59
Descriere (consultaţi pagina 3)
1 Comutator pornit: viteza «I»
2 Comutator pornit: viteza «II» (turbo)
3 Partea motoare
4 Butoanele pentru dezasamblare
5 Axul mixerului vertical
6 Cană gradată
Curăţaţi toate părţile înainte de prima lor utilizare (consultaţi B).
Modalitatea de utilizare a aparatului (consultaţi A)
Mixerul vertical manual este ideal pentru pregătirea sosurilor, a supelor, a
maionezei şi a mâncării pentru copii, precum şi pentru amestecarea băuturilor,
a sucurilor naturale de fructe (smoothie) sau a shake-urilor de lapte.
• Introduceţi partea motoare (3) pe axul mixerului vertical (5).
• Aşezaţi mixerul vertical manual într-un recipient sau o cană gradată. Numai
după aceea, apăsaţi comutatorul (1) sau (2).
• După utilizare, apăsaţi butoanele pentru dezasamblare (4) pentru a desprinde
partea motoare.
Dacă amestecaţi direct într-o cratiţă în timp ce gătiţi, scoateţi-o din cuptor mai
întâi, pentru a evita stropirea cu lichid încins (risc de opărire) şi pentru a proteja
axul mixerului vertical de supraîncălzire.
Exemplu de reţetă: Maioneză
250g ulei (ex. Ulei de floarea soarelui)
1 ou si un gălbenuş de ou
1–2 linguriţe oţet (aprox. 15g)
Sare şi piper după gust
Puneţi toate ingredientele (la temperatura camerei) în vas in ordinea menţionată.
Aşezaţi mixerul deasupra vasului. Porniţi aparatul la viteza maxima, mixerul se va
păstra în poziţia aceasta până când se omogenizează uleiul. Apoi fără a-l scoate
din funcţiune ridicati uşor piciorul mixerului desupra amestecului şi introduceţi-l
înapoi pentru a încorpora şi restul uleiului. Timp de preparare: de la 1minut (pentru
salată) până la 2 minute pentru o textura mai compactă(ex. pentru sosuri).
Curăţarea (consultaţi B)
Curăţaţi partea motoare (3) numai cu o cârpă umedă.
Toate celelalte părţi pot fi spălate in maşina de spălat vase.
La procesarea mâncării cu pigment de culoare puternic (de ex., morcovii), este
posibil ca accesoriile să se păteze. Ştergeţi aceste părţi cu ulei vegetal înainte de
a le curăţa.
5722110404_MQ500_S4-78.indd 595722110404_MQ500_S4-78.indd 59 07.05.13 11:1607.05.13 11:16