10 Română
Înainte de a începe
Înainte de a începe
Ţepuşă pentru
rotisare *
Ţepuşa pentru rotisare se foloseşte pentru frigerea alimentelor,
de exemplu a puiului. Utilizaţi ţepuşa pentru rotiserie numai în
modul Preparare simplă la nivelul 3 unde este disponibil şi un
adaptor pentru ţepuşă. Deşurubaţi mânerul ţepuşei pentru a o
scoate în timpul frigerii la gril.
Ţepuşă pentru
rotisare şi Shashlik *
Amplasaţi tava la poziţia 1 a suportului pentru a colecta sucul
cărnii sau în partea inferioară a cuptorului, dacă bucata de carne
este mare. Se recomandă utilizarea accesoriilor pentru ţepuşă
atunci când carnea cântăreşte mai puţin de 1,5 kg.
1. Introduceţi ţepuşa în carne. Pentru a o introduce mai uşor,
înşurubaţi-i mânerul către capătul bont.
2. Puneţi carto şi legume opărite în jurul cărnii.
3. Amplasaţi cadrul la nivelul median pentru tavă cu forma „v”
spre înainte. Sprijiniţi ţepuşa de cadru cu capătul ascuţit spre
partea din spate şi împingeţi încet până când vârful ţepuşei
intră în mecanismul de rotire aat în spatele cuptorului.
Capătul bont al ţepuşei trebuie să se sprijine pe forma „v”.
(Ţepuşa are două opritoare care trebuie să e orientate
spre uşa cuptorului, pentru a împiedica ţepuşa să înainteze;
opritoarele acţionează şi ca suport de prindere pentru mâner.)
4. Deşurubaţi mânerul înainte de preparare.
5. După preparare, înşurubaţi mânerul la loc, pentru a facilita
scoaterea ţepuşei din cadru.
AVERTISMENT
Asiguraţi-vă că mânerul pentru rotisat este amplasat
corespunzător.
Aveţi grijă când utilizaţi funcţia de rotisare. Furculiţele şi acele
au vârfuri ascuţite, care pot provoca rănirea zică!
Pentru a preveni arsurile, utilizaţi mănuşi pentru a scoate
preparatul rotisat deoarece acesta este foarte erbinte.
Divizor Divizorul are rolul de a împărţi cuptorul în două compartimente.
Folosiţi divizorul cu modul Preparare dublă.
NOTĂ
Disponibilitatea accesoriilor marcate cu asterisc (*) depinde de modelul cuptorului.
Accesorii
Pentru prima utilizare, curăţaţi bine accesoriile cu apă caldă, detergent şi o lavetă moale
şi curată.
01 Nivelul 1 02 Nivelul 2
03 Nivelul 3 04 Nivelul 4
05 Nivelul 5
• Introduceţi accesoriul în cuptor în poziţia
corectă.
• Lăsaţi cel puţin 1 cm între accesoriu şi partea
inferioară a cuptorului şi faţă de orice alt
accesoriu.
• Scoateţi cu grijă vasele de gătit şi/sau
accesoriile din cuptor. Preparatele sau
accesoriile erbinţi pot provoca arsuri.
• Accesoriile se pot deforma pe măsură ce se
încălzesc. După ce se răcesc, îşi revin la forma
şi performanţele iniţiale.
Mod de utilizare de bază
Pentru a găti cât mai uşor, familiarizaţi-vă cu modul de utilizare a accesoriilor.
Grătar Suportul de sârmă este conceput pentru friptură la grătar şi
rotisor. Introduceţi grătarul în poziţie cu părţile proeminente
(opritoare pe ambele părţi) către partea din faţă.
Grătar platou * Grătarul platou se foloseşte în combinaţie cu tava şi previne
curgerea lichidelor în partea de jos a cuptorului.
Tavă pentru copt * Tava pentru copt (adâncime: 20 mm) se foloseşte pentru
prepararea prăjiturilor, a fursecurilor şi a altor produse de
patiserie. Aşezaţi partea înclinată în faţă.
Tavă universală * Tava universală (adâncime: 30 mm) se foloseşte pentru gătire
şi frigere. Folosiţi grătarul platou pentru a preveni curgerea
lichidelor în partea inferioară a cuptorului.
Aşezaţi partea înclinată în faţă.
Tava extra adâncă *
Tava extra adâncă (adâncime: 50 mm) se foloseşte pentru frigere
cu sau fără grătarul platou. Aşezaţi partea înclinată în faţă.
NV66M3531BS_OL_DG68-00895A-02_BG+HR+MK+RO+SQ+SR+SL+EN.indb 10 2018-04-16 3:24:58