50
• Utilizati telul numai folosind viteza «I».
• Mişcaţi telul în sensul acelor de ceasornic şi
ţineţi-l uşor înclinat.
• Nu amestecaţi mai mult de 400 ml frişcă îngheţată
(conţinut de grăsime min. 30%, 4–8 °C).
• Nu bateţi mai mult de 4 albuşuri de ou.
Recipiente pentru tocat (consultaţi C)
Recipientele pentru tocat (8) şi (9) sunt instrumen-
tele ideale pentru tăierea cărnii, a brânzei dure, cepei,
zarzavaturilor, morcovilor, alunelor, migdalelor etc.
Întotdeauna tocaţi mâncarea dură (de ex., parmezan,
ciocolată) utilizand viteza «II».
Pentru rezultate optime, consultaţi tabelul de proce-
sare D. Timpul maxim de operare pentru recipientul
de tocat «hc»: 2 minute
Pentru zdrobirea gheţii, utilizaţi tocătorul «bc» cu
lama pentru gheaţă (9c). Nu tocaţi mâncarea
extrem de dură, cum ar fi nucşoară, boabe de cafea
sau cereale.
Înainte de a toca ...
• Carnea, brânza, ceapa, usturoiul, morcovii
trebuie tăiate mai întâi.
• Înlăturaţi cozile de zarzavaturi şi cojile de nucă.
• Înlăturaţi oasele, tendoanele şi zgârciurile cărnii.
• Asiguraţi-vă întotdeauna că inelul antialunecare
(8d, 9e) este conectat
la recipientul pentru tocat.
Atenţie: Lama este foarte ascuţită! Întotdeauna
apucaţi-o de partea de plastic de sus şi mânuiţi-o
cu atenţie.
1. Îndepărtaţi cu atenţie învelişul de protecţie de pe
lamă (b).
2. Amplasaţi lama pe acul din centrul recipientului
de tocat, apăsaţi-o şi învârtiţi-o pentru a se
bloca.
3. Umpleţi recipientul de tocat cu mâncare şi puneţi
capacul.
4. Îmbinaţi partea motoare cu capacul.
5. Apăsaţi comutatorul (1) sau (2) pentru a acţiona
tocătorul. În timpul procesării, ţineţi partea
motoare cu o mână, iar recipientul cu cealaltă.
6. După utilizare, deconectaţi de la priză şi apăsaţi
butoanele pentru dezasamblare (4) pentru a
desprinde partea motoare.
7. Îndepărtaţi capacul.
8. Îndepărtaţi cu grijă lama înainte de a scoate
mâncarea procesată. Pentru a îndepărta lama,
rotiţi-o uşor şi scoateţi-o.
Exemplu de reţetă: Vanilie-Miere-Prune
(ca umplutură pentru prăjitură sau separat)
Puneţi 40 g miere şi 40 g prune în recipientul pentru
tocat «hc». Procesaţi 4 secunde folosind viteza «II».
Apoi adăugaţi 10 ml de apă (cu esenţă de vanilie) şi
reluaţi tocarea încă 1 secundă.
Alte întrebuinţări ale tocătorului «bc» (9)
Cu tocătorul «bc», puteţi amesteca shake-uri sau
băuturi, mixa aluaturi sau zdrobi cuburi de gheaţă.
Mixarea aluaturilor de prăjituri
Mai întâi, turnaţi 375 ml de lapte în recipient, apoi
adăugaţi 250 g de făină şi la final 2 ouă. Folosind
viteza «II», mixaţi aluatul până devine omogen.
Zdrobirea cuburilor de gheaţă
– Apăsaţi cu putere lama pentru gheaţă (9c) în acul
central al recipientului (9d), până se blochează.
– Puneţi până la 7 cuburi de gheaţă în recipient.
Ataşaţi capacul, partea motoare şi procesaţi la
viteza «II».
– După utilizare, detaşaţi partea motoare, capacul
şi lama pentru gheaţă.
– Scoateţi gheaţa zdrobită sau turnaţi băutura în
recipient pentru a servi la masă.
Curăţarea (consultaţi B)
Curăţaţi partea motoare (3) şi angrenajul telului (6a)
numai cu o cârpă umedă.
Curăţaţi capacul tocătorului «ca» (9a) numai sub jet
de apă. Nu-l plasaţi în maşina de spălat vase.
Toate celelalte părţi pot fi spălate in maşina de spălat
vase.
Puteţi îndepărta inelele antialunecare de la recipien-
tele de tocat pentru o curăţare mai profundă.
La procesarea mâncării cu pigment de culoare
puternic (de ex., morcovii), este posibil ca accesoriile
să se păteze. Ştergeţi aceste părţi cu ulei vegetal
înainte de a le curăţa.
Accesorii
(pot fi cumpărate separat şi nu sunt disponibile în
toate ţările)
MQ 70: Accesoriu compact pentru robot de
bucătărie pentru tocare, amestecare,
feliere şi mărunţire. Funcţia de malaxor
nu este disponibilă la Multiquick 5.
Conform Hotãrârii nr. 672 din 19 iulie 2001 privind
stabilirea conditiilor de introducere pe piatã a
aparatelor electrocasnice în functie de nivelul
zgomotului transmis prin aer, valoarea de zgomot
dB(A) pentru acest aparat este de 70 dB(A).
Instrucţiunile se pot schimba fără o notificare
prealabilă.
92004461-01_MQ545_S6-68.indd 50 29.01.13 14:31