbii, va trebui să setaţi ora curentă:
pe afişaj va clipi „12:00.
Premere per impostare il tempo, OK per terminare
HH MM
12:00
Apăsaţi pentru a seta ora,
apăsaţi OK la finalizare
HH MM
Utilizaţi sau pentru a seta ora şi confirmaţi
apăsând pe
.
Vă rugăm să reţineţi: Ora va trebui resetată întotdeauna în
urma unei pene de curent.
3. ÎNCĂLZIŢI CUPTORUL
Un cuptor nou poate emana mirosuri rămase din
timpul procesului de fabricaţie: Acest lucru este
absolut normal.
Prin urmare, înainte de a începe să preparaţi
alimentele, vă recomandăm să încălziţi cuptorul gol
pentru a îndepărta posibilele mirosuri neplăcute.
Îndepărtaţi elementele de protecţie din carton sau foliile
transparente ale cuptorului şi scoateţi accesoriile din
interiorul acestuia.
Încălziţi cuptorul la 200 °C timp de aproximativ o oră,
folosind în mod ideal o funcţie de circulaţie a aerului
(de exemplu „Aer forţat” sau „Coacere convecţie”).
Respectaţi instrucţiunile pentru setarea corectă a
funcţiei.
Vă rugăm să reţineţi: Se recomandă să aerisiţi încăperea după
utilizarea aparatului pentru prima dată.
RO
5
3. PREÎNCĂLZIREA
Acest cuptor poate găti orice tip de alimente, cu sau
fără o fa de preîncălzire.
Selectând „Nu” se va reduce durata totală de
preparare (inclusiv preîncălzirea) şi consumul de
energie cu până la 25%.
Preîncălzirea poate fi activată împreună cu
majoritatea funcţiilor.
Odată preîncălzirea finalizată, se va emite un semnal
sonor pentru a indica faptul că cuptorul a atins
temperatura setată.
Introduceţi alimentele şi începeţi procesul de
preparare.
Vă rugăm să reţineţi: Introducerea alimentelor în cuptor
înainte de finalizarea preîncălzirii poate avea un efect negativ
asupra rezultatului de preparare final.
4. SETAREA ORA DE FINALIZARE A PREPARĂRII
PORNIRE TEMPORIZATĂ
Multe funcţii vă permit să amânaţi pornirea procesului
de preparare prin setarea orei de finalizare.
Atunci când setaţi durata de rulare a funcţiei, pe
afişaj va apărea ora la care se preconizează finalizarea
preparării. Utilizaţi
sau pentru a deplasa
cursorul pe ORĂ TERMINARE şi apăsaţi
: Ora va
clipi.
PRERISC.
No
TEMPERATURA
200°C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
Statico
19:20
02:00
Convenţional
TEMPERATURĂ
PREÎNCĂLZIRE
DURATĂ COACERE
ORĂ TERMINARE
Nu
Utilizaţi sau pentru a selecta ora la care doriţi
să se finalizeze prepararea şi apăsaţi pe
. Apăsaţi
şi introduceţi alimentele în cuptor, apoi apăsaţi
din nou pentru a activa funcţia.
APLICAREA SETĂRILOR
Apăsaţi
sau pentru a deplasa cursorul pe
setările pe care le puteţi modifica.
Odată ce cursorul se af în poziţie, modificaţi setarea
apăsând
: Setarea selectată va începe să clipească.
Utilizaţi
sau pentru a modifica valoarea şi
apăsaţi pe
pentru a confirma.
ACTIVAREA FUNCŢIEI
Odată ce setările afişate sunt cele dorite, apăsaţi
pentru a activa funcţia. Introduceţi alimentele
în cuptor, apoi apăsaţi
din nou pentru a activa
funcţia.
Vă rugăm să reţineţi: Unele setări pot fi modificate şi în timpul
desfăşurării procesului de preparare.
UTILIZAREA ZILNICĂ
1. SELECTAREA UNEI FUNCŢII
Funzioni di cottura tradizionali manuali
Funzioni Speciali
Impostazioni
Tradizionali
1
4
2
3
Coacere tradiţională
Funcţii de gătit manuale tradiţionale
Setări
Funcţii speciale
1. Simbol pentru funcţia selectată
2. Funcţia selectată
3. Alte funcţii disponibile
4. Descrierea funcţiei selectate
PORNIREA CUPTORULUI
Apăsaţi şi menţineţi apăsat
: Pe afişaj va fi prezentat
meniul principal.
NAVIGAREA PRIN MENIU
Apăsaţi
sau pentru a naviga prin meniul
principal şi pentru a evidenţia elementul pe care doriţi
să îl selectaţi.
SELECTAREA UNUI ELEMENT DIN MENIU
Odată ce elementul pe care doriţi să îl selectaţi este
evidenţiat pe afişaj, apăsaţi pe
pentru a confirma
selecţia şi accesaţi meniul de setări (consultaţi
informaţiile de mai jos) sau lista de funcţii.
SELECTAREA UNEI FUNCŢII
Apăsaţi
sau pentru a naviga prin lista de pe
ecran. Apăsaţi pe
pentru a confirma şi pentru a
accesa meniul de setări.
2. SETAREA ŞI ACTIVAREA UNEI FUNCŢII
Statico
PRERISC.
No
TEMPERATURA
200°C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
19:20
02:00
2
3
6
1
4
5
Convenţional
TEMPERATURĂ
PREÎNCĂLZIRE
DURATĂ COACERE
ORĂ TERMINARE
Nu
1. Cursor
(evidenţiază setarea selectată)
2. Temperatură/putere grill
3. Preîncălzire
4. Durata
5. Ora de finalizare a funcţiei
6. Numele funcţiei
6
Cuptorul va porni automat după calcularea perioadei
de timp pentru finalizarea preparării la ora setată.
Partenza ritardata
TEMPERATURA
200°C
AVVIO IN
TEMPO FINE
20:20
-07:10
Pornire cu întârziere
TEMPERATURĂ ÎNCEPE ÎN
ORĂ TERMINARE
Vă rugăm să reţineţi: Puteţi activa această funcţie imediat şi
puteţi anula timpul de aşteptare apăsând .
Această setare poate fi aplicată numai dacă nu este necesară
preîncălzirea cuptorului.
. RUMENIRE
Unele funcţii ale cuptorului permit rumenirea
suprafeţei alimentelor prin activarea grillului odată ce
prepararea a fost finalizată.
per prolungare, OK per dorare
Cottura terminata alle 20:00
Coacerea s-a terminat la 20:00
+ pt. a prelungi, OK pt. a rumeni
Dacă este necesar, apăsaţi pentru a activa un
ciclu de rumenire de cinci minute. Prepararea folosind
funcţia selectată în mod curent poate fi, de asemenea,
prelungită apăsând pe
.
Pentru a dezactiva funcţia de rumenire, apăsaţi pe
pentru a opri cuptorul sau apăsaţi pe
pentru a
accesa meniul principal.
. REŢETE COMPLET AUTOMATE
Cuptorul este prevăzut cu 28 de reţete complet
automate pentru care sunt presetate funcţiile şi
temperaturile de preparare optime. Pentru a beneficia
din plin de această funcţie şi pentru a obţine rezultate
optime de preparare, citiţi şi descărcaţi cartea noastră
de bucate de pe docs.hotpoint.eu
Selectaţi „Reţete” din meniul principal folosind
sau
. Apăsaţi pentru a confirma şi accesaţi lista de
preparate disponibile.
Utilizaţi
sau pentru a derula lista, apoi apăsaţi
pentru a confirma selecţia.
Pollo arrosto
CONTROLLO
Automatico
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
19:20
-00:32
Friptură de pui
CONTROL
Automat
DURATĂ COACERE
ORĂ TERMINARE
Apăsaţi şi introduceţi alimentele în cuptor. Apăsaţi
din nou pentru a activa funcţia.
Aceste reţete vă permit să setaţi o oră de finalizare a
preparării.
Vă rugăm să reţineţi: Se va emite un semnal sonor, iar pe
afişaj vor apărea acţiunile necesare pentru derularea funcţiei
selectate şi momentul în care trebuie să le efectuaţi, de
exemplu întoarcerea alimentelor sau verificarea progresului
înregistrat în procesul de preparare.
. REŢETE SONDĂ CARNE
Folosirea sondei pentru carne vă permite să măsuraţi
temperatura internă a alimentelor în timpul preparării.
Utilizaţi
sau pentru a selecta „Reţete sondă
carne” din meniul principal şi apăsaţi
.
Selectaţi preparatul dorit din lista disponibilă şi
apăsaţi
pentru a confirma.
Vă rugăm să reţineţi: Selectarea „Carne specială vă permite să
modificaţi toate setările (pentru temperatura cuptorului şi
temperatura sondei). Celelalte reţete vă permit să modificaţi
doar o parte din setări.
Introduceţi sonda adânc în carne,
evitând zonele osoase sau cele cu
grăsime.
În cazul cărnii de pasăre,
introduceţi sonda pe lungime în
centrul pieptului, evitând porţiunile
goale.
Introduceţi alimentele în cuptor
şi conectaţi ştecherul la priza
furnizată pe partea dreaptă a
compartimentului pentru preparare al cuptorului.
COTTURA
TEMPERATURA
150°C
SONDA CARNE
ATTUALE
79°
100°
COACERE
TEMPERATURĂ SONDA PT CARNE
CURENT
Modificaţi (dacă este posibil) setările presetate
conform necesităţilor sau apăsaţi pe
.
Se va emite un semnal sonor, iar afişajul va indica
momentul în care sonda pentru alimente a atins
temperatura necesară.
Odată ce prepararea a fost finalizată, rezultatul poate
fi perfecţionat prelungind durata de preparare.
Apăsaţi
sau pentru a seta durata de timp:
Cuptorul va utiliza în mod automat funcţia
„Conveional.
Vă rugăm să reţineţi: Se va emite un semnal sonor şi va
apărea un mesaj în cazul în care sonda nu a fost conectată
corect.
UTILIZAREA SONDEI PENTRU CARNE ÎMPREUNĂ CU
FUNCŢII MANUALE
Sonda pentru carne poate fi utilizată, de asemenea,
împreună cu unele dintre funcţiile manuale pentru a
obţine rezultate optime la prepararea cărnii.
Selectaţi o funcţie manuală şi conectaţi sonda: În
partea superioară din stânga a afişajului va fi indicată
temperatura pe care trebuie să o atingă sonda.
Statico
TEMPERATURA
180°C
SONDA CARNE
100°
TEMPERATURĂ SONDA PT CARNE
Convenţional
Pentru a modifica această setare, utilizaţi sau
pentru a deplasa cursorul lângă valoarea aferentă şi
apăsaţi pe
.
Atunci când setarea începe să clipească pe afişaj,
setaţi valoarea necesară folosind
sau , apoi
apăsaţi
pentru a confirma.
Pentru a vizualiza un tabel cu temperaturile
recomandate pentru fiecare tip de carne, citiţi şi
descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu
RO
7
. FAVORITE
Pentru a facilita utilizarea cuptorului, acesta poate
memora până la 10 dintre funcţiile dumneavoastră
preferate.
Dacă doriţi să memoraţi o funcţie ca preferată şi să
salvaţi setările curente pentru utilizare ulterioară,
apăsaţi
odată ce prepararea a fost finalizată.
Apăsaţi pe
pentru a confirma: Pe afişaj va apărea
un mesaj prin care vi se va solicita să memoraţi
funcţia la un număr cuprins între 1 şi 10 în lista
dumneavoastră de funcţii preferate.
Premere OK per salvare << per annullare
Termoventilato1
Apăsaţi OK pentru a salva, pentru a anula
Aer forţat
Utilizaţi sau pentru a selecta numărul, apoi
confirmaţi apăsând
.
Vă rugăm să reţineţi: Apăsaţi pentru a anula.
Dacă memoria este plină sau dacă numărul este deja utilizat,
funcţia va fi suprascrisă.
Pentru a apela funcţiile memorate la o da
ulterioară, apăsaţi
: Pe afişaj apare lista cu funcţiile
dumneavoastră preferate.
La selezione delle tue ricette preferite
Termoventilato
Statico
Pizza
Selecţia dv. de reţete preferate
Convenţional
Aer forţat
Pizza
Utilizaţi sau pentru a selecta funcţia, confirmaţi
apăsând
, apoi apăsaţi pentru a activa.
. TIMER
Când cuptorul este oprit, afişajul poate fi utilizat ca
temporizator. Pentru a activa funcţia, asiguraţi-vă că
este oprit cuptorul şi apoi apăsaţi
: Temporizatorul
va clipi pe afişaj.
Premere per impostare il timer, OK per avviare
00 : 00 : 00
(HH) (MM) (SS)
Apăsaţi pe pentru a seta temporizatorul,
apăsaţi OK pentru a porni
MM SSHH
Utilizaţi sau pentru a seta durata de timp
necesară şi apoi apăsaţi
pentru a activa
temporizatorul. Se va emite un semnal sonor odată ce
timerul a terminat numărătoarea inversă a duratei de
timp selectate.
Vă rugăm să reţineţi: Puteţi opri temporizatorul oricând
apăsând .
. BLOCAREA TASTELOR
Pentru a bloca tastatura, apăsaţi şi menţineţi apăsate
simultan tastele
şi timp de cel puţin cinci
secunde. Pentru a debloca tastatura, efectuaţi aceeaşi
procedură.
Vă rugăm să reţineţi: Puteţi activa această funcţie şi în timpul
procesului de preparare a alimentelor.
Din motive de siguranţă, cuptorul poate fi oprit oricând
apăsând butonul .
. DIAMOND CLEAN
Utilizaţi sau pentru a selecta „Diamond Clean
din meniul principal şi apăsaţi
: Pe afişaj va apărea
durata de timp a ciclului selectat (presetată) şi ora la
care se va finaliza (configurabilă).
TEMPO
TEMPO FINE
15:00
00:35
Diamond Clean
DURATĂ
ORĂ TERMINARE
Apăsaţi pe butonul : Pe afişaj vor apărea
instrucţiunile care trebuie urmate pentru a începe
ciclul de curăţare.
1/1
Aggiungere acqua
e premere OK
Adăugaţi apă
şi apăsaţi OK
Turnaţi 200 ml de apă potabilă în partea inferioară a
cavităţii şi activaţi funcţia atunci când cuptorul este
rece. Apăsaţi
pentru a activa ciclul de spălare.
TEMPO
TEMPO FINE
15:00
-00:24
Diamond Clean
DURATĂ
ORĂ TERMINARE
Este recomandat să nu deschideţi uşa cuptorului
în timpul derulării ciclului de curăţare, pentru a
evita pierderea vaporilor de apă, aspect ce poate
compromite rezultatul final de curăţare.
Odată ciclul finalizat, pe afişaj va începe să
clipească un mesaj corespunzător. Lăsaţi cuptorul
să se răcească, iar apoi ştergeţi şi uscaţi suprafeţele
interioare utilizând o lavetă sau un burete.
8
REŢETĂ FUNCŢIE PREÎNCĂLZIRE
TEMPERATURĂ
(°C)
DURATĂ COACERE
(Min.)
NIVEL
ŞI ACCESORII
Torturi dospite
- 160-180 30-90
2/3
- 160-180 30-90
4
1
Prăjitură umplută
(prăjitură cu brânză, ştrudel, plăcin
cu fructe)
- 160–200 35-90
3
- 160–200 40-90
4
1
Biscuiţi / Tarte mici
- 160-180 20-45
3
- 160170 20-45
4
1
- 160-170 20-45 ***
5
3
1
Choux à la crème
- 180-200 30-40
3
- 180-190 35-45
4
1
- 180-190 35-45 ***
5
3
1
Bezele
- 90 110 -150
3
- 90 140-160
4
1
- 90 140-160 ***
5
3 1
Pâine/pizza/focaccia
- 190-250 15-50
1 / 2
- 190-250 20-50
4
1
- 190-250 25-50 ***
5
3
1
Plăcinte
(plăcintă cu legume, quiche)
- 180-190 40-55
2 / 3
- 180-190 45-70
4
1
- 180-190 45-70 ***
5
3 1
Vols-au-vent/pateuri din aluat de
foietaj
- 190-200 20-30
3
- 180-190 20-40
4
1
- 180-190 20-40 ***
5
3 1
Lasagne/paste la cuptor/
cannelloni/budinci
- 190-200 45-65
3
Carne de miel/viţel/ vită/porc 1 kg - 190-200 80 -110
3
Pui/iepure/raţă 1 kg - 200-230 50-100
3
Carne de curcan/gâscă 3 kg - 190-200 80-130
2
Peşte la cuptor/în papiotă
(file, întreg)
- 180-200 50-60
3
Legume umplute
(roşii, dovlecei, vinete)
- 180-200 40-60
2
Pâine prăjită - Ridica 3-6
5
TABEL CU INFORMAŢII PRIVIND PREPARAREA
RO
9
REŢETĂ FUNCŢIE PREÎNCĂLZIRE
TEMPERATURĂ
(°C)
DURATĂ COACERE
(Min.)
NIVEL
ŞI ACCESORII
Fileuri/medalioane de peşte - Medie 20-30 *
4
3
Cârnaţi / Frigărui / Cotlete /
Hamburgeri
-
Medie -
Ridica
15-30 *
5
4
Friptură de pui 1-1,3 kg - Mediu 55-70 **
2
1
Rosbif - puţin făcut 1 kg - Mediu 35-50 **
3
Pulpă de miel / But - Medie 60-90 **
3
Cartofi copţi - Medie 35-55 **
3
Legume gratinate - Ridica 10-25
3
Lasagne şi carne - 200 50-100 ***
4
1
Carne şi cartofi - 180 45-100 ***
4
1
Peşte şi legume - 190 30-50 ***
4
1
Masă completă: Tartă cu fructe
(nivel 5)/lasagna (nivel 3)/carne (nivel
1)
- 190 40-120 ***
5
3 1
Pizza congelată
- Automa 10-15
3
- Automa 15-20
4
1
- Automa 20-30
4
2 1
- Automa 20-30
4
3-2 1
Fripturi umplute - 200 80-120 ***
3
Bucăţi de carne (iepure, pui, miel) - 200 50-100 ***
3
* Întoarceţi alimentele la jumătatea duratei de preparare.
** Întoarceţi alimentele după ce au trecut două treimi din
durata de preparare (dacă este necesar).
*** Durata de timp estimată: Preparatele pot fi scoase din
cuptor la intervale de timp diferite, în funcţie de preferinţele
personale.
WWW
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs . hotpoint . eu pentru a consulta tabelul cu reţete
testate, prevăzut pentru autorităţile de certificare în
conformitate cu standardul IEC 60350-1.
WWW
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe docs.hotpoint.eu pentru a consulta tabelul cu reţete care necesită
utilizarea sondei pentru carne.
FUNCŢII
Convenţional Grill Turbo Grill Aer forţat Coacere convecţie Decongelare Eco aer forţat
ACCESORIILE
Grătar metalic
Vase de gătit sau
tavă de copt pe
grătarul metalic
Tavă pentru
scurgerea grăsimii
/ tavă de copt
Tavă de colectare a
picăturilor
Tavă de colectare
a picăturilor, cu
500 ml de apă
Tavă de copt
Sondă pentru
carne
(opţional)
10
SUPRAFEŢELE EXTERIOARE
Curăţaţi suprafeţele cu ajutorul unei lavete umede
din microfibre. Dacă acestea sunt foarte murdare,
adăugaţi câteva picături de detergent cu pH neutru.
La final, ştergeţi cu o lavetă uscată.
Nu folosiţi detergenţi corozivi sau abrazivi. Da
un asemenea produs intră accidental în contact cu
suprafeţele aparatului, curăţaţi-l imediat cu o lavetă
umedă din microfibre.
SUPRAFEŢELE INTERIOARE
După fiecare utilizare, lăsaţi cuptorul să se răcească
şi apoi curăţaţi-l, de preferat cât încă este cald, pentru
a îndepărta depunerile sau petele cauzate de resturile
de alimente. Pentru a îndepărta condensul care s-a
format în urma preparării alimentelor cu un conţinut
de apă ridicat, lăsaţi cuptorul să se răcească complet şi
apoi ştergeţi-l folosind o lavetă sau un burete.
Pentru rezultate de curăţare optime, utilizaţi funcţia
„Diamond Clean”.
Suprafaţa interioară a geamul uşii este acoperită cu
un strat special care facilitează curăţarea acestuia.
Pentru a menţine sticla în condiţii perfecte de
utilizare, curăţaţi-o numai cu apă, folosind un burete
non-abraziv. Pentru a elimina resturile de grăsime,
adăugaţi o cantitate mică de detergent cu pH neutru
în apă.
Uşa cuptorului poate fi demontată pentru a facilita
curăţarea.
Rezistenţa superioară a grillului poate fi coborâ
pentru a curăţa panoul superior al cuptorului.
ACCESORIILE
După utilizare, puneţi accesoriile la înmuiat în apă
cu detergent lichid de spălare, manipulându-le
cu mănuşi pentru cuptor dacă sunt încă fierbinţi.
Resturile de mâncare pot fi îndepărtate cu o perie de
curăţare sau cu un burete.
Asiguraţi-vă că s-a răcit cuptorul
înainte de efectuarea oricăror
activităţi de întreţinere sau
curăţare.
Nu utilizaţi aparate de curăţat cu
aburi.
Nu utilizaţi bureţi de sârmă,
bureţi abrazivi sau produse
de curăţare abrazive/corozive,
deoarece acestea ar putea
deteriora suprafaţa aparatului.
Purtaţi mănuşi de protecţie.
Cuptorul trebuie să fie
deconectat de la reţeaua
electrică înainte de a efectua
orice fel de operaţie de
întreţinere.
ÎNLOCUIREA BECULUI
1. Deconectaţi cuptorul de la reţeaua electrică.
2. Desfiletaţi capacul becului, înlocuiţi becul şi
înfiletaţi la loc capacul becului.
3. Conectaţi din nou aparatul la reţeaua de alimentare
cu energie electrică.
Vă rugăm să reţineţi: Folosiţi numai becuri cu incandescenţă
de 25-40 W/230 V, tip E-14, T300 °C sau becuri cu halogen de
20-40 W/230 V, tip G9, T300 °C. Becul din interiorul produsului
este proiectat special pentru aparate de uz casnic şi nu
este destinat iluminatului unei încăperi dintr-o locuinţă
(Regulamentul CE nr. 244/2009). Becurile sunt disponibile la
serviciul nostru de asistenţă tehnică post-vânzare.
- Dacă folosiţi becuri cu halogen, nu le manevraţi cu mâinile
neprotejate, deoarece amprentele digitale le pot deteriora.
Nu folosiţi cuptorul până ce capacul becului nu a fost montat
la loc.
ÎNTREŢINEREA ŞI
CURĂŢAREA
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
RO
11
Problemă Cauză posibilă Soluţie
Cuptorul nu funcţionează.
Întreruperea curentului
electric.
Deconectare de la reţeaua
electrică.
Asiguraţi-vă că nu este întrerupt curentul electric,
iar cuptorul este conectat la reaua electrică.
Opriţi şi reporniţi cuptorul, pentru a verifica dacă
defecţiunea persistă.
Pe afişaj apare litera „F” urma
de un număr.
Problemă de software. Contactaţi cel mai apropiat serviciu de asistenţă
tehnică post-vânzare şi indicaţi numărul care
urmează litera „F”.
REMEDIEREA PROBLEMELOR
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
DEMONTAREA ŞI REMONTAREA UŞII
1. Pentru a demonta uşa, deschideţi-o complet şi
coborâţi dispozitivele de oprire până când se află în
poziţia de deblocare.
2.
b
a
Închideţi uşa cât de mult posibil.
Apucaţi bine uşa cu ambele mâini – nu o ţineţi de
mâner.
Demontaţi pur şi simplu uşa, continuând să o
închideţi şi trăgând-o în sus în acelaşi timp, până când
se eliberează din locaş. Lăsaţi uşa deoparte, sprijini
pe o suprafaţă moale.
a
b
~15°
3. Remontaţi uşa deplasând-o spre cuptor, aliniind
cuplajele balamalelor cu locaşurile şi fixând partea
superioară în locaş.
4. Coborâţi uşa şi apoi deschideţi-o complet.
Coborâţi dispozitivele de oprire în poziţia iniţială:
Asiguraţi-vă că le-aţi coborât complet.
b
a
Aplicaţi o presiune uşoară pentru a verifica dacă
dispozitivele de oprire se află în poziţia corectă.
5.
“CLICK”
Încercaţi să închideţi uşa şi asiguraţi-vă că se
aliniază cu panoul de comandă. În caz contrar,
repetaţi paşii de mai sus: Uşa s-ar putea deteriora
dacă nu funcţionează corespunzător.
12
CITIREA TABELULUI CU INFORMAŢII PRIVIND
PREPARAREA
Acest tabel indică funcţiile, accesoriile şi nivelurile
optime care trebuie utilizate pentru a găti diverse
tipuri de alimente. Durata de coacere începe din
momentul în care alimentele sunt introduse în cuptor,
fără a se lua în calcul şi preîncălzirea (în cazurile
în care este necesară). Temperaturile şi duratele
de preparare au caracter orientativ şi depind de
cantitatea de alimente şi de tipul de accesorii utilizate.
La început, folosiţi cele mai mici setări recomandate,
apoi, dacă alimentele nu sunt gătite suficient, treceţi
la setări mai mari. Se recomandă să folosiţi accesoriile
din dotare, precum şi tăvi de copt şi forme pentru
prăjituri din metal, de culoare închisă. De asemenea,
puteţi folosi cratiţe şi accesorii Pyrex sau din ceramică,
dar, în cazul acestora, duratele de preparare vor fi
puţin mai mari.
PREPARAREA UNOR ALIMENTE DIFERITE ÎN
ACELAŞI TIMP
Funcţia „Aer forţat” vă permite să preparaţi alimente
diferite (de exemplu, peşte şi legume) pe niveluri
diferite, în acelaşi timp.
Scoateţi alimentele care necesită o durată de
preparare mai scurtă şi lăsaţi în cuptor alimentele care
necesită un timp de preparare mai îndelungat.
FIŞA TEHNICĂ A PRODUSULUI
WWW
Fişa produsului, care include datele energetice
ale acestui aparat, poate fi descărcată de pe site-ul
web docs . hotpoint . eu
OBŢINEREA GHIDULUI DE UTILIZARE ŞI
ÎNTREŢINERE
>
WWW
Descărcaţi Ghidul de utilizare
şi întreţinere de pe site-ul nostru web
docs . hotpoint . eu (puteţi utiliza acest
cod QR), specificând codul comercial al
produsului.
> Alternativ, puteţi să contactaţi serviciul nostru de
asistenţă tehnică post-vânzare.
CONTACTAREA SERVICIULUI NOSTRU DE
ASISTEĂ TEHNICĂ POSTVÂNZARE
Detaliile noastre de
contact se regăsesc în
manualul de garanţie.
Când contactaţi serviciul
nostru de asistenţă
tehnică post-vânzare,
vă rugăm să precizaţi
codurile specificate pe
plăcuţa de identificare a produsului dumneavoastră.
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
XX
X
XXX
X
X
X
XX
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
XX
X
X
XX
XX
XXX
XXX
X
X
X
X
XX
X
X
400010853226
Tipărit în Italia
001
RECOMANDĂRI UTILE
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs.hotpoint.eu pentru mai multe informaţii
WWW
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

HOTPOINT/ARISTON FI9 891 SH IX HA Manualul utilizatorului

Categorie
Măsurare, testare
Tip
Manualul utilizatorului