10
Urmați toate notificările de PERICOL, AVERTIZARE și ATENȚIE din Ghidul de utilizare a grătarului Weber.
Upoštevajte vse navedbe NEVARNOST, OPOZORILO in POZOR v svojem uporabniškem priročniku za peko na
žaru Weber.
m ATENȚIE: Nu puneți piatra fierbinte pe suprafețe combustibile, pe sticlă, sau pe
suprafețe care pot fi deteriorate de căldură.
m ATENȚIE: Evitați plasarea altor tigăi sau rafturi pe piatra de pizza în timpul coacerii.
Asta poate deteriora suprafața pietrei de pizza.
m ATENȚIE: Nu păstrați niciodată piatra de pizza în exterior. În condiții de vreme rece se
poate fisura.
m ATENȚIE: Piatra de pizza se poate sparge dacă este lovită sau lăsată să cadă.
m ATENȚIE: Nu utilizați o piatră ciobită sau deteriorată. Bucățile sparte pot fi ascuțite și
pot cauza accidentări.
m POZOR: Vročega kamna ne polagajte na vnetljivo površino, steklo ali površino,
ki jo vročina lahko poškoduje.
m POZOR: Med peko se izogibajte postavljanju drugih posod ali držal na kamen za peko
pice. Poškodujete lahko površino kamna za peko pice.
m POZOR: Kamna za peko pice nikoli ne shranjujte zunaj. V hladnem vremenu lahko poči.
m POZOR: Če kamen za pice udarite ob kaj ali vam pade na tla, lahko poči.
m POZOR: Skrhanega ali poškodovanega kamna ne uporabljajte. Polomljeni deli so
lahkoostri in lahko povzročijo poškodbe.
AVERTIZARE:
Suprafață
fierbinte.
OPOZORILO:
Vroča
površina.
Contactați Serviciul pentru Clienți Weber dacă piatra de pizza este ciobită, fisurată, deteriorată, sau inutilizabilă.
Pentru utilizare cu cuptoare convenționale și cu convecție, rotisoare, și grătare cu gaz, cu mangal, electrice și cu
lemn natural.
Înainte de prima utilizare: Spălați în apă caldă și săpun; clătiți și uscați temeinic cu o cârpă moale.
Stopite v stik s službo za stranke Weber, če je kamen za peko pice skrhan, razpokan, poškodovan ali neuporaben.
Za uporabo v običajnih in konvekcijskih pečicah, plinskih in električnih žarih ter žarih na oglje in naravni les.
Pred prvo uporabo: Pomijte v topli milnici, splaknite in dobro obrišite z mehko krpo.
Instrucțiuni pentru prepararea la grătar a pizzei de casă
sau proaspete:
• Puneți piatra pe grătar. Utilizând căldura directă,
preîncălziți grătarul la temperatura de gătit; 270-370 °C
(500-700 °F) este temperatura medie pentru majoritatea
rețetelor cu aluat proaspăt. Căldura directă înseamnă că
sursa de căldură este direct sub piatra de pizza.
• Pentru rezultate optime, și pentru a preveni lipirea,
presărați mălai sau făină pe piatră. Treceți pizza pe piatră
utilizând lopata de pizza sau o spatulă mare. Acoperiți
grătarul și coaceți până ce crusta devine maro-aurie, sau
ajunge la gradul de coacere dorit (aproximativ 4-6 minute).
• Puneți piatra pe o tocătoare sau pe pirostrii, pentru a
preveni deteriorarea suprafețelor cu piatra fierbinte.
• După răcire, pizza poate fi tăiată direct pe piatră.
Navodila za peko domače ali sveže pice na žaru:
• Kamen položite na žar. Predhodno segrejte žar
zneposredno vročino na temperaturo za peko;
270–370°C (500–700 °F) je povprečna temperatura
za večino receptov s svežim testom. Neposredna
vročina pomeni, da je vir toplote neposredno pod
kamnom za peko pice.
• Za najboljše rezultate in preprečitev lepljenja po kamnu
potresite koruzno ali navadno moko. Pico povlecite
na kamen z lopatko za pico ali široko lopatko. Pokrijte
žar in pecite, dokler ni skorja zlatorjava ali do želene
zapečenosti (približno 4 do 6minut).
• Kamen za peko namestite na ploščo za rezanje ali
podstavek, da z vročim kamnom ne poškodujete
površine.
• Ko se ohladi, lahko pico razrežete neposredno na kamnu.
Instrucțiuni pentru prepararea la grătar a pizzei
congelate:
• Urmând instrucțiunile incluse cu pizza, preîncălziți
grătarul la temperatura corectă. Puneți pizza
congelată dezambalată direct pe piatra de pizza
rece. Nu preîncălziți piatra.
• Puneți piatra de pizza cu pizza în grătar. Închideți
capacul și coaceți pizza pentru durata indicată în
instrucțiuni (incluse cu pizza congelată).
• Puneți piatra pe o tocătoare sau pe pirostrii,
pentru a preveni deteriorarea suprafețelor cu
piatra fierbinte.
• După răcire, pizza poate fi tăiată direct pe piatră.
Navodila za peko zamrznjene pice na žaru:
• Upoštevajte navodila, priložena pici, in segrejte žar
na ustrezno temperaturo. Zamrznjeno pico položite
neposredno na hladen kamen za peko pice. Kamna
prej ne segrevajte.
• Kamen za peko pice s pico položite na žar. Zaprite
pokrov in pecite pico toliko časa, kot piše v navodilih
(priložena zamrznjeni pici).
• Kamen za peko namestite na ploščo za rezanje ali
podstavek, da z vročim kamnom ne poškodujete
površine.
• Ko se ohladi, lahko pico razrežete neposredno na kamnu.