HOTPOINT/ARISTON FI9 891 SP IX HA Daily Reference Guide

Categorie
Măsurare, testare
Tip
Daily Reference Guide
1
RO
Ghid de referinţă rapidă
5
4
3
2
1
5
4
3
2
1
1
2
3
4
5
9
8
10
7
6
1 432 5 76 8
VĂ MULŢUMIM CĂ AŢI ACHIZIŢIONAT
UN PRODUS HOTPOINT-ARISTON
Pentru a beneficia de servicii complete de
asistenţă, vă rugăm să vă înregistraţi produsul pe
www . hotpoint . eu/ register
Înainte de a utiliza aparatul, citi cu atenţie instrucţiunile
de siguranţă.
DESCRIEREA PRODUSULUI
PANOU DE COMAN
1. Panou de comandă
2. Ventilatorul
3. Rezistenţa circula
(nu este vizibilă)
4. Ghidaje pentru grătar
(nivelul este indicat pe partea
frontală a cuptorului)
5. Uşa
6. Rezistenţă superioară/grill
7. Becul
8. Racordul sondei pt carne
9. Plăcuţa cu datele de identificare
(a nu se demonta)
10. Rezistenţa inferioară
(nu este vizibilă)
1. PORNIT/OPRIT
Pentru pornirea şi oprirea
cuptorului.
2. MENIU
Pentru accesarea rapidă a meniului
principal.
3. FAVORITE
Pentru a memora şi reapela rapid
până la 10 funcţii favorite.
4. ÎNAPOI
Pentru revenirea la meniul anterior.
5. AFIŞAJ
6. BUTOANE DE NAVIGARE
Pentru navigarea prin meniuri,
deplasarea cursorului şi
modificarea setărilor.
7. OK / SELECTARE
Pentru selectarea funcţiilor şi
confirmarea setărilor.
8. PORNIRE
Pentru activarea funcţiei care a fost
selectată.
2
ACCESORII
GRĂTAR METALIC
TAVĂ DE COLECTARE A
PICĂTURILOR
TAVĂ DE COPT
GHIDAJE DE
ALUNECARE
SONDA PENTRU CARNE ROTISOR
Numărul de accesorii poate varia în funcţie de modelul
achiziţionat.
Alte accesorii pot fi achiziţionate separat de la serviciul de
asistenţă tehnică post-vânzare.
INTRODUCEREA GRĂTARULUI METALIC ŞI A
ALTOR ACCESORII
Introduceţi grătarul metalic orizontal, culisându-l
pe ghidaje şi asigurându-vă că partea cu marginea
ridicată este orientată în sus.
Alte accesorii, cum ar fi tava de colectare a picăturilor
şi tava de copt, sunt introduse orizontal, în acelaşi
mod ca grătarul metalic.
MONTAREA ŞINELOR CULISANTE
Demontaţi ghidajele pentru grătar din cuptor şi
îndepărtaţi folia protectoare din plastic de pe şinele
culisante.
Cuplaţi clema superioară
a ghidajului pe ghidajul
pentru grătar şi culisaţi-l
până la capăt. Coborâţi şi
cealaltă clemă în poziţie.
Pentru a fixa ghidajul,
apăsaţi ferm porţiunea
inferioară a clemei spre
ghidajul pentru grătar.
Asiguraţi-vă că şinele se
pot deplasa liber. Repetaţi
aceşti paşi şi pentru celălalt ghidaj pentru grătar de la
acelaşi nivel.
Vă rugăm să reţineţi: Şinele culisante pot fi montate pe orice
nivel
DEMONTAREA ŞI REMONTAREA GHIDAJELOR
PENTRU GRĂTAR
Pentru a demonta ghidajele pentru grătar, ridicaţi-le şi
trageţi-le de părţile inferioare: Ghidajele pentru grătar pot
fi acum demontate.
Pentru a remonta ghidajele pentru grătar, reintroduceţi-
le mai întâi în locaşul superior. Menţinându-le ridicate,
culisaţi-le în compartimentul pentru preparare, apoi
coborâţi-le în poziţia aferentă în locaşul inferior.
UTILIZAREA ROTISORULUI
Împingeţi tija prin centrul
bucăţii de carne (legată cu
sfoară în cazul cărnii de pasăre)
şi culisaţi carnea pe tijă pâ
când este poziţionată ferm în
furcă şi nu se mişcă. Împingeţi
cea de-a doua furcă în bucata
de carne şi culisaţi-o până
când o menţine ferm în poziţie.
Strângeţi şurubul de fixare
pentru a se menţine în poziţie.
Introduceţi capătul în
locaşul corespunzător din
compartimentul pentru
preparare al cuptorului şi
sprijiniţi partea rotunjită pe
suportul aferent.
Vă rugăm să reţineţi: Pentru
a colecta zeama rezultată în
urma preparării, poziţionaţi
tava de colectare a grăsimii
scurse dedesubt şi adăugaţi 500 ml de apă. Pentru a evita
arsurile provocate de tija fierbinte, manevraţi-o apucând
numai de mânerul din plastic (care trebuie îndepărtat înainte
de a începe procesul de preparare).
3
TRADIŢIONAL
PREÎNCĂLZIRE RAPIDĂ
Pentru preîncălzirea rapidă a cuptorului.
CONVENŢIONAL*
Pentru a prepara orice fel de alimente, pe un
singur nivel.
GRILL
Pentru a frige medalioane, frigărui şi cârnaţi,
pentru a gratina legume sau pentru a prăji pâinea.
Atunci când frigeţi carne, vă recomandăm să utilizaţi
o tavă de colectare a grăsimii scurse pentru a colecta
zeama rezultată în urma preparării: Poziţionaţi tava
de colectare a grăsimii scurse pe oricare dintre
nivelurile de sub grătarul metalic şi adăugaţi 500 ml
de apă.
TURBO GRILL
Pentru a frige bucăţi mari de carne (pulpe,
rosbif, carne de pui). Vă recomandăm să utilizaţi
o tavă de colectare a picăturilor pentru a colecta
zeama rezultată în urma preparării: Poziţionaţi tava
de colectare a grăsimii scurse pe oricare dintre
nivelurile de sub grătarul metalic şi adăugaţi 500
ml de apă. Tija pentru rotisare (dacă intră în dotare)
poate fi utilizată cu această funcţie.
AER FORŢAT
Pentru prepararea diferitor alimente care
necesită aceeaşi temperatură de preparare, pe
mai multe niveluri (maximum trei) în acelaşi timp.
Această funcţie poate fi folosită pentru a prepara
diverse alimente fără ca mirosurile să treacă de la un
aliment la altul.
COACERE CONVECŢIE
Pentru prepararea cărnii sau coacerea
prăjiturilor cu umplutură lichidă pe un singur nivel.
FUNCŢII
FUNCŢII SPECIALE
DECONGELARE
Pentru decongelarea mai rapidă a alimentelor.
MENŢINERE LA CALD
Pentru a menţine calde şi crocante alimentele proaspăt
gătite.
DOSPIRE
Pentru a ajuta la dospirea eficientă a aluaturilor dulci sau
picante. Pentru a menţine calitatea dospirii, nu activaţi funcţia
în cazul în care cuptorul este încă fierbinte după finalizarea unui
ciclu de preparare.
CONVENABIL
Această funcţie prepară rapid şi delicat mai multe tipuri
de alimente. De asemenea, poate fi utilizată pentru a reîncălzi
alimente deja preparate şi păstrate apoi la temperatura camerei
sau în frigider.
TIT MAXI
Pentru prepararea bucăţilor mari de carne (peste 2,5
kg). Vă recomandăm să întoarceţi carnea în timpul preparării
pentru a vă asigura că se rumeneşte uniform pe ambele părţi. De
asemenea, vă recomandăm să stropiţi carnea din când în când
pentru a nu se usca excesiv.
ALIMENTE CONGELATE
Lasagne - pizza - ştrudel - cartofi prăjiţi - pâine. Această
funcţie selectează automat temperatura de preparare optimă
şi cel mai bun mod de preparare pentru cinci tipuri diferite
de alimente semipreparate congelate. Selectaţi opţiunea
„Personalizat” pentru a seta temperatura celorlalte tipuri de
produse.
COACERE LENTĂ
Pentru prepararea delicată a cărnii şi a peştelui,
menţinându-le în acelaşi timp fragede şi suculente. Este
recomandat să prăjiţi mai întâi friptura într-o tigaie pentru
a rumeni carnea şi a-i păstra sucurile naturale. Duratele de
preparare sunt cuprinse între două ore pentru un peşte de 300
g şi patru sau cinci ore pentru un peşte de 3 kg, şi între patru
ore pentru bucăţi de carne de 1 kg şi şase sau şapte ore pentru
bucăţi de carne de 3 kg.
ECO AER FORŢAT*
Pentru prepararea fripturilor umplute şi a fileurilor
de carne pe un singur nivel. Alimentele nu se usucă excesiv
datorită circuliei delicate şi intermitente a aerului. Atunci când
se utilizează această funcţie, lumina aferentă funcţiei ECO va
rămâne stinsă pe parcursul desfăşurării procesului de preparare,
însă poate fi reaprinsă temporar apăsând
. Pentru a utiliza
ciclul ECO, reducând astfel consumul de energie, uşa cuptorului
nu trebuie deschisă până la finalizarea preparării reţetei.
* Funcţie utilizată ca referinţă pentru declararea eficienţei energetice
în conformitate cu Regulamentul (UE) nr. 65/2014
4
CURĂŢARE AUTOMATĂ – PYRO
Pentru eliminarea depunerilor care apar în timpul
preparării prin intermediul unui ciclu de curăţare la
temperatură înaltă. Sunt disponibile două cicluri de
autocurăţare: Un ciclu complet (PYRO) şi un ciclu mai
scurt (PYRO EXPRESS). Vă recomandăm să utilizaţi
ciclul mai rapid la intervale regulate şi ciclul complet
numai atunci când cuptorul este foarte murdar.
SERI
Pentru modificarea setărilor cuptorului (limbă, oră,
semnal sonor, volum, luminozitate, mod Eco).
Vă rugăm să reţineţi: Când cuptorul este oprit, însă modul
Eco este activ, luminozitatea afişajului va fi redusă pentru a
se economisi energie. Aceasta este reactivată automat după
apăsarea oricăruia dintre butoane etc.
REŢETE COMPLET AUTOMATE
Pentru a vă asigura că folosiţi această funcţie în mod
corect, citiţi şi descărcaţi cartea de bucate de pe
docs . hotpoint . eu
Pentru selectarea uneia dintre cele 28 de reţete
presetate diferite.
Cuptorul va seta automat temperatura, funcţia şi durata
de preparare optime.
RETE SONDĂ CARNE
Această funcţie selectează automat modul de preparare
optim pentru diferite tipuri de carne. Vă va fi sugerată o
temperatură optimă atât pentru compartimentul pentru
preparare, cât şi pentru interiorul alimentului, în funcţie de
tipul de carne selectat.
Pentru a vă asigura că introduceţi şi utilizaţi sonda în mod
corect, urmaţi instrucţiunile furnizate în paragraful aferent.
PRIMA UTILIZARE A APARATULUI
1. ALEGI LIMBA
Va trebui să setaţi limba şi ora atunci când porniţi
aparatul pentru prima dată: Pe afişaj va fi prezentată o
listă cu limbile disponibile.
Alegeţi limba
Apăsaţi sau pentru a afişa limba necesară şi
confirmaţi apăsând
Vă rugăm să reţineţi: De asemenea, limba poate fi modificată
şi la un moment ulterior, de la elementul de meniu „Setări”.
2. SETAŢI ORA
După selectarea limbii, va trebui să setaţi ora curentă:
pe afişaj va clipi „12:00”.
Premere per impostare il tempo, OK per terminare
HH MM
12:00
Apăsaţi pentru a seta durata, OK când terminaţi
HH MM
Utilizaţi sau pentru a seta ora şi confirmaţi
apăsând pe
Vă rugăm să reţineţi: Ora va trebui resetată întotdeauna în
urma unei pene de curent.
3. SETAŢI CONSUMUL DE ENERGIE
Cuptorul este programat pentru a consuma un nivel
de energie electrică compatibil cu reţeaua internă,
care are o capacitate de peste 3 kW: Dacă locuinţa
este alimentată cu putere mai mică, va trebui să
reduceţi această valoare.
Utilizaţi
sau pentru a selecta elementul de
meniu „Setări”, apăsaţi
, selectaţi „Putere” şi
apăsaţi
pentru a confirma.
Più di 2,5 kW
Bassa
Alta
Peste 2,5 kW
Mic
Mare
Utilizaţi sau pentru a selecta „Redusă” şi apăsaţi
pentru a confirma.
4. ÎNCĂLZIŢI CUPTORUL
Un cuptor nou poate emana mirosuri rămase din timpul
procesului de fabricaţie: Acest lucru este absolut normal.
Prin urmare, înainte de a începe să preparaţi alimentele,
vă recomandăm să încălziţi cuptorul gol pentru a
îndepărta posibilele mirosuri neplăcute.
Îndepărtaţi elementele de protecţie din carton sau foliile
transparente ale cuptorului şi scoateţi accesoriile din
interiorul acestuia.
Încălziţi cuptorul la 200 °C timp de aproximativ o oră,
folosind în mod ideal o funcţie de circulaţie a aerului (de
exemplu „Aer forţat” sau „Coacere convecţie”).
Respectaţi instrucţiunile pentru setarea corectă a
funcţiei.
Vă rugăm să reţineţi: Se recomandă să aerisiţi încăperea după
utilizarea aparatului pentru prima dată.
5
3. PREÎNCĂLZIRE
Acest cuptor poate găti orice tip de alimente, cu sau
fără o fază de preîncălzire.
Selectând „No” se va reduce durata totală de
preparare (inclusiv preîncălzirea) şi consumul de
energie cu până la 25%.
Preîncălzirea poate fi activată împreună cu
majoritatea funcţiilor.
Odată preîncălzirea finalizată, se va emite un semnal
sonor pentru a indica faptul că cuptorul a atins
temperatura setată.
Introduceţi alimentele şi începeţi procesul de preparare.
Vă rugăm să reţineţi: Introducerea alimentelor în cuptor
înainte de finalizarea preîncălzirii poate avea un efect negativ
asupra rezultatului de preparare final.
4. SETAREA ORA DE FINALIZARE A PREPARĂRII
PORNIRE TEMPORIZATĂ
Multe funcţii vă permit să amânaţi pornirea procesului de preparare
prin setarea orei de finalizare.
Atunci când setaţi durata de rulare a funcţiei, pe afişaj va apărea ora la
care se preconizează finalizarea preparării. Utilizaţi
sau pentru
a deplasa cursorul pe ORĂ TERMINARE şi apăsaţi
: Ora va clipi.
PRERISC.
No
TEMPERATURA
200°C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
Statico
19:20
02:00
Convenţional
TEMPERATURĂ
PREÎNCĂLZIRE
DURATĂ COACERE
ORĂ TERMINARE
Utilizaţi sau pentru a selecta ora la care doriţi să se finalizeze
prepararea şi apăsi pe
. Apăsaţi şi introduceţi alimentele în
cuptor, apoi apăsaţi
din nou pentru a activa funcţia.
APLICAREA SETĂRILOR
Apăsaţi sau pentru a deplasa cursorul pe
setările pe care le puteţi modifica.
Odată ce cursorul se află în poziţie, modificaţi setarea
apăsând
: Setarea selectată va începe să clipească.
Utilizaţi
sau pentru a modifica valoarea şi
apăsaţi pe
pentru a confirma.
ACTIVAREA FUNCŢIEI
Odată ce setările afişate sunt cele dorite, apăsaţi
pentru a activa funcţia. Introduceţi alimentele
în cuptor, apoi apăsaţi
din nou pentru a activa
funcţia.
Vă rugăm să reţineţi: Unele setări pot fi modificate şi în timpul
desfăşurării procesului de preparare.
UTILIZAREA ZILNICĂ
1. SELECTAREA UNEI FUNCŢII
Funzioni di cottura tradizionali manuali
Funzioni Speciali
Impostazioni
Tradizionali
1
4
2
3
Coacere tradiţională
Funcţii de gătit manuale tradiţionale
Setări
Funcţii speciale
1. Simbol pentru funcţia selectată
2. Funcţia selectată
3. Alte funcţii disponibile
4. Descrierea funcţiei selectate
PORNIREA CUPTORULUI
Apăsaţi şi menţineţi apăsat : Pe afişaj va fi prezentat
meniul principal.
NAVIGAREA PRIN MENIU
Apăsaţi pe sau pentru a naviga prin meniul
principal şi pentru a evidenţia elementul pe care doriţi
să îl selectaţi.
SELECTAREA UNUI ELEMENT DIN MENIU
Odată ce elementul pe care doriţi să îl selectaţi este
evidenţiat pe afişaj, apăsaţi pe
pentru a confirma
selecţia şi accesaţi meniul de setări (consultaţi
informaţiile de mai jos) sau lista de funcţii.
SELECTAREA UNEI FUNCŢII
Apăsaţi sau pentru a naviga prin lista de pe
ecran. Apăsaţi pe
pentru a confirma şi pentru a
accesa meniul de setări.
2. SETAREA ŞI ACTIVAREA UNEI FUNCŢII
Statico
PRERISC.
No
TEMPERATURA
200°C
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
19:20
02:00
2
3
6
1
4
5
Convenţional
TEMPERATURĂ
PREÎNCĂLZIRE
DURATĂ COACERE
ORĂ TERMINARE
1. Cursor
(evidenţiază setarea selectată)
2. Temperatură/putere grill
3. Preîncălzire
4. Durata
5. Ora de finalizare a funcţiei
6. Numele funcţiei
6
Cuptorul va porni automat după perioada de timp
calculată pentru ca procesul de preparare să se
finalizeze la ora setată.
Partenza ritardata
TEMPERATURA
200°C
AVVIO IN
TEMPO FINE
20:20
-07:10
Pornire cu întârziere
TEMPERATURĂ ÎNCEPE ÎN
ORĂ TERMINARE
Vă rugăm să reţineţi: Puteţi activa această funcţie imediat şi
puteţi anula timpul de aşteptare apăsând .
Această setare poate fi aplicată numai dacă nu este necesară
preîncălzirea cuptorului.
. RUMENIRE
Unele funcţii ale cuptorului permit rumenirea
suprafeţei alimentelor prin activarea grillului odată ce
prepararea a fost finalizată.
per prolungare, OK per dorare
Cottura terminata alle 20:00
Coacerea s-a terminat la 20:00
+ pt. a prelungi, OK pt. a rumeni
Dacă este necesar, apăsaţi pentru a activa un
ciclu de rumenire de cinci minute. Prepararea folosind
funcţia selectată în mod curent poate fi, de asemenea,
prelungită apăsând pe
.
Pentru a dezactiva funcţia de rumenire, apăsaţi pe
pentru a opri cuptorul sau apăsaţi pe
pentru a
accesa meniul principal.
. REŢETE COMPLET AUTOMATE
Cuptorul este prevăzut cu 28 de reţete complet
automate pentru care sunt presetate funcţiile şi
temperaturile de preparare optime. Pentru a beneficia
din plin de această funcţie şi pentru obţinerea celor
mai bune rezultate de preparare posibile, citiţi şi
descărcaţi cartea de bucate de pe docs . hotpoint . eu
Selectaţi „Reţete” din meniul principal folosind
sau
. Apăsaţi pentru a confirma şi accesaţi lista de
preparate disponibile.
Utilizaţi
sau pentru a derula lista, apoi apăsaţi
pentru a confirma selecţia.
Pollo arrosto
CONTROLLO
Automatico
TEMPO COTTURA
TEMPO FINE
19:20
-00:32
Friptură de pui la cuptor
CONTROL
Automat
DURATĂ COACERE
ORĂ TERMINARE
Apăsaţi şi introduceţi alimentele în cuptor. Apăsaţi
din nou pentru a activa funcţia.
Aceste reţete vă permit să setaţi o oră de terminare a
preparării.
Vă rugăm să reţineţi: Se va emite un semnal sonor, iar pe
afişaj vor apărea acţiunile necesare pentru derularea funcţiei
selectate şi momentul în care trebuie să le efectuaţi, de
exemplu întoarcerea alimentelor sau verificarea progresului
înregistrat în procesul de preparare.
. RETE SONDĂ PENTRU CARNE
Folosirea sondei pentru carne vă permite să măsuraţi
temperatura internă a alimentelor în timpul preparării.
Utilizaţi
sau pentru a selecta „Reţete sondă carne”
din meniul principal şi apăsaţi
.
Selectaţi preparatul dorit din lista disponibilă şi apăsaţi
pentru a confirma.
Vă rugăm să reţineţi: Selectarea „Carne specială vă permite să
modificaţi toate setările (pentru temperatura cuptorului şi
temperatura sondei). Celelalte reţete vă permit să modificaţi
doar o parte din setări.
Introduceţi sonda adânc în carne,
evitând zonele osoase sau cele cu
grăsime.
În cazul cărnii de pasăre, introduceţi
sonda pe lungime în centrul
pieptului, evitând porţiunile goale.
Introduceţi alimentele în cuptor
şi conectaţi ştecherul la priza
furnizată pe partea dreaptă a
compartimentului pentru preparare
al cuptorului.
COTTURA
TEMPERATURA
150°C
SONDA CARNE
ATTUALE
79°
100°
Gătit
TEMPERATURĂ SONDA PT CARNE
CURENT
Modificaţi (dacă este posibil) setările
presetate conform necesităţilor sau apăsaţi pe
.
Se va emite un semnal sonor, iar afişajul va indica
momentul în care sonda pentru alimente a atins
temperatura necesară.
Odată ce prepararea a fost finalizată, rezultatul poate fi
perfecţionat prelungind durata de preparare.
Apăsaţi
sau pentru a seta durata de timp: Cuptorul
va utiliza în mod automat funcţia „Convenţional”.
Vă rugăm să reţineţi: Se va emite un semnal sonor şi va apărea
un mesaj în cazul în care sonda nu a fost conectată corect.
UTILIZAREA SONDEI PENTRU CARNE ÎMPREUNĂ CU
FUNCŢII MANUALE
Sonda pentru carne poate fi utilizată, de asemenea,
împreună cu unele dintre funcţiile manuale pentru a
obţine rezultate optime la prepararea cărnii.
Selectaţi o funcţie manuală şi conectaţi sonda: În
partea superioară din stânga a afişajului va fi indicată
temperatura pe care trebuie să o atingă sonda.
Statico
TEMPERATURA
180°C
SONDA CARNE
100°
Convenţional
TEMPERATURĂ SONDA PT CARNE
Pentru a modifica această setare, utilizaţi sau
pentru a deplasa cursorul lângă valoarea aferentă şi
apăsaţi pe
.
Atunci când setarea începe să clipească pe afişaj, setaţi
valoarea necesară folosind
sau , apoi apăsaţi
pentru a confirma.
Pentru a vizualiza un tabel cu temperaturile recomandate
pentru fiecare tip de carne, citiţi şi descărcaţi Ghidul de
utilizare şi întreţinere de pe docs.hotpoint.eu
7
. FAVORITE
Pentru a facilita utilizarea cuptorului, acesta poate
memora până la 10 dintre funcţiile dumneavoastră
preferate.
Dacă doriţi să memoraţi o funcţie ca preferată şi să
salvaţi setările curente pentru utilizare ulterioară,
apăsaţi
odată ce prepararea a fost finalizată.
Apăsaţi pe
pentru a confirma: Pe afişaj va apărea
un mesaj prin care vi se va solicita să memoraţi
funcţia la un număr cuprins între 1 şi 10 în lista
dumneavoastră de funcţii preferate.
Premere OK per salvare << per annullare
Termoventilato1
Apăsaţi OK pentru a salva sau pentru a anula
Aer forţat
Utilizaţi sau pentru a selecta numărul, apoi
confirmaţi apăsând
.
Vă rugăm să reţineţi: Apăsaţi pentru a anula.
Dacă memoria este plină sau dacă numărul este deja utilizat,
funcţia va fi suprascrisă.
Pentru a apela funcţiile memorate la o da
ulterioară, apăsaţi
: Pe afişaj apare lista cu funcţiile
dumneavoastră preferate.
La selezione delle tue ricette preferite
Termoventilato
Statico
Pizza
Selecţia dv. de reţete preferate
Convenţional
Aer forţat
Pizza
Utilizaţi sau pentru a selecta funcţia, confirmaţi
apăsând
, apoi apăsaţi pentru a activa.
. TEMPORIZATOR
Când cuptorul este oprit, afişajul poate fi utilizat ca
temporizator. Pentru a activa funcţia, asiguraţi-vă că
este oprit cuptorul şi apoi apăsaţi
: Temporizatorul
va clipi pe afaj.
Premere per impostare il timer, OK per avviare
00 : 00 : 00
(HH) (MM) (SS)
Apăsaţi pentru a seta timerul, OK pentru a începe
MM SSHH
Utilizaţi sau pentru a seta durata de timp
necesară şi apoi apăsaţi
pentru a activa
temporizatorul. Se va emite un semnal sonor odată ce
timerul a terminat numărătoarea inversă a duratei de
timp selectate.
Vă rugăm să reţineţi: Puteţi opri temporizatorul oricând
apăsând .
. BLOCAREA TASTELOR
Pentru a bloca tastatura, apăsaţi şi meineţi apăsate
simultan tastele
şi timp de cel puţin cinci
secunde. Pentru a debloca tastatura, efectuaţi aceeaşi
procedură.
Vă rugăm să reţineţi: Puteţi activa această funcţie şi în timpul
procesului de preparare a alimentelor.
Din motive de siguranţă, cuptorul poate fi oprit oricând
apăsând butonul .
. CURĂŢARE AUTOMATĂ  PYRO
Utilizaţi sau pentru a selecta „Curăţare” din
meniul principal şi apăsaţi
.
Pulizia di 2 ore ad alta temperatura
Pirolisi express
Pirolisi
Curăţare de 2 ore la temperatură ridicată
Pyro Express
Pyro
Selectaţi „Pyro” sau „Pyro Express” din meniul
principal şi apăsaţi
: Pe afişaj va apărea durata de
timp a ciclului selectat şi ora la care se va termina.
Apăsaţi pe butonul
: Pe afişaj vor apărea
instrucţiunile care trebuie urmate pentru a începe
ciclul de curăţare.
2/3
Rimuovere tutti gli accessori
dal forno e premere OK
Scoateţi toate accesoriile din cuptor şi
apăsaţi OK
Aveţi grijă să scoateţi toate accesoriile din cuptor
înainte de curăţare, inclusiv ghidajele pentru grătar.
Odată ce aţi urmat toate instrucţiunile, apăsaţi
pentru a trece la următorul pas.
După ultima confirmare, cuptorul va începe ciclul
de curăţare şi uşa se va bloca automat: Pe afişaj va
apărea imediat un mesaj indicând o bară de progres
pentru ciclul de curăţare.
La porta verrà bloccata
durante la pulizia
Uşa se va bloca în timpul curăţării
TEMPO
TEMPO FINE
15:00
-00:59
Pulizia
Curăţarea
DURATĂ
ORĂ TERMINARE
Odată ciclul finalizat, pe afişaj va începe să clipească
un mesaj corespunzător. Temperatura reziduală va fi
indicată pe afişaj, iar uşa va rămâne blocată pâ
când temperatura din interiorul cuptorului revine la
un nivel de siguranţă adecvat.
Pe afişaj va fi prezentată ora curentă.
8
REŢETĂ FUNCŢIE
PREÎNCĂLZIRE
TEMPERATURĂ
(°C)
DURATĂ COACERE
(Min.)
NIVEL
ŞI ACCESORII
Torturi dospite
160-180 30-90
2/3
- 160-180 30-90
4
1
Prăjitură umplută
(prăjitură cu brânză, ştrudel, plăcintă cu
fructe)
160–200 35-90
3
- 160–200 40-90
4
1
Biscuiţi / Tarte mici
- 160-180 20-45
3
- 160170 20-45
4
1
- 160-170 20-45 ***
5
3
1
Choux à la crème
- 180-200 30-40
3
- 180-190 35-45
4
1
- 180-190 35-45 ***
5
3
1
Bezele
- 90 110 -150
3
- 90 140-160
4
1
- 90 140-160 ***
5
3 1
Pâine/pizza/focaccia
- 190-250 15-50
1 / 2
- 190-250 20-50
4
1
- 190-250 25-50 ***
5
3
1
Plăcinte
(plăcintă cu legume, quiche)
180-190 40-55
2 / 3
- 180-190 45-70
4
1
- 180-190 45-70 ***
5
3 1
Vols-au-vent/pateuri din aluat de
foietaj
190-200 20-30
3
- 180-190 20-40
4
1
- 180-190 20-40 ***
5
3 1
Lasagne/paste la cuptor/ cannelloni/
budinci
- 190-200 45-65
3
Miel/viţel/vită 1 kg 190-200 80 -110
3
Pui/iepure/raţă 1 kg 200-230 50-100
3
Carne de curcan/gâscă 3 kg 190-200 80-130
2
Peşte la cuptor/în papiotă (file, întreg) 180-200 50-60
3
TABEL CU INFORMAŢII PRIVIND PREPARAREA
9
REŢETĂ FUNCŢIE
PREÎNCĂLZIRE
TEMPERATURĂ
(°C)
DURATĂ COACERE
(Min.)
NIVEL
ŞI ACCESORII
Legume umplute
(roşii, dovlecei, vinete)
180-200 40-60
2
Pâine prăjită - Ridica 3-6
5
Fileuri/medalioane de peşte - Medie 20-30 *
4
3
Cârnaţi / Frigărui / Cotlete /
Hamburgeri
-
Medie -
Ridica
15-30 *
5
4
Friptură de pui 1-1,3 kg Mediu 55-70 **
2
1
Friptură de pui 1-1,3 kg Ridicat 60-80
2
1
Rosbif - puţin făcut 1 kg Mediu 35-50 **
3
Pulpă de miel / But - Medie 60-90 **
3
Cartofi copţi - Medie 35-55 **
3
Legume gratinate - Ridica 10-25
3
Lasagna şi carne - 200 50-100 ***
4
1
Carne şi cartofi - 180 45-100 ***
4
1
Peşte şi legume - 190 30-50 ***
4
1
Masă completă: Tartă cu fructe
(nivelul 5)/lasagna(nivelul 3)/carne
(nivelul 1)
190 40-120 ***
5
3 1
Pizza congelată
- Automată 10-15
3
- Automată 15-20
4
1
- Automată 20-30
4
2 1
- Automată 20-30
4
3-2 1
Fripturi umplute - 200 80-120 ***
3
Bucăţi de carne (iepure, pui, miel) 200 50-100 ***
3
* Întoarceţi alimentele la jumătatea duratei de preparare.
**Întoarceţi alimentele după ce au trecut două treimi din
durata de preparare (dacă este necesar).
*** Durata de timp estimată: Preparatele pot fi scoase din
cuptor la intervale de timp diferite, în funcţie de preferinţele
personale.
WWW
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe
docs . hotpoint . eu pentru a consulta tabelul cu reţete
testate, prevăzut pentru autorităţile de certificare în
conformitate cu standardul IEC 60350-1.
WWW
Descărcaţi Ghidul de utilizare şi întreţinere de pe docs . hotpoint . eu pentru a consulta tabelul cu reţete care necesită
utilizarea sondei pentru carne.
FUNCŢII
Convenţional Grill Turbo Grill Aer forţat Coacere convecţie Decongelare Eco aer forţat
ACCESORII
Grătar metalic
Vase de gătit sau
tavă de copt pe
grătarul metalic
Tavă pentru
scurgerea grăsimii
/ tavă de copt
Tavă de colectare
a picăturilor
Tavă de colectare
a picăturilor, cu
500 ml de apă
Tavă de copt Rotisor
Sondă pentru
carne (opţional)
10
SUPRAFEŢELE EXTERIOARE
Curăţaţi suprafeţele cu ajutorul unei lavete umede din
microfibre. Dacă acestea sunt foarte murdare, adăugaţi câteva
picături de detergent cu pH neutru. La final, ştergeţi-le cu o
lavetă uscată.
Nu folosiţi detergenţi corozivi sau abrazivi. Dacă un asemenea
produs intră accidental în contact cu suprafeţele aparatului,
curăţaţi-l imediat cu o lavetă din microfibre umedă.
SUPRAFEŢELE INTERIOARE
După fiecare utilizare, lăsaţi cuptorul să se răcească şi apoi
curăţaţi-l, de preferat cât încă este cald, pentru a îndepărta
depunerile sau petele cauzate de resturile de alimente.
Pentru a îndepărta condensul care s-a format în urma preparării
alimentelor cu un conţinut de apă ridicat, lăsaţi cuptorul să
se răcească complet şi apoi ştergeţi-l folosind o lavetă sau un
burete.
Curăţaţi geamul uşii cu un detergent lichid adecvat.
Uşa cuptorului poate fi demontată pentru a facilita curăţarea.
ACCESORII
După utilizare, puneţi accesoriile la înmuiat în apă cu detergent
lichid de spălare, manipulându-le cu mănuşi pentru cuptor dacă
sunt încă fierbinţi. Resturile de mâncare pot fi îndepărtate cu o
perie de curăţare sau cu un burete.
CURĂŢAREA COMPARTIMENTULUI PENTRU PREPARARE PRINTRUN CICLU PYRO
Asiguraţi-vă că s-a răcit cuptorul
înainte de efectuarea oricăror activităţi
de întreţinere sau curăţare.
Nu utilizaţi aparate de curăţare cu
aburi.
Nu utilizaţi bureţi de sârmă, bureţi
abrazivi sau produse de curăţare
abrazive/corozive, deoarece acestea ar
putea deteriora suprafaţa aparatului.
Purtaţi mănuşi de protecţie.
Cuptorul trebuie să fie deconectat
de la reţeaua electrică înainte de
a efectua orice fel de operaţie de
întreţinere.
ÎNLOCUIREA BECULUI
1. Deconectaţi cuptorul de la reţeaua electrică.
2. Desfiletaţi capacul becului, înlocuiţi becul şi
înfiletaţi la loc capacul becului.
3. Conectaţi din nou aparatul la reţeaua de alimentare
cu energie electrică.
Vă rugăm să reţineţi: Utilizaţi numai becuri cu halogen de
20-40 W/230 ~ V, de tip G9, T300 °C. Becul din interiorul
produsului este proiectat special pentru aparate de uz casnic
şi nu este destinat iluminatului unei încăperi dintr-o locuinţă
(Regulamentul CE nr. 244/2009). Becurile sunt disponibile
la serviciul nostru de asistenţă tehnică post-vânzare. Nu
manevraţi becurile cu mâinile neprotejate deoarece vârfurile
degetelor dumneavoastră le-ar putea deteriora. Nu folosiţi
cuptorul până ce capacul becului nu a fost montat la loc.
ÎNTREŢINEREA ŞI
CURĂŢAREA
Această funcţie vă permite să eliminaţi depunerile care
apar în timpul preparării folosind o temperatură înaltă. La
această temperatură, resturile de alimente se transfor
în depuneri care pot fi şterse cu uşurinţă folosind un
burete umed, odată ce cuptor s-a răcit.
În cazul în care cuptorul este montat sub o plită, asiguraţi-
vă că toate arzătoarele cu gaz sau zonele de gătit electrice
sunt oprite în timpul derulării ciclului de autocurăţare.
Scoateţi toate accesoriile din cuptor înainte de a activa
funcţia Pyro (inclusiv ghidajele pentru grătar).
Pentru a obţine rezultate optime de curăţare, îndepărtaţi
reziduurile excesive din interiorul cavităţii şi curăţaţi
geamul uşii interioare înainte de a utiliza funcţia Pyro.
Cuptorul are două funcţii diferite de curăţare pirolitică:
Ciclul standard (PYRO) asigură curăţarea amănunţită în
cazul în care cuptorul este foarte murdar, în timp ce ciclul
economic (PYRO EXPRESS) este mai scurt şi consumă
mai puţină energie decât ciclul standard, ceea ce îl face
adecvat pentru utilizarea la intervale regulate.
Activaţi funcţia Pyro numai în cazul în care aparatul este
foarte murdar sau dacă emană mirosuri neplăcute în
timpul procesului de preparare.
Vă rugăm să reţineţi: Uşa cuptorului nu poate fi deschisă în
timp ce se desfăşoară curăţarea pirolitică. Aceasta va rămâne
blocată până când temperatura revine la un nivel acceptabil.
Aerisiţi încăperea în timpul şi la finalizarea derulării ciclului Pyro.
Nu atingeţi cuptorul în timpul ciclului Pyro. Nu lăsaţi copiii şi animalele de casă în apropierea
cuptorului în timpul şi la finalizarea derulării
ciclului Pyro (până când s-a terminat aerisirea
încăperii).
11
Problemă Cauză posibilă Soluţie
Cuptorul nu funcţionează.
Întreruperea curentului
electric.
Deconectare de la reţeaua
electrică.
Asiguraţi-vă nu este întrerupt curentul electric,
iar cuptorul este conectat la reaua electrică.
Opriţi şi reporniţi cuptorul, pentru a verifica dacă
defecţiunea persistă.
Uşa nu se deschide.
Defecţiune a încuietorii uşii.
Ciclul de curăţare în curs de
desfăşurare.
Opriţi şi puneţi din nou în funcţiune cuptorul
pentru a verifica dacă defecţiunea persistă.
teptaţi finalizarea funcţiei şi răcirea cuptorului.
Pe afişaj apare litera „F” urmată
de un număr.
Problemă de software. Contactaţi cel mai apropiat serviciu de asistenţă
tehnică post-vânzare şi indicaţi numărul care
urmează litera „F”.
REMEDIEREA PROBLEMELOR
DEMONTAREA ŞI REMONTAREA UŞII
1. Pentru a demonta uşa, deschideţi-o complet şi
coborâţi dispozitivele de oprire până când se află în
poziţia de deblocare.
2.
b
a
Închideţi uşa cât de mult posibil.
Apucaţi bine uşa cu ambele mâini – nu o ţineţi de
mâner.
Demontaţi pur şi simplu uşa, continuând să o
închideţi şi trăgând-o în sus în acelaşi timp, până când
se eliberează din locaş. Lăsaţi uşa deoparte, sprijinită
pe o suprafaţă moale.
a
b
~15°
3. Remontaţi uşa deplasând-o spre cuptor, aliniind
cuplajele balamalelor cu locaşurile şi fixând partea
superioară în locaş.
4. Coborâţi uşa şi apoi deschideţi-o complet.
Coborâţi dispozitivele de oprire în poziţia iniţială:
Asiguraţi-vă că le-aţi coborât complet.
b
a
Aplicaţi o presiune uşoară pentru a verifica da
dispozitivele de oprire se află în poziţia corectă.
5.
“CLICK”
Încercaţi să închideţi uşa şi asiguraţi-vă că se
aliniază cu panoul de comandă. În caz contrar,
repetaţi paşii de mai sus: Uşa s-ar putea deteriora dacă
nu funcţionează corespunzător.
12
CITIREA TABELULUI CU INFORMAŢII PRIVIND
PREPARAREA
Acest tabel indică funcţiile, accesoriile şi nivelurile
optime care trebuie utilizate pentru a găti diverse
tipuri de alimente. Duratele de preparare încep din
momentul în care alimentele sunt introduse în cuptor,
fără a se lua în calcul şi preîncălzirea (în cazurile
în care este necesa). Temperaturile şi duratele
de preparare au caracter orientativ şi depind de
cantitatea de alimente şi de tipul de accesorii utilizate.
La început, folosiţi cele mai mici setări recomandate,
apoi, dacă alimentele nu sunt gătite suficient, treceţi
la setări mai mari. Se recomandă să folosiţi accesoriile
din dotare, precum şi tăvi de copt şi forme pentru
prăjituri din metal, de culoare închisă. De asemenea,
puteţi folosi cratiţe şi accesorii Pyrex sau din ceramică,
dar, în cazul acestora, duratele de preparare vor fi
puţin mai mari.
PREPARAREA SIMULTANĂ A UNOR ALIMENTE
DIFERITE
Funcţia „Aer forţat" vă permite să preparaţi alimente
diferite (de exemplu, peşte şi legume) pe niveluri
diferite, în acelaşi timp.
Scoateţi alimentele care necesită o durată de
preparare mai scurtă şi lăsaţi în cuptor alimentele care
necesită un timp de preparare mai îndelungat.
RECOMANDĂRI UTILE
400011544188
Politicile, documentaţia standard şi informaţii suplimentare despre produs pot fi găsite:
Vizitând site-ul nostru web docs . hotpoint . eu
Utilizând codul QR
Ca alternativă, contactaţi serviciul nostru de asistenţă tehnică post-vânzare (consultaţi
numărul de telefon din certificatul de garanţie). Când contactaţi serviciul nostru de asistenţă
tehnică post-vânzare, vă rugăm să precizaţi codurile specificate pe plăcuţa cu date de
identificare a produsului dumneavoastră.
XXXXXX XXXXXX XXXXX XXXXXXX
Model: xxxXXXXxx
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
XX
XX
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
X
XX
X
X
  • Page 1 1
  • Page 2 2
  • Page 3 3
  • Page 4 4
  • Page 5 5
  • Page 6 6
  • Page 7 7
  • Page 8 8
  • Page 9 9
  • Page 10 10
  • Page 11 11
  • Page 12 12

HOTPOINT/ARISTON FI9 891 SP IX HA Daily Reference Guide

Categorie
Măsurare, testare
Tip
Daily Reference Guide