RO14
TABELUL DE DESCRIERE A FUNCŢIILOR
BUTON DE SELECTARE A FUNCŢIEI
OPRIT Pentru a întrerupe prepararea şi a opri cuptorul.
BEC Pentru a aprinde/stinge becul din cuptor.
SPECIALE
DECONGE-
LARE
Pentru a accelera decongelarea alimentelor. Poziţionaţi alimentele pe nivelul
din mijloc. Se recomandă să lăsaţi alimentele în ambalajul lor pentru a evita
deshidratarea suprafeţei.
MENŢINERE
LA CALD
Pentru a menţine calde şi crocante alimentele proaspăt gătite (de ex.: carne,
alimente prăjite, budinci). Se recomandă să aşezaţi mâncarea pe nivelul din
mijloc. Funcţia nu se activează dacă temperatura din interior depăşeşte 65°C.
DOSPIRE
Pentru dospirea optimă a aluaturilor dulci sau sărate. Pentru ca dospirea să fie
de calitate, funcţia nu se activează dacă temperatura compartimentului este
mai mare de 40 °C. Se recomandă poziţionarea aluatului pe nivelul 2. Nu este
necesară preîncălzirea cuptorului.
CONVENŢIONAL
Pentru a găti orice fel de mâncare, pe un singur nivel. Utilizaţi nivelul 3. Pentru
coacerea pizzei, a plăcintelor picante şi a prăjiturilor cu umplutură lichidă,
folosiţi nivelul 1 sau 2. Preîncălziţi cuptorul înainte de a introduce alimentele.
COACERE CU
CONVECŢIE
Pentru coacerea plăcintelor cu umplutură lichidă (dulci sau sărate), pe un
singur nivel. Această funcţie poate fi utilizată şi pentru coacere pe două
niveluri. Schimbaţi poziţia tăvilor de copt pentru a obţine o coacere mai
uniformă. Folosiţi nivelul 3 dacă gătiţi pe un singur nivel şi nivelurile 1 şi 4 dacă
gătiţi pe două niveluri. Preîncălziţi cuptorul înainte de a introduce alimentele.
CONVECȚIE
UȘOARĂ -
GENTLE FAN
Pentru coacerea cărnii şi prepararea plăcintelor umplute (plăcintă cu brânză,
ştrudel, plăcintă cu fructe) şi a legumelor umplute, pe un singur nivel. Cu
această funcţie, procesul de coacere este susţinut prin funcţionarea
intermitentă şi la intensitate redusă a ventilatorului, ceea ce împiedică uscarea
excesivă a alimentelor. Se recomandă să folosiţi nivelul 2. Preîncălziţi cuptorul
înainte de a introduce alimentele.
GRILL
Pentru a prepara la grătar antricoate, frigărui şi cârnaţi; pentru a gratina legume şi
pentru a prăji pâine. Poziţionaţi alimentele pe nivelul 4 sau 5. Când frigeţi carnea la
grătar, se recomandă să utilizaţi tava pentru scurgerea grăsimii pentru a colecta
zeama rezultată în urma preparării. Poziţionaţi-o pe nivelul 3 sau 4, adăugând
aprox. jumătate de litru de apă. Nu este necesară preîncălzirea cuptorului. În timpul
procesului de preparare, uşa cuptorului trebuie să rămână închisă.
TURBO GRILL
Pentru a frige bucăţi mari de carne (pulpe, muşchi de vită, pui). Poziţionaţi
alimentele pe nivelurile din mijloc. Se recomandă să utilizaţi tava pentru
scurgerea grăsimii pentru a colecta zeama rezultată în urma preparării.
Poziţionaţi-o pe nivelul 1 sau 2, adăugând aprox. jumătate de litru de apă. Nu
este necesară preîncălzirea cuptorului. În timpul procesului de preparare, uşa
cuptorului trebuie să rămână închisă. Cu această funcţie se poate utiliza şi
rotisorul dacă face parte din dotare.