64
UTILIZARE
1. Rotiți controlul temperaturii complet în sensul opus acelor de ceasornic (0).
2. Introduceți conectorul în mufa de alimentare de pe aparat (FIG. B).
3. Băgați întrerupătorul în priză.
4. Setați controlul temperaturi la temperatura necesară (1 - 5).
5. Se va aprinde becul termostatului. Vor ieși în afară atunci când se atinge temperatura potrivită. Apoi
se va aprinde și se va stinge, pe măsură ce termostatul va fi activat și dezactivat pentru a menține
temperatura.
6. Așezați alimentele pe grătar cu o spatulă sau cu un clește, nu cu mâna.
NOTĂ: Alimentele cu un conținut ridicat de grăsimi pot stropi grăsime fierbinte în timpul preparării. Dacă
se întâmplă acest lucru, puteți reduce temperatura, însă asta va mări timpul de preparare.
• Aşteptați până când alimentele s-au gătit.
• Verificați dacă sunt bine făcute. Dacă aveți dubii, mai lăsați-le puțin.
• Scoateți alimentele gătite cu ustensile de lemn sau plastic.
• Goliți periodic tăvile pentru stropi. Tăvile pentru stropi vor fi fierbinți, manevrați-le cu atenție
folosind o mănușă de bucătărie sau un element de protecție similar. Ștergeți-le cu prosoape de
hârtie și puneți-le la loc.
ÎNGRIJIRE ŞI ÎNTREŢINERE
1. Scoateți aparatul din priză şi lăsați-l să se răcească înainte de a-l curăța sau depozita.
2. Scoateți conectorul din mufa de alimentare.
3. Ştergeți suprafețele exterioare cu o cârpă umedă curată.
4. Spălați tăvile pentru stropi cu apă caldă și detergent, sau în coșul de sus al maşinii de spălat vase.
RECICLAREA
W
Pentru a evita problemele de mediu și de sănătate cauzate de substanțele periculoase,
aparatele și bateriile reîncărcabile și cele obișnuite marcate cu unul dintre aceste
simboluri, nu trebuie eliminate împreună cu deșeurile municipale nesortate. Eliminați
întotdeauna produsele electrice și electronice și, după caz, bateriile reîncărcabile și
cele obișnuite, la un punct de reciclare/colectare corespunzător.
REŢETE
SOMON CU MIERE, SOIA ȘI SUSAN (4 porţii)
• 350 g somon
• 20 g sos brun de soia
• 40 g miere
• 15 ml oțet de Xeres
• 30 g ulei de susan
• 15 ml ulei vegetal
• 20 g semințe de susan, prăjite
Amestecați sosul de soia, mierea, oțetul, uleiul de susan, uleiul vegetal și semințele de susan într-un
castron. Turnați într-o tavă și așezați somonul în lichid, cu pielița în sus. Lăsați la marinat timp de cel puțin
20-30 minute. Preîncălziți grătarul la treapta 5. După ce s-a încălzit, puneți somonul pe grătar și lăsați-l să
se timp de 7-8 minute sau până când somonul începe să se rupă.
PUI CU BOIA DE ARDEI (4-6 porţii)
• 400 g pulpe de pui fără os
• 10 boia de ardei afumată
• 3 g pudră de chili
• 30 ml ulei de măsline
• 1 lămâie, suc și coajă
• Sare și piper, după gust
Amestecați boiaua de ardei, pudra de chili, uleiul, lămâia și condimentele într-un castron. Tăiați puiul în
bucăți de mărimea dorită și adăugați-l în castron. Amestecați bine, asigurându-vă că puiul este bine învelit
în sosul marinat. Acoperiți castronul cu o folie de plastic și lăsați-l la frigider cel puțin 2 ore. Scoateți puiul
din frigider cu aproximativ 15 minute înainte de a-l găti. Preîncălziți grătarul la treapta 5. După ce s-a
încălzit, gătiți puiul până când zeama devine limpede.